Oslon poliisi: Epäillyllä yhteyksiä äärioikeistoon

647733dacb3cd40c08ecc765e950ad2cc68db30afe9b122034a00ccbc3407731

Norjasta tippuvien tietojen mukaan ambulanssi-iskun tekijä olisi ollut kovan luokan rikollinen, jolla on taustalla tuomittuja rikoksia ainakin laittomista uhkauksista, pahoinpitelyistä ja ryöstöistä.

Mies kaappasi ambulanssin uhaten haulikolla ambulanssihenkilökuntaa. Sen jälkeen mies ajoi tarkoituksellisesti jalkakäytävälle yrittäen osua kävelen liikkeellä olleisiin ihmisiin. Poliisi oli nopeasti kaapparin perässä ja lyhyen takaa-ajon jälkeen poliisi päätti pysäyttää ambulanssin ampumalla autoa ainakin renkaisiin. Paikalla oli pysäytyshetkellä useita poliisipartioita.
Norjalaisten medioiden mukaan tekijä oli kolaroinut juuri ennen ambulanssin kaappausta kuljettamansa auton. Mies hylkäsi kolariauton ja sen jälkeen lyhyen kävelymatkan jälkeen hän kaappasi sattumalta paikalla olleen ambulanssin. Julkisuuteen levinnyt kuva, jossa mies kantaa sinistä kassia, on valvontakameran kuvaa juuri ennen kuin hän kaappasi ambulanssin. Kun mies saatiin kiinni hänen hallustaan löytyi suuri määrä huumeita ja pistoolimallisen aseen sekä Uzi-konepistooli.
Epäilty kaappari on ollut mukana mm. vuonna 2017 suuressa takaa-ajossa, jossa poliisi yritti pysäyttää miehen kuljettaman auton, mutta mies pakeni tilanteesta. Tapahtuma päätyi tunteja kestäneeseen piiritystilanteeseen. Miehen kotoa löydettiin tuolloin mm. valmiiksi viritettyjä palopommeja. Miehellä on taustalla myös useita huumausainerikoksia. Viime talvena mies oli aloittanut terveydenhuoltoalan koulutuksen.
Myös nainen on ollut samoissa yhteyksissä epäiltynä rikoksista miehen kanssa.
Poliisi kertoi tiedotustilausuudessa, että mitään järjellistä motiivia teolle ei ole saatu. Tietojen mukaan tekijä on Norjan kansalainen ja hänellä on jonkinlainen suhde teossa olevaan toiseen epäiltyyn naiseen. Molemmilla kerrotaan olevan yhteyksiä äärioikeistoon, mutta tätä ei avattu sen tarkemmin.
Seurataan tilannetta ja päivitetään tapahtumia tähän alle.
Huom huom! Pt-media seuraa tapahtumaa ja jos jotain uutta tulee siitä kerrotaan. Meillä on suora yhteys Osloon ja kaikki tulee tietoon mitä saamme tietoon.
 

Subscribe
Notify of
guest
22 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Odotettukin jo pitkään

Yhteyksiä äärioikeiston,
Tulihan se sieltä 🤣
Persujen ja Trumpin vika.

Anonymous

Putininkin syy ja Leonid Breznevin…

Anonymous

Kyllä tuo on jo syndroomaksi mennyt Suomessa, että jotkin näkevät persut kaikkialla ja syy on heidän.

kanander

”Katto-Kassinen” joutui paniikkiin, kun kolaroi ase- ja huumelastissa. Ambulanssin kaappaaminen oli suunnittelematon reaktio tilanteessa.Ei tätä ulkopuolinen organisaatio päättänyt.
Vain täydellinen paskiainen törmää lastenvaunuihin.

Nähtyon

Ei helvetti koko eurooppaa, näin siis joka maassa, 3 maailman mustapaska tekee terrori iskuja tekekijä edustaa muka äärioikeistoa, eiköhän se oikeampi termi olisi taas kuten aina, islam.

KantasuomalainenKOSSULTA

Molemmat ovat olleet yhteydessä äärioikeistoon silloin kun ovat olleet siinä anarkoporukassa häiritsemässä ”äärioikeiston” rauhallisia mielenosoituksia, siinä se todennäköisin ”yhteys”.

Kaitsu

Eräs seikka mikä hämmästyttää on se että Norjan poliisi on vihdoinkin ymmärtänyt aseistautua.
Aikaisemmin homma meni niin että vain isoimmissa kaupungeissa tietyissä poliisiautoissa oli lukittu tila jossa aseita säilytettiin.
Niitä ei saanut ottaa esille muutoin kuin anomalla lupa päivystävältä poliisijohdolta..
Ehkä Utöya opetti nykyaikaa ”lintukotoon”?

Tuumaaja

Kyllähän silloin kuuluu äärioikeistoon jos yrittää kuljettaa ajoneuvoa jonka ohjausjärjestelmä sijaitsee vasemmalla puolella, vänkärin pukilta.
Ei ihme että on haastavaa hassispäissään hallita mahdotonta yhtälöä joka on muutenkin käsittämätön tällaisille hekilöille jopa selvin päin.

Anonymous

Eipä ole löytynyt autoista eikä kassista äärioikeiston materiaalia. Poliisin mukaan ei ole edes PVL:n jäsen. Omituisen kauan nimeä pimitetään.

Aikki.

Kuvasta päätellen taitaa olla tummaihoinen .

Anonymous

Kuvan miesten ihoa on vaalennettu.

Taas äimän käkenä

Pidätyskuvien vaalentaminen kuuluu valemedian suvakismus repertuaariin.
Laitetaan tekstin oheen pelkästään esim. vihjaileva kuva valkoisen miehen käsistä selän takana käsiraudoissa…

Aappa

Norjan maahanmuuttovirasto on ilmeisesti unohtanut kertoa tekijälle, että vain vaaleaihoiset voivat olla äärioikeistolaisia.

Satu Leinonen

Mitenkään aiheeseen liittymättä, Paavo, kun satut poikkeamaan siellä asylum-marketissa, niin kysäisepä, mitä maksaa NATON military-grade yökiikarit. Niitä on kuulemma taas tullut Ukrainasta uusi erä, ovat saaneet taas lännestä tukipaketin, nääs.

Ei husulaisia

Kassiäijällä on ilmeisesti kuvassa pipo päässä koska kun hän makaa maassa poliisin kiinniottamana on hän selvästi nutipää/kalju.

Herää kysymys

”Viime talvena mies oli aloittanut terveydenhuoltoalan koulutuksen”.
Onko hoitohenkilökunnan pula jo NIIN kauhea että rikolliset huumehemmotkin kelpaa?

Sam Colt

Tuo koulutussuuntahan on vastaus siihen miksi mies valitsi ambulanssin.
Uusi kysymys tulee siitä, että mies on 2017 tuomittu vakavista rikoksista ja nyt on jo uudessa koulussa aseitten kanssa.

Anonymous

https://www.aftenposten.no/osloby/i/mRWm4l/han-har-ingen-hoeyreekstrem-tilknytning
Miksi tätä ei ole havaittu? Äärioikeusyhteyttä ei ole.

ike

Vähän sivuun, mutta mitä tekee Päivi Nerg. Hän saa ylennyksen kaikesta pätemättömyydestään. Hänen sanomisiaan on turha toistaa mutta koska suomen kansa oppii. Vaikea on noihin virkamiehiin vaikuttaa. Olisiko kuitenkin parempi se amerikan malli jossa koko johto menee vaihtoon presidenntin myötä. Tiedän että meillä on vähän ihmisiä, mutta päteviä ei kuitenkaan noin vähän.

Anonymous

Mites kaikki mediat (valtamedia ja vaihtoehtomedia) lopettivat tämän jutun käsittelyn kuin seinään?
Tänään kukaan ei enää kirjoittanut siitä vaikka huhuja on puoleen ja toiseen???

Isomyy

Miten on mahdolista, että poliisia paennut, piiritettynä ollut pommimies on jo vuosi kiinnijäämisensä jälkeen koulussa? Eikös heppulin pitäisi istua 3-5 vuoden tuomiota, eikä pyöriä vapaalla jalalla?