Pohjoismaiden neuvoston ympäristöpalkinto Gretalle

Screenshot from 2019-09-30 18-17-27

Pohjoismaiden neuvosto jakoi tiistaina vuosittaisen ilmastopalkintonsa, joka meni tällä kertaa Greta Thunbergille, joka taas omasta puolestaan ei halunnut ottaa palkintoa vastaan.

Thunberg perusteli kiitos-eitään paikalla olleiden kahden ympäristöaktivistin Sofia ja Isabella Axelssonin välityksellä:
– Olen juuri nyt jalkapatikalla Kalifornian läpi enkä siten voi olla paikalla. Haluan kiittää Pohjoismaiden neuvostoa tästä huomionosoituksesta ja se onkin suuri kunnia. Mutta ympäristöliike ei tarvitse lisää palkintoja, me tarvitsemme, että vallanpitäjämme ja politiikkomme kuuntelevat tutkijoita.
Palkintosumma olisi ollut 500 000 kruunua eli noin 46 330 euroa.
Sofia ja Isabella Axelsson ovat Gretan jonkinlaisia ruotsalaisia nuoria seuraajia, jotka ovat mukana lakkoliikkeessä. Mielenkiintoista on, että myös Isabella ilmoittaa olevansa autistinen Gretan tapaan. Se ei selviä näkeekö hänkin hiilidioksidin virtaavan ilmakehään.
Lisää SVT:n uutisista.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.