Uusi räjähdys, nyt Hässleholmissa

IMG_20191106_221831-533x400.jpg

Viime yönä tehtiin taas uusi pommi-isku. Tällä kertaa Hässleholmissa sijaitsevan kerrostalon edustalle viritettiin pommi, jonka voimasta lähialueen ikkunat rikkoontuivat ja kiinteistö sai isoja rakenteellisia vaurioita.

Klo 22.00 aikaan sattuneessa räjähdyksessä ei loukkaantunut ketään. Poliisi kehoitti lähialueen asukkaita pysymään sisällä. Useita parvekkeita repsahti räjähdyksen voimasta remonttikuntoon. Kohde ja luultavasti pommimiehet ovat entisen Jugoslavian alueelta, kyse on mahdollisesti lapsen huoltajuuteen liittyvä perheen sisäinen kiista. Nainen asui lapsineen osoitteessa. Poliisi on ottanut kiinni teosta epäiltynä kolme henkeä.
Poliisi piti alkuviikosta tiedotustilaisuuden räjähdyksistä, mutta tiedon saldo oli vähän kuin savolaisen sanoma ”saattaapi hyvinni olla”. Mitään konkreettista ei tullut esille eikä poliisi voi edes puuttua tapahtumiin ennenkuin rikos on tapahtunut.
Pt-median alamaailman asiantuntija valaisee hieman mistä räjähdyksissä on kyse. Kuten olemme aiemminkin kirjoittaneet niin kyse niissä on pelottelusta, eikä kohdetta haluta suoraan hengiltä. Murhaamiseen perus ampuminen on parempi ja varmempi vaihtoehto kuin pommi.
Pommia käytetään siis pelotteluun. Sen pelotevaikutus on suuri. Kovinkin jätkä nukkuu yönsä jatkossa huonosti jos oma rappukäytävä on räjähtänyt tuhannen palasiksi TAI jos pommi on viritetty kohteen isän tai äidin rappuun. Usein pommi tosiaan viritetään jonkun sukulaisenkin nurkkiin, joten siitä aiheutuu vielä pieni lisämauste painostuksen muodossa omien sukulaisten taholta.
Parin pommin jälkeen velallinen on hyvin suostuvainen maksamaan velan tai neuvottelemaan kokaiinin myynnin ehdoista tai muusta sen sellaisesta.
Pommin pelotevaikutus on siis erittäin hyvä ja varsinkin Tukholman alueella pommeista on seurannut se, että nuoret gangsterin alut ovat hakeutuneet sankoin joukoin poliisin loikkariohjemaan. Se on eräänlainen kurssi, jossa poliisisedät takaavat loikkarin turvallisuuden. Loikkari saa asua ainakin alkuajat jossain ”turva-asunnossa”. Jonka jälkeen nuorukainen sitoutuu jättämään gangsteripiirit taakseen ja saa sitä vastaan poliisisediltä kahvia, pullaa ja haleja.