Ruotsalainen viikonloppu koostuu autopaloista, ampumisista ja pommeista

Kuvakaappaus 2019-10-20 13-56-26.png

Ruotsissa on viikon aikana poltettu yhtä paljon autoja kuin naapurimaissa yhteensä vuodessa. Myös pommit ovat paukkuneet. Koko lokakuu on ollut muutenkin hyvin rauhatonta. Ampumisissa, autopaloissa ja räjähdyksissä tehdään vuoden ennätyskuukausi.

Lundissa paloi taas. Kaupungissa liikkuu jonkinlainen autopyromaani, joka on keväästä alkaen sytyttänyt tuleen muutama sata autoa. Poliisilla ei ole mitään hajua tekijästä. Viime yönä sytytettiin klo 04.30 aikaan autokatoksessa kolme autoa tuleen. Myös autokatos paloi maan tasalle.
 
Västerås
Tällä hetkellä suurin autopalo- ja tuhopolttokiima on Västeråsissa. Kaupungissa on tällä kertaa palanut koko kuluvan viikon aikana joka yö putkeen useita kymmeniä autoja. Niin ikään kuluvan syksyn aikana on ollut useita tahallaan sytytettyjä kiinteistöpaloja. Reilu kuukausi sitten sytytettiin tuleen Bjurhovdan lähiössä kuntosali. Palossa oli murhaamisen elkeet.
Kiinteistön sisäänkäynti pöngättiin mopedilla, joka sytytettiin tuleen. Palo levisi koko kiinteistöön ja sisällä olleet ihmiset joutuivat käyttämään varauloskäyntejä, koska sisäänkäynti oli tukittu palavalla mopedilla. Toissayönä yönä samassa kiinteistössä oleva pizzeria sytytettiin tuleen.
Perjantai-iltana sytytettiin vajaa kymmenen autoa autoliikkeen pihalle sytytetyssä paloryppäässä. Viime yönä tuikattiin tuleen pari autoa.
Useimmat palot pyörivät Bjurhovdan asuinalueen ympärillä. Muuan Västeråsissa asuva suomalaistaustainen mies kertoo Pt-medialle:
– Joka ainoassa palossa tekijöinä ovat “brushat”. Eli henkilöitä, jotka tulevat maista, joissa ei harrasteta hiihtämistä. Ne hilluvat nykyään joka ostarin nurkalla ja kauppaavat avoimesti huumeita. Sitten ne riitelevät keskenään kuka on kukkulan kuningas ja näyttääkseen sen polttelevat tavallisten ihmisten tavaroita, kuten autoja.
– Jotkut julkiset paikat ovat sellaisia, että ne eivät ole enää ihmisten paikkoja. Brushat ovat vallanneet paikat, tai ottaneet tilan haltuunsa. Joskus kävin Bjurhovdassa eräässä pubissa ottamassa parit kaljat, mutta sekin paikka on nykyään kuin joku perkeleen eteinen. Kehareita tulee ja menee. Ovi käy kuin pyöröovi. Kun juo pari tuoppia niin tajuaa, että pubi on huumevarasto, josta ne hakevat tavaraa. Siksi ovi käy niin tiuhaan.
 
Muita viikonlopun pikku juttuja
Gislavedissa viritettiin puoli viiden aikaan pommi asuintalon rappusille. Ulko-ovi ja julkisivu saivat pieniä vaurioita, mutta tällä kertaa kyse ei ollut jättipommista. Haningessa tuikattiin tuleen kolme autoa viime yönä klo 03.50 aikaan. Linköpingissä murhayritus eilen illalla klo 17.15, Tukholmassa illalla klo 18.00 aikaan ampumista Norsborgissa. Yhdelle tönkköpolvi.
Siinäpä niitä alkuun, listalla ei ole kaikkia tapahtumia. Niitä voi selata poliisin sivuilta.