Miksi poliisi kertoo lopettaneensa pakkopalautukset, vaikka niitä ei ole edes suoritettu?

Helsingin poliisi ilmoitti launtaina  Twitterissä, että se pidättäytyy toistaiseksi palautuksista Irakiin. Kyse on Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen Suomelle antamasta nootista.


 
Onko nyt jotain, jota en ymmärrä? Eihän Suomi ole tähänkään mennessä pakkopalauttanut Irakiin käytännössä ketään. Suomi keskeytti pakkopalautukset Irakiin kokonaan jo ainakin viime vuoden syksyllä, koska Irak ei suostunut ottamaan vastaan pakkopalautettuja. Esimerkiksi HS:n mukaan Suomi laittoi palautukset kokonaan jäihin vuosi sitten.
Kuvakaappaus 2019-11-18 13-21-32
Artikkelissa kerrotaan, että ”Ensin Irak kieltäytyi vastaanottamasta passittomia irakilaisia, joita oltiin palauttamassa Irakiin vastoin heidän tahtoaan. Kesällä Irak alkoi kieltäytyä vastaanottamasta myös passillisia pakkopalautettavia.”
Ylen mukaan Irak vastustaa pakkopalautuksia eikä esimerkiksi passittomia irakilaisia palauteta. Artikkeli kirjoitettiin jo viime vuoden heinäkuussa.
Kuvakaappaus 2019-11-18 13-25-58

Ylen mukaan valtaosa irakilaisista palaa vapaaehtoisen paluun kautta.

Näin ollen ilmaan jää pari outoa kysymystä:
1. Miten Suomi on muka vastuussa irakilaisesta ”Alista”, joka surmattiin Bagdadissa hänen vapaaehtoisen paluunsa jälkeen? Onko Suomi vastuussa aina ja iänkaikkisesti ihmisistä, jotka ovat käyneetkään Suomen maaperällä näyttäytymässä, mutta palaavat kotimaahansa.
2. Miksi poliisi kertoo, että se lopettaa pakkopalautukset toistaiseksi, jos niitä ei ole tehty Irakin suuntaan todistettavasti ainakaan vuoteen?
 

Subscribe
Notify of
guest
53 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Kliffaa

Mahtaa poliisi ja poliisin pomo olla mielissään jokaisesta palauttamattomasta. Liki liippas!

Paremmat tekosyyt

”Miksi poliisi kertoo, että se lopettaa pakkopalautukset toistaiseksi, jos niitä ei ole tehty Irakin suuntaan todistettavasti ainakaan vuoteen?”
Miksiköhän, no nyt on parempi kansaan uppoava tekosyy palautusten lopetukseen, jotka on jo loppuneet. Jokainen maassa majaileva kolmannen maan ukko tuottaa pakolaisbisnesrahaa eturyhmille ja on tekosyy lopettaa Etan ja EU:n ulkopuolisen halpatyövoiman tarveharkinta.

Tuumaaja

Pakkopalautusten suunta on kääntynyt negatiiviseksi, eli liikutaan vain yhteen suuntaan ja ihmetellään että nämähän lisääntyvät jostain kumman syystä, vaikka kaikki ovat miehiä.

muori

Eikös se lukenut ihan suomalaisessa koulujen oppikirjassa, että mieskin voi synnyttää. Joka muuta väittää, hän vihapuhuu. Koville ottaa kun koiras poikii, näin sanottiin ennen, niin ne ajat muuttuu.

Huru-ukko

No otttiatuota noin,, sehän on ihan selvää hutimaisaa moinen väärinkäsitys ja värinymmärrys. Hutimaisan mukaanhan palautukset ovat jatkuneet katkeamattomina poliisin ilmoituksen mukaan. Siis HUOM! polpon mukaan. Jos polpo niin sanoo hutimaisalle niin sen on oltava totta. Hutimaisa ja polpo ovat täysin omaksuneet erään menneisyyden pääkanisterin jäteenmäen loiheleusuman: Puhun niin totta kuin osaan. Ja se ei ole paljon se, jos totuudesta puhutaan. Vedätykset erikseen.

Särmääjä

Suomellahan ei yhä edelleenkään ole palautussopimusta Irakin kanssa niin ei sinne tosiaan väkisin ketään voi viedä.

Johnny

Tuolla logiikalla vaikka kaikki irakilaiset voivat tulla Suomeen oleskelemaan pysyvästi Kela:n piikkiin, eikä palautusmahdollisuutta ole. Taitavat koko ajan tullakin.

Tuumaaja

Miksi sitten suomella on elätettävänä suurklähettiläs kyseisessä maassa jos hän ei hoida tällaista asiaa kuntoon?
Ongelma on myös siinä, että suomen tomppelit ottavat tänne kaikki elätettäviksi, vaikka ei ole minkäänlaista varmuutta, mistä, ketä ja miksi, kuitenkin porukka on läpsytellyt monen maan halki ja kenties saanut ”turvapaikan” toisesta maasta ja nostaa sitten kakasinkertaisia avustuksia kaksilla keksityillä henkilötiedoilla.
Henkilöpaperit katoavat, mutta iphone pysyy kuin liimattuna kädessä läpi kaikkien myrskyjen.
Juuri tässä kohtaa euroopan unionin pitäisi ottaa normaalit toimenpiteet ja se surullisen kuuluisa yhteistyö käyttöön; rekisteröidään henkilön tiedot euroopan maaperälle tultaessa, otetaan dna ja sormenjäljet, kaikkien maiden viranomaisille yhteinne tietokanta kuka menee ja missä.
Tahtotila vain puuttuu, etenkin suomelta kun ei edes esitä tällasita käytäntöä vaikka on puheenjohtajamaa, energiaa löytyy kyllä sössiä britaninan asioita.

Samovaari

Noilla kun ne i Phonet ei sitten millään katoa, ne voitaisiin ottaa talteen ja antaa niille lankapuhelimen luuri tilalle ja sanoa että soita tuolla kun on tarve. Jäähän ainakin kaikki imaamien antamat pommiopetukset sinne minne kuuluukin, ei noiden kotimaihin, joka on koko arabia, ainakin uskontojensa kautta.

Anonymous

Maista kuten Irak joiden kanssa ei ole palautussopimusta ei pitäisi ottaa yhtäkään turvapaikanhakijaa. Jäävät kaikki tänne päätöksestä riippumatta.

Ilmari

Poliisin tiedotteessa sanotaan, että poliisi lopettaa PALAUTUKSET. Siinä ei erikseen mainita pakkopalautuksia.
Poliisilla ei ymmärtääkseni ole oikeutta noin vain päättää, että se ei pane tuomioistuinten päätöksiä täytäntöön. Poliisi tiedottaa nimettömästi lopettavansa palautukset. Ei ole olemassa henkilöä nimeltä ”Poliisi”, vaan joku tai jotkut virkamiehet ovat tämän päätöksen tehneet.

Puolueeton

Pitäisi saada kunnollinen rohkea poliisitoimen johtaja, joka ei eroa vaikka sisäministeri siihen kehottaisikin. Näin Suomen turvallisuus ei horjuisi. Poliisijohtajan esittelee sisäministeri ja valtioneuvosto nimittää.

Anonymous

Ohisalo tai Rinne antanut käskyn. Selvä asia.

Tuumaaja

Ja demokratian mukaisesti hallituksesta pudonnut puolue joka on edelleen hallituksessa peesaa Petturi Orpon ja Myi Kakkasen tuella.
Konklaavi ei ole muuttunut, vain nokkimisjärjestystä vaihdettu.

Anonymous

Ei pitäisi, mutta kyllä nauratti Myi Kakkanen. Päivän paras.

En ostaisi käytettyä autoa

Orpokin taitaa olla mustalainen?

Anonymous

Kun Ohisalo oli käynyt Hgin ja muun poliisijohdon kanssa ”keskustelemassa” niin välittömästi ilmaantui Twitteriin ilmoitus! Että se siitä poliisin omasta päätöksestä.

Anonymous

Jep. Johan ohimeni ministerin ilmoitus siitä että he menevät kaiken muun edelle on selvä todiste.

Anonymous

Suomi ei voi palauttaa Irakkeja koska on vastuussa Irakin turvallisuustilanteesta ja erityisesti Ilmastonmuutoksesta ja muovipussien mereen joutumisesta jne. Tuo palautuslausunto oli vaan tyypillista valehtelua niin poliisilta kuin Ohiajolta…

Anonymous

Kyllä kai kotiinpalaamisraha kuitenkin maksetaan, vaikka kuljetukset on katkaistu? On vissiin tällainenkin ihmisoikeus keksitty?

Nähtyon

Se syy on ”issias” joka istuu perseellään (jos pystyy) brysselissä.

Raksaäijä

Niinpä! Kun vielä huomioidaan se, että EIT on vuosien varrella antanut Suomelle n.140 tuomiota/noottia tai vastaavaa… niin , miksi tämä yksi tietty päätös aiheuttaa tämmöisen äläkän??? Edellisiin kun ei ole juuri kukaan hallinnon edustaja kommentoinut/reagoinut näin vahvasti tai näkyvästi… ei voi kun ihmetellä…

Anonymous

Ei tarvitse ihmetellä mitään – suomessa istuu puna-viher-vasemmistolainen hallitus. Sen mukaista politiikkaa tehdään.

Dementikon höpinää

Sipilän, Orpon ja Soinin PersKeKo-porvarihallitusko teki parempaa maahanmuutto- ja palautuspolitiikkaa buaahhh!

Anonymous

Ei tehnyt sekään, eikä varmaan tee tulevatkaan hallitukset, mutta niinhän asia on mennyt Ruotsissakin, joten lopputulos taitaa olla täälläkin jo selvä,

fatwantarkistaja

Dementikon höpinää Eli vain vähän huonompi on parempi, vai miten kommenttisi pitäisi tulkita?
Vaikka hallituksessa olisi kuka, lopputulos on aina jonkinasteinen kompromissi. Halla-aho sanosi sitä, mutta kommunisti tätä ja saisimme hitaampaa väestönvaihtoa nykyisen tilalle. Tätä ainakin pelkään. Sipilällä oli ässä hihassaan, smurffit. Yritti tuhota Perussuomalaiset pienpuolueeksi iäksi, mutta mutta, asiassa oli yksi mutta.

Judge Dredd

Eikös poliisin voi pistää virkarikos nimikkeellä pois virasta, jos satuilee.

M

EIT on jo vuosia mäkättänyt Suomen kohtuuttoman pitkään viipyvistä oikeudenkäynneistä. Ovatko käsittelyajat sitten lyhentyneet? Eivät ainakaan kovin nopeasti, koska mäkätys on jatkunut vuosia.
Miten sitten tässä tapauksessa muka toimittiin niinkin nopeasti, että ihan parissa päivässä? No koska palautuksia ei juurikaan tehdä, niin on helppo sanoa että ei palauteta, koska se ei oikein vaikuta mitään mihinkään.
Tuomiosta alkaen tämä on kummallista poliittista teatteria.

Hutisalo

Se on katsoppa sitä islamia se. Ei vaikuta yhtään mihnkään!!

Anonymous

EIT myös sakotti Suomea vuosikaudet koska joidenkin vankiloiden selleissä ei ollut wc pyttyä, vaan ilta- ja yöaikaan aikana piti paskoa ja kusta ämpäriin jos hätä yllätti. Tuolla asialla ei ollut kiire vuosikymmeniin.

fatwantarkistaja

Ja mikähän ämpärissä muka oli niin epäinhimillistä. Pakolaisetkin ovat tottuneet roiskimaan seinille ja lattioille, otettava heistä mallia.

joo

Tämähän oli Sika-Soinin ensimmäisiä ja tärkeimpiä tehtäviä Ulkoministerinä alkaen vuodesta 2015:
Neuvotella Irakin kanssa palautussopimukset kuntoon.
No mitä konkreettista tuli 4 vuodessa? Ei niin yhtään mitään,
-muuta kuin Soinille eläkehillotolppa…

toni lajos

Somaliassa on viime tietojen mukaan myös kuollut muuan paikallinen, jonka tiedetään majailleen Suomessa vuosia sitten, palautukset tulee keskeyttää heti, ja rahallisia korvauksia nostetaan lähisukulaisille, ei tuu niin kauheen pahaolo. Marokossa oli myös ammuttu erästä paluumuuttajaa, ei kuollut…valitettavasti.

fatwantarkistaja

Siinähän niitä tuli kiistattomia todisteita. Kaikkien somalien tulisi nyt ilmoittautua korvaushätäavun saajiksi ja ottaa löysät pois suomalaisilta rahoittajilta. Saahan sitä sitten taas lisää, kun sama sukulainen delaa uudelleen.

kanander

Omituinen tapaus tämä, jossa Suomea sakotettiin, kun täällä piipahtanut irakilaismies ilmoitettiin tapetuksi Irakissa. Hänellä oli siis sielläkin Suomen ja Euroopan ihmisoikeudet, vaikka Irak ei kuulukaaan Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimen (EIT) jäsenvaltioihin.
Käännätin Googlen käännösohjelmalla pätkän EIT:n tuomiosta; ”Vaikka alkuperäinen kuolintodistusta ei toimitettu Suomen viranomaisille tai tuomioistuimille, jotka siten eivät pystyneet tarkistamaan sen aitoutta ja alkuperää, tuomioistuin toteaa, että toimitetut valokopiot ja käännökset kuolintodistus sekä valokopiot ja käännökset poliisin raportti antaa riittävät todisteet asiasta.”
Mielestäni tämän ”Alin” murha ei ole näillä eväillä selvitetty. Suomen hallitus ei kiistänyt miehen kuolemaa. Suomessa ei perintöjä jaeltaisi ilman alkuperäisiä kuolintodistuksia.

fatwantarkistaja

Saahan sen alkuperäisen todistuksen ja helposti saakin. Suomi maksaa sen ja Irak kirjoittaa siihen, että Suomi murhasi pakolaisen. Hyvin yksinkertaista. Sitten suvakkikaarti itkee ja kokee paperin olevan aito, jota se toki onkin.

Pydee

Y-hyy myääh bää, mutta mitä minä kerron lapsille niisk

hemis

Mistä tiedät että alkuperäinen kuolintodistus on olemassa? Saattaahan humanteri pyöriä Suomessa toisella nimellä.

pöh

Kaikki voi lähettää Ruotsiin, sieltähän ne tulikin.

PastoriNikulainen

Pastori on täysin samoilla linjoilla.
Ruotsi on noiden paviaanien mittapuulla varsin turvallinen maa, joten niskaperseotteella
sinne vaan komiassa kaaressa.
Sen jälkeen ei enää ikinä karvaranteita ja kyrpiä kehitysmaista tänne loisimaan
ja sontimaan kaunista järvisuomeamme.
Amen.

Janne Ojala

> Onko Suomi vastuussa aina ja iänkaikkisesti
> ihmisistä, jotka ovat käyneetkään Suomen
> maaperällä näyttäytymässä, mutta
> palaavat kotimaahansa.
Entä mikä on valtion vastuu niistä valkoihoisista suomalaisista, jotka ovat syntyneet Suomessa, ovat maan kansalaisia ja eivät ole koskaan palanneet kotimaahansa,
— koska ovat jo siellä!

Aivan

Puhutaan vale oppositiosta, ni voisko olla kuitenkin kysymys vale hallituksesta?

Anonymous

Poliisi on operatiivinen toimija joka ei käsittääkseni voi päättää näistä asioista.
Käsittääkseni päätös tullut ylempää eli sisäministeriöstä.

Anonymous

Koska sisäministeri on nainen kuutamolla. Siitä se johtuu tämä pelleily.

Tankatkaa koneet valmiiksi

Auta armias jos tämä hallitus ja erityisesti sisäministeri olisi ollut vallassa 2015. Maasamme olisi tällä hetkellä 500 000 irakin kurkunleikkaajaa ja raiskaajaa. Ja afgaanit, kongolaiset ym. päälle. Ei sen puoleen, tuo yli 30 000 on 30 000 liikaa sekin.

Anonymous

Älä huoli. Kyllä niillä on paskalla tuurilla vielä 4-vuotta aikaa, hoitaa tämäkin asia.

Y-hyy, mitä me kerrotaan lapsille

Pillut tekevät tunnepohjaisesti päätöksiä, jälki tulee olemaan samaa mitä nyt näemme ruotsissa?

Anonymous

Tilanne on täysin absurdi. Suomi on jo koko maailman sosiaalitoimisto. Nyt Suomen pitäisi olla myös koko maailman henkivakuutustoimisto. Kuka tahansa pääsee rajan yli sanomalla asyl jonka jälkeen Suomesta muodostuu automaattisesti kyseisen henkilön sosiaali- ja henkivakuutustoimisto.
Ihmisiä kuolee joka päivä. Kehitysmaissa riski kuolla on suurempi. Se että joku kuoli ei automaattisesti tarkoita sitä että migrin päätös olisi väärä kuten nyt on annettu ymmärtää.
Suomi on aina ollut maailman paras mallioppilas näissä asioissa. Kun tämäkään ei muka kelpaa viisainta irtautua näistä sopimuksista ja lopettaa kiintiöpakolaisohjelma ja kehitysapu. Eihän tässä mitään järkeä ole koskaan ollutkaan.
Jos me koko ajan otamme kehitysmaiden huippuosaajat tänne Eurooppaan kehitysmaat eivät koskaan ala seisoa omilla jaloillaan ja kierre on ikuinen. Kyse on aivovuodosta ja huippuosaajien riistämisestä kehitysmailta ja yhtä tuomittavaa toimintaa kuin muukin riisto.

Vihreiden SDP n ymm valikoiva Lyhyt muisti

Strasbourgin isku oli 11. joulukuuta 2018 Strasbourgissa, Ranskassa Strasbourgin katedraalin edessä sijaitsevalla torilla tapahtunut ammuskelu. Torilla oli tapahtuma-aikaan kello 19.50 joulutori. Poliisi tutkii tekoa terrori-iskuna. Iskussa kuoli aluksi kolme ihmistä ja neljäs julistettiin myöhemmin aivokuolleeksi. Lisäksi 12 haavoittui. Iskun tekijäksi epäilty
**radikaali islamisti Chérif Chekatt**
kuoli poliisin ampumana Strasbourgissa 13. joulukuuta.
Myöhemmin myös viides uhri kuoli.
mietikää päivi räsänen on syytetynä suomessa raamatun sanoista
Eikö SDP VIHER VASURIT KOKOOMUS KESKUSTA ..EU
Tajua mikä tähänkin Strasbourgin iskuun oli syynä
ennen muinoin joulu oli rauhoitumisen aikaa
nyky joulu varsinkin euroopan krisrtityille on pelon aikaa
ääri islamistisen terroristi iskun pelon takia
joka on realistinen mahdolisuus tapahtua 2019
verratuna esim vaikka uus*nazien toteutamaan kristalliyöhön 2019
tätäkö puolaan ja unkariin myös halutaan EU Ja sdp tuuppurainen
mietikää tosiaan millaista euroopan kehitys suuntaa nämä
puna vihervasuri liberaalit pakotamaalla
Eu jäsenmaita ajavat ovat jo ajaneet
huijaamalla että kyse olisi ihmisarvosta tai jostain oikeusvaltio periaateesta
nämä pellet sulkevat realielämän faktoilta peloilta silmänsä
ja luovat mielikuvitukissaan äärioikeiston kauhukuvia joita ei ole edes olemassa
eli he pelkäävät mielikuvitustaaan ennemän
kun realielämän faktapohjaisen pelon aiheutajia
kuten ääri islamin pesiytyminen muslimien
maahanmmutaja invaasion seurauksena euroopaan
mutta silti valtamedia tuutaa nazeja 1940 lukua siellä tällä
varokaa heitä vuonna 2020 koska he äänestivät väärin muka nazit valtaan
olen mielimin vaikka rasisti kuin että joudun joulutorilla hernarilla pelkäämään jonkun
lähi idän radikaali islamistin annastukan riehumista
kun koraani kieltää joulun vieton mamuilta
jota hänestä vääräuskoiset ihmiset juhlivat ovat vääränään toreilla
tämä todelinen sankari *valtamedian mielestä taistelija*
tekee reilun vedon pahimmilaan kuten
Strasbourgin 11. joulukuuta 2018 ihmisoikeuksia
oikeusvaltio periaateita kunnioitaen
kiitolisena omasta turvapaikastaan siinä euroopan massa jonne suvakki poliitikot päätöksilään hänet ovat päästäneet

ike

Jos suomella ei ole rajavalvontaa. Jos meidän poliitikot vähät välittävät suomen asemasta maailmalla, niin millä mandaatilla nämä törkyturvat sitten puhuvat näistä asioista. Vieläkään ei ymmärretä että ainoa asia jota nuo kunnioittavat on voima. Ei heitä kukaan ota tosissaan, ei Irak eikä kukaan muukaan. Menkää nyt maailmanparantajat omaan itseenne ja antakaa realistien, jos heitä on, tehdä työnsä.

Satanfuck

Eli voimmeko tästä siis vetää johtopäätöksen että nyt voivat kaikki tänne haluavat vetää hihastaan SUPERKORTIN: ”Minut tapetaan kotimaassani”? Tämä superkortti mitätöi tasan kaiken muun, ei tarvita minkäänlaisia selvityksiä, Migrin haastatteluja, ei mitään. Superkortilla saa automaattisen turvapaikan Suomessa ikuisesti. Vähän kyllä kiinnostaa että miksi tämä superkortti on nyt aktivoitu, sillä ”Minut tapetaan kotimaassani” on ollut jokaisen sossupaikanhakijan argumentti jo yli 30 vuotta. Onko mitään tilastoja siitä kuinka moni palautettu on sen jälkeen kotimaassaan murhattu? Ei siis kuollut liikenneonnettomuudessa, baaritappelussa, käärmeenpuremasta tai mustasukkaisen miehen murhaamana, vaan nimenomaan juuri siitä ensimmäisestä syystä miksi lähti maastaan Suomeen asti nostamaan KELA-rahoja? Ja samaan hengenvetoon: entäs ne kaikki jotka täältä ovat lähteneet palautusrahat taskussaan, tai ne jotka lähtivät koska täällä oli vitun paskaa ja ei ollenkaan kivaa, onko Migri ja Suomen poliisi laskenut kuinka moni heistä on vielä hengissä? Ja ne jotka ovat kuolleet, eiköhän tämän uuden superkortin mukaan Suomi ole heidän omaisilleen velkaa hurjat määrät rahaa sillä vaikkakin täältä vapaaehtoisesti lähtivätkin 5 donaa taskussaan niin he kuitenkin olivat jalallaan astuneet Suomen maankamaralle joten Suomihan on nyt heidän loppuelämästään vastuussa ja korvausvelvollinen? Eli mikä on se syy että nyt superkortti käy valuuttana Suomessa? Koska joku EU vasuripelle sanoi niin? Ei se kyllä noin mene saatana! Nyt olisi hyvä aika kaataa tämä vasurihallitus, järjestää uudet vaalit ja saada järkeviä ihmisiä tekemään päätöksiä. Ensimmäinen päätös on että kaikki mukapakolaiset pois Suomesta ilmapiiriä myrkyttämästä ja valtion kassaa tyhjentämästä. Helvetin sossumuslimit ovat maailman suurin syöpä.

Kenen ihmisoikeudet?

”Euroopan ihmisoikeustuomioistuin”??? Entäs kanta-asukkaitten ihmisoikeudet joista kukaan ei välitä?
Tänne saa tulla kuka tahansa rikollinen, idiootti, mielipuoli ja terroristi. Ulos täältä ei saa kirveelläkään ketään ja jos saa niin siitäkin pitää MAKSAA ja kuunnella kuukausitolkulla suvakkien ulinaa.
Nyt samainen ”EUROOPPA” aikoo ottaa kovat otteet käyttöön niitä maita kohtaan jotka eivät halua tuhoutua.
Me ilmeisesti haluamme koska tottelemme?

Anonymous

Irak siis ottaa vastaan vapaaehtoiset palaajat ja rikoksiin syylliset, laiton maahantunkeutuminen väärin perustein lienee rikos ,mikä vtu. tässä irak diilissä mättää? Kaikki tietää että kyse on sotilaskarkureista ja rikollisista ,suomessa jo suurimpia ulkomaisten vankien ryhmiä,raiskaajinakin ohi somalien , huumekauppaa ,pimeää toimintaa ravintolasta -kuljetusalaan ja siltä väliltä, paskapuheita ,tekaistuja nimiä ,vihapuheita petoksia ,kaikki rikollisuuden alat skaalana..,vihvas hallitus Sdp johdolla taistelee tämän porukan maassa pitämiseksi ,ei silti oli kokoomukselle pyhiä miehiä heillekin ,tässä diilissä on jotain paskaa joku on maksanut meille paskan vastaanotosta tai jotain? Onko tarkoitus käyttää näitä suomalaisten tappamiseen jossain vaiheessa ?irtopäitä kännyssä väki kyllä pystyy tuohon ..Yksin ovat surkeita raukkoja nämäkin hajustepoikia ,vaan joukolla ollaan kuin suomen omistajia . Al-Taeen tapaus vaiettiin heti ,yhteys rajavuotoon mikä ,tyyppi on poliittisen islamin ammattilainen ,meillä rauhanmiehen status joka mureni ,isän piti olla sankaris miehiä ,tuostakin kuuluu irakista jotain muuta ,kuka kusi meitä silmään hallitus vai irak ,kenties molemmat ?