Pohjoismaiden neuvoston ympäristöpalkinto Gretalle

Screenshot from 2019-09-30 18-17-27

Pohjoismaiden neuvosto jakoi tiistaina vuosittaisen ilmastopalkintonsa, joka meni tällä kertaa Greta Thunbergille, joka taas omasta puolestaan ei halunnut ottaa palkintoa vastaan.

Thunberg perusteli kiitos-eitään paikalla olleiden kahden ympäristöaktivistin Sofia ja Isabella Axelssonin välityksellä:

– Olen juuri nyt jalkapatikalla Kalifornian läpi enkä siten voi olla paikalla. Haluan kiittää Pohjoismaiden neuvostoa tästä huomionosoituksesta ja se onkin suuri kunnia. Mutta ympäristöliike ei tarvitse lisää palkintoja, me tarvitsemme, että vallanpitäjämme ja politiikkomme kuuntelevat tutkijoita.

Palkintosumma olisi ollut 500 000 kruunua eli noin 46 330 euroa.

Sofia ja Isabella Axelsson ovat Gretan jonkinlaisia ruotsalaisia nuoria seuraajia, jotka ovat mukana lakkoliikkeessä. Mielenkiintoista on, että myös Isabella ilmoittaa olevansa autistinen Gretan tapaan. Se ei selviä näkeekö hänkin hiilidioksidin virtaavan ilmakehään.

Lisää SVT:n uutisista.

Mainokset

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

36 thoughts on “Pohjoismaiden neuvoston ympäristöpalkinto Gretalle

 1. Varmaan alkoi kiukuttelu (vitutus) siitä, kun jäi Noobeli saamatta. Eihän Paavo Lipposellekkaan olisi kelvannut muu kuin se EU:n komission puheenjohtajan paikka. Niin, että suuruuden hulluus ja todellisuus eivät oikein kohtaa.

  78
  1
  1. Juuri näin. Happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista. Voihan se kuitenkin ottaa fyrkat salaa, kunhan pappa puhuu järkeä.

   39
   1. Ei taida siinä perheessä olla kafferahan puutetta, joten roposet voi jättää omaan arvoonsa.
    Kauheasti ei myöskään ruotsin koulu- ja sosiaalitoimi hetkauta korvaansa vaikka tytön pitäisi olla koulussa eikä patikoimassa amerikan halki.
    Mutta tälle lapsinerollehan riittää että peruskoulu on suoritettu, vasemmiston ihannelapsi, riittää kun osaa lukea ja esiintyä dramaattisesti valmiiksi mietityn ja kirjoitetun sapluunan mukaan.
    Minkälaisella hiilijalanjäljellä meinaa tulla pois amerikoista?

    33
  1. Jos ne soijat tuodaan Brasiliasta helikopterilla. Voidaan taas äimistellä, kuinka ainoastaan monen vuoden lämmityskuludioksidit paloivat siinä hommassa. Enkä väitä tuhlattavan, se merimatka vaan olisi luultavasti vienyt mut montakymmentä vuotta autolla töihin ja takaisin. Hänellä nyt sentään on missio, tehdä kaikesta helvein kallista köyhille.

   1. Alkaa kyllästyttää tämä puhe hiilidioksidista kun se nyt vaan ei ole mitenkään merkitsevä asia. Jos olisi, elämä olisi maapallolla loppunut jo kun kyseistä kaasua oli 10 kertaa enemmän kuin nyt.

    10
 2. Osoittaa vain ettå palkinnonjakajat eivät enää ole kartalla vaan pihalla kuin lumiukot.

  56
 3. Greta on saanut sponsoroitia jo riittävästi, pikkurahat eivät kiinnosta, kun kieltäytymällä vielä vahvistaa asemiaan ilmastopolitiikassa.

  36
 4. So wat, joku paska Greta matkustaa hullujen sponsoreiden rahoilla ympäri maailmaa. Onhan se mukavaa, kun on niin turvattu elämä ja näkee hiilioksidia kaikkialla ympärillään. Kui joku voi olla niin oksettavan tyhmä, että ei näe, että ”keisarilla ei ole vaatteita”!

  47
  1
 5. Helppohan sitä on nähdä Hiilidioksidia, vain sokea ei sitä näe, sillä kaikki vihreä ulkona joka tarjoaa maapallolle elämän on sitä, puut, kasvit, ruoho, jne.
  Jos nuo aivoja ei omistavat viherhörhöt saisivat poistettua Hiilidioksidin maapallolta koko tellus kuolisi.
  Hiilidioksidia oli enimmillään maapallon ilmakehässä 600 miljoonaa vuotta sitten, montakos ihmistä oli tuolloin autoillaan ja tehtaillaan saastuttamassa, sitä sopisi kysyä joka viherhörhöltä jonka tapaa.

 6. Tietoutta ei saa enää näköjään kirjoitaa koskien Hiilidioksidia, koska se on liikaa viherhörhä pavelle.
  4 kertaa yrittänyt, mutta voi, voi, kun pavea korpeaa eikä julkaise.

  5
  15
  1. En ole tähänkään ketjuun jättänyt julkaisematta tai moderoinut pois yhtään viestiä.

   36
   1
 7. Joko Greta on palannut Ruotsiin?

  Paluumatkasta ei uutisissa hiiskuttu mitään. Luulisi, että paluumatka purjehtien takaisin Ruotsiin olisi ollut yhtä iso juttu kuin se menomatkakin.

  Pelkkää pelleilyä noiden ilmastoaktiivien ’ilmastoteot’. Samat lainalaisuudet koskee niitä kuin muitakin toimijoita, jotka haluavat nykyaikana saada jotain aikaan.

  Titanic- kopio on ilmeisesti tulossa liikenteeseen. Ruotsi voisi puolestaan tehdä Gretalle Wasa replikan. Sellaisella kelpaisi tytön purjehtia ilmastokokouksiin.

  31
  1. Voisi vaikka purjehtia suorinta kurssia kohti koulua, fysiikan ja kemian kursseille.

   10
  2. Kiinnostaisi oikeasti tietää, paljonko sen paatin hiilipästöt ovat todellisuudessa. Sen valmistuksesta koituvat ositettuna matkalle + se varmaankin täytyy korjata noin pitkän ja rasittavan reissun jälkeen. Tokkopa se ikuinen on tuokaan. Jos olisi huoltajan kanssa mennyt koneella, luulisin selvinneen vähemmällä. Ne miehistöt ja jutut erikseen vielä siihen päällle.

   1. No ei oikeastaan kiinnosta. Miten tämä hiilidioksidi edes nousi aiheeksi, ai niin se ruotsalainen tutkistelija. Hänkään ei tosin esittänyt täsmällistä väitettä, joku ”talousihme” sitten huomasi tässä bisneksen paikan.

 8. Jos kerran Greta näkee hiilidioksidin, olisi hänen tullut nähdä merimatkallaan, että sitä nousee merestä. Kylmällä ilmalla sitä menee sinne mereen ja lämpimällä meri vapauttaa sitä. Se on ilmakehässä olevan hiilidioksidin määrän merkittävin vaikuttaja. Ihmisen vaikutus on niin olematon, että sen vähentämisellä ei ole mitään merkitystä. Se on kuin hyttysen pissa Itämeressä.

  28
  1. Juu, ihminen päästelee 3% kaikesta CO2 :sta. Se on kuulemma ratkaiseva asia. Eipä tuosta 3%;sta juuri uutisoida, ei ole raflaava ja ei laita ihmistä maksaman aneita.

   14
 9. Varmaan …ituttaa jos sattuu ajautuun vanhempana kassi-Almaksi huonon koulumestyksen vuoksi samoille kaduille joissa notkui aikanaan pahvilappujen kanssa. Tuolloin tuolle 46 330 eurolla olisi käyttöä. Saisi aika monta pulloa hyvää wiskiä.

  15
  1. Kuulemma vanhemmat rikkaita, joten mitä väliä. Itselleni tuo summa on järkyttävän suuri ylimääräiseksi rahaksi.

 10. Juu saisihan ne ruåttalaiset tehdä jotain sen hiilidioksidinpäästön suhteen, eli lopettaa ne autojen polttamiset. Siinä kun vapautuu ilmaan muitakin myrkkyjä.

  23
 11. Niimpä varmaan.
  Ei ole ollut mitään haistattelua eikä muuta kun faktaa viestissä mitä yritin 4 kertaa laittaa ilmastohuijauksesta, jiisusko niitä jättää julkaisemasta?

  4
  3
  1. Mene muualle selittelemään ja pysy pois kun et neitinä kestä asioita, voi vitt.. pika pelle.

 12. Voi voi – mitä varten tuota sekaisin olevaa nuorisotähteä palvotaan. Kouluun tyttö opiskelemaan mediakriittisyyttä. Kaikkea mitä eliitin valtamedia ja eliitin omistamat instanssit kertovat, ei tule ottaa tosissaan.

  10
  1. Ei sitä nyt mihinkään kouluun kerkiä kun pitää kiertää Kalifornia.
   Sen jälkeen tietysti kiivetään Himalajalle ja käydään Etelä-mantereella, ja ja ja …..

   15
 13. Pastorista on väärin käyttää hyväksi lasta.
  Muslimeista ja vihersuvakeista ei ole.
  Sairas on nykymaailma.
  Amen.

  10
 14. Vähän laittaa pohtimaan uutisia luettaessa, että näinköhän pikku-kreta on Kalifornian patikkareissullaan unohtanut muutamaan otteeseen sammuttaa nuotion.

 15. Greta Thunberg’s YBRML (you bastards ruin my life) on ilmeisesti ensimmäinen valtamedian siunaama kuolemankultti-orkesteri.

 16. Mihin muuten katosi Greta hype?? Eipä ole likasta kuulunut tämän jälkeen. Ja valemedianin hypetys loppui kuin seinään Nobelien jaon jälkeen?

  Palasiko se takaisin koulun penkille ja alkoi opiskelemaan niitä asioita jotka se valehteli osaavansa? Vai lähtikö se seuraamaan näkemäänsä hiilidioksidia ja etsimään sen lähdettä?

 17. On tuo Gretan ilme hirvittävä. Taisi mennä kiville touhut. Mitä järkeä on mennä YK:hon kiukuttelemaan ja polkemaan jalkaa. Varmaankaan yleisössä useimmat eivät olleet omasta mieletään paskoja eli ”how dare you”-puhe meni väärään osoitteeseen. Gretan olisi tullut kehua yleisöä ja kannustaa sitä osallistumaan ilmastohankkeeseensa.

  Purjeveneseikkailun seurauksena Greta joutuu uskottavuutensa takia välttelemään vastaisuudessa lentomatkustamista. Hän purjehtii seuraavaksi kokoukseen Espanjaan mutta miten siitä eteenpäin. Miten palaa kouluun Ruotsiin. Aikooko palata kotiin polkupyörällä tai sähköautolla, jota on ladattu vain päästöttömästi tuotetulla sähköllä.

 18. Ehkä tämä nyt kertoo enemmän palkinnon antajasta kuin saajasta. Jos mielisiras ihminen joka tarvitsisi hoitoa nostetaan tuohon asemaan niin voisiko joku katsoa peiliin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.