Miksi Eurooppaan ei perusteta "Guantanamoa" palaaville jihadisteille?

index

Isiksen entiset jihadistit, jotka oleskelevat Kurdien alueella sotavankina ovat muodostaneet Euroopalle suuren ongelman. Ongelman siinä mielessä, että Eurooppa ei ole valmistautunut mitenkään tilanteeseen, jossa Turkin ja/ tai Kurdien joukot alkavat vapauttamaan jihadisteja ja lähettämään heitä Eurooppaan kotimaihinsa.

Yhdelläkään eurooppalaisella valtiolla ei ole minkäänlaisia suunnitelmia kotiinpalaavien jihadistien suhteen. Luultavasti Ruotsissa mentäisiin kaikkein matalaotsaisimmalla linjalla, jihadisteille tarjoiltaisiin pizzaa poliisisetien puhutellessa jihadisteja vakavuuspuhuttelussa. Lopuksi turvapaikka-aktivistit halaisivat jihadisteista pahan pois jättimäisellä kimppahalilla.
Millään muullakaan eurooppalaisella valtiolla ei ole mitään sen kummempia suunnitelmia. Mitä joku kansalaisuuden poisto muka auttaa jos henkilöllä ei ole kuin yhden maan kansalaisuus? Ei yhtään mitään. Yksikään toinen maailman maa ei ota sellaista henkilöä vastaan, jolla ei ole mitään kansalaisuutta. Joten henkilö on jokatapauksessa edelleen sen maan vastuulla, nyt tosin ilman kansalaisuutta. Kuka oikeasti kuvittelee, että kansalaisuuden poisto on joku ratkaisu?
Muutaman kuukauden vankeuskaan ei auta mitään, se vain pahentaa asiaa. Jihadisti kokee martyyriutta ja se on erittäin huono asia.  Sitäpaitsi rikosten toteennäyttäminen länsimaalaisissa liberaaleissa oikeusistuimissa olisi hyvin vaikeaa, jos rikokset on tehty sotatantereella eikä teoille ole mitään todisteita, silminnäkijöitä tms.
Mitä siis tehdä entisille isiksen sotilaille ja heidän lapsilleen, jotka joka tapauksessa ovat kohtapuoliin saapumassa keskuuteemme?
 
Ratkaisu on äärettömän yksinkertainen:
Guantanamon tapainen vankileiri, jonne kaikki vähänkin epäillyt jihadistit suljetaan ja unohdetaan sinne. Miehille omansa, naisille omansa ja lapsia voidaan pitää ”Euroopan Guantanamossa” vaikka äitiensä kanssa, vähän kuten naisvankiloissa yleensä muutenkin.
Yhdysvallat perusti Guantanamon 2001 terrori-iskujen jälkeen vankileirillä on ollut sijoitettuna x-määrä epäiltyjä jihadistiterroristeja. Sen jälkeen paikka on ollut melko tiivis. Ovi on käynyt lähinnä yhteen suuntaan joitakin harvoja poikkeuksellisia vapautuneita lukuunottamatta. Leiriä on kritisoitu siitä, että sinne joutuneet ovat loppuikänsä vankeja ilman oikeudenkäyntiä ilman puolustautumismahdollisuutta.
On itsestäänselvää, että eurooppalaiset politiikot eivät ikinä perustaisi vastaavanlaista vankileiriä, mutta pohditaan asiaa hetki hypoteettisesti.
Euroopan Guantanamo ratkaisisi kertaheitolla isiksessä olleiden jihadistien ongelman, joka on samalla eurooppalainen ongelma. Koska useimmat jihadistit ovat lähteneet Euroopasta isikseen ja ovat myöskin jonkun Euroopan maan kansalaisia. Heitä ei voi siten sysätä esimerkiksi Kurdien tai Turkin vastuulle. Tai voidaan tietenkin, mutta silloin he luultavasti vain antaisivat jihadisteille entistä vapaamman matkustuskäskyn Eurooppaan.
Jos nyt tehdään hallittu ”kotiinpaluu” ja jokainen maa hakee kansalaisensa pois. Heidät sijoitetaan heti ”kotiinpaluun” jälkeen Euroopan Guantanamoon odottelemaan.  Ongelma on sillä raktaistu. Leirille laitetaan eri maiden turvallisuuspalvelujen lausuntojen perusteella islamistiterroristeja, joiden asiaa ”tutkitaan” määräämättömän kauan. Vanki voidaan päästää, mutta myös olla päästämättä pois.
Leirille voidaan lätkäistä mm. ne viisi ruotsalaista imaamia, joita muka ei voi palauttaa kotiin. Mutta jotka ovat samallla turvallisuusriski Ruotsille.
Sitten heräsin unesta ja luin, että ruotsalaiset aikovat tarjojta sosiaalitoimiston virkailijan puhuttelua isiksestä palaaville.
 

Subscribe
Notify of
guest
25 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
T
T
13.11.2019 16:06

Guantanamoon on tosiaan onohdettu aika paljon väkeä. Yhdysvalloilla on perinteitä asioiden unohtelemisessa kuten ”The other losses” -kirja kertoo. Vapauden ihana suurvalta Ameriiiikka ”unohti” ruoan ja veden sadoille tuhansille saksalaisille sotavangeille 2 maailmansodan jälkeen. No, saksalaiset eivät ole valittua kansaa, joten tämä kansanmurha ei ole yleisessä tiedossa.

Pertti Grandell
Pertti Grandell
13.11.2019 16:20

koko eurooppahan on jo melkein kuin guantanamoa!!! jihadisteja ja musulmiineja pihat piukkana, me pottunokatkin olemme jo vankina omassa guantanamoassa, jollei musujen suhteen ,niin rakkaat poliitikkomme hoitavat että tunteeemme on näin.

Ei paluuta
Ei paluuta
13.11.2019 16:22

Eiköhän kansalaisuuden poistaminen UK:ssa ja muualla missä niin on tehty koske vain kaksoiskansalaisuuden omaavia. Asiallinen toimenpide.

El Comandante Cero
El Comandante Cero
13.11.2019 16:38

Unioni voisi rahoittaa Tanskaa ja Grönlannin itsehallintoa perustamalla leirin vaikka Thuleen. Kyllä porukat pysyvät parakkien lähellä aitaamattakin. Muistuttaa vain susista ja jääkarhuista. Luppoaikana voivat veistellä luuveneitä mursun ja valaanluista, niillä varmaan on samanlainen menekki kuin kaarnaveneillä.

Sivusta seuraaja
Sivusta seuraaja
13.11.2019 17:17

Ahvenanmaa olisi sopivasti eristetty, ovat hoitaneet ihan itse sen eristäytyneisyyden muusta Suomesta. Armeija valvomaan.

Vite Peetala, Nopittaan kukkahuilisti
Vite Peetala, Nopittaan kukkahuilisti
13.11.2019 17:31

Afrikan kankkulankaivoon kaadetut kehitysapurahat voisi ehdollistaa siihen, että Motherlandille perustetaan leiri (tai useampia) niin isisläisille kuin laittomille läpsyttelijöillekin, jotka eivät syystä tai toisesta palaa lähtömaahansa – win-win.

Mr.Reese
Mr.Reese
13.11.2019 18:02

Huoli pois. Ruotsalainen sossutäti on yhtä kovaksi keitetty kuin Guantanamon vanginvartija.

Sam Colt
Sam Colt
13.11.2019 18:06

Kerran kymmenessä vuodessa olen Pekka h-Haaviston kanssa samaa mieltä: Isis-taistelijoitten rikokset on käsiteltävä siinä maassa, missä ne on tehty.
Eihän Oulun raiskaajiakaan lähetetty Kelmistaniin, missä he olisivat saaneet sankarin vastaanoton.

Särmääjä
Särmääjä
13.11.2019 19:13

Eiköhän noita Suomessa jo tälläkin hetkellä kuntouteta jossain hyysäyslaitoksessa ja kohta ne on kouluissa tai päiväkodeissa pesemässä lattioita.

Anonymous
Anonymous
13.11.2019 19:14

Kumma juttu, et kun ja jos Euroopassa on sodittu vaikka muutaman vuoden, niin sit soditaan kunnolla ja kun tehdään rauha ja sen jälkeen sitten entiset viholliset pystyvät taas tulemaan toimeen sotilaita myöden eikä ne enää aiheuta hankaluuksia rauhan aikana.. ja asiat selkenevät ja normalisoituvat.. Mut tuol mutapäämaissa..siel on jatkuva rähinä ja sota eikä asiat ikinä selviä.. eikä noita hulluja ählyjä voi päästää tietenkään vapaaksi yleisen turvallisuuden takia..mut vaikka 2. maailmansodan jälkeen natsit ”katosivat” ja vaikkkapa kaikki antautuneet ”natsit” voitiin päästää vapaaksi..illman mitään ongelmia..Vai montako entistä natsia tai saksalais sotilasta ryhtyi heti terroritekoihin vapauduttuan tai jäätyään jonnekin piileskelemää sodan lopussa?

Särmääjä
Särmääjä
13.11.2019 20:44
Vastaa...  Anonymous

Natsi-Saksa oli korkean teknologian ja älykkäiden valkoisten ihmisten hierarkkinen valtakoneisto. Ei sitä voi verrata mitenkään mihinkään lähi-idän islamistielukoihin.

Tuumaaja
Tuumaaja
14.11.2019 15:07
Vastaa...  Särmääjä

Puhuttaisiin mielummin sodanaikaisesta saksasta, natsi nimike kun on loukkaaava ja yleistävä epiteetti, siitä on myös eräs ”faktantarkastaja” saanut myös tuomion.
Ja tosi on, siellä oli älykkyyttä ja tekninen osaaminen huipussaan, valitettavasti maahantunkeutuneet kommunistit kahdella rintamalla varastivat suurimmaksi osaksi kaiken, tekijöitä myöden.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
14.11.2019 03:25
Vastaa...  Anonymous

Kyllä ne entiset natsit järjestivät hankaluuksia Ranskan muukalaislegioonasta päästyään. Törni lopetti ne hetkeksi.

PastoriNikulainen
PastoriNikulainen
13.11.2019 20:23

””””””””””””””””””tällä kertaa poistin Nikulaisen hieman kovanpuoleisen tekstin ja toivon, että jatkossa pitäydytään kohtuudessa””””””””””””””””””””

Pohjolan n-i
Pohjolan n-i
14.11.2019 11:12

Tiesittekö muuten että suomalaisia kutsuttiin aikonaan Ruotsissa ”Pohjolan neekereiksi”?

Olen kuullut
Olen kuullut
14.11.2019 13:04

Kyllä pitää, ”Nordens negrer”. Kertoi mm tuttuni 50v joka on syntyperäinen ruotsalainen, äiti suomalainen.

M
M
15.11.2019 21:37

”huonompia”
No joo jos hyvyys = nettovarallisuus niin sitä ruotsalaisilla on muistaakseni 10-kertainen tjsp. määrä suomalaisiin verrattuna.

Nikka Harmo
Nikka Harmo
14.11.2019 13:06

”Svenskt talessätt: ”Finnar: Nordens negrer” – Flashback Forum
6 nov. 2019 · Jag har på många ställen, både på nätet och i diskussioner i verkligheten, stött på begreppet att finnarna skulle vara nordens negrer. Även Östersjöneger förekommer. Varifrån kommer egentligen …”

Anonymous
Anonymous
14.11.2019 17:56

slussenin juopot ja finne igen. älä puhu kakara koulun pihalla muuta kuin ruotsia. todella on munkin jo kuolleita sukulaisia arvostettu duunissa kun köyhästä suomesta pesuainetehtaan linjastolla olivat. nyt on svennossoneilla kiva. en sääli.

Anonymous
Anonymous
26.11.2019 23:10

Jostain muusta todellisuudesta.
https://youtu.be/ajtW-DrV-ps?t=237

sipilä the Mooney captain
sipilä the Mooney captain
13.11.2019 21:53

”Mitä siis tehdä entisille isiksen sotilaille ja heidän lapsilleen, jotka joka tapauksessa ovat kohtapuoliin saapumassa keskuuteemme?”
Paten hartaasta toivomuksesta: Tsar Bomb 150ktn jokaisen yksilön persereikään ja pum.