15-vuotiaasta rikosilmoitus: heilasi oppitunnilla

Trelleborgin yläasteella nuori 15-vuotias nuorukainen on joutunut vaikeuksiin tehdessään oppitunnilla ns. heilauksen eli Hitler-tervehdyksen. Koulun rehtori nimittäin päätti tehdä nuorukaisesta rikosilmoituksen.

DNeTpq4XUAA1eHg
Seppo Lehto näyttää kuinka heilataan oikeaoppisesti. 
Trelleborg allehandan mukaan homma lähti kaatumaan kuun alussa kun oppilas heilasi kesken oppitunnin. Se jo yksin järkytti rehtoria siinä määrin kovasti, että poliisille soitettiin. Tämän lisäksi oppilaan kaapista löydettiin Ruotsin Vastarintaliikkeen tarra. Eikä siinä vielä kaikki, oppilaan kaapista löytyi Vastarintaliikkeen lehtisiä ja esitteitä.
Rehtori ei halua antaa paikallislehdelle lausuntoa koskien asiaa, mutta kertoo, että on koulun rutiinien mukaista tehdä asiasta rikosilmoitus kiihotuksesta kansanryhmää vastaan. Rehtorin mukaan Vastarintaliikkeellä on menossa äärimmäisen aggressiivisia kamppanjoita nuorukaisia kohtaan.
Yritin selvitellä asiaa, mutta selvyyttä ei saatu tehtiinkö rikosilmoitus heilaamisesta, kaapin ulkopuolella olleesta Vastarintaliikkeen tarrasta vaiko kaapissa olleista Vastarintaliikkeen esitteistä. Vaiko kaikista yhdessä.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.