GBR:n käräjäoikeus vapautti Vastarintaliikkeen jäsenet kiihotussyytteistä

nmr.jpeg
Käräjäoikeuden mukaan NMR:n logo ei täytä kiihottamis-rikoksen tunnusmerkistöä.

Göteborgin käräjäoikeudessa tehtiin tänään mielenkiintoinen päätös: 15 Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen jäsentä vapautettiin kansanryhmää vastaan kiihottamissyytteistä.

Tapahtuma ajoittuu vuoden 2017 syyskuulle Göteborgin kirjamessuille, jonka yhteydessä Vastarintaliike piti oman mielenosoituskulkueen. Tässä yhteydessä poliisin ja äärivasemmistolaisten vastamielenosoittajien kanssa syntyi monenlaista kinaa ja tapahtuma päättyi yleiseen kaaokseen, jossa osapuolet riitelivät kovanpuoleisesti keskenään.
Poliisi kirjasikin tapahtumista useita rikosilmoituksia ja kaikenkaikkiaan 16 henkilöä sai syytteen. Rikosnimikkeinä oli kaksi rikosta: väkivaltainen mellakka ja kiihotus kansanryhmää vastaan. Kiihotusrikos katsottiin täyttyvän sen takia, että osalla jäsenistä oli päällään takki, jossa oli Vastarintaliikkeen logo.
Käräjäoikeus päätti kuitenkin, että kiihotusta koskevat rikokset eivät täyttäneet kansanryhmää vastaan kiihottamisen tunnusmerkistöä. Käräjäoikeuden päätöksessä mainittiin, että kokonaisuutta tarkastellen Vastarintaliikkeen logo ei anna sellaista vaikutelmaa, että se olisi yhdistettävissä 1930- ja -40-luvun Saksaan. Näin ollen kaikki 15 henkilöä vapautettiin tästä syytteestä.
Käräjäoikeus tuomitsi viisi henkilöä vakivaltaisesta mellakasta, jossa mellakointi kohdistui poliisiin. Yhdelle 2 kuukautta vankeutta ja neljälle vankeus tuli ehdollisena.
Tarkemman tapahtumakuvauksen voi lukaista Nordfrontista.
 

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.