Haningessa mafiameininkiä – yrittäjiä kiristetään

Kuvakaappaus - 2019-10-29 10-00-44.png

Tukholman eteläpuolella sijaitseva Haningen kaupunki on ollut jo vuosikymmenen erittäin monikulttuurinen kaupunki, se on vain jäänyt hieman huomiotta tunnetumpien alueiden varjoon.

Mutta syyttä suotta, Haninge on yhtä monikulttuurinen ja siellä etenkin Jorbron asuinalue, jossa sattuu ja tapahtuu. Seuraava kuvaus on tulevaisuutta kaikkialla.
Juttu lähti liikkeelle kun muuat työteliäät turvapaikanhakijat Wahid ja Masih avasivat parturin Jorbrohon.
(Asiasta on kirjoitettu vähän siellä sun täällä, joten mitään ”alkuperäistä” lähdettä asialle ei ole, mutta viittaan jatkossa paikallislehti Mitti.se:hen, koska heidän sivuiltaan löytyy filminpätkä).
Kun parturin ovet saatiin viime keväänä auki ei kestänyt kauaa kun parturisalonkiin asteli somaliorkesteri, joka kertoi tulevansa Verovirastosta. Asia oli se, että kaikkien alueen yritysten piti maksaa veroa. Vero taas kerättiin käteisenä. Muuten tulisi pahoja pahoja ongelmia.
Omistaja Masih kieltäytyi maksamasta ja kesän aikana parturit saivat uusia uhkauksia; jos ei tipu rahaa, tulee kaaos. Jossain vaiheessa, kun verorahoja ei tippunut alkoivat tositoimet. Yksi viimeisin tapahtuma tallentui filmille kun liikkeen kaikki ikkunat rikottiin. Filminpätkä Mitti.se:stä:

 
Tilanne oli paha, kunnes poliisi sai aikaan jotain pientä ja kaksi mafioosoa vangittiin. Mutta tilanne muuttui nyt pahemmaksi. Toinen tuomittiin hiljattain pieneen 3 kuukauden muodolliseen vankeuteen kiristyksestä. Poliisin mukaan asiassa on mukana kuitenkin useampi nuorukainen.
Uhkaukset jatkuivat entistä pahempina ja lopulta parturimiehet joutuivat  sulkemaan liikkeensä viime kuussa. Paine ja stressi kävi niin kovaksi. Miehet päättivät yrittää uudelleen ja parturi avatti tämän kuun alkupuolella. Heti alkuun liikkeen ikkunat rikottiin (yllä oleva filmi tästä tapahtumasta). Miehet hankkivat henkilöhälyttimet ja poliisi on joutunut useaan otteeseen suojaamaan miesten työmatkaa.
Parturointi jatkuu jotenkuten, mutta miehet kertovat Mitti:se:lle:
– Ensin ajattelimme, että parturi poltetaan jossain vaiheessa, mutta nyt pelkäämme, että meidät ammutaan.

Kun teimme rikosilmoituksen kuvittelimme, että asiat muuttuisivat paremmaksi. Mutta ne muuttuivat huonommaksi. Nyt elämme keskellä painajaista. 

 
Artikkelissa kerrotaan, että kyseinen parturi ei ole ainoa, jolta kiristetään rahaa. Tai tässä tapauksessa yritettiin. Poliisin mukaan paikallinen ravintola on ollut niin ikään painostuksen kohteena, mutta tästä ei ole olemassa käytännön todisteita oikeuteen asti.
Lainaus Mitti:se:stä loppuu.
Kyseessä on siis puhdas ”mafiatyylinen” suojelurahan periminen. Jos et maksa niin et myöskään harjoita liiketointa. Tässä tapauksessa somaliorkesteri on siinä määrin kovakalloista porukkaa, että eivät todellakaan anna periksi vaan ovat totta vieköön vallanneet Jordbron ostelualueen.
Kuvakaappaus 2019-10-29 10-14-33.png
 
Tapahtuma sai taas uuden käänteen kun TV4:n ohjelmaryhmä ”Efterlyst” (vrt. Poliisi-tv tms) oli viime viikolla tekemässä reportaashia Jordbrosta. Aiheena oli juuri kyseinen parturi ja alueen muihin yrittäjiin kohdistunut painostus.
Kun kuvaukset olivat käynnissä niin 10-12 uusruotsalaisen jengi kävi konkreettisesti kuvausporukan päälle. Yksi henkilö kaadettiin kumoon ja kamera rikkoontui. Kuvausryhmä uhattiin pahoinpidellä. Poliisi soitettiin paikalle, joka pelasti ryhmän pahemmalta pahoinpitelyltä.
Tapahtuman voi katsoa TV4:n uutisklipistä, itse tapahtuma kohdassa 0.24.


 
Miltä kuulosti? Se kuulosti siltä miltä se näyttää. Uusruotsalainen gangsteriporukka on ottanut Jordbron hallintaansa eikä yhteiskunta voi asialle mitään. Porukan valta kasvaa ja painostus lisääntyy, vaikka poliisi kertoo sivuillaan lisänneen näkyvyyttä tapahtumien takia.
Poliisilla ei ole mitään resursseja valvoa aluetta ja suojata jokaista kiristettyä yrittäjää 24/7. Koko homma perustuu tähän. Poliisi voi hetkellisesti näytellä valtaansa alueella jalkautumalla usean partion voimin alueelle. Gangsteriporukka taas voi sen ajan pitää vaikka kokaiinibileet ja kun poliisi poistuu alueelta niin täräytetään takaisin entistä kovemmalla voimalla.
 

Subscribe
Notify of
guest
25 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Klaani Päällikkö
Klaani Päällikkö
29.10.2019 10:58

Usein oletetaan, että valtion raja on jokin maahan piirretty viiva. Todellisessa elämässä klaanin, valtion ja imperiumin raja ulottuu sinne missä se vielä väkivallalla uhaten pystyy perimään veron.
Tuo klaanien väkivalta ei luonteeltaan mitenkään poikkea valtion harjoittamasta väkivallasta. Ulkoiselta muodoltaan kyllä: valtion väkivalta on ”sivistynyttä”:
— Valtio ryöstää kaiken omaisuuden ja pilaa yrittäjän maineen julkisuudessa, jotta kukaan toinen valtion ”suojelua” nauttiva yrittäjä, esimerkiksi pankki, ei tekisi mitään bisnestä näiden ”vallankumouksellisesta aineksesta” paaria-luokasta koostuvien yrittäjien kanssa.
Ei pidä tuomita klaanihallintoa ja sen tapaa toimia vain siksi, että verorahat kilahtavat ”väärään kirstuun”. Mitä valtiokaan noilla rahoilla sitten tekisi?: Tilaa uusia klaaneja maahan!
— Monelle valtion ahdistamalle yrittäjälle klaanit tarjoavat tuiki tärkeän suojelun ja mahdollisuuden omalla työllään elättää itsensä valtiosta riippumatta.

Mummeli
Mummeli
29.10.2019 11:27

Somalia on turvallinen maa… Roskasakki on nyt siirretty länsimaihin.

Mononkuvaa perseelle
Mononkuvaa perseelle
29.10.2019 11:32

Suomessa ja varmaan Ruotsissakin järjestäytynyt rikollisuus mm. moottoripyöräjengit saavat kovennettuja tuomioita, mutta ei kai rasismin pelossa somalimafia joka on aivan vastaavaa järjestäytynyttä rikollisuutta. Eiköhän tämäkin rikollisuuden laji leviä kohta myös Suomeen, kun massahaittamamutus, monikulttuurisuus- ja kehitysmaakehitys jatkuu Kalergi-suunnitelman mukaisesti.

Heppu Korhonen
Heppu Korhonen
29.10.2019 12:06

He ovat haavoittuvassa asemassa olevia ja siksi hieman järjestäytyneet.

pöh
pöh
29.10.2019 12:12

https://www.kansalainen.fi/se-on-tapahtunut-ensimmainen-siirtolaisera-saapui-etiopiasta-suoralla-lennolla-saksaan/
Nythän niitä somaleita lennätetään jo tilauslennoilla eurooppaan, turha siis luulla että mihinkään kotiinsa lähtisivät.
Ja vaikka muut maat ei ottaisi suorilla lennoilla heitä maahansa, niin saksa varmasti jakaa kaikille.
Kaikista yk ym pakkolois-järjestöistä ja heidän umpihulluista sopimuksistaan pitäisi kiireesti erota.

Vitjaantunu Stadilainen
Vitjaantunu Stadilainen
29.10.2019 12:32

Mitä vittua?! ”Toinen tuomittiin hiljattain pieneen 3 kuukauden muodolliseen vankeuteen kiristyksestä…” MAFIATOUHUSTA 3kk?!?!?! VMP!
Olisikohan syytä tehdä asialle oikeasti jotain ja ottaa käyttöön esimerkiksi joku tämän tapainen systeemi:
https://en.wikipedia.org/wiki/Racketeer_Influenced_and_Corrupt_Organizations_Act
Jenkeissä tuollaisesta joutuu lusimaan ihan oikeasti.

Anonymous
Anonymous
29.10.2019 12:35

Joko koko naapurimaan suistuu kaaokseen tai jostakin kaivetaan Judge Dredd ja gestapo-Muller tilannetta rauhoittamaan.

PM
PM
29.10.2019 14:17

Höh, nuorukaiset vaan pelaa ristinollaa, rasistinen paikallinen kelagoldtoimisto ei ostanu kyniä ja paperia. Kultamunat innovoi omannäköisensä pelilaudan

Suomi Finland
Suomi Finland
29.10.2019 14:36

Poliisit voisivat perustaa oman kivijalkayrityksen. Ei varmaankaan kestäisi kauaa, ennen kuin sitä yritettäisiin kiristää. Sitten kerättäisiin ensin tiedustelutietoa hetken ja kun aika olisi kypsä niin korjattaisiin jengi talteen.
Lainsäätäjien ei tarvitsisi kuin säätää 10 vuoden vankeusrangaistus tällaiselle veronkiristysporukalle.
Näin ilmiö saataisiin kuriin. Jos konnat eivät koskaan voisi tietää, missä poliisi vaanii, homma kuivuisi kasaan. Täytyyhän kiristäjän tulla jossain vaiheessa henkilökohtaisesti paikalle esittämään vaatimuksia. Sitten ongittaisiin henkilöllisyys selville ja jäbän yhteydet kartoitettaisiin telekuuntelun ynnä muun tiedustelun avulla.
3kk:n rangaistuksen vuoksi on tietysti turha järjestää mitään toimivaa operaatiota.
Jopa tuhotyötä tekevät gansterit voitaisiin napata, jos poliisi soluttautuisi yritykseen.
Partiointi on järjetöntä, jos sen vaikutus on tuo mitä Pave sanoi.

Anonymous
Anonymous
29.10.2019 16:13
Vastaa...  Suomi Finland

Sitten pitäs vielä saada tuomioistuin uskaltamaan lukea se tuomio.

Suomi Finland
Suomi Finland
30.10.2019 12:58
Vastaa...  Anonymous

Vakuutusyhtiön lääkäreitä voisi houkutella muuntokoulutuksella tuomareiksi. Problem solved.

M
M
29.10.2019 17:19
Vastaa...  Suomi Finland

Rikoksen tekoon houkuttelu on laitonta!

Musta makkara
Musta makkara
29.10.2019 19:36
Vastaa...  M

Eihän kukaan käske kiristämään ketään? EIkä tuo varsinaisesti houkuta ketään rikokseen, koska kiristäminen tehdään systemaattisesti kumminkin. Fasistinen yhteiskuntajärjestys auttaisi tekemään mafiatouhuista selvää.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
30.10.2019 01:07
Vastaa...  Musta makkara

Syyllistetäänhän naisiakin liikkumisesta ulkona, saati väärässä varustuksessa. Semmoinen houkuttelee panohommiin. Tuomiot vaan siitäkin.

M
M
29.10.2019 17:13

Vai että pimeää ananasklinikkaa yritetään? Eihän sellainen käy päinsä.

Anonymous
Anonymous
29.10.2019 18:25

Ja mitä tekevät keppostelijat silloin kun eivät ole isolla kirkolla kiristämässä suojelurahaa? No ovat tietenkin kotona tekemässä lisää pikkuisia veroviranomaisia. Kai niitä nyt syntyy ainakin sen 7-8 per perhe. Jos on tilanne paha nyt niin miettikää 20 vuoden päähän.

Anonymous
Anonymous
29.10.2019 21:18
Vastaa...  Anonymous

Ei uskalla ajatella.

Anonymous
Anonymous
29.10.2019 19:24

Valtiovalta voi hankkia todisteet kiristyksestä ja laittaa kiristäjät vankilaan ja karkottaa. Mikä maksaa?

Anonymous
Anonymous
29.10.2019 19:25

Tervetuloa! Meillä on tilaa!

PastoriNikulainen
PastoriNikulainen
29.10.2019 22:01

Tuolla ikkunantakojalla oli kusta päässä ja anastettuja banaaneja peräsuolessaan
niin paljon ettei sitä edes koko telluksen tähtitieteilijätkään yhteen ääneen kykene kuunaan käsittämään.
Pitsi esko valta-paskaoja tietää kyllä tuonkin kun on omasta mielestään sama asia kuin einsteinin alpertti.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
30.10.2019 01:12

On kai päättäjilläkin firmoja? Autovakuutuksia niille myymään, niin tulee sopivan lähelle tuo. Ja verottajan kotikäynnit rikkaiden alueille. Enkä kehota rikokseen, saahan sitä palveluja myydä.

Anonymous
Anonymous
30.10.2019 05:15

Ruotsi on tämän päivän villi länsi tosiaankin.

PastoriNikulainen
PastoriNikulainen
31.10.2019 12:01
Vastaa...  Anonymous

On ruotsi myös nykypäivän mustaa paskaa täynnä oleva jättimäinen peräsuolikin nro1!
Toivottavasti eivät vain pyllistä ja paskanna tornion ja haaparannan suuntaan mahtipaskaa.
Amen.

Anonymous
Anonymous
2.11.2019 19:58

Ei ole onneksi Suomeen päässyt leviämään toi suojelurahakulttuuri. 90-luvulla jotkut itäjäbät yritti surkein lopputuloksiin. Suomalainen yrittäjä ei maksa ja piste. Ja hyvä niin. Mua ei juurikaan kiinnosta jos matut toisiltaan suojelurahoja kiristää, mutta olisi silti tärkeää ettei minkäänlainen kiristys pääsisi juurtumaan vähäänkään tänne. Ei edes matujen keskinäinen

Malmö edelläkävijä
Malmö edelläkävijä
20.11.2019 13:41

Malmössä kaupanomistaja heitetään ovesta ulos (jos tuuri käy) ja otetaan haltuun koko puoti, kertoo SVT.