Oslon poliisi: Epäillyllä yhteyksiä äärioikeistoon

647733dacb3cd40c08ecc765e950ad2cc68db30afe9b122034a00ccbc3407731

Norjasta tippuvien tietojen mukaan ambulanssi-iskun tekijä olisi ollut kovan luokan rikollinen, jolla on taustalla tuomittuja rikoksia ainakin laittomista uhkauksista, pahoinpitelyistä ja ryöstöistä.

Mies kaappasi ambulanssin uhaten haulikolla ambulanssihenkilökuntaa. Sen jälkeen mies ajoi tarkoituksellisesti jalkakäytävälle yrittäen osua kävelen liikkeellä olleisiin ihmisiin. Poliisi oli nopeasti kaapparin perässä ja lyhyen takaa-ajon jälkeen poliisi päätti pysäyttää ambulanssin ampumalla autoa ainakin renkaisiin. Paikalla oli pysäytyshetkellä useita poliisipartioita.
Norjalaisten medioiden mukaan tekijä oli kolaroinut juuri ennen ambulanssin kaappausta kuljettamansa auton. Mies hylkäsi kolariauton ja sen jälkeen lyhyen kävelymatkan jälkeen hän kaappasi sattumalta paikalla olleen ambulanssin. Julkisuuteen levinnyt kuva, jossa mies kantaa sinistä kassia, on valvontakameran kuvaa juuri ennen kuin hän kaappasi ambulanssin. Kun mies saatiin kiinni hänen hallustaan löytyi suuri määrä huumeita ja pistoolimallisen aseen sekä Uzi-konepistooli.
Epäilty kaappari on ollut mukana mm. vuonna 2017 suuressa takaa-ajossa, jossa poliisi yritti pysäyttää miehen kuljettaman auton, mutta mies pakeni tilanteesta. Tapahtuma päätyi tunteja kestäneeseen piiritystilanteeseen. Miehen kotoa löydettiin tuolloin mm. valmiiksi viritettyjä palopommeja. Miehellä on taustalla myös useita huumausainerikoksia. Viime talvena mies oli aloittanut terveydenhuoltoalan koulutuksen.
Myös nainen on ollut samoissa yhteyksissä epäiltynä rikoksista miehen kanssa.
Poliisi kertoi tiedotustilausuudessa, että mitään järjellistä motiivia teolle ei ole saatu. Tietojen mukaan tekijä on Norjan kansalainen ja hänellä on jonkinlainen suhde teossa olevaan toiseen epäiltyyn naiseen. Molemmilla kerrotaan olevan yhteyksiä äärioikeistoon, mutta tätä ei avattu sen tarkemmin.
Seurataan tilannetta ja päivitetään tapahtumia tähän alle.
Huom huom! Pt-media seuraa tapahtumaa ja jos jotain uutta tulee siitä kerrotaan. Meillä on suora yhteys Osloon ja kaikki tulee tietoon mitä saamme tietoon.
 

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.