Uppsalan surusunnuntain kooste

Kuvakaappaus 2019-10-28 10-45-09

On mielenkiintoista miten eilliset Uppsalan autopalot on jätetty medioissa niin vähälle huomiolle. Sen ymmärtää miten kuten, että naapurimaissa asian uutisarvon ei katsota ylittyvän, mutta Ruotsissakin asiasta on kirjoitettu pienillä palstoilla.

Uppsalassa oli eillisen päivän aikaan siis neljä eri autopalorypästä, jossa autoja tuhoutui pitkästi 20-30 kappaletta. Lyhyt kooste tapahtumista:

• Klo 12.30 aikaan sytytettiin Lagerlöfsgatanilla autokatoksessa olleet autot tuleen. Koko katos ja kaikki siellä olleet autot 6-7 kappaletta paloivat täysin romuksi. Syttymiehet olivat valelleet bensiiniä useamman auton päälle ja poistuessaan heittäneet tikut perään. Palo meinasi levitä viereiseen taloon ja palokunta joutui evakuoimaan asukkaat.

Samaan aikaan poliisille ilmoitettiin, että lähistöllä Atterbomsgatanilla oli yritetty vastaavaa tekoa, mutta siellä palo ei ollut ottanut tulta alleen. Tekijät olivat valelleet muutamaan autoon bensaa ja yrittäneet sytyttää palon.

• Klo 16.00 aikaan oli samanlainen palo Bruno Liljeforsgatanilla samalla alueella kuin aiempi palo. Nyt tuleen oli sytytetty kaksi autokatoksellista autoja. Romuksi paloi siis 12-15 autoa ja tietenkin myös katokset.

• Klo 20.00 aikaan Bellmansgatanilla sytytettiin parkkipaikalla useampi auto tuleen.

• Klo 23.45 aikaan oli taas aika. Tällä kertaa Uppsalan keskustassa Fyristorilla oli sytytetty yksi tai useampi auto tuleen. Tällä kertaa autoa tai autoja kohti oli heitetty palopommeja.

Kuvassa tapahtumia Fyristorilta:

 

Kaikenkaikkiaan autoja paloi arviolta 20-30 kappaletta. Kysyin asiaa Uppsalan poliisilta, mutta asiaan vastannut henkilö ei osannut kertoa tarkkoja määriä. Hänen arvionsa oli ”kolmattakymmentä” eli siis yli 20 autoa. Kannattaa huomata, että Ruotsin tavan mukaan palaneiden autojen määräksi ilmoitetaan se määrä, joka palaa täysin rautalangaksi. Jos autosta on palanut joku takaovi tai eturengas niin tällaisia ei ilmoiteta ”täysin palaneiden” joukkoon, vaikka auto on joka tapauksessa ajokelvoton.

Poliisilla ei ole tapahtumista minkäänlaisia johtolankoja ja yleisöön vedotaan.

Mainokset

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

10 thoughts on “Uppsalan surusunnuntain kooste

 1. Maailma on pulloollaan kameroita sisältäviä pieniä laitteita. Ylimalkaisesti yleisöön vetoaminen haiskahtaa vastuun siirtämiselle siten että vastuu katoaa.

  42
  1. Ruotsissa on hyvin tarkat ja tiukat säädökset valvontakameroista. Julkisen alueen kuvaaminen valvontakameralla on luvallista puuhaa ja salakuvaamisesta saa kunnon sakot.

   18
   2
 2. Jos Comical Ali ei olisi maininnut amerikkalaisten hyökkäyksestä mitään, Chemical Saddam olisi vieläkin vallassa. Mikä ei tosin olisi huono juttu ollenkaan.

  Jos asioista ei puhuta, niitä ei ole olemassa. Ennen kuin ne hyppäävät silmille, vaikka olisi suu miten kiinni.

  18
 3. Ruåtsin jokapäiväinen tylsä elämä ei kiinnosta enää ketään, ei edes ruåtsalaisia.

  17
 4. Uutisten tarkoitus on kertoa erikoisista ja tavallisuudesta poikkeavista ilmiöistä ja tapahtumista. Ei joka päiväisistä tavallisista ja normaaleista tapahtumista tai rutiineista. Tämän vuoksi ei Ruotsin tapahtumista kerrotakaan uutisissa. Toisin näistä Ruotsia koskevista yhteiskunnallista ilmiöistä ja sen juurisyistä voitaisiin kyllä keskustella jossain ajankohtaisohjelmassa, kuten esim. A-Studiossa.

  20
  1. Juu voitaisiinpa hyvinkin a-tsudiossa keskustella. Ja keskutelun tuloskin on selvillä jo ennenko. ohjelman nauhoitusta. Syyllisiä näihin autogrilleihin on vain ja yksinomaan ns. kantikset. Ai miksi?? No niillä on paremmat, ja huom! Itse maksetut autot eikä ole maksettu tarpeeksi suojelumaksuja, se tosin koskee kaikkia muitakin kuin kantiskia. Ja se suojelurahan maksu koskee juurikin niitä muita kuin kantiksia.
   Tässä alkaa kyläkin haista palaneen käryn lisäksi se, että vakuutusyhtiöt eivät ole maksaneet ajallaan ettei heidän vakuuttamiaan autoja poltettaisi??

   11
 5. Nämä tekevät palaessaan melkoiset myrkyt ilmastoon, mutta jostain oudosta, nimeltämainitsemattomasta syystä asia ei näytä vaivaavan ilmastoaktivisteja.

  23
  1. Vastuulinen partneri kertoo kyllä kumppanilleen.

   SPD -> Vihreät
   Vihreät -> Vasemmistoliito
   Vasemmistoliitto -> SDP

   Unohtamatta RKP:tä

   ’Olemme tartuttaneet toinen toisemme.’

   10
 6. On muuten perin kummallisia nämä Nurmijärven koulupalotkin olleet. Nyt sielläkin on jo 2 koulua palanut. Onko villi länsi jo täällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.