Uppsalassa todellinen autogrillisunnuntai – useita kymmeniä autoja poroksi

Kuvakaappaus - 2019-10-27 15-06-34.png

Uppsalassa poltettiin sunnuntaipäivänä enemmän autoja kuin koko Suomessa yhdessä vuodessa. Useita kymmeniä autoja on palanut ainakin kolmessa eri autopaloryppäässä, jossa palot on sytytetty useiden autojen autokatoksissa.

Ensimmäinen palo sytytettiin klo 12.30 aikaan riviautotallissa. Tapahtumapaikka on Uppsalan pohjoispuolella sijaitseva Löftenin kaupunginosa ja siellä Lagerlöfsgatan. Useampi auto sytytettiin luultavasti bensiinillä tulee, joista palo levisi kaikkiin tallissa ja lähistöllä olleisiin autoihin. Lisäksi palokunta joutui evakuoimaan viereisen asuintalon, sillä riski palon leviämiselle oli alussa suuri. Autokatos paloi kivijalkaa myöten maan tasalle, kuten tietenkin autot tallissa, arvion mukaan vajaa 10 autoa.
Samoihin aikoihin ilmoitettiin lähistöltä, että muutamaan autoon oli kaadettu bensaa ja ne oli yritetty sytyttää tuleen, mutta palot eivät olleet ottaneet tulta alleen. Alla filminpätkää tästä palosta.

 
Seuraavaksi paloi klo 16.00 jälkeen samoilla nurkilla, Bruno Liljeforsgatanilla. Aivan vastaava palo kuin aiempi. Mutta tällä kertaa kaksi autotallillista autoja oli sytytetty tuleen. Kummassakin tallissa kuusi autoa. Tässäkin tapauksessa palo pääsi kehittymään täyteen liekkiin ja tuhosi tallit ja siellä olleet autot viimeistä piirtoa myöten.
Molempia paloja tutkitaan tuhopolttoina, ketään ei ole otettu kiinni epäiltynä teoista.
Polisen

Subscribe
Notify of
guest
11 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
VPK
VPK
27.10.2019 20:00

Saksassa ilmataistelujärjestöt haluaa kieltää ilotulitteet pienhiukkaspäästöjen takia. Sen sijaan tuskin on odotettavissa, että yksikään ilmastopopulisti puuttuu missään ja milloinkaan autojen polttamisiin edes ilmastosyistä.

totuus ennenkaikkea
totuus ennenkaikkea
27.10.2019 21:37
Vastaa...  VPK

Samaa mieltä👍

Debis
Debis
28.10.2019 07:23
Vastaa...  VPK

No sehän on vain hyvä asia, että pahoja autoja poltetaan…ilmastosyistäkin..ja muutenkin

Löfvenin grilli
Löfvenin grilli
27.10.2019 20:06

Luin ensin että Löfvenin kaupunginosassa ja ajattelin että jokos on autogrillaus alkanut jo pääministerinkin kotikulmilla, muttei nyt sentään.

Ingen Gripen
Ingen Gripen
27.10.2019 20:10

Tikkurilassakin oli viime keväänä useita autojen tuhopolttoja. Onkohan tekijöiden kiinni saamisista mahdettu uutisoida mitään ?

mia
mia
27.10.2019 20:22
Vastaa...  Ingen Gripen

Ei kun kyseessä virheiden rakastamat partapallerot.

Saha on kiva keksintö ja sattuu
Saha on kiva keksintö ja sattuu
27.10.2019 21:59

Jos joku sytyttää autoni ja saan rysän päältä kiinni, ei kävele enää koskaan.

Kysymys
Kysymys
28.10.2019 01:04

Autojen polttaminen on järjestelmällistä kaupunkisotaa. Onko Ruotsissa vangittu ainoatakaan partalasta autojen poltosta? Valtamediasta en ole ainakaan sattunut silmiin.

Acc358
Acc358
28.10.2019 02:44

Kysymys Ruotsissa asuville.
Milloin Ruotsissa oli autopalojen suhteen sama tilanne kuin Suomessa nyt. Eivät kai ne autot vielä palaneet 80-luvulla rutiininomaisesti. Kun tiedetään milloin ilmiö nousi osaksi ruotsalaisten arkea, voidaan katsoa tuolloiset väestöryhmien osuudet Ruotsissa. Tästä ja Suomen väestöryhmien osuuksien kehityksestä voidaan sitten päätellä milloin Suomessa alkaa sama. Eli sitä ennen pitää vaihtaa asunpaikkaa.
Ruotsissa autopalot lienevät osa maahanmuuttajaväestön spontaania sodankäyntiä kantaväestöä vastaan. Tällä hetkellä arvostusta on saatu melko pienillä teoilla. On poltettu vain paikallisesti enintään muutamia kymmeniä autoja kerralla. Ehkä lähivuosina alkavat kokonaisten pysäköintilaitosten polttamiset.

Anonymous
Anonymous
28.10.2019 02:56

Tavallinen päivä rauhallisessa Ruotsissa. Ei mitään uutta auringon alla.

Debis
Debis
28.10.2019 07:21

No onnneksi on automainos..ainakin mun selaimessa..tossa heti autonpolttouutisen vieres..siittä vaan uutta ostamaan