Wiik: Legalize it – kohti parempaa päihdepolitiikkaa

Tiina Wiik kirjoittaa blogissaan:


Kannabiksen dekriminalisointia ajava kansalaisaloite sai tarvittavat 50 000 nimeä kasaan, ja se on askel oikeaan suuntaan. Nyt mitataan, voittaako eduskunnassa järki ja käytännön syyt vai moralismi.  
Olen itsekin vanhanaikainen traditionalisti, mutta en yhdy monien konservatiivien arvoperusteiseen kritiikkiin huumeiden vapauttamista kohtaan, koska olen myös pragmaatikko. Jos jokin asia on hyväksi yhteiskunnallemme, kannatan sitä. Jos se on pahaksi, vastustan sitä. Kannabiksen laillistamisella olisi useita positiivisia vaikutuksia, ja mielestäni kansalaisaloite ei itse asiassa mene tarpeeksi pitkälle – se kun laillistaisi vain omaan käyttöön hallussapidon ja kasvatuksen mutta ei myyntiä. Ymmärrän, miksi aloitteen tekijät ovat maltillisia: on helpompi saada läpi aloite, joka ei kerralla tuo valtavia muutoksia, ja lisää vapauksia voidaan sitten hakea myöhemmin kunhan nämä ensiaskeleet on hoidettu alta pois ja ollaan saatu päihdepolitiikan suunta käännettyä.
Merkittävin ongelma Suomen päihdepolitiikassa on lakikeskeisyys. Päihteet ovat ensisijaisesti rikosoikeudellinen asia, mikä ei ole tuonut yhteiskunnalle hyötyä tai vähentänyt päihteiden käyttöä tai haittoja. Vaihtoehtona tälle on päihdepolitiikka, jossa päihteisiin ei suhtauduta rikosasiana vaan ensisijaisesti kansanterveydellisenä asiana. Eli huumeen käyttäjää ei viedä oikeussaliin vaan päihdetyöntekijän vastaanotolle – mikä on huimasti halvempaakin kuin käräjöinti.
Mikäli sinulle on jäänyt uutisoinnista epäselväksi, mitä dekriminalisointi käytännössä tarkoittaa ja mitä eroa sillä on täyteen laillistamiseen, alla oleva kuva esittää asian näppärästi. Dekriminalisointi ei ole hyväksymistä saati kannustamista, se on vain askel siihen suuntaan, että kannabiksen käyttö siirtyy yksilönvapauden piiriin eikä ihmistä rangaista polttelusta tai omaan käyttöön kasvattamisesta.

Tässä syyt sille, miksi tuen kannabiksen dekriminalisointia.
1. Kannabiksen käyttö ja kasvatus ovat uhrittomia rikoksia.
Niiden tulisi kuulua yksilönvapauden piiriin kuten viinilasillisen ottamisen. Samoin kannabiksen tarjoaminen tai myyminen kaverille on kahden täysivaltaisen aikuisen välistä toimintaa, eikä se kuulu virkavallalle mitenkään.
2. Kannabiksen kielto ei perustu faktoihin vaan tottumukseen. 
Vaikka alkoholi on monella tapaa vahingollisempi päihde kuin kannabis, se sallitaan, koska alkoholiin on Suomessa totuttu. Sitä on juotu aina. Kannabista kohdellaan lain silmissä toisin vain siksi, että se on laajamittaisessa käytössä tuoreempi ja oudompi tulokas. Haitoiltaan kannabis on vähäisempi kuin alkoholi. Vai oletko kuullut monestakin kannabikseen kuolleesta ihmisestä tai tapauksista, joissa mies on kannabispäissään hakannut vaimon ja ajanut lapset hankeen?
3. Kieltolait ylipäänsä ovat toimimattomia.
Katso alkoholin kieltolakikautta. Rikollisuus kukoisti, laki teki tavallisista ihmisistä rikollisia, taloudellinen hyöty päihteestä meni yksinomaan rikollisille, mutta haitoista kärsi koko yhteiskunta. Samoin nuuskaa on yritetty kitkeä kieltolailla, mikä on vain aiheuttanut laajamittaisen katukaupan syntymisen. Kuka tahansa saa parilla Messenger-viestillä nuuskaa vaikka kotiovelleen. Ja kuten alkoholin kieltolain aikaan: nuuskan terveyshaitat lankeavat yhteiskunnan hoidettavaksi, voitot menevät muualle kuin Suomen valtiolle.
4. Kannabiksen laittomuus avaa tarpeettoman portin rikolliseen elämään.
Ostaakseen kannabista ihmisen on ryhdyttävä rikolliseksi ja oltava tekemisissä muiden rikollisten kanssa. Jotkut kannabiskauppiaat myyvät myös kovempaa tavaraa: amfetamiinia, Suboxonea, heroiinia, Rivotrilia, muuntohuumeita jne. – aineita, joihin todella koukuttuu ja joilla on huomattavia haittoja. Kannabista hakeva päätyy usein näidenkin aineiden kanssa tekemisiin, koska samat kauppiaat niitä tarjoavat. Ja siitä lähtee huumeiden täyteinen ja rikollinen elämä. Jos kannabista saisi lähikaupasta, moni jäisi ajautumatta rikolliseen ja syrjäytyneeseen elämäntapaan. Tällä tavoin karsitaan myös laittoman huumekaupan karuja lieveilmiöitä, kuten väkivaltaista velanperintää, prostituutioon pakottamista huumevelkojen maksamiseksi, kiristystä, velkojen sovitukseksi pakon edessä tehtäviä ryöstöjä (kuten eräät viimeaikaiset apteekkiryöstöt Oulussa). Positiiviset vaikutukset olisivat pitkäaikaiset ja laajat.
5. Laillinen kannabis päästää valtion osille suuresta liikevaihdosta. Tällä hetkellä päihdehaitat lankeavat veronmaksajien hoidettavaksi, hyödyt menevät rikollisliigoille. Hollannissa kannabiskahvilat ovat kuin mitä tahansa baareja tai myymälöitä, ja ne ovat verotulojen lähde valtiolle. Hollanti myös vetää rennolla päihdepolitiikallaan huomattavan määrän turisteja vapaan kannabiksen ihmeelliseen maailmaan, ja samoin Kööpenhaminan vapaakaupunki Christiania on turistien suosiossa. Suomi jää tällä hetkellä turismissa usein muiden Euroopan maiden varjoon, mutta entäpä, jos me olisimme se Pohjolan Hollanti? Siinä olisi vetonaula turismille, jolla erottuisimme Pohjoismaiden ja Baltian joukosta.
Kannabiksen kulutusta Suomessa on hyvin vaikea arvioida, koska sitä sekä maahantuodaan että kasvatetaan, ja tuotteen vahvuudessa on suuria eroja, mutta puhumme joka tapauksessa tuhansista kiloista. Yhden kilon katukauppa-arvo pienissä erissä myytynä on ainakin 15 000 euroa. Mikäli menemme maltillisen 2000 kilon kulutusarvion mukaan, liikevaihtoa tulee huimat 30 miljoonaa euroa. Ja korkeimmat arviot kulutuksesta Suomessa hipovat 5000 kiloa. Siinä on valtavat markkinat, joista valtio tieten tahtoen jättää voitot korjaamatta.
6. Elän mieluummin pössyttelijöiden kuin tissuttelijoiden maassa.
Jos täytyisi valita, kummat ottaisit seinänaapuriksesi: parin juoppoja vai parin pössyttelijöitä? Jos sinulla on mitään kokemuspohjaa noista ihmistyypeistä, veikkaan, että valitsit pössyttelijät. Alkoholia käyttävistä tulee usein kovaäänisiä, aggressiivisia, jopa väkivaltaisia. He sekoilevat liikenteessä ja aiheuttavat kuolinkolareita. Pössyttelijät taas ovat normaalia hiljaisempia, ja heidät poliisi tunnistaa liikenteessä siitä, että he ajavat yleensä todella hitaasti ja ylivarovaisesti, eivätkä itse huomaa sitä. Jos ympärilläni olevat ihmiset jotain päihdettä haluavat ottaa, valitsen mieluummin sen, että he ottavat päihdettä, joka ei tee heistä häiriötekijää ympäristölleen.
7. Suomi olisi turvallisempi maa.
70% Suomen henkirikoksista tehdään humalassa. 70% henkirikosten uhreista niinikään on humalassa kuollessaan. Neljässä viidestä henkirikoksesta ainakin toinen osapuoli on humalassa. Humalatila lisää riskiä sekä väkivaltaiseen käytökseen että väkivallan uhriksi joutumiseen. Kannabiksella ei ole tällaista tilastovaikutusta, mikä on sinänsä ymmärrettävää. Kannabis kun on luonteeltaan rauhoittava aine, ja laukaisee muunlaisia mielentiloja vain heissä, joilla on valmiiksi jokin kytevä mielisairaus ja joiden ei siksi tulisi päihteitä käyttää. Moniko väkivaltarikos jäisi tekemättä, jos ihmiset pössyttelisivät juopottelun sijaan? Moniko vaimo jäisi hakkaamatta ja moniko lapsi saisi kasvaa ilman jatkuvaa aikuisten juopottelun aiheuttamaa pelkoa kotona?
Asian ydin on tässä: kannabis on tullut jäädäkseen. Jos yritätkään argumentoida laillistamista vastaan siltä pohjalta, että pidät ”huumeiden vastaisen sodan” voittamista ja huumeiden katoamista yhteiskunnasta mahdollisena, olet armottoman epärealistinen. Yhteiskuntaa ei voi rakentaa idealistisen toiveajattelun varaan. Toki olisi mukavaa, jos meillä olisi täysin päihteetön yhteiskunta, jossa kukaan ei koe tarvetta sekoittaa päätään, mutta se ei ole maailma, jossa elämme. Politiikkaa on tehtävä reaalielämän puitteissa. Eli hyväksytään se tosiasiaksi, että kannabista tullaan Suomessa käyttämään jatkossakin, ja mietitään, miten saisimme päihteiden haitat yhteiskunnalle ja yksilöille mahdollisimman vähäisiksi ja valtion voitot sille tasolle, että niillä katetaan haitoista huolehtiminen.
Päihdepolitiikkamme on tällä hetkellä toimimaton. Rikosoikeuteen keskittyvä päihdepolitiikka on itse asiassa epäonnistunut kaikkialla, ja trendi maailmalla on, että siitä siirrytään kohti päihdepolitiikkaa, jossa päihteet ovat ennen kaikkea kansanterveyskysymys, ja käräjöinti varataan heille, jotka oikeasti tekevät jotain yhteiskunnalle vahingollista, kuten salakuljettavat maahan vaarallisia huumeita. Kaikille muille käyttäjille jätetään vapaus tehdä itse omat elämänvalintansa ja tarjotaan päihdekuntoutuspalveluita, jos jollain riistäytyy käyttö käsistä. Eli aivan kuten alkoholiin tällä hetkellä suhtaudutaan.

Eduskunnan täytyy nyt löytää itsestään rohkeaa uudistusmielisyyttä, todeta rangaistuskeskeisen päihdepolitiikan toimimattomuus ja kehittää toimivampi päihdepolitiikka. Sitä tarvitsevat kipeästi niin päihteiden käyttäjät kuin muutkin kansalaiset – toimimattomasta päihdepolitiikasta kärsivät kaikki, ja nyt tulisi aloittaa uuden terveyskeskeisen politiikan aika.

Subscribe
Notify of
guest
122 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Nationalisti

Tähän loppui PT-median lukeminen, kun annat Tiina Wiikille mainostilaa järjettömine juttuineen. Paavo, oletko itse päihdeongelmainen vai mistä tämä mainostaminen?

Juuso Karhu

Minä taas alan lukea PT-mediaa entistä enemmän ja kerron kavereillekin, miten hyvä media se on. Joten sen kun lopetat. Tuossakaan Tiinan jutussa ei ollut mitään järjetöntä, joten järjetön taidat olla sinä.

Nationalisti

Millä tavalla olen järjetön?
Siksi, koska haluan estää huumeiden normalisoinnin yhteiskunnassa?
Sen kuin äänestät pilvipäissäsi Vihreitä, ainakin juttusi on samaa tasoa, mielen köyhyyttä.
Yksikään, joka on aidosti kansallismielinen, ei kannata tätä, jos muuta väittävät, niin sitten kannattaa katsoa niitä elämänarvoja uudemman kerran.

Juuso Karhu

Olet juuri osoittautunut järjettömäksi leimaamalla minut pilvipää vihreäksi tuntematta minua.

Nationalisti

Sitähän sinä olet, jos tämmöistä kannatat. Kyynelehdi lisää…

Juuso Karhu

Nyt sinä kuvittelet jo kyynelehtimisiäkin:D
Ehkä ”kallonkutistajalla” käynti olisi sinulle hyvinkin paikallaan.

Nationalisti

Sopisi juuri sinulle, jos pilvihommistasi kerkeät. Ihme luuseri sinäkin.

Hope is there to find

Juuso unohda se kama. Mene töihin. Perusta perhe. Hae se kaljakeissi virosta, tai vaikkapa prismasta. Mutta älä ala vetämään kamaa. Juu kyllä se kukkakin aiheuttaa kuolemia. Tämän sanon vain, ja ainoastaan hyvää hyvyyttäni. Yksi kaverini joka on nyt ollut jo 10 vuotta täysin kuivilla kävi kuoleman porteilla. Hän aloitti miedoista kamoista. Päätyi tuonelan ja manalan porteille. Kuihtui 120 kiloisesta 50 kiloiseksi luurangoksi. Nyt siis töissä ihan normaalissa kaupan-alan työssä ja onnelline kun on hengissä.

Samovaari

Kyllä huumeiden vapauttaminen tulee aiheuttamaan paljon murheita. Siitä on loppujen lopuksi lyhyt askel helvettiin. Tuossa nopeasti laskien ainakin parikymmentä entistä kaveriani on huumeisiin kuollut ja viimeisin kaverini tytär muutama vuosi sitten. Hänkin aloitti hassiksella ja nyt on vainaa noi. 20 vuodeen ikäisenä. Yliannostus juurui hkatkaisuista tultuaan, ei kestänyt vieroitusoireita, että silleen, jokainen vastaa itsestään, mutta tässä asiassa hallitus kyllä taitaa taas tehdä virheen ja ison!

T

En voi uskoa että jotkut kommentoijat saivat sydänkohtauksen tällaisesta asiasta. Normaali aikuinen ihminen ymmärtää että on olemassa muitakin mielipiteitä kuin omat. Normaali tapa suhtautua tähän kannabisaiheeseen mikäli on kannabiksen laillistamista vastustava: ”En kannata koska……”
Sensuuri kuuluu N-liittoon.

rtellinen

Huumeiden tyrkytys ja huumeiden pössyttely olivat neuvostoliiton aikoihin oleellinen osa neuvostoliittoa rauhanvoimana pitäneiden länsimaalaisten vasemmistoaktivistien keskuudessa. Neuvostotiedustelun harjoittaman länsimaiden vastaisen sodankäynnin yksi ase. Mädätyksen työkalu. Saman huumeita pössyttelevän länsimaalaisen ”rauhanporukan” p…reiästä tämä nykyinen kansalliseksi katastrofiksi kasvanut suvakkihulluuskin on länteen pieraistu. Samat ”ryssänsuvakit” röhisevät yhteiskunnallisina vaikuttajina edelleen kuin neuvostojohtajat pystyyn muumioituneena.
Siksipä kansallismielisen konservatiivin ”sydänkohtausta” ei pitäisi ihmetellä kun hän lukee pössyttelymyönteistä juttua suvakkihulluuden seurauksista kertovasta julkaisusta.
Ihmettelyn aihe sensijaan on kansallismieliseen porukkaan pesiytyneen ryssänrakastajien määrä. Kun ottaa huomioon, että vielä vuosikymmen tai pari sitten, suvakkihulluuden ja mokuttajien tämänpäiväiset vanhemman polven johtotähdet suorastaan löyhkäsivät neuvostotiedustelun ja sen perillisen fsb:n juoksupojilta. En luottaisi tällaisiin ”suomalaisnationalisteihin” pätkän vertaa. Suorastaan löyhkää itäänpäin kallellaan olevan punaisen valpon sormenjälki. Vielä pahemmalta löyhkää ja kauas tämä länsimaalaisen suvakkimafian harjoittama ”venäjänvastaisuus”.
Lyhyesti ja ytimekkäästi: suvakkimielisairauden moskovaan johtavaa jälkijotosta peitellen, suomalaiskonservatiivitkin ryssän p…reikään imaisten.

rtellinen

Haloo

rtellinen

Halloo

rtellinen

Hellou.

rtellinen

Kokeilinpahan vain ilmaantuuko paikalle joku ryssänrakkautta poteva tekonationalisti alapeukuttamaan tai tuleeko jollekin kommentoijalle pakkomielle täyttää ”viimeisimmät kommentit” kenttä kommenteillaan. Voihan joku yksittäinen taho vielä näitä mahdollisten fsb:n asiamiesten(polpon reklaatti taskuun, ryssän … suuhun) ip-osoitteita syynätä.

Pois

Nationalisti olen täysin sinun kannalla. Suomen tulee muuttua siksi mitä se oli. Huumeet, ja sen tuomat ongelmat ovat täysin EU sidonnaisia. Silloin kun EUhun liityttiin, niin alkoi tämä kaikki huumeiden lappaaminen pohjolaan. Painukaa sinne missä huumeet kasvaa jos huvittaa niitä vetää. Älkää perkele tuoko sitä paskaa tänne pohjolaan. Ja ottakaa ne teidän matudiilerit mukaanne sinne hevonkuusenvittuun. Ja heti vittuun ennekuin pitää vetää turpaan.

Minä

Huumeet ovat olleet Suomessa jo vuosikymmeniä. Taisi olla 60-luvulla, kun niitä myytiin kellarihuoneistossa, jossa oli iso kirjoitettu lappunen tekstillä: ”Matkatoimisto”.
Ei huumeet ja niiden käyttö lopu kieltämällä. Eihän tuo alkoholikaan, joka on nestemäinen huume, ole kielloilla kadonnut, eikä katoa.

Nationalisti

Kyllä loppuu, laitetaan diilereille sen verran kovat rangaistukset. Todella typerä kommentti sinulta tuo ”ei huumeet ja niiden käyttö lopu kieltämällä”.
Se loppuu, kun nämä kotimaiset diilerit laitetaan istumaan tarpeeksi pitkiä tuomioita ja ulkomaiset diilerit samantien maasta. Huumeidenkäyttäjillekin on ratkaisu, jos vedätte kamaa, vetäkää sitä kerralla tarpeeksi paljon, eli yliannostus.

Minä

Minä en käytä mitään huumeita, en edes sitä alkoholihuumetta, joka varmaan sinulle maistuu.
Tuo rangaistuksen koventaminen ei johda mihinkään. Ei se ole johtanut muuallakaan. Pinnistä ja ponnista miten paljon vaan, niin ei se homma ratkea kielloilla.
Johdonmukaisesti saisit sitten ajaa alkoholin kieltolakia myös. Siitä tulee paljon haittoja, vieläpä pahempia kuin kannabiksesta koskaan.
Mutta kukapa haluaisi kieltää itse käyttämänsä huumeen?

Älä valehtele

Nationalisti sinä olet minun näkökulmassa kansanpetturi se että puolustat kuitenkin alkoholia joka tiedetysti johtaa väkivaltaisuuksiin että yliannostus kuolemiin, hitaasti kärsien kuolevista puhumattakaan ja samalla vastustat mahdollista lääkettä ja rauhoittavaa joka voisi korvata tiedetysti vaarallisia lääkkeitä kuten ketipinor yms. (Jos et tiedä on myös päihdyttämättömiä ”lääkeversioita” hampusta) Sinä olet sellainen joka kadotetaan kun rottia ja syöpiä tästä maasta puhdistetaan. Tyhmiä ei tarvita. Katsoppa vaikka aasianmaiden huumetuomioita > joissain voi saada kuolemantuomion ei silti estä sitä pelottavaa hUumekauppaa
Sinä ajattelet vain omaa napaasi et täten voi olla nationalisti olet vain syöpä. Vai miten? Mieluusti katsot kun vanhuksia täytetään opiaateilla ja bentsoilla laillisesti bisneksen nimiin mutta luonnollinen vaihtoehto on mielestäsi se paha… xD

Nationalisti

”Nimimerkki”. Näytä kohta, jossa olen puolustellut alkoholia! Turha tätä keskustelua on jatkaa enempää, jos et edes ymmärrä lukemaasi. Toivottavasti ymmärrät jättää äänestämättä, se voi olla liian haastavaa sinulle.

Anonymous

Tornion puomi on auki ja pysyy, sieltä tulee kamaa ja aseita jatkuvasti maahan, kukaan ei ole tarkastamassa. EU:n vapaan liikkuvuuden ja ei rajoja politiikan tulosta. Rajavartioasema myynnissä, varmaan Soroksen Open Society-säätiö ostaa ja levittää punaisen maton neegereille ja huumerekoille.
https://mvlehti.net/2019/10/10/eu-maita-uhkaa-suurin-pakolaiskriisi-koskaan-eu-suomi-huutokauppaa-rajavartioasemansa-torniossa-umv-kolumni/

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Rupee Paavo vihdoin näyttämään kasvonsa

Öyhömöyhö

Lopetatko hengittämisen jos Vihreät julistautuvat happimyönteisiksi?

ike

Huumeita ovat jossakin mielessä kaikki nautintoaineet teestä ja kahvista alkaen. Pientä malttia ja aikuistumista tarvittaisiin koko yhteiskunnassa. Tiinan kanssa samaa mieltä, mutta on vaikeaa koska argumenteilla ei tässä keskustelussa pitkälle päästä. Ennakkoluulot jyllää.

Puolueeton

Huumeethan on jo normalisoitu. Alkoholi on huume siinä kuin kannabis ja monet lääkkeet. Kaikki aineet, jotka vaikuttavat aivojen välittäjäaineisiin, ovat huumeita, osti niitä alkosta, rikollisilta tai apteekista.
Lain säätöä ei kuitenkaan kannata antaa yksin poliitikkojen käsiin. Lain laatimisessa pitäisi ottaa mukaan täysin puolueeton tutkimus ja katsoa, että on riittävät poliisivoimat, jotka voivan valvoa lain toteutumista. On aivan totta, että monilla alkoholi johtaa väkivaltaan kuten myös erään samalla tavalla vaikuttavat mielialalääkkeet ehkä pahemminkin. Kouluampumisia ei tehty kännissä vaan aivoihin vaikuttavien huumaavien lääkkeiden vaikutuksen alaisena.

Nationalisti

Paavo, luotat sitten näköjään täysin väärään ihmiseen. Näkeehän sen Tiinan tuesta Israelia kohtaan, ei hän ole mikään aito kansallismielinen, turha hämmentäjä isänmaallisissa piireissä, ei mitään muuta.
”Sen sijaan niitä, joita kannabis koskettaa, artikkelin sisällöllä voi olla merkitystä”.
Ai, eikö se kosketa tällä hetkellä koko Suomen kansaa, kun sitä yritetään laillistaa.
Kun tuot Tiinan tekstin julki ilman mitään saatetekstiä, siitä tulee automaattinen käsitys, että myös sinä kannatat sitä!

Nationalisti

Toivon myös, että yksikään tätä kannattava ”kansallismielinen” ei näytä naamaansa kansallismielisissä tapahtumissa enää koskaan.

muistutus menneisyydestä

60-70 luvun vaihteessa eduskunnassa YHDELLÄ äänellä kannabiskielto voitti

Nationalisti

Niin? Pääasia kun voitti, parhaimpia päätöksiä koskaan. Niin kuin totesin, yksikään tätä kannattava ei voi sanoa itseään kansallismieliseksi. Luuseri on parempi termi kuvaamaan sellaista ihmistä.

Not

Herra Nationalisti olen täysin samaa mieltä. Ystäväni kuoli 2 viikkoa sitten sydänkohtaukseen. Syy öljypitoinen kurakannabis. Näitä Nokian hakkapeliitalle haisevia matujen sätkiä polttaa nämä nuoret jopa työpaikoilla. Meillä yksi Saksalainen asentaja veti just viimeviikolla tälläistä röökipaikalla. Tokaisin Get The Fuck Outta Here. Or i fuckin smash your head. Joo Tiina on varmasti yksi niistä harvoista jolla on kuria, ja älliä tämän mössön kanssa. Monilla muilla ei ole.

Lätkä on parasta viihdettä

Kun asiasta päätettiin vuonna 1972, esitti hallitus kannabiksen käyttöä lailliseksi teoksi. Laki- ja talousvaliokunta olivat kuitenkin toista mieltä, joten asia ratkaistiin suuressa valiokunnassa. Siellä asiasta äänestettiin, ja äänet menivät tasan. Lopulta arpa ratkaisi, ja kannabiksesta tuli laiton. Siellä siis heitettiin asiasta lanttia…

MKultra

Aika hiljaista niissä näyttää olevan muutenki

Tuumaaja

Loppukaneetti taitaa olla suoraan vasemmistolaisen vainoharhaisen Aron tekstistä.
Tietyllä tavalla liippaa läheltä, koska esim.entinen SKE:n pj DeWitt komppasi Donetskin äärijuutalaista, onneksi suunta on siinä ryhmässä kääntynyt hieman parempaan.
Persujen Huhtasaari poseeraa ja komppaa isrelilaisten terroristien kanssa samassa kuvassa ja puhuu aina myötämielisesti näistä (toki eu:ssa pitää olla ruskeahko kieli).
Eikä ole kuin muutama viikko, kun persut siivosivat riveistään pois muutaman ei niin tunnetun mutta israelkriittisen ja kansan puolta pitävän henkilön.
En sitten osaa sanoa onko persut lopulta vain näennäisnationalisteja, koska esimerkiksi Tavio näyttää ja kuuluu hyvinkin kansan mieheltä kuten Purrakin kansan naiselta.
Tietty jos Rinne,Orpo, Mykkänen,Ohisalo etc. kopla sanoo itseään ja politiikkaansa isänmaalliseksi, niin silloin haiskahtaa israel lobby ja vasemmistolaisuus niin että pyörryttää.

Nationalisti

Eikö? Kyllä sillä on politiikan tasolla merkitystä. Oletko Paavo todellakin noin tietämätön asioista vai esitätkö nyt jotain? Keskittyisit tekemään uutisia niin kuin ennen ja lopeta tämä hölmöily.

No to drugz

Tunnen useita kannabiksen pilaamia ihmisiä. En ole mikään eilisen teeren poika. Minulla on lähietäisyydeltä tarkka kuva miten kuvio menee. Muisti menee, sydänvaivat jne…Olen kokeillut muutamia kertoja kyseistä kuraa. Se jäi muutamiin ilmaisiin annoksiin. Sitten on nämä jotka aloittavat tällä, mutta se on vain ensisteppi kovempiin kamoihin. PT media on menossa hunningolle näiden huume, ja diileri juttujen kanssa. En enää kannata tätä linjaa. Jos ei kalja ja viina riitä niin ole ilman. Ja turha urputtaa vastaan lukuisia ystäviä, ja tuttuja on kuollut huumeiden takia. Jos lasken äkkiä, niin 100 ei riitä. Jyrkkä EI huumeille. Mietoja tai kovia. Alkoholia voi vetää 80 vuotta ilman kummempia oireita. Siis viihdekäyttö. Krapulaan auttaa se ibumax.

Minä

Viinoistahan ei ole mitään haittaa, eivätkä ne ole huumeita? Kyllä niillä elämänsä pilaa varmaan suurempiosa käyttäjistä kuin kannabiksella ja kyllä alkoholi on nestemäinen huume.
Huume ja huume. On niissä eroja. Väitös, että kannabis johtaa koviin huumeisiin on kestämätön. Kyllä ne on ihan muita syitä, mitkä johtavat koviin huumeisiin ja ne ovat niitä samoja kuin ne mitkä johtavat pahaan alkoholismiin. Sillä alkoholilla on paljon uhreja, myös sivullisia.
Jos ajat alkoholin täyskieltoa, sitten ainakin ajattelet johdonmukaisesti.

Nationalisti

Nimimerkki ”Minä”, pitäisikö sinun kirjoitella sinne Vihreiden foorumille? Kyllä se valitettavan monn kohdalla on ollut niin, että pilvestä on siirrytty kovempiin aineisiin, turha valehdella mitään muuta.
Suosittelen, että jätät osallistumasta yhteenkään isänmaalliseen/nationalistiseen tapahtumaan.

Minä

Oluestakin on siirrytty vahvempiin alkoholijuomiin sekä myös huumeisiin, joten se, että jotakin käyttänyt on siirtynyt jonkin kovan huumeen käyttöön ei todista, että se reitti mistä kulki, oli syy. Samalla perusteella voisit laittaa alholin portiksi koviin huumeisiin.
Syyt kovien huumeiden käyttöön ovat ihan muita.

M

>Alkoholia voi vetää 80 vuotta ilman kummempia oireita
Kyllä pilveäkin voi vetää 80 vuotta ilman kummempia oireita. Gerard Depardieukaan ei saa kummempia oireita, vaikka hän vetää pullollisen viskiä päivässä. Itse asiassa hän voi paremmin niin. Yksittäistapauksia kuten kavereita ja julkkiksia voi aina tuoda esiin, mutta niistä ei saa harhatonta kuvaa kokonaisuudesta.
Etanoli on ihmiselle haitallinen aine. Siitä ei ole terveydelle mitään hyötyä. Tämä on ihan selvä asia. Ihminen ja monet muut eläimet vain sietävät sitä, koska se on biohajoamisketjun osa ja sitä esiintyy yleisesti luonnossa.

M

Paavo taitaa olla kokkelimiehiä. Ainakin jos uskomme juttua ”Miten kokaiinin katukauppa toimii?”

Death to rats

niinpä vittu. Näille vitun kusipää kamarotille jotka diilaa nuorille tätä tappavaa kamaa pitää antaa nappi vitun ottaan. Hyi vittu että oksettavaa luuseri saastaa.

Joujou

Taitaa olla nistisaitti kun kaikkia huumeita vastustavia kommentteja peukutetaan heti rajusti alaspäin. No jos kyse on siitä että ollaan vain lojaaleja PT medialle niin joo peukuttakaa alaspäin vaan. Ihan vitun sama. Olen 50 vuotisen elämäni aikana ollut todella monissa hautajaisissa jotka johtuu huumeista. Tai muista näihin myrkkyihin liittyvistä asioista. Nämä kaikki 90 luvun alussa huumeisiin hurahtaneista lapsuuden kavereista ovat mullan alla. Minä otin heti etäisyyttä näihin kavereihin. Linnassahan ne vähän väliä kävi mutta about 25 vuotiaana äidit kävi kattomassa ruumishuoneella. No moni näistä äideistä on tappanut itsensä, tai ovat ns. hullujen huoneella. Toki muutama on holisti ainoastaan.

Kysymys

Entäs sinä itse?

M

Lisään että en tarkoittanut tuomita tai paheksua kenenkään riippuvuuksia.

Vittuuntunut Stadilainen

Legalize it! Don’t criticize it! Legalize it, yeah yeah! And I will advertise it!
https://www.youtube.com/watch?v=hrQoCO7KoXI

No hashis no cry

Vainaa on tuokin äijä ennenaikojaan vaikka pelasi futistakin. Olisi vaan jättänyt pössyttämättä.

rtellinen

Polpoloiset, punavalpoloiset, varisverkostoloiset, suvakkiloiset ym. supo ja säpoloiset nauravat kippurassa tällaisesta. Hajoita ja hallitse meininkiäkö??? Soinismia? Röhnöttääkö kiivaimmin asioista erimieltä olevien takana sama paska?

Ilmari

.Wiikin logiikka ontuu. Hän kirjoittaa:
”Kannabiksen käyttö ja kasvatus ovat uhrittomia rikoksia.”
Niin on ylinopeuskin. Jos siitä jää kiinni, rangaistus tulee, vaikka olisi yksin liikenteessä. Ylipäänsä jonkun rikoksen laillistamisen vaatiminen sillä perusteella, että se on uhriton, on kummallinen.
”Kannabiksen kielto ei perustu faktoihin vaan tottumukseen.”
Mitä tämä mahtaa tarkoittaa? Kannabis on terveydelle haitallista. Yksi kannabissätkä sisältää enemmän tervaa kuin aski savukkeita.
”Kieltolait ylipäänsä ovat toimimattomia.”
Wiik viittaa alkoholin kieltolakiin, joka oli toimimaton. Siitä ei voi päätellä, että joku muu kieltolaki ei toimisi.
”Kannabiksen laittomuus avaa tarpeettoman portin rikolliseen elämään.”
Niin avaa varkaudenkin laittomuus. Jos dekriminalisoidaan tavaran varastaminen kaupasta, silloin tietysti myymälävarkaudet loppuvat. Ajatusta voidaan kehittää pitemmlällekin. Jos rikoslaki kumotaan kokonaan, silloin loppuu rikollisuuskin, koska ei ole enää rikoksia. Rikollinen elämä ei silloin ole mahdollista.
”Laillinen kannabis päästää valtion osille suuresta liikevaihdosta.”
Vielä suurempi liikevaihto syntyy, jos kaikki huumeet laillistetaan. Sehän tämän aloitteen tarkoitus onkin.

Kaitsu

Ilmari Täysin samaa mieltä,ja esimerkiksi tässä kansalaisaloitteessa esitetty ”muutaman kasvin kasvattaminen omaan käyttöön” on käytännössä mahdotonta valvoa.Ja perustelu valtion verotulojen lisäämiseen kannabiksen laillisella myynnillä on suorastaan käsittämätön.

T

Koko sananvapauden pyhin ydin on tuoda esille mielipiteitä, joita ei itse hyväksy. Jos kansallismieliset lähtevät sille tielle että kannabis jakaa tämän ryhmän kahteen leiriin niin mikä on seuraava aihe? Loppua tällaiselle ajattelutavalle ei tule. Seuraavaksi aletaan hyljeksiä kansallismielisiä jotka pitävät väärästä jäätelöstä?

kaleva

…Pave taitaakin olla myyrä tai muuten vain korruptoimalla isänmaallisuus kastroitu, aika mädätystuubaa nykyjutut rupeaa kyllä olemaan. Lisää kaljaa ja muita päihteitä, laita vaikka siihen liittyen uutta julkista kerjäysanomusta PavenTuuba-mediaorggiin…

Shut the fuck up

Juuri samaa olen huomioinut. Mitä vittua?! Nyt Paavo jotain vitun rotia. Nää kamafantasiat nyt vittuun sun ainakin tähän asti hyvästä, jos ei loisteliaasta mediasta. Mulla on ikää puol vuosisataa ja ei nää rottien kamat ole ikinä ollut mielessä. Vihaan kaikkia diilereitä, ja jos olisi lupa niin…

Nationalisti

Samaa mieltä, Paavo on hyvää vauhtia pilaamassa omaa hommaansa.

Vittuuntunut Stadilainen

Sitä että nyt piffitrollit luulivat osuneensa kultasuoneen.
Ja niille jotka luulevat voivansa päättää minun yksilönvapauksistani ja viihdykkeistäni:
μολὼν λαβέ !!!
30v:n ette ole onnistuneet!

Anonymous

Suomalaiset tarvitsevat kokonaisvaltaista ryhtiliikettä ja perseitä pois sohvalta, enkä valitettavasti usko että lisäpäihteiden vapauttaminen sitä tavoitetta millään tavalla auttaa. Siispä en voi tukea tätä kirjoitusta. Hakekaa lenkkipoluilta ne endorfiininne.

kaleva

…Sen verran neutraaliuttani vielä haluan lisätä että; normaalissa ideaalitilanteessa jos suomi olisi, niin vittuako sillä väliä jos hieman toimintakykyään joskus hidastaisi kannabiksella. Mutta kun koska tilanne on mitä on, niin on todellakin munattoman edesvastuutonta julkaista kyseisiä artikkeleita, jos ei pave sitten kuvittele että suurin osa lukijoista olisi jonkinlaisia elämäntaiteilijoita tai esim,syöpäsairaita. Mutta ehkä pavekin on muiden joukossa menettänyt sitten vain toivonsa tulevaisuuteen ja löytänyt viimeisen lohtunsa huimausaineista tallinnassa, jatkaen kuitenkin parhaimman osaamisensa mukaan mediaansa joka hänen tulonlähteensä myös ompi pitkälti ymmärtääkseni. Tuskin tosin pavekaan kykenisi vaikka parhaimpansa tekisi mitään muuttamaan, kyllä nykysuomalaiset sen verran hitaita väistämättömän edessä tuntuvat olevan.

ike

Tämä kannabiksen leima on aiheuttanut sen että edes kasvin lääkinnällisiä ominaisuuksia ei ole kunnolla tutukittu. USA on ehkä edellä eurooppaa tässä. Tervetuloa uudelle pimeälle vuosisadalle. Emme kovin paljoa eroa noitavainojen ajasta. Haluaisimpa nähdä ne otsikot joilla eurooppa kuvataan n. sadan vuoden jälkeen.

Minä

PT-Media on julkaissut uutisena sen mitä Wiik kirjoittaa. Pitäisikö hänen alkaa valikoimaan valtamedian tavalla, että mitä uutisoidaan ja mitä ei?

Tuumaaja

Miksi valikoimaan jos kannattaa sananvapautta? Juuri tällainen uutisointi on tarkoituksenmaukaista, koska se herättää keskustelua ja jopa mielenkiintoa asioita kohtaan, nostaa niitä esille.
Jokainen saa omassa pikku päässään päättää sitten sen mitä mieltä on ja millä perusteilla, sen voi myös tuoda esille täällä vapaasti eikä ennakkosensoroituna.
Sen verran voin kommentoida tuota artikkelia. että päihteiden haittojen hoitaminen ei kuulu yhteiskunnalle niin kauaa kun niiden käyttäminen perustuu omaehtoisuuteen. Jos tälalisen substanssin käyttö on aiheuttanut käytäjälle ongelmia, on se hänen itsensä hoidettava samalla tavalla kuin käytön aloittaminenkin ja jos taasen vaikutuksen alaisena aiheuttaa vahinkoa toisille on täydessä korvausvastuussa niin taloudellisesti kuin rikosoikeudellisesti.
Kukaan ei vahingossa ala käyttämään päihteitä, vaan se on hyvin tietoinen päätös, tällöin myös seuraukset on sisäistettävä ja vastuu kannettava omista tekemisistään, muiden ei tarvitse osallistua ”taakan”jakoon.

Nationalisti

Niin kuin aikaisemmin totesin, Paavo on julkaissut tekstin ilman mitään saatesanoja, joten se on häneltä kannanotto asian puolesta. Mitä Tiinaan tulee, niin hän on kansallismielisestä ihmisestä kaukana, olisi suotavaa, että hän ymmärtäisi poistua kansallismielisistä piireistä.

Minä

Päin vastoin. Jos julkaisee ilman saatesanoja, ei ole ottanut kantaa. Saatesanat ovat oman mielipiteen esille tuomista tavalla tai toisella. Julkaista sellaisenaan on sitä, että se saatetaan yleisön saataville.
Valtamediasta voit katsoa mallia. Siellä usein on saatesanoja kertomassa kuinka tyhmä uutisen esittämä juttu on, koska he haluavat sotkea omat mielipiteensä uutiseen.

Tuumaaja

Kansallismielisten pitäisi myös enempi katsoa mikä eri suuntia yhdistää eikä takertua siihen mikä niitä eroittaa toisistaan. Liian jyrkällä mentaliteetilla ei saada rakennettua yhtenäistä rintamaa, liialliseen liberalismiin ei tietysti tule sortua.
Hiuksia voidaan halkoa ja lillukanvarsia erotella jälkeenpäinkin, suuren savotan jälkeen.
Tosi,Tiina oli aiemmin analyyttisempi ja punnitsi vastakohtia, mutta aikain saatossa on ollut kampeamista vasemmalle päin, tämä artikkeli osoittaa juuri sen mistä hän itse varoittelee toisia ts. ampuu omaan jalkaansa.

Nationalisti

Ja sinä annat palstatilaa. Mielestäni saateteksti olisi voinut muotoilla ”julkaisu ei välttämättä edusta PT-median näkemyksiä”
Paavo, vastaa nyt rehellisesti:
Kannatatko vai vastustatko, älä ohita poliitikkomaisesti kysymystä ”minulla ei ole mielipidettä”.

Nationalisti

”Jonninjoutaviin” asioihin? Paavo, oletko oikeasti sitä mieltä, että huumeet on jotain ”jonninjoutavia asioita”? Tsiisus, että voit olla hölmö ihminen.

Carl

höpö höpö… Paavo vain kertoi mitä muut ovat julkaisseet, eli tässä tapauksessa Tiina. Nyt on vasemmiston ja suvakkien porukka alkanut hakuammuntaan. Katsokaa omienne perään ..sieltä niitä narkkarareita eniten löytyy..hah

Janis Petke

Eikös se kuitenkin ole niin, että KAIKKI on kiellettyä, mitä valtio ei voi verottaa?

Matu Loinen

Kannabiksen patentointi on myös mahdotonta.

Debis

vittuakos sillä merkitysä..ittekin tislaan pontikaa enkä keneltäkään kysele..mut toi sun piipun imeminen ei oo kovin kaunista katteltavaa..ylipäätään..kaikki mitä suvakit kannattaa..minä vastustan..eli eli kanna pikset helvettiin
polttele sinä kuinka paljon haluut..turha mainostaa

Matti

Kannabis lailliseksi, kiitos. Pari syytä:se on joka tapauksessa terveellisempää kuin alkoholi, kiellot eivät toimi yhtään nytkään ja rahaa menee järjestäytyneelle rikollisuudelle sen sijaan että sen saisi valtio. Se, että jotkut elämänhallinnaltaan heikot ihmiset päätyvät käyttämään sitä väärin, ei voi olla peruste kieltää sitä kaikilta. Muuten pitäis kieltää samalla logiikalla alkoholi, aseet, autot ja vaikka Lasol ja liimat koska jotkut käyttävät väärin niitäkin. Ps. En ole vihreä, en polttele kannabista ja käyn töissä

Nationalisti

Haluat normalisoida huumeet osaksi yhteiskuntaa kuitenkin. Mielipiteesi on järjetön. Terve yhteiskunta kannustaa ennemmin päihteettömyyteen kuin lisäämään päihteitä.

Suomi Finland

Kommunismi ainakin kannustaa ihmisiä olemaan tekemättä mitään tai tekemään asioita vähän sinne päin tai muuten vaan laiskanpulskeasti. Kyllä yhteiskunnan tarjoamilla puitteilla on huomattava merkitys niin lasten kuin aikuistenkin tekemisiin.

Pessimisti

Nii oikkee. Pössytelkää oikein kunnolla, pääsette psykoosiin. Se vasta onkin onnellinen tila. Paljon näköjään alapeukkuja täällä.
Huumoilkaa oikein kunnolla. Hyvästi ja kiitos hyvistä jutuista.

Pohjola häviää jos kansa vetää päihteillä itsensä hautaan

Kepeät vankilaturinoinnit ja varsinkin huumeenosto-ohjeet kannattaa lopettaa jos haluaa pitää kansallismieliset lukijat. Me olemme täällä matuongelman vuoksi, emme saadaksemme ohjeita siitä mistä huumeita saa, miten ja millä hintaa. Jopa taksilla kotiintoimitettuna! Ei kiinnosta.
Omasta 70-80- luvun suomalaisesta kaveripiiristäni kuoli moni huumeisiin/alkoholiin/ itsemurhaan. Kaikki huumehemmot aloittivat kannabiksella eikä se ollut ”lääkekannabista”. Ne, joilla oli pääkopassaan jo valmiiksi geneettisiä heikkouksia, saivat vakavia psyykkisiä häiriöitä ja pahin tapaus sai paranoidisen skitsofrenian ja joutui mielisairaalaan loppuiäkseen. Yhdeltä koulukaveriltani leikkasi poikaystävä huumetokkurassa korvat irti.
Jokainen aikuinen on ”role model” eli esikuva ympäristössään oleville lapsille ja nuorille. ”Toimituksessa” ei taida teillä kenelläkään olla lapsia? Jos olisi niin kertoisitteko omille lapsillenne miten huumeita hankitaan ja käytetään ja pössyttelisitte/nuuhkisitte/piikittäisitte niitä yhdessä heidän kanssaan?
Toivottavasti ette.

Eiköhän alkoholi se joka suomessa tappaa, niin kavereita, kuin sukulaisia. 70- 80 luvulla ei ole kuollut enempää tähän päivään verrattuna, toki jos kaikki ystävät olivat narkkareta ja juoppoja, kuten Pojh. häviää dude, niin ei voi yleistää…

Anonymous

Jos nyt haluan katsoa sukupolven verran eteenpäin, niin kysyn että kenen – nyt lapsen – pitäsi alkaa käyttää huumeita?
Nyt ja tulevaisuudessa on yhteiskunnassa tehtäviä, jotka on hoidettava terveillä aivoilla – ei huumehöyryissä.
Kun on nähnyt esim Tampereella tuhannet opiskelijat kiertämässä urakalla kapakoita ja pössyttelemässä niin herää huoli.
Tiina on näemmä tehnyt uuden alueen valtauksen ja Paavo häntä siinä tukee. Olen vähän pettynyt.

Göran Hautalaakso

Sinne vain apteekkiin kannapi lääkäreiden määräämien muiden huimeiden joukkoon ja tulot valtiolle. Itse kannatan täysraittiutta ja elän myös sitä jollei kahvia lasketa. Kavahdan kaikkia alkoholilta tuoksuvia ja toivon tulevalle 612 marssille täysraittiutta. Kalja tai viinapäissään mölyävät muka kansallismieliset voisivat pysyä poissa. Pilvenveikkoja en ole siellä bongaillut. Itselleni sopisi mainiosti vaikka sellainen yhteiskunta jossa kaikki laittomien huumeiden myyjät ja niitä käyttävät ammutaan tavattaessa. Myös alkoholia nauttineet häiriköt kylmästi rotvallinreunalle tai ojanpenkalle ja niskalaukaus. Siinä katottaisiin kansan selkäranka saatana. Se, että toimin hautausalalla ei vaikuta mielipiteeseeni. Islam on oikeassa alkoholista.

Vittuuntunut Stadilainen

”Pilvenveikkoja en ole siellä bongaillut…”
Ja siinäpä se tulikin. Et pysty bongaamaan muuten kuin ehkä että hymy tai nauru on hieman herkemmässä kuin muilla. Asia erikseen on sitten tietenkin ”kroonikot” joilla menee heinää moninkertainen määrä yli tarpeen.
Ikävän kännihuutelun voisi tosiaan jättää kokonaan pois km-tapahtumista. Varsinkin upeasta 612-marssista. Monilla alkaa keittää kännissä suvakkien kiljuminen ja kiroilu liian helposti. Pari ryyppyä lämmikkeeksi marssille ja vasta loppuillasta otetaan kunnon flänät!
Tässä Hra. ”Nationalistille”:
https://www.youtube.com/watch?v=JKbq_H1I94o
Ja tässä ”M”:lle:
https://www.youtube.com/watch?v=Tz5Hx2Yqwas
🙂

Jussi Kankaristo

Pahin asia tässä on kansallismielisen joukon (taas kerran) hajottaminen.
Saatan olla jonkun mielestä sananvapauden vastainen, kun kehotan kansallismielisiä pitämään ”mölyt mahassaan” kaikissa niissä asioissa jotka täysin turhaan jakavat kansallismielisiä.
Itselläni ei ole koskaan ollut ns. ärräviinaa joka tekisi minusta agressiivisemman kuin selvänä. Väitän, että ihmisiä on turha syyllistää alkoholin aiheuttamasta väkivallasta, sillä alkoholi ei sitä aiheuta, vaan tasapainoton ihminen itse.
Kun ihminen päättää etsiä pitkäaikaisen kehityksen avulla itsestään tasapainoa, itsetuntoa, kokonaisuuden huomioivaa hyväksymistä, anteeksiantoa ja ymmärryksen kehittymistä, hän ymmärtää, ettei tavoitteen saavuttamista kannata vaarantaa toisarvoisella.
Olen monissa mielenosoituksissa huudattanut yleisöllä: ”Annan anteeksi kaiken toisarvoisen.”
Itselläni on mielipiteitä tästä asiasta, mutta en sitä kerro, koska Me Kansallismieliset olemme hyvällä asialla, enkä halua heikentää sitä.
Jos kuka tahansa tutkii omia mielenliikkeitään, huomaa tarpeettoman hajottamisen pääasiallisen syyn olevan oma, heikko itsetunto. KESKITTYKÄÄ KEHITTÄMÄÄN SITÄ.
Suomen Liekki
Suomen liekki – sininen,
kantaa – kautta aikakausien,
siinä voima – ihmeellinen,
kotiamme – puolustaen.
Mielen liekki – ikiaikainen,
tuo – kalevalainen,
kantaa – takaa vuosituhanten,
kotiamme puolustaen.
Sinä – juuri Sinusta,
Meistä – suomalaisista,
kotiemme turvan takaajista,
löytyy voima – aitoudesta.

Nationalisti

Onko Paavo lukenut liikaa valtamediaa? ”Venäjämielistä kansallismielisyyttä”, ei hyvää päivää mitä pelleilyä.

Jussi Kankaristo

Tuolla asenteella kansallismielisten yhtenäisyys ei kasva, vaikka sitä olisi mahdollista kasvattaa.

Terhomatti Hämeenkorpi

Hyvä, Pate ! Taas kerran, hyvä!
Itse en tiedä kannusta paljonkaan, kunhan joiskus 50 vuotta sitten polttelin sitä yo-bileissä. Mutta sittemmin olen vain hoopoillut viinan kanssa. Vähän liikaakin, joskus kavereiden mielestä. Wiik on hyvä tyyppi, mutta asiasta en osaa sanoa kummempaa nykyjään. Mutta tuo heemmetin muka ”Nationalisti” on täysin omaan oksennukseensa tukehtunut kuten Schüller aikoinaan.

Nationalisti

Tuossa kommentissasi ei ollut päätä eikä häntää. Todellinen kansallismielinen ei normalisoi huumeita osaksi yhteiskuntaa, joten mene sinä punikki omille foorumeillesi. Fakta on se, että menepä kansallismielisessä tapahtumassa tarjoamaan pilveä jollekin, ihmettele jälkikäteen miksi nenä tuli kipeäksi.

Juuso Karhu

Nationalisti on sairas pölvästi, joka kuvittelee kansallismielisyyden jonkinlaisena tiukkana uskonlahkona, jonka oikeaoppisuuden vartija hän uskoo olevansa. Juuri tuollaiset ovat niitä pahimpia hajottajia ja vihervassarit nauravat partoihinsa.

Nationalisti

Sairaus on sinun päässäsi, jos kuvittelet pilvenpolton olevan hyväksyttävää ja jotenkin normaalia. Edelleen, mene vuodattamaan kyyneleitäsi johonkin vihreälle langalle. Sinne kaltaisesi luuserit kuuluvat.

Raitti

Tämä oli hyvä ja järkevä kirjoitus.

Finnjävel

Suurin osa tuntemistani ja tapaamistani kansallismielisistä kannattaa cannabiksen laillistamista.
Hommaforumilla olen tavannut muutamia vastustajia ja huomannut, että näillä ei ole mitään varsinaista tietoa asiasta.
Wiikin kirjoitus oli erinomaisen hyvä ja vastuullinen kirjoitus.
Laillistamisen tarkoitus on nimenomaisesti saattaa markkinoille turvallinen cannabis, jossa THC on oikeassa suhteessa CBD:n suhteen. Nyt katukaupassa liikkuu vaarallista cannabista, jossa THC pitoisuus on erittäin suuri ja näin ollen altistaa, paniikkihäiriölle, psygooseille jne..
Porttiteoria on usein totta ja se tapahtuu suunnitellusti huumekauppiaiden taholta.
Eli kun ollaan savutettu riittävä kantaasiakas piiri, niin vedetään kaikki cannabis myynti alas ja aletaan tarjota asiakkaille vaihtoehtoisesti kovia huumeita. Myyjille riittää, että edes muutama asiakas menee koukkuun, niin voitot suurenevat moninkertaisiksi, vaikka muuten asiakaskunta vähenee. ja kuten Wiik asian jo ilmaisi, niin cannabiksen laittomuudesta hyötyy rikolliset ja haitat menevät kaikki veronmaksajien piikkiin.
Kaikissa niissä maissa, joissa cannabis on laillistettu, on nuorison cannabiksen käyttö vähentynyt.

Orpoo

Kaikki huumeet on paskaa. Lopun alku.
Ei tämmöista tälle foorumille.

Terhomatti Hämeenkorpi

Pate on hyvä seula; seuloo jyvät akanoista. Kuten nuo edelläolevat kommentit osoittavat, niin on näitä omaan ehdottomaan erinomaisuuteensa hurahtaneita uususkovaisia ja sitten meitä tavallisia tallaajia, joilla ei oo mennyt häkä päähän.
Anna palaa vaan, Pate!
P.S. Tapasin just eilen Kristiinankaupungissa erään vanhemman pariskunnan, jotka olivat kesällä karistaneet Ruotsin pölyt jaloistaan ja muuttaneet loppuiäkseen Suomeen, Kstadin turvalliseen pikkukaupunkiin. Jostain kumman syystä olivat näin tehneet….Arvatkaa miksi!

Musta makkara

Puhelimeni alkoi väristä voimakkaasti käsissäni, kun luin uutiset.
Ruotsalainen kuuluisa muusikko ampunut jonkun hengiltä ja jätkää on vielä suojeltukin.
Epäilen, ettei tyypin nimi ole Yngwie vaan, koska Expressen ei mainitse nimeä, jokin meikäläisten antisuosikkimuusikko. Tyypin tyylilajiksi veikkaan räppiä. Saa nähdä osuinko oikeaan.

Suomi Finland

https://www.expressen.se/nyheter/krim/svensk-artist-jagas-misstankt-for-mord/
Nyt ei enää näköjään harrasteta valkopixlausta.

Nimi
Kossu

Tähän tullu itusti kommenttia enkä jaksanut lukea kaikkia mutta sen mä mä omana mielipiteenä sanon että vittuun noi narkit kukasta nenään koska mä olen nähnyt sen kaavan….vetää ittu nuoriso sitten sen ekan röökin aromasätkästä ku huimaa tai vetäkööt sitä omppua pullosta mutta ei ne jää siihen koukkukkuun samalla tavalla ku heinään kyllä tämä tosi….mulla sen verran mennyt kavereita niin suomessa kun täällä hurrilassakin tohon narkkiin että vituttaa lukea tota alotusta….tippu pikkasen pointsit….

Kossu

meilläkin hilloa tehdään sieltä mistä saadaan mutta ei tästä…..se on koko jengin päätös……ja silti ystäviä ollaan ”värien” kanssa mutta siihen se jää….vituttaa oikeasti toi että pystyt ajamaan ”vapaasti”…….jotkut elää tolla paskalla…..mulla peukku alas….

Nähtyon

Ei kyllä järki päätä pakota kun aletaan huumeita maisnostamaan ja puolustamaan, ei helvetti, on kyllä tullut elämän aikana nähtyä tuota elämää, ja täällä helvetti oikein halutaan vapauttaa käyttö täysin, oikemammin joka narkkari joutaisi multiin.
No, loppu kyllä täysin tuki tälle saitille samoin kun kaikki tuki Wiikille ja Lokalle, että kiitos huumemainostamisellesi.

rtellinen

Tällaista se nyt vaan on suomenmaassa. Muunlaisia johtotähtiä suvakkihulluuden vastustajille ei tässä maassa tarjoilla tai ole tarjolla. Pössyttelijöitä, homoja, mamuja ja ryssiä. Vihervasemmistolais-kommunistisen roskasakin neljä perinteistä kulmakiveä, joidenka keskellä perinteinen kansallismielinen konservatiivi tuntee olonsa erittäin tukalaksi, suorastaan noloksi, vetää kansallismielis-konservatiivista puheenparttaan suvaitsevammaksi, lopulta vaikenee ja luovuttaa. Kuten on tarkoitettukin.
Miten vastustat mamutusta kun joukkoja johtaa mamunuiva? Miten vastustat vihervasemmiston harjoittamaa perverssiyden tyrkytystä kun oman joukon johtaja on homo. Miten arvostelet vihervasemmistolaista pössyttelyä kun ”omien” joukko imppaa silmät kierossa? Miten vastustat kansallismielisen kaartin ryssätystä kun ryssästä on tehty nationalistien kansallissankari?
Kyllä nämä asiat on mietitty tarkkaan marxilaisen roskasakin kabineteissa aikoja sitten. Peli on kansallismielisen suomen osalta pelattu ennen kuin se alkoikaan. Meillä ei ole kortteja, eikä meille niitä anneta.
Kansallismieliset konservatiivit ovat tottuneet siihen, että heitä vedätetään, petetään(soinismi) ja niin on myös jatkossa.
Ainoa asia joka voisi tuoda pelastuksen, järkeä pohjolaan on se, että suvakkihulluuden ja siihen tavalla tai toisella joukon jatkoksi liitettyjen lierojen joukossa, marxilaisessa syndikaatissa(rikollisjärjestöstähän kyse on) alkaisi jonkinlainen sisäinen kamppailu, valtataistelu, sisäinen hajoaminen tms., joka johtaisi vaikkapa paljastusten kierteen muodossa ko. joukkoon kertyneen paskan julkituloon ja lävähtämiseen marxilaisen roskasakin silmille.
Muu ei auta. Ei öyhötys, ei kirjoittelu, eikä varsinkaan keskinäinen riitely. En myöskään usko vaalien tai äänestyskäyttäytymisen tuovan muutosta. Kenties vain hieman tuhotyön hidastumista, ei muuta.
PT-median lukijoita suosittelen lukemaan ”Asterix ja riidankylväjä” sarjakuvakirjan.

Nähtyon

Wiik on vielä lisäksi rehujen mussuttaja, joten ei muuta kun vaelmaan vihreisiin siellä saa olla omassa elementissään.

Nationalisti

Wiik eikä kukaan muukaan kannabista puolustava ole aito kansallismielinen. Olen tästä asiasta käynyt hyvin monta keskustelua livenäkin, kummasti on vastapuolen argumentit loppuneet aina kesken.

Kohta elääkkeelle

Saksa ja merkelin puolue harkitsee kannabiksen laillistamista, eli kannabis on suuressa osaa Eurooppaa pian vapaasti pössyteltävissä. No oma mielipide on että kannabis on hyvä kivun lievittäjä ja rentouttava unen tuoja.Viinaan verratuna vaaraton viihdekäytössä mutta se sekakäyttö viinan ja lääkkeiden kanssa vie vituksi ja usein tätä ei haluta kertoa kannbiksesta puhuttaessa.Pätee samat säännöt kuin mihin tahansa huumaavaan aineeseen, älä istu auton rattiin jne. Niin ja kersoille se ei sovi eikä tarvitse hyväksyä. No miten itse tutustuin tuohon vaaralliseen ”huumeeseen” Olen kipukroonikko ja kelan opiaatti myllykirjeen jälkeen terveyskeskus puoleta oli vaikea saada kunnon kivun lievitystä välillä yltyviin saatanallisiin kipuhin. Olin jo aika epätoivoinen ja mieli todella matalalla ja mielessä vaikka mitä millä saisi kivut pois, jopa lopullisesti. En ole opiaateihin sen jälkeen koskenut kun löysin tämän upean kivuinlievittäjän, kiitos siitä kelalle.
Usein poltan piipulliset siinä pari tuntia ennen nukkuumaan menoa, uni on syvää ainakin 4-5 tuntia kun enne nukuin pari levotonta tuntia yössä. Vielä tästä kiitos kelalle ja sille vittumaiselle nuorelle nais kandille joka vihjaili viimeisellä lääkäri käynnillä että olen opiaatti narkkari, vaikka papereista näkee selkäranka-niska rappeuman, nivelrikkoja ympäri ämpäri kroppaa ym.
Kannbiksen vastustus tulee yleensä tietämättömyydestä ja siitä vuosikymmeniä jatkuneesta rummutuksesta joka levisi maailman ympäri USA:n presidentii Nixonin aikana ja koko maailmaa koskevana huumesotana. On rajua ”terveysviranomaisten”ja lääkeyritysten propagandaa ja vastustusta, koska niiden omat interessit ovat uhattuina. Itse en hyväksy kovempia huumeita ja viinaan en ole koskenut muutamaan vuoteen, mitä nyt joskus pari sauna olutta janoon.Voin paljon paremmin ilman viinaa, sen tuomaa sekoilua ja karpulaa. Joka on allerginen YLE:lle, älä avaa linkkiä.
https://yle.fi/uutiset/3-11038972?origin=rss

Matti

Eivätkös ne olleet Wiik ja Lokka, jotka paljastivat sen Oulun raiskauskeissin? No he ovat tehneet maahanmuuttokriittisen asenteen leviämiseksi ihan pikkasen enemmän kuin täällä öyhöttävät pilvipoliisit. Kannabis alkaa olla teollisuusmaissa laillista vähitellen joka puolella, joten miksi Suomessakin ei voisi rankasta työviikosta palautua jonkin muun kuin viinan kanssa? Krapulapäivinä ei saa mitään tehtyä eikä pysty urheilemaan. Joku voi sanoa, että elämä ja urheilu ovat parasta huumetta, No niin ovat, mutta joskus kaipaa renotutusta helpommin saavutettavin konstein.

Musta makkara

Kannatan ns huumeiden laillista käyttöä silloin, kun se on lääketieteellisesti perusteltua. Eli kivunlievitykseen, masennuksen tms hoitoon…
Viihdekäyttö on turhaa. Kellä sellaiseen on edes aikaa? Ei minulla ainakaan. En ehdi edes viinaa juomaan.
Ainut asia, joka olisi hauska nähdä laillisen viihdekäytön kanssa on se, kun diilerit menettäisivät huumetulonsa. En kuitenkaan kannata viihdehuumeiden laillistamista.
Laiton salakuljetus- ja tuottajaporras pitäisi pistää muuria vasten.

M

>Viihdekäyttö on turhaa. Kellä sellaiseen on edes aikaa? Ei minulla ainakaan. En ehdi edes viinaa juomaan.
Etkö siis viihdytä itseäsi millään tavalla? Et katso viihde-elokuvia televisiosta tai internetistä? Et käytä somea tai internettiä viihteeksi? Nämäkin sinänsä harmittoman tuntuiset asiat voivat koitua jollain tavalla turmioksi. Joku voi olla pahastikin koukussa ja riippuvuuden tyydyttämisessä kuluu kohtuuttoman paljon aikaa.
Epäilen että monella on vaikeampaa tunnistaa itsessään erinäisiä riippuvuuksia kuin haluttaisiin myöntää mutta toisaalta toisten päihteiden käyttöä ja riippuvuuksia ollaan, ainakin sillä perusteella, että tässä jutussa on epätavallisen paljon kommentteja, kuitenkin kärkkäästi arvostelemassa ja paheksumassa. Ilmoittautukaa vastaamalla tähän viestiin, jos olette joskus löytäneet jotakin, joka tuottaa teille mielihyvää ja sitten jättäneet tämän asian sillensä eli ette ole enää tehneet/käyttäneet sitä tai palanneet asian pariin.

Musta makkara

Kyllä minäkin viihdytän itseäni. Tarkoitin vaan sitä, että en enää tee sitä päihteillä. Nuorempana kyllä join, mutta se on loppu. Päihteiden kanssa on se ongelma, että niistä tulee krapula. Elämä on liian lyhyt, jotta tuhlaisin päiviäni krapulassa.
Se käyttö on ongelma myös sen takia, että siinä joutuu väistämättä tekemisiin rikollisten kanssa.
Laillistamisen seurauksia en lähde arvailemaan, mutta epäilen ettei siinä hyvä heiluisi.

Hämis

Tiinan tekstissä ei sinänsä mitään uutta ollut mitä ei aikaisemmin ole asiasta kirjoitettu muuallakin, hieman hänen ”vihreys” kyllä yllätti.Kyllä kannabista pimeestä ostettaisiin vaikka sitä kaupastakin sais, kaupat ei myy velkaan niin kuin ei viinaakaan. Siinä sitä sitten joutuis kuitenkin näiltä rikollisilta sen annoksensa velkaan hakemaan ja seuraukset olis samat. Enemmän vaan olisi kokeilijoita ja koukuttuneita pimeän huumeen ostajia kun se ns.vapautettais.

Nähtyon

Kyllä, täysi saatanaan vihreä huumehörhö ja eu syövän puolustaja, siinä tulikin todistettua ko henkilön kommenteilla mikä äijä todellisuudessa pave on.

Suomi Finland

”Jotkut jopa haluaa nussia muijaansa vieraan miehen jälkiliukkailla ja joillekin se on kauhistus.”
Jotkut vaihtavat jopa tohtorivaimon törkyturpaan.

Nähtyon

Saapa nauraa kun narkkareiden kansalaisaloiteella pyyhitään eduskunnassa persettä, eihän narkkarit tiedä että eduskunnan apinat paskat nakkaa joka aloitteelle.

Keke

Kauppalehti: Kannabis laillistetaan myös Suomessa
”Kossukännikulttuurin ulkoringillä istuvat nuoret suhtautuvat asiaan jo hyvin myönteisesti.”
Emil Elo, New York
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kannabis-laillistetaan-myos-suomessa/57c26779-8085-4605-8c45-cb39f93f3088

Nähtyon

””Kossukännikulttuurin ulkoringillä istuvat nuoret suhtautuvat asiaan jo hyvin myönteisesti.” Elikkä just, Wiik ja Lokka.