IS maalailee Sölvesborgia äärioikeistolaisena kaupunkina

Kuvakaappaus 2019-11-07 21-30-04.png

Iltasanomat kertoo tänään Blekingessä sijaitsevasta Sölvesborgin kunnasta, joka tunnetaan Svergidemokraattien Jimmie Åkessonin kotikuntana. SD:n kannatus kunnassa on suuri ja Åkessonin vaimo Louise Erixon on kunnanhallituksen puheenjohtaja.

Iltasanomien mukaan Sölvesborg näyttää mallia millainen on äärioikeistolainen kunta. Siellä vallitsee anarkia, jossa sateenkaariliput kielletään, “kyseenalaista taidetta” ei enää sallita ja muslimitytöiltä kielletään huivien käyttö.
Kun hieman avaa artikkelia niin huomaa, että IS jätti jotain erittäin oleellista kertomatta. Juuri sellaisia faktoja, joiden perusteella lukija olisi saanut asiasta oikeamman kuvan. Tai ainakin olisi voinut ITSE päättää mitä mieltä on Sverigedemokraattien toimista.
Sölvesborgin kunnanhallitus päätti kyllä aiemmin syksyllä, että ns. nykytaide vaihdetaan “klassiseen” taiteeseen. Kyse on siitä, että Sölvesborgissa pidettiin taideviikko. Yhden taiteilijan, Linnea Håkanssonin taideteokset kuitenkin vedettiin pois tapahtumista. Eikä ihan mitä tahansa nykytaidetta vaan “kuukautistaidetta”. Håkanssonin taideteoksissa oli piirrettyjä kuukautisverisiä naisten alapäitä ja pienoispatsaita nainen istumassa, jossa pikkuhousujen lahkeesta valui kuukautisverta. Alla kuvakaappaus SVT:n uutisesta, jota klikkaamalla pääsee myös uutiseen.
Kuvakaappaus 2019-11-07 20-55-58.png
 
Tämän tapahtuman tiimoilta, ja myöhemmin sen päätöksen takia, jolla päätettiin olla ottamatta esille kuukautisveritaidetta, kirjoitellaan nyt sitten esimerkiksi Iltasanomissa, että tällaisella “sensuurilla” on kaikuja 30-luvun natsi-Saksan taiderovioihin. On selvää, että taide saattaa olla monesti hyvin provosoivaa ja sen sensuroiminen herättää tunteenpurkauksia.
Jotta asiasta saa vieläkin paremman kuvan niin kyse ei ole yksin nyt syksyn aikana Sölvesborgissa tapahtuneesta “taiteen sensuroinnista”. Sverigedemokraatit vaativat jo pari vuotta sitten Tukholman metroasemilla olevan kuukautistaiteen poistamista. Alla kuvia metroasemilla olevista taidemaalauksista:
 
Metrotaide sai 2017 syksyllä raivoisan vastalausemyrskyn ihan tavallisten ihmisten toimesta. Sverigedemokraatit vaativat tuolloin, että kuukautistaide on poistettava niinkin julkiselta paikalta kuin esim Fridhemsplanin metroasemalta, jonka läpi kulkee satojatuhansia ihmisiä päivässä.
Nyt kun asian “oikeampi” näkulma on tuotu esille niin huomataan, että kyse ei ollutkaan minkään klassisen nykytaiteen kieltämisestä vaan puhtaasti ruotsalaisen feminismin tuputtamista ihmisille, taiteen varjolla.
Iltasanomien artikkelissa mainitaan niin ikään, että SD:n toimet koskettavat myös suomalaista vähemmistöä. Suomalaisia kuritetaan vähentämällä suomen kielen eli yhden vähemmistökielen opetusta peruskouluissa. Ihan sama asia kuin sanoisi, että Muhoksen tai Nurmeksen peruskouluissa vähennetään ruotsalaistaustaisten lasten äidinkielen opetusta. Montako ruotsalaista lasta opiskelee näissä kouluissa ruotsia äidinkielenään?
Muista artikkelissa mainituista asioista voidaan olla montaa eri mieltä. Miksi uusille kansalaisuuden saaneille henkilöille pitää järjestää joku juhla, jossa itketään ilonkyyneleitä, koska seremonia on niin liikuttava? Miksi kunnantalolla pitää olla pride-lippuja?
Niin ikään artikkelissa annettiin ymmärtää, että muslimityttöjen huivit on jo nyt kielletty kunnassa. Ei ole. Asiasta keskustellaan harvakseltaan, esimerkiksi viimeksi vuonna 2017 kun SD:n taholta esitettiin tällaisia asioita, mutta huiveja ei ole kielletty. Eikä asia ole tällä hetkellä mitenkään erityisesti sverigedemokraattien agendalla. Viimeksi mm. Moderaattipuolue on esittänyt huivien kieltämistä esimerkiksi kouluissa.

Subscribe
Notify of
guest
27 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Valtavalemedia roviolle

Jep, ei transulippuja eikä menkkaveritaidetta. AIVAN KUTEN BERLIINI 1938!!!!!!!! Åkesson ihan varmana haluaa kaasukammioita muslimeille!!!!!! IHAN VARMANA HALUAA!!!!!! …hohhoijaaaaaa… Suomen valtavalemedia IS, IL, YLE, HS, TS jne jne ovat kaikki mielenvikaisia. Pellejournalistit luulevat olevansa kovinkin päteviä ja tärkeitä STASI-temppuineen mutta ovat ihan ulapalla eivätkä tajua että kansa nauraa heille. Voi sitä takinkäännön määrää kun ensi vaaleissa Persut jyräävät maailmanhistorian suurimman murskavoiton ja nämä vasuripellekirjoittelijat pelkäävät työpaikkojensa puolesta.. tulee vanhat isänmaallisvihamieliset kirjoitukset KUMMITTELEMAAN =)

Faktoja pöytiin

Tässä ruotsalaista sosiaalidemokraattihistoriaa: https://www.youtube.com/watch?v=W56ZKUVECWs Voidaan todeta että rasistisempaa puoluetta ei ole koskaan ollut. Mitenköhän suomalaisten puolueiden historia kestää päivänvaloa..?

Anonymous

Meillä sosiaalidemokraatit aloittivat maailman verisimmän sisällissodan suhteessa väkilukuun.
Jostain syystä eivät mainitse asiaa:
https://sdp.fi/fi/tutustu/tietoa-sdpsta/vuosisatasaavutukset/

Anonymous

Oikea havainto historiasta. Nykypäivää sivuaa myös tämä vähän huomioitu asia, että kepu, joka nyt on takuumiehenä sosialistihallitukselle, oli silloin vähän ennen vallankaappausta myös sosialistien kelkassa takuumiehenä.
Syksyn 1917 hajoitusvaaleissa voittanut porvarillinen blokki, johon myös silloinen Maalaisliitto kuului, yritti muodostaa hallitusta, mutta nämä esikepulaiset ryhtyivät pelaamaan demarien kanssa saadakseen demarihallitukselta paremmat senssit. Silloin väännettiin kättä kumpi vaihtoehto, valtalaki vai itsenäisyysjulistus hyväksytään. Kepu pelasi omien etujensa kanssa kuin huutokauppakeisari. No, demarit kävi kuumana. Lakot, murhat ja ryöstöt rahoittivat. Kävi selväksi, että tavalliset maatilatkaan eivät ole turvassa väkivallalta. Kentältä alkoi tulla murinaa. Kun sitten Siperian retkeltä palannut Ukko-Pekka tarttui ruoriin, loppui esikepulaisten vehkeily. Hallitus eli silloinen senaatti koottiin ja itsenäisyysjulistus annettiin. Demarit tarttuivat aseisiin kaapaten vallan.

Ylimielisiä toimittelijoita

Näitä paskajuttuja luultavasti aletaan työntämään eetteriin solkenaan. Kun ps:n kannatus kasvaa. Nämä is, il, hs, ts ja yle. Vihervassurikommari valtamediapuolue.

Anonymous

Epäilen vahvasti että mitään ei oikeasti ole kielletty vaan tehty tervehenkisiä arvovalintoja siitä mitä kunnan toimesta laitetaan näytille ja mitä ei yms.
Eli koko iltiksen juttu on taas punavihernatsien propagandaa.

Juuso Karhu

Kuka täysijärkinen haluaisi julkisille paikoille jotakin ns “taidetta”, joka on kuin murrosikäisen poikalauman hihitellen tekemää? En minä ainakaan.

M

Sehän on nykyajan kuvataiteen kantava teema, että yritetään provosoida katselijoita vastenmielisyydellä eikä teknisellä taituruudella. Tosin jotkin teemat on pitänyt säätää laittomiksi, koska jotkin tahot voisivat provosoitua liikaa joitain aiheita sisältävistä teoksista. Kaikki varmaan tietävät, mitä “jokin” on missäkin kohdassa, mutta täytyy olla tarkkana, ettei tule tehneeksi ajatusrikosta.

h44

IS kielsi kommentoinnin aika nopeasti. Alkoi totuus paljastua.

RaiskaaNeSuomalaisetkin

Hupaisaa muuten että kommentointi suljettiin tunnin päästä artikkelin julkaisemisesta. Ilmeisesti kommentit eivät olleet agendaan sopivia 🙂

mats

Niin ,kommentoinnin rajoittelu on iltasanomien valehtelua. Muuhun ei persupelossa enää kyetä. Oksettava lehti,tai valtamedia yleensä oksettaa.

fatwantarkistaja

Innovaatio! Muslimeille 5. valehtelun muoto: bannaus. Ei taida islam taipua näin vahvaan reformiin?

jippos123

IS lopetti kommentoinnin aika lyhyeen. Kaikki oli sitä mieltä, että ok. Siksi valtamedia hiljensi kaiken. Ne mulkut hakivat jotain natsihommia kun Persut ovat ehdoton ykkönen. Perseelleen meni.
Vihervasemmisto on hätää kärsimässä.
Täältä tullaan maanpetturit.

Anonymous

Kyllähän se noita pää perseessä olijoita, ottaa koville kun PS kannatus vaan nousee.

fatwantarkistaja

Kerrankin melkein etukäteen voi oikein kieli pitkänä odottaa, mitä kaikkea seuraava vajaa neljä vuotta tuo tullessaan. Tämähän on jännää. Ottaako Rinne Löfeenin opeista oppia ja alkaa selittämään natsipersuista? Sen jälkeen L.Anderssonilla olisi vaikeuksia vakuuttaa omat kannattajansa, joutuisi puhumaan reptiliaaneista jo? Orpo lootusasennossa alasti anomassa puomia? Pakko niiden jotain epätoivoista on keksiä, jos aikovat jatkaa valitsemallaan tiellä.
Vahva veikkaus on, että tulemme näkemään eriskummallisia ja hullunkurisia lakiesityksiä. Häirikkökuvaaminen vihaverkkoon on vain pieni ulvahdus, jotain todella sakeaa on oltava luvassa. Persut on kiellettävä pahatapaisina mulkkuina, se voi olla ainoa keino. Kansan vaientaminen ei enää auta, ne ovat saaneet jo vihiä asioista ja kannattavat pahuutta.. kirkkoakaan eivät kuuntele, joten Perussuomalaisten asettaminen pannaan ei tepsi. Nautin todella tilanteesta, toivottavasti nousu jatkuu ja kommarit saavat kylmän suihkun.

Särmääjä

Varmaan ensimmäistä kertaa oli toimittaja nyt niin kiukussaan että kutsui jopa Ruotsidemokraatteja äärioikeistoksi. Onkohan SD:llä mitään halua tai mahdollisuutta saada tämä Sölvesborg olemaan ottamatta yhtään valtion tarjoamia matuja asutettavaksi kuntaan ja paljonko niitä siellä ennestään on?

fatwantarkistaja

PT-media on aiheesta kirjoittanutkin. Mahdollisuuksia ei ole, sillä laki pakottaa kaikki kunnat ottamaan pakolaisia. Jos niille ei ole asuntoja, ne on järjestettävä väkisin, kai. Ainoa pelastus saattaa olla, jos pakolainen ei viihdy ja lähtee pois. Ohituskaistallakin taitaa olla jonoa metropoleissa, joten nurkkiin ne taitavat jäädä monella paikkakunnalla ihan pakostakin.

Klassikot pois ja suvakismipaskaa tilalle

Ruotsin Kouluhallitus yrittää puolestaan sinnikkäästi hävittää ruotsalaisen/pohjoismaisen kulttuurin ja saada tilalle mitä nyt sitten tulossa onkin, vaikkapa islamilaisia ”veri roiskuu”- juhlalauluja? Haluavat poistaa sanat ”kansallislaulu”, ”tavallisimmat virret” sekä ”pohjoismaiset lastenlaulut” oppisuunnitelmastaan. Tulevaisuudessa halutaan jättää avoimeksi jospa musiikkitunnilla luikautettaisiinkin minareettilaulua? Antiikin Kreikan yrittivät myös poistaa mutta siitä nousi hirveän meteli.
”Gällande kursplanen för musik i lågstadiet står det i nuläget:
”Musik som knyter an till elevens vardagliga och högtidliga sammanhang, däribland nationalsången och några av de vanligaste psalmerna, samt inblickar i svensk och nordisk barnvisetradition.”
Skolverkets förslag på ändring lyder:
”Musik som knyter an till elevens vardagliga sammanhang och musikaliska traditioner vid olika högtider.”(SVT)

Unski Tunkio

Iltasanomatko puhuu taas paskaa, ei voi olla totta…!

John MacMunne

Kas siitäpä tuleekin lempinimi “Iltasonta”…
Se kilpaileva lehti on tietenkin “Iltalanta”.

Minä

On itse asiassa ihan normaalia, että kunnan virastojen ja laitosten lipputankoihin ei saa nostaa muita kuin Ruotsin lipun ja kunnan oman lipun. Normaalia ei ole vaatimus kaikenlaisten ideologioiden lippujen heiluttelu niissä.
Jos taiteessa tehdään valinta, johon ei sisälly feministinen moska, on aika naurettavaa verrata sellaista johonkin 30-luvun Saksan menoon. Vasemmisto on vallassaan ollessaan myös valikoinut, että mitä hankitaan ja laitetaan näytille. Mikä tässä on erilaista?
Taidemaailma onkin vallan pitkälle vasemmiston miehittämä mitä tulee kaikenlaisiin taiderahojen jakeluun ja suojatyöpaikkojen myöntelyyn. Siinä ei taiteelliset arvot paina mitään, vaan pelkästään oikea ideologia, oli “taiteilija” sitten vaikka miten tollo tunari. Ja kyllähän ne ovatkin.

Aappa

Jokainen täysjärkinen ymmärtää lukemattakin (otsikkolinkkiä avaamatta), että suvakkimedioiden omituiset artikkelit ovat pelkkää suvakkipaskaa.
Ongelmana on vaan se, että moni teknisesti älykäskin on uskomattoman altis aivopesulle – ei tarvitse sanoa kuin ”Trump”, niin jokaikinen vitun nobelisti on takajaloillaan trollia huutamassa.

Anonymous

Tuosta nk. taiteesta tuli mieleen, että milloin ruotsalaiset aikovat kieltää kuukautisten olemassaolon? Eikö se ole jollain tavalla rasistista ja provosoivaa, kun se kohdistuu vain yhteen ihmisryhmään.
Kun tarkemmin sitä syynää, varmasti löytää jotain todella pahaa ja kieltämisen arvoista.
Kuukautiset siis kiellettävä, ja kaikki siihen littyvät tarvikkeet poistettava myynnistä.