Överkalixissa mummojenkiusaamisaalto

Kuvakaappaus 2019-11-08 12-09-11.png

Överkalix on Pohjois-Ruotsissa sijaitseva pikkukylä, keskustaajamassa asuu vajaa 1 000 ihmistä. Kyläpahanen on ollut nyt viimeiset pari päivää framilla.

Syystä, että kolmansista maista tulleet sotaa, vainoa ja kidutusta paenneet 10-15-vuotiaat lapsukaiset ovat harjoittanee systemaattista vanhusten kiusaamista jo yli vuoden. Asia on kaikkien kyläläisten tiedossa, mutta mummojen kiusaaminen vain jatkuu ja jatkuu ja jatkuu.
SVT:n prime time uutiset kertoivat 85-vuotiaasta Louisesta, jota on kiusattu nyt ainakin vuoden. Mummeli istuu iltaisin pimeässä huoneistossaan ja teeskentelee, että ei ole kotona, jotta saisi olla rauhassa. Louise asuu rivitalossa ja hänen mukaansa nuorukaiset potkivat ovea, heittelevät kananmunia ikkunoihin, ovat rikkoneet ikkunoita ja yrittäneet saada rahaa mummolta.
Louisen mukaan lapsukaiset niin ikään huorittelevat häntä ja kun hän kerran pyysi itku kurkussa nuoria lopettamaan kiusaamisen niin yksi kehitysmaista tullut nuorukainen uhkasi raiskata hänet.
SVT:n uutisten mukaan Louise ei ole ainoa vanhus, jota kiusataan vaan kylällä on useita muitakin ikäihmisiä, joita nuorukaiset vainoavat puhtaasti harrastusmielessä.
Lainaus SVT:stä loppuu.
SVT:n uutisissa ei tule esille keitä kiusaajat ovat, mutta se tulee esille muita reittejä. Monet kuvittelevat, että aikuisten pitäisi puuttua asiaan. Miksi sitten ei puututa? Vaikka koko kylä tietää mitä tapahtuu.
Jos joku uskaltaa puuttua asiaan niin tiettyjen tahojen äänenpainot nousevat koska kyse on ”lapsista”. Lasten brushat tai isät puuttuvat tapahtumaan ja alkaa kaaos. Poliisi kirjaa ilmoituksen kunnianloukkauksesta, media huutaa naama punaisena rasismia ja typerimmät kolumnistit kirjoittavat kuinka ”pimeät voimat” ottavat pienen Överkalixin kylän valtaansa. Sitten tulee rakkauspommitusta ja alkaa taistelu näitä ”pimeitä voimia” vastaan.
Kaikenlainen tolkku on katoaa pohjoisen kaamokseen ja ”lapset” jatkavat mummojen kiusaamista kuten ennenkin.