Ruotsin Moderaatit katuvat menneisyyttä?

Päivän aikana on noussut keskustelun aiheeksi Ruotsin Moderaattipuolueen (vrt. Kokoomus Suomessa) puheenjohtajan Ulf Kristerssonin Facebook-kirjoitus. Kristersson kritisoi Sosiaalidemokraattien puheenjohtajaa ja Ruotsin pääministeri Stefan Löfveniä.

800px-Ulf_Kristersson_in_2018_Swedish_general_election,_2018Julkisesti on annettu ymmärtää, että Moderaattien ja Kristerssonin “silmät ovat avautuneet” ja maahanmuutto nähdään yhtäkkiä monien ongelmien aiheuttajina.
Lisäksi on annettu ymmärtää, että Löfven olisi se pahan juuri.
Sanon tämän taas kerran ja uudestaan, että kyseinen puolue Moderaatit on ollut Ruotsin turvapaikkamaahanmuuttoa pahiten edistävä puolue. Jos kilpaillaan Sosiaalidemokraattien ja Moderaattien kanssa niin ykkössija on kyllä jaettu. SDP on tällä hetkellä se keulakuva, mutta Moderaattien ja Fredrik Reinfeldtin hallitus 2006 – 2014 on ollut Ruotsin mittapuussa se kaikkein katastrofaalisin hallitus. Reinfeldtin klassiset lausunnot “Avatkaa sydämenne” ovat jotain sellaista, että niille ei löydy mitään vastaavaa Ruotsista.
– Kun lennän ympäri Ruotsia niin maa on täynnä metsää. Tänne mahtuu paljon maahantulijoita, Reinfeldt ja Moderaatit loihevat lausumaan joitakin vuosia sitten.
Kristerssonin Facebook-päivitys:

Ruotsin maahanmuutto oli jonnekin 00-luvun puoliväliin asti kovanpuoleista, mutta Reinfeldtin hallitus jytkäytti tulijamäärät ihan omalle luvulle. Jos katsoo taulukkoja, niin 2000-luvun alkupuolella tulijoita tuli samaa tahtia kuin näinä päivinä, eli noin 20 000 +- vuodessa. Reinfeldtin ensimmäisen hallituksen aikana tehtiin suuria muutoksia, joka näkyi seuraavina vuosina siten, että esimerkiksi vuonna 2014 tulijoita oli yli 80 tuhatta.
Moderaattipuolue on siis tosiasiassa ollut se kaikkein pahin maahanmuuton kannattaja. SDP on ollut kannattamassa tätä, mutta se ei ollut takavuosina hallitusasemassa.
Joten voidaan hyvällä syyllä kysyä millä mandaatilla nykyinen Moderaatti-puolue tosiasiassa kritisoi Sosiaalidemokraateja? Silläkö, että se on itse mahdollistanut pahimman kolmansista maista tulleen maahanmuuton? Vaiko sillä, että puolue on nyt ikäänkuin jollain tapaa “herännyt”? Kristersson on ollut Moderaattien toiminnassa mukana Reinfeldtin hallituksen aikana, joten hän on kyllä tietoinen mitä hallituksesa ollaan puuhattu noina monikulttuurisuuden hulluina vuosina vuoteen 2014 asti.
Kysymys kuuluu voiko tällaista asiaa “pyytää anteeksi”?
Ne henkilöt, jotka ovat olleet Reinfeldtin hallituksen aikaan ylipäätään missään asemassa puolueessa niin miten heihin voi luottaa? Jotkut väittävät, että kelkkaa on käännetty, mutta tosiasiassa sitä käänöstä vastaan on puolueessa yhtä paljon niitä, jotka eivät halua kääntää suuntaa.
Ihmiset eivät selvästi ymmärrä sitä, että jos jotain muutosta halutaan niin se muutos ei tule niiden puolueiden kautta, jotka ovat tukeneet vanhaa hallintoa vaan uusien puolueiden kautta, joilla ei ole mitään tekemistä vanhojen puolueiden kanssa. Tai puolueiden, jotka eivät ole olleet mukana näissä vanhoissa touhuissa.
 
 

Subscribe
Notify of
guest
39 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Mummeli

Sama Suomessa. Kokoomusta kannattavat haaveilevat Rydmanista, Lepomäestä ym. ikäänkuin he olisivat jokin avain puolueen suunnankäännölle. Eivät ole. Ovat pahimmat jäsenet jotka valehtelevat kansallismielisten ääniä puolueelleen kalastellakseen. Ovat ihan määrätyssä tehtävässään. Kokoomus ei ole eikä siitä tule kansallismielistä puoluetta ikinä.
Suomen etuu on globaalin edun vastaista -Kokoomus.

Olavi

Näin on.

Valehtelija valehtelija

Kannatuksen kasvun takia moderaatit kääntelee kääntötakkiaan kuin konsanaan Suomessa kokoomus.

Suomi Finland

Kerrohan Paavo voiko Ruotsissa tulla sellaista tilannetta, että kantaruotsalaiset muuttavat ongelmalähiöihin tai niihin rinnastettaviin paikkoihin ja unohtavat Ruotsin kielen?
“– Tällaista jengiampumista ja rikollisuutta olisi syntynyt näissä lähiöissä ihan samalla tavalla jos siellä asuisi pelkkiä ruotsalaisia, Löfven horisi.
– Ei rikoksia voi etnisöidä ja sanoa, että se johtuu ihmisen syntymäpaikasta, ihonväristä tai taustasta. Rikollisuus johtuu taloudellisista syistä, ja on itsestään selvää, että jos tulija saa liian vähän kielikoulutusta niin mahdollisuudet päästä työmarkkinoille pienenevät ja tapahtuu eriytymistä, Löfven kertoi.”
Lööperi selvästi tuntuu näin ajattelevan. Koska ennen kuin tulijat ja kantaruotsalaiset olisivat samalla viivalla niin sehän edellyttäisi kielitaidon nollausta. Kenties pitäisi sitten nollata myös luku- ja kirjoitustaito ja matematiikan opinnot.

fatwantarkistaja

No hittolainen, noinhan se on. En tajunnut, vaikka luin saman jutun. Melkoinen ristiriitahan tuossa jorinassa on. Eli siirtotyöläisten muuttaessa vaikka jollekin hienostoalueelle ja hienostoruotsalaisten muuttaessa Rinkebyhyn alkavat näiden kantisten lapset viimeistään ampumaan ja räjäyttelemään pommeja, koska eivät saa työtä, kun eivät opi millään kieltä. Ja uuskantaruotsalaiset menestyvät, koska heillehän kieli opetetaan.
Ruåtsin koululaitos on siis tiukasti natsien fasistisesti johtama, läpeensä rasistinen instituutio! Se pitää hävittää perustojaan myöden ja korvata jollain, ihan sama millä. Sanomattakin on selvää, mihin koulujen henkilökunta korkeista virkamiehistä puhumattakaan kuuluu. Se paikka löytyy lähes jokaisesta kodista. Ei mitään armoa armottomille natseille ja lastenkiduttajille.

Anonymous

Vaalipuheita. Väittävät että kelkkaa käännetty jotta saisivat torpattua ruotsidemokraattien nousua.
Teot merkitsee. Ei vaalipuheet.

Suomi Finland

Lööperin lausunnot ja ongelmien kieltäminen ovat sen luokan toimia, että hänen olisi syytä nyt erota.
Ehkäpä SD:n ja Moderaattien on syytä ottaa hallitusvastuu, koska Moderaatit tuskin enää SD:tä voivat rasisteina torpata. Muut puolueet ovat yksinkertaisesti täysin epäpäteviä.
Tai kohta käy niin, että osoittautuu, että Ulf Kristersson on ottanut itsevaltaisia askeleita puoluejohtajana ja muut moderaatit erottavat hänet yksimielisesti.

Särmääjä

Moderaattijäbä yrittää vain kalastella ruotsidemokraateilta kannatusta uhriutumisellansa. Onhan se ikävää kun eivät enää niiden takia pysty haastamaan demareita ja jotakin on pakko alkaa keksimään jopa kaikkein epätoivosimpia keinoja. Kyllä Suomessakin Orpo joukkoineen yrittää jotain vastaavaa välillä, mutta sen äijän uskottavuus nyt ainakin on ihan täysi nolla ja ihan niinkun kukaan ei tietäisi mitä se raukka teki 2015. Sehän näissä vanhoissa globalistisissa korruptiopuolueissa on että niissä ei koskaan tapahtu mitään ns. vallankumousta tai puhdistusta vanhasta vaan se vanha vaan saa jotain uusia naamareita päähänsä milloin minkäkin tilanteen mukaan.

Kokoomustaa pesten lumivalkoiseksi

Suomessa näyttää ainakin osa porvaripersuista haksahtaneen kokoomuksen vastaaviin populistisiin kannatuksenkalastelujuttuihin. Nämä persut ovat jo pelastamassa demokratiaa ja sananvapautta kokoomuksen kanssa 😉 ja mielellään seuraavassa PersKeKo-porvarihallituksessa.
https://kaksplus.fi/threads/persut-haikailee-taas-porvarihallitusta-kokoomuksen-ja-kepun-kanssa.2526149/

fatwantarkistaja

Persujenko pitäisi yksin muodostaa hallitus, vai KD:n kanssa, vai mikä kelpaisi? Vihreät? Kommarit? Ja ei, se yksi ei pelasta.

Ei jummartaa

Porvaripersujen haikailu maan pahimman mamutuspuolueen kanssa hallitukseen pääsystä on täydellisen käsittämätöntä. Kun tämä puolue vielä rakentaa kaksien standardien eliitin monarkiaa eriarvoistamispolitiikallaan ja globalismilla, joita kumpaakin persut ainakin puheissaan vastustavat.

Mummeli

Kun kirjoitat ‘porvaripersut’, tarkoitatko ylipäätään koko puoluetta vai osaa sitä äänestävistä?
Kyllä puolueessa toki ns porvareitakin on mutta termisi ei kuvaa kovin hyvin koko sen äänestäkunnan skaalaa.
Kun taas puhut eriarvoistamisesta, tarkoitatko Suomen suomalaisten eriarvoistamista vai sitä että eduskunnan ja hallituksen tulisi ylipäätään ensisijaisesti ajaa Suomen suomalaisten etua, täten ns. eriarvoistaa Suomi suhteessa koko muuhun maailmaan?

Suvakkeja emme ole, porvareiksi emme tule

Lue tuo ylempänä oleva linkki niin selviää mitä “porvaripersu” tarkoittaa.
Persujen äänestäjistä taas suuri osa, ehkä suurin osa on työläisiä, näistä iso osa entisiä SDP:n ja vasemmistoliiton kannattajia, jotka massahaittamaahanmuuttokriittisinä, ja varsinkin Ruotsin kehitysmaakehitysesimerkin pelossa äänestävät persuja, vaikka muissa asioissa maahanmuuttoa lukuunottamatta ovat enempi hyvinvointivaltiodemokraatteja eli demareita.
Persut taas asemoituu monen persupoliitikon puheissa porvaripuolueeksi, kuten esim. linkissä olevan dosentti Arto Luukkasen suulla.
Porvarin ja hyvinvointivaltiodemokraatin ero:
Moni luulee olevansa porvari, mutta on tutkijan mukaan väärässä – suomalaisilla on harhaanjohtavia käsityksiä omasta poliittisesta suuntautumisestaan
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/moni-luulee-olevansa-porvari-mutta-on-tutkijan-mukaan-vaarassa-suomalaisilla-on-harhaanjohtavia-kasityksia-omasta-poliittisesta-suuntautumisestaan
“Suomalaisilla on toisinaan harhaanjohtavia käsityksiä omasta poliittisesta suuntautumisestaan, sanoo Åbo Akademin valtio-opin professori Kimmo Grönlund.
Grönlundin mukaan tutkimuksessa on käynyt ilmi, että moni suomalainen asettaa itsensä vasemmisto–oikeisto-asteikolla porvariksi, mutta samaan aikaan vastaa mielipidekysymyksiin demareiden linjan mukaisesti.
– He luulevat olevansa porvareita, mutta käytännössä he vastaavat [myöntävästi] tällaisiin kysymyksiin kuin että tuloeroja on tasattava ja että meillä pitää olla lapsilisät ja vanhustenhoito ja sosiaaliturva, Grönlund sanoi Suomi-Areenassa.
Grönlundin mukaan tämä harhaluulo on ongelma erityisesti SDP:lle, jonka olisi pystyttävä viestimään linjastaan paremmin.”

M

Mainittu esimerkki “tuloeroja on tasattava” on aika kärjistetty. Jopa Yhdysvalloissa, joka ei millään muotoa ole sosiaalidemokraattinen maa ja jossa tulonjako on selvästi vähäisempää kuin Suomessa, tuloja kuitenkin tasataan jonkinlaisilla köyhäinavustuksilla. Tulonjako on suhdeasteikollinen muuttuja, ei dikotominen.

Debis

Ei noissa Ruottin lähiöissä juuri muuta vikaa ole kuin niiden nykyiset asukkaat. Ja taatusti niihin on kaadettu yhteiskunnan rahaa 10 kertaa enemmän kuin valkoisten lähiöihin, mikäli semmosia ruottis viellä on. Mut älykkyys ja asenne vammaisille pitäis rakentaa aina 3 vuoden välein vissiin uudet talot kun vanhat ei tahdo pysyy kunnossa ja ettei asukit “syrjäytyisi” . ikään kuin noiden touhu riippuis rakennuksista tai tonttimaasta hahah

jippos123

Keharit ovat aina kehareita asui ne sitten paskamajassa tai palatsissa.

Nyt riittänee

Ruotti on ruatti. Miksi meidän pitäisi taas ottaa mallia tästä katastrofikyhäelmävaltiosta? Suomi on vielä pelastettavissa, ja nämä järkipäiset hurrit voi pelastaa vaikka tänne pohjanmaalle. Lähetetään aina yksi ähly / somali yhtä fiksua hurria johden.

Nyt riittänee

kohden

Aijai

Sitä on turha ulista kun paska on jo lentänyt tuulettimeen. Ruotsi on menetetty kehitysmaalaisille ja olisko syynä että maa jo polttelee jalkojen alla, kun uhkana on joutuminen muslimien päänkatkomisoikeuden eteen.

Anonymous

Jos jotakin olisi anteeksi pyydettävää niin sitten kai se olisi maan nykyinen tilanne.

Stefan Husurinne

Täältä löytyy järkevän, hyvinkoulutetun miehen intelligenttejä kommentteja ruotsinkielentaitoisille:
http://invandringsdebatten.se/skribent/1121

hemis

Uf-faf-faa on toistakymmentä vuotta myöhässä.

Ingen Gripen

Ruotsin valtiosta tulee mieleen monet historian korkeakulttuurit, jotka ovat aikansa juhlittuaan ahmineet itsensä liian kylläisiksi ja jääneet lopulta nälkäisempien jalkoihin.

Juha Sipilä

Olen shokissa.

M

‘Kysymys kuuluu voiko tällaista asiaa ”pyytää anteeksi”?’
Totta kai voi! Lähinnä tämä vaikuttaisi lähinnä poliitikkojen välisiin suhteisiin. Jos joku ruotsidemokraatti olisi loukkaantunut jostain, niin hypoteettisesti tällainen anteeksipyyntö voi jonkun lepyttää. Hallintoalamaisiinhan tällaisella anteeksipyynnöllä ei ole vaikutusta, sillä huono hallinto ei ole mikään rikos.

Unski Tunkio

Hyvä sinänsä, jos moderaatit ymmärtävät (osin ja vähitellen) virheellisen politiikkansa, mutta ehkä heitä pitää vaaleissa syrjäyttää. Korvatkoon SD heidät, koska ovat olleet suoraselkäisempia koko ajan.

PastoriNikulainen

Kuvan linssiluteella on harvinaisen kiero virne naamavärkissään.
Pastori takaa, että kainaloissa ja haarojenvälissä on kuvaushetkellä ollut ketunhäntiä
ja sormetkin ovat olleet varpaita myöten ristissä.
Ja tuo valtava nenä… …hmmmmm….
….Mikä massiivinen kumikäkätin. Onko kyseinen henkselinpaukuttelija kenties, tiedätte kyllä mitä haen takaa?
(Vink, vink. Tapaavat tunkea käkättimiään jokakolkkaan, eivätkä ole missään kotonaan.)
Amen.

God forgives, I don't

Ruotsissa 2+ miljoonaa sossuilevaa muslimia joista suuri osa myös rikollisia. Poliitikot: “Sori.”

PastoriNikulainen

Mites olis jos pastori letkauttas epähauskan lainatun vitsin tähän rakoon ihan vain “jänis-kevennyksex”?
Noh, pastorihan letkauttaa tähän rakoon härskin vitsin koska se niin tähän sopiipi.
“Maahanmuutto on rikkaus”. A.Stubb.
Amen.

Muslimit on ihan parasta

Tämä on kultaa: Irakin puolustusministeri nostaa ruotsista tukia eri nimellä =) https://nyheteridag.se/iraks-forsvarsminister-far-bidrag-fran-forsakringskassan-polisen-utreder-flera-brott/
Ja sitten ihmetellään miksi Suomella on vaikeuksia saada irakin kanssa palautussopimuksia aikaan..onkohan se jätkä siitä vastuussa kirjoilla espoossa? hahahahahaaaaa Rahalla saa ja taksilla pääsee, ehdotan että Suomen valtio LAHJOO Irakin palautusasioista määrävät henkilöt niin johan rupeaa lyyti kirjottamaan. Mutta hei onkos sbadisti noloo Ruotsille, juuri kun luuli että maa ei voi enää spedemmäksi muuttua niin sieltä pesee!

Muslimit on ihan parasta

Ja puolustusministerin voittajameinink vaan jatkuu. Tämä ei ole ainoastaan jäätävä tukihuijari vaan myös kova poika homoilemaan https://nyheteridag.se/i-want-to-fck-you-sex-sex-sex-har-ofredar-iraks-forsvarsminister-den-unga-svenska-mannen/ Ei täs oo naurulla loppua! ONNEA RUOTSI!!!!!

ed karvinen

Suomi seuraa swedua ikävä kyllä!!! Eikä tässä suvakit nää mitään epäselvää. Onhan mies iirraakista. Kaikkien paskojen mamujen kanssa saamme elää loppu elämämme.

Miehinen Mies

Vaalit tulossa?

XxX

Muistaako kukaan kun Reinfeldt kosti kansalle miljöpartien kanssa koska osa kansasta äänesti ruotsidemokraatteja. Tästä oli ihan juttua jossain mediassa.

XxX

Friatider: Reinfeldt erkänner: Migrationuppgörelsen var en bestraffning av väljarna

Nähtyon

Katuvat menneisyyttään, eli syntymistään, tuon voi korjata helposti jos ottaa noin koville.

Anonymous

Eikös Nämä moderaatit kouluttaneet suomelle tätä Vartiaista, joka kertoi sitten tv.ssä olevan halvempaa tuoda valmiita “kehareita” kuin kasvattaa suomalaisia vtu.. . Vartiainen taisi alkoholisoitua melkoisen pahasti ruotsin vuosina ronskien miesten seurassa, tämä kulli Borg oli kai idolli hänelle? Noh jos kääntymystä on tapahtunut ja metsiä ei haluta enää mtu.tuttaa täyteen johtuuko Greetasta sitten? metsät on keuhkot pallolle ja mtu.pieree ja polttaa autoja huumeita ja pian koko ruotsin tätä menoa. Hirmuinen on mtu.ilmasto-jalanjälki vaikka olisi normi kädellisiin kuuluvana ruotsissa tai suomessa ,monastiko fatta maksaa vuoteen esm, sompulassa käynnin? miten sitten gampian ganstoille ovatko he tai Nigerian viekkaat varkaat pakois-statuksen ja kotimaan matkailun piirissä ? Pohjoismaat voisi tehdä todellisen ilmastoteon ja vähentää väkeä asteittain 10-20 % palauttamalla epäkurantin aineksen ja estämällä maanosaan tunkeutumisen ,näin saisimme paremman laadun turvallisen pohjolan ,korkeamman elitason nopeasti 20 % väestön lasku toisi 2030 mennessä huikeita säästöjä ja pieniä päästöjä, olisimme mallina maailmalle jälleen .