Uppsalassa todellinen autogrillisunnuntai – useita kymmeniä autoja poroksi

Kuvakaappaus - 2019-10-27 15-06-34.png

Uppsalassa poltettiin sunnuntaipäivänä enemmän autoja kuin koko Suomessa yhdessä vuodessa. Useita kymmeniä autoja on palanut ainakin kolmessa eri autopaloryppäässä, jossa palot on sytytetty useiden autojen autokatoksissa.

Ensimmäinen palo sytytettiin klo 12.30 aikaan riviautotallissa. Tapahtumapaikka on Uppsalan pohjoispuolella sijaitseva Löftenin kaupunginosa ja siellä Lagerlöfsgatan. Useampi auto sytytettiin luultavasti bensiinillä tulee, joista palo levisi kaikkiin tallissa ja lähistöllä olleisiin autoihin. Lisäksi palokunta joutui evakuoimaan viereisen asuintalon, sillä riski palon leviämiselle oli alussa suuri. Autokatos paloi kivijalkaa myöten maan tasalle, kuten tietenkin autot tallissa, arvion mukaan vajaa 10 autoa.
Samoihin aikoihin ilmoitettiin lähistöltä, että muutamaan autoon oli kaadettu bensaa ja ne oli yritetty sytyttää tuleen, mutta palot eivät olleet ottaneet tulta alleen. Alla filminpätkää tästä palosta.

Brand i carport på Lagerlöfsgatan, 2019-10-27

Publicerat av utryckning-uppsala.se Söndag 27 oktober 2019

 
Seuraavaksi paloi klo 16.00 jälkeen samoilla nurkilla, Bruno Liljeforsgatanilla. Aivan vastaava palo kuin aiempi. Mutta tällä kertaa kaksi autotallillista autoja oli sytytetty tuleen. Kummassakin tallissa kuusi autoa. Tässäkin tapauksessa palo pääsi kehittymään täyteen liekkiin ja tuhosi tallit ja siellä olleet autot viimeistä piirtoa myöten.
Molempia paloja tutkitaan tuhopolttoina, ketään ei ole otettu kiinni epäiltynä teoista.
Polisen