Mitä tarkoittaa kiihotus? Tapaus Pertti Nykänen

Pertti-Nykänen-striimaa-EspoossaSuomessa on nousemassa esille mielenkiintoinen oikudenkäyntisarja. Youtubessa livelähetyksiä lähettänyt Pertti Nykänen on saanut haasteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Samasta jutusta Junes Lokka on saanut syytteeen ns, tekstitysrikoksesta.

Kyse on vuonna 2016 Helsingin Itäkeskuksessa tapahtuneesta mielenosoituksesta. Tilaisuudessa muuan ranskalaismies piti kovanpuoleisen puheen, jossa hän kertoi omia mielipiteitääm muslimeista.

Nykänen oli kuvaamassa suoraa Youtube-lähetystä tässä tilaisuudessa. Nykänen kertoo Pt-medialle, että ei ollut millään tavalla järjestävä osapuoli eikä edes tiennyt mistä koko hommassa oli kyse. Hän tiesi, että kyseessä on jonkinlainen mielenosoitus ja halusi vain kuvata sitä.

Nykänen kertoo, että ei voinut tietää etukäteen mitä puhujat puhuisivat. Hän painottaa, että tuli paikalle vain sillä perusteella, että harrastaaa livekuvaamista harrastusmielessä. Hänen ainoat motiivit oli saada mielenosoitus livelähetykseen. Nykänen kertoo, että harrastaa livekuvaamista, mutta ei tuo koskaan esille omia mielipiteitään.

Nykänen sanoo edelleen, että ei ymmärrä englantia. Paikalla pidetty puhe on jälkikäteen käännetty Nykäselle suomeksi ja se on Nykäsen mielestä sitä mitä se on, mutta hän ei ole millään tavalla ottanut kantaa siihen. Hän ei lähetyksen aikana kommentoinut puhetta mitenkään, koska ei yksinkertaisesti ymmärtänyt englantia, mitä puhuttiin.

Näillä perusteilla voidaan kysyä mitkä ovat perusteet hakea Nykänen käräjille?

 

 

 

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

58 thoughts on “Mitä tarkoittaa kiihotus? Tapaus Pertti Nykänen

 1. Tämä alkaa olemaan ihan pehmeätä touhua. Prkl mikä ddr tästä maasta on tullut. Varsinkin kunniakansalaisten osalta sekä edustamansa ideologian kohdalla. Niillä on ihan valtio suojelijana. Uskomatonta.

  154
  1. Off-/Side-Topic:
   Oulun pedo-rinkien paljastaja Junes Lokka on kai shadow-bannattu Twitterissä?
   Ainakaan search-/haku-kenttään kirjoittamalla ei löydy.

   36
   1. Mitä kaikkein suurimpien some-sensuurialustojen selkein yhteinen nimittäjä on?
    Sama kuin suurimpien aivopesumediatalojen.
    Mutta tällaisten ilmiöiden tiedostaminen ja niistä kirjoittaminen onkin tällä sivustolla huono asia ja rasistista salaliittoteoriaa, ainakin sivustolla pannassa olevan ja sensuuriin johtavan sanaston perusteella.

    22
    10
    1. Kyllä. Meillä ei suolleta juutalais-salaliittoja. Niille on monia paljon parempia alustoja, joissa juutalaisjankutusta voi harrastaa hyvinkin vapaasti. Voi aivan vapaasti fantasioida juutalaisten harjoittamasta maailmanvalloituksesta ja lisäillä siihen vaikka pedonatofantasioita.

     Mutta täällä tosiaankin tällainen puhe on bännätty.

     29
     21
     1. Asetelma on siis se, että sivusto joka käsittelee tietyn ryhmän ilmiöitä ja varmasti vastaanottaa ikävääkin palautetta siitä, samanaikaisesti tuomitsee muun aiheen asiallistakin käsittelyä ja kaiken kattavasti leimaa sitä yhdellä näppärällä sanakirvellä.

      Sivusto joka kritisoi sensuuria ja tukee sananvapauden nimissä hyvää työtä tekeviä, tekeekin itse samoin kuin kritiikkinsä kohde, tai päinvastoin kuin esittämänsä arvojen mukaan koska ilmeisesti jo tietää kaiken ja kohde on jostain syystä tabu.

      Aika hassu tämä maailma ja tasan samat kuviot, jopa samat olkinukkesanastot toistuvat eri leireissä.
      Minun mielestä tämä on jokseenkin huvittavaa.
      Tässähän voisi alkaa vaikka meemeilemään pata ja kattila -teemoilla.

      Paavo tekee kuitenkin erittäin hyvää työtä näillä artikkeleilla. Kunhan sananvapauden ja analyyttisen yhteiskunnan puolesta tässä tuumailen.

      11
      1
      1. Sanassa ”juutalainen” ei ole minun näkökulmasta mitään erityistä. Ryhmä ei ole erityissuojeluksessa eikä minulla ole niitä kohtaan sen enempää sympatiaa kuin vaikka ugandalaisille tai australialaisille. Myöskään ”juutalaiset” eivät ole minkään kritiikin ulkopuolella.

       Kyse on siitä, että sana ”juutalainen” vetää puoleensa kaikenmaailman pöpejä ja aivan älyvapaita salaliittoteorioita. Minä en jaksa kuunnella salaliittoteorioita, olen sen verran jalat maan pinnalla. Ehkä harvinaisen enempi maan pinnalla kuin moni muu.

       Mutta tärkeämpi asia on se, että juutalaisten salaliittoteorioilla vesitetään melko tehokkaasti ”täyspäisyys”. Jos puhutaan asiasta X ja joku alkaa kertomaan siionistisatanistisesta pedonatomafiasta, mitä tapahtuu? Tapahtuu sitä, että täyspäiset ihmiset poistuvat seurasta nauraen pitkää röhönaurua. Sen jälkeen asia X saattaa jopa kääntyä itseään vastaan, koska umpihullulla salaliittoteorialla vesitettiin asia tehokkaasti.

       13
       2
       1. Erittäin hyviä pointteja. Myös Varg Vikernes on puhunut tästä asiasta: Eli kaikenlaisia hulluja ihmisiä on, jotka vievät uskottavuuden ns järkevistä ”salaliittoteorioista”
        Ongelmana vaan on miten erottaa ns järkevä salaliittoteoria hullusta huuhaa -salaliittoteoriasta?

        Aarnion tapauskin oli aluksi vain salaliittoteoria jota itse epäilin. En uskonut että poliisi on niin tyhmä että ottaa riskin uransa tärvelemisestä. Nyt äijä on kuitenkin todistettu rikolliseksi.

       2. Niin no eihän Aarnionkaan tapauksessa ole mitään salaliittoa jos vähänkään kuulee ”alamaailman kuiskintaa”. Aarnio on tiedetty jo kauan olevan nilkki-poliisi, joka veivaa omia hämäriä juttujaan ja on hyvin röyhkeä viedessään eteenpäin juttujaan.

        Nyt joidenkin ihmisten mielissä Aarnio on yhtäkkiä jonkun salaliiton uhri.

        On mahdollista, että on olemassa jonkinlaisia salaliittoja, joita voi pitää enemmän sisäpiirin veivauksena. Mutta yleensä salaliitto on paskaa kun omia tekoja syytellään toisten tekemäksi.

       3. Taitaa olla pieni väärinkäsitys.
        Eli: salaliittoteoria: Aarni on konna. Todisteet -> salaliittoteoria muuttui salaliittofaktaksi eli Aarnio on todistetusti konna.

        En ollut aiemmin varma onko Aarnio syyllinen. Enkä ollut varma että onko hän viaton. Nyt kun asia on todistettu, salaliittoteoria hänen syyllisyydestään osoittautui varmaksi enkä enää epäile asiaa.

       4. Toinen esimerkki salaliittoteoriasta: Timo Soini hyödynsi nuivien äänet saadakseen ministerinsalkun, ilman että nuivat äänestäjät saavat mitään vastineeksi äänilleen. Tätä teoriaa ei ollut olemassa tai en ainakaan tiennyt asiasta, mutta osoittautui todeksi. Eli ainakin itsellä liiallinen usko ihmisten rehellisyyteen kostautui, koska en ollut ajatellut salaliittojuttuja.

       5. Salaliitto on sitten hieman eri asia kuin petos tai huijaus, vaikka niissä jotain samankaltaista onkin.

       6. Aarnion tapauksessa oli hyvä että hänen rehellisyyttään epäiltiin. Eikä oltu liian sinisilmäisiä. Itse en ole asiantuntija Aarnio-tapauksessa, mutta ainakin tämä toimii todisteena mahdollisuudelle että poliisi voi olla konna. Näitähän on sittemmin tullut ilmi lisää, muunmuassa se Karhu-ryhmän päällikkö.

       7. Kun poliisi loikkaa toiselle puolelle niin se on harvinaista, mutta ei ennenkuulumatonta. Pekka Erkkilä lienee tunnetuin poliisi. Palkitusta poliisista tuli alamaailman kova tekijä.

       8. Rikoksista jää yleensä kiinni, siksi ihmettelen miksi jotkut poliisit ottavat riskin…Mutta kaipa raha on liian kova houkutin joillekin.

     2. Palvelin nuorena yk-joukoissa ja mun sympatiat ovat Israelin puolella. Totuus valkeni siellä. Ei juutalaiset ole syypäitä haittamaahanmuuttoon. Sen ovat aiheuttaneet länsimainen vasemmisto utopioillaan.

      19
      6
      1. Haittamaahanmuuton 2 oleellista syytä. 2-päinen hydra:
       1. Yritykset haluavat madaltaa palkkatasoa. Mitä enemmän työvoimaa, sen halvempaa se on. Esim Posti.
       2. Vasemmisto haluaa vaalikarjaa. USA:ssa demokraatit eivät enää pärjäisi alkuunkaan ilman maahanmuuttaneita latinoja.

      2. Minulla on myös sympatiat Israelin puolella. Euroopalla ja Suomella on juutalaiskristilliset juuret, paljosta olemme kiitollisuudenvelassa juutalaisille. Suomalainen hyvinvointivaltio on rakennettu juutalaiskristilliselle perinnölle. Kun mahdollisuuksia hyvään elämään mitataan erilaisilla tutkimuksilla, kristityt maat pitävät kärkisijoja. Ihmisille on opetettu kymmentä käskyä, eikä turhaan.

    2. Hhhmmm…alkaisiko vastaus J-kirjaimella? Enkä tarkoita joulupukkia.

     7
     12
     1. Jos joku oikeiin viisas osaisi sanoa yhdenkin hyvän asian mitä hyvää tai yleishyödyllistä se uskontokunta on saanut aikaiseksi olemassaolonsa aikana.

      6
      8
      1. J:llä alkavan kansanryhmän saavutukset esimerkiksi luonnontieteiden alalla ovat huikeat, paljon merkittävämmät kuin vaikkapa Afrikan kaikkien maiden yhteensä.

       7
       3
      2. Esim. poliorokotteen, mistä tosin hyötyvät myös muslimit, joten kehitystä vaatii yhä. Kannattaa verrata myös Nobel-palkintoja, muslimit saaneet yhden käden sormien verran (pl. säälistä annetut rauhan palkinnot, mikä on varmaan vitsi), kun taas jutkut saaneet melkein 200 eri aloilta. Aikamoinen ero ihmisten määrässä, jotka noita uskontoja harjoittavat. Uskonto siis selittää miksi kaikki muslimimaat ovat takapajuloita, mistä haluavat pois tuoden saman paskan ja jatkuvan ulinan tullessaan. Israel taas on toimiva yhteiskunta, vaikka persereiän keskiössä ovatkin.

       7
       1
       1. Ei. Uskonto ei selitä, vaan älykkyys. Joka on geneettinen ominaisuus

      3. Tämä populaatio on ensisijaisesti hyvä tarinankerronnassa. Omistaa USA:ssa valtamedian ja Hollywoodin.

       2
       4
       1. Leikitään, että juutalaiset ”omistavat” Hollywoodin ja valtamedian. Seuraava kysymys on, että mitä sitten?

        2
        2
       2. Antaa mahdollisuuden uutisoida asioista oma intressi mielessä. Jokainen mediahan on puolueellinen.

        3
        1
       3. Jos Suomessa olisi esim somalien omistama media, niin on selvää että tämä media esittelisi somalit paremmassa valossa kuin mitä ovat. -> Tuotaisiin enemmän esille somalien hyviä puolia ja vähemmän huonoja puolia.

        3
        1
 2. Täysin poliittinen tuomio.
  Kertoo karua kieltä siitä mistä punavihernatsit ovat nimensä saaneet.

  101
  1. Mikä tuomio, kysyy joku. Eiköhän se sieltä napsahda haista paskan verukkein. Näin saadaan rikollinen taas maksamaan tekosistaan.

   Jos taas vaikkapa Yle kuvaa ihan tarkoituksella saman miekkarin, saman puheen ja käyttää ammattitulkkia ja ammattitekstittäjää ja kyhää A2 illan videon ympärille kauhistellakseen, ei muslimien vihatekoja, vaan äärioikeiston vihapuheita, syytteitä ei todellakaan ole luvassa. Ei, vaikka olisi miljoona katsojaa todistamassa kaumeita vihafaktoja. Heille on täysin oma lakinsa, he ovat koskemattomia. Hyvä Suomi!

   77
  2. Nämä saatanan kommarianarkokusipäät pyrkivät viemään kantasuomalaisilta kaiken vapauden jopa ajatteluun 🤔 kun tuossa joutessani olen vieraillut näiden geelitukkien keskustelupalstoilla ja arabiaa jotenkuten osaavana kummastelen miksi nämä verkkokytät eivät puutu niiden todellakin vihamielisiin kirjoituksiin, eikö sieltä nettikytistä löydy yhtään kyseisten koukeroiden taitoisia?

   27
   1. Kykenen kyllä kääntämään arabiasta vihapuheen näille nettikyttääjille notta ymmärtäisivät vihapuheen jota nämä kultamunat harrastavat 🤔

 3. Jokainen jonka omatunto kolkuttaa nyt pikapikaa siivoamaan netistä vanhoja rasisti kirjoituksia. T. Apina-Elvis

  6
  13
  1. Tein sen jo, vaikka rasismia minun maahanmuuttoa vastustavista kommenteista ei kukaan muu löytänyt, kuin vihervasemmistolaiset ilmiantajat. Suurin kansanryhmääkiihottava on YLE, jonka päivittäiset Trump uutiset kiihottavat minut raivon valtaan.

   36
 4. Ajatuspoliisi on ärhäkkänä. Haluaa kaikki kansallismieliset telkien taakse vaikka tekaistuilla syytteillä. Taustalla on valtaapitävien punaviherkommunistien operaatio, kansallimieliset kahleisiin ja ajatukset pois. Jopa ajatus on rikos.

  69
  1. Ennen kuin ajattelet, muista ajatuksenvastuu. Ajattele ensin, onko näin lupa ajatella, ja ajattele sitten vasta.

 5. ”Näillä perusteilla voidaan kysyä mitkä ovat Nykäsen oikeuden perusteet?”.

  Onko nykyisellä lainkäytöllä muka jotain perusteita? Lainkäytössä on nykyisin aiempaa näkyvämmin käytössä mielivalta.

  33
  1. No tähän sitä on tultu. Kristillisiä arvoja ja isänmaallista kulttuuria kunnioittava kansalainen on ilman ihmisoikeuksia. Joka kerta, kun avaa tämän masiinan on ensimmäisenä uhkaus, että muista noudattaa yhteisön sääntöjä. Siis minkä yhteisön? Pienestä pitäen on koulussa ja kotona opetettu sivistyneen, kristillisen ja isänmaallisen yhteisön säännöt, joissa kunnioitetaan työtä, isänmaata ja uskontoa. Ne ovat siis jossain muutettu kielletyksi ja pitäisi noudattaa jonkun ulkopuolisen yhteisön sääntöjä. Kuka näin on määrännyt?

   37
  2. Lakiin on käytännössä kirjoitettu, että perusteluiksi riittää, että on kuviteltavissa, että joku voisi loukkaantua. Kunnianloukkauksen ja kiihotuksen tekstit on hyvinkin pitkälti samalla mallineella kirjoitettu. Ja kun kerran näin on kirjoitettu, niin pakkohan sen mukaisesti on tuomita, jos asia käräjäoikeuteen viedään. Tuomarithan vain toteuttavat heille annetut käskyt. Kuten tunnettua, mielipiteetkin voivat olla laittomia, jos ne vain ovat hyvien tapojen vastaisia. Siinä määrin väljiä ovat säädökset.

 6. Ihan puhdasta pelottelua. Poliittiselle poliisille on kiusallista Nykäsen kaltaiset kuvaajat jotka saattavat saada kuvattua tilanteita joissa poliisi käyttää liian kovia otteita kansallismielisiä suomalaisia vastaan, antifasistien sekä tunkeutujien hurjat rasismi-tarinat paljastuvat valheiksi eikä valtamedian nilkit saa väännettyä juttuja haluamikseen kun netistä löytyy puolueetonta kuvamateriaalia jossa ylen kiero propaganda paljastuu jne.

  Ensi itsenäisyyspäivänä järjestettävä Kohti Vapautta! marssi on hyvä esimerkki tulevasta jossa kansanpetturi-poliisit oikein sormi syyhyten liipasimella haluaisivat päästä käyttämään uusia lelujaan, mutteivät ole onnistuneet millään provosoimaan kansallismielisiä osallistujia. Sinne pitää saada paljon kuvaajia kuvaamaan sitä lähtötilannetta jotta nähdään pyrkiikö poliisi provosoimaan tappelua ja jos pyrkii, miten se tulee käyttämään voimaa suomalaisia vastaan.

  37
  1
 7. TV:n viihdeohjelmat ovat vallanneet kommunisti Jouko Turkan teatterikoulun oppilaat. Jouko piti siitä huolta, ettei yksikään oikeistolaiset arvot omaava ihminen päässyt teatterikouluun. Nyt ohjelmien taso on sitä luokkaa, ettei niitä pysty katsomaan ilman kiihottumista. Ohjelmien välissä mainos ”me ollaan perhe” saa minut sulkemaan TV:n

  30
 8. Elintilamme kaventuu kiihtyvällä vauhdilla, kieltoja, ukaaseja kiihtyvällä vauhdilla. Suomalaisuus halutaan kuopata, tilalle maailmaa syleilevää ihanuutta, Kulttuurimme viimeisetkin rippeet halutaan saada rikoslain piiriin. Vaatimukset jopa Presidentin kuvan poistamisesta luokkatiloista osoittaa yhteiskuntamme luisuneen pahasti pois raiteiltaan. Mikäli Mannerheimin kuvaa vaaditaan poistettavaksi, myös muiden presidenttien kuvat samalle roviolle, ainakin Halosen kuva.
  Kirkoissa pidettävät meille perinteisiin kuuluvat joulun tilaisuudet ovat joutuneet tulilinjalle. Pistetään vaan kirkot remonttiin, ristit katoilta ja sisältä pois, samalla kirkon penkit ja alttarit puretaan ja siirretään Tuurin kauppiaalle, joka tiluksillaan polttaa ne seuraavana kekrinä, jota yleisö saapi tulla katsomaan..maksutta. Kirkon nimi muutettava, ovet uusittava, miehille puhkaistava leveä ovi eteläsivulle, naisille riittää kapeahko sisäänkäynti.

  32
  1. Tulipa mieleen erään Neuvostoliiton matkaajan, joka oli Karjalan SNT:sä rakentelemassa uutta maailmaa loikkarina ja sittemmin loikkasi takaisin saatuaan tarpeeksi koulutusta, jutut. Hän silloin vuosikymmeniä sitten, totesi ettei uskaltanut edes ajatella valtion vastaisia juttuja. Voisihan olla, että unissaan tulisi jotain puhuneeksi ja Siperian matka tulisi. Työporukasta hävisi ilman irtisanomisaikaa aina silloin tällöin kavereita, eikä koira perään haukkunut. Ilmiantajien piti saada normit täyteen. Sieltähän se Nykysuomen malli on kopsattuk

 9. Off-/Side-Topic:
  Oulun pedo-rinkien paljastaja Junes Lokka on kai shadow-bannattu Twitterissä?
  Ainakaan search-/haku-kenttään kirjoittamalla ei löydy.

  1. Pelkäävä Juneksen tuovan lisää rikoksia julki täällä sarvikuonojen maassa. Onneksi vihapuhe fm voi kuunnella D livestä, sitä eivät ainakaan vielä ole voineet bannata.

   27
 10. No, joka toiselle kuoppaa kaivaa.. Valtakunnan syyttäjälle lankeaa se viimeinen tuomio.. aikanaan.. Siltä ei voi välttyä..

  10
 11. Suomi on olevinaan niin tasa-arvoinen maa joka suhteessa, etenkin ylistetään demokratiaa ja miten se toimiin upeasti suomessa.
  Oikein helveti oksettaa aina kun nuo kuulee jostain tai lukee, suomi kun on ollut käytännössä pohjois-korea siitä asti kun eu syöpään liityttiin, ja näinäpäivinä painelee ko maan ohi.

  10
 12. Nykäsen kannattaisi puolustukseksi kysyä miksi TV2 kuvaajaa ole haastettu oikeuteen, kun on kuvannut vihapuhetta.
  Islam-ilta (Ajankohtainen kakkonen, YLE, 29,10.2013) osa 2
  https://www.youtube.com/watch?v=1oqDOHNDA88
  kohdassa 27 alkaa ja varsinaisesti imaami sanoo 29.15 homot pitää …… ( ei voi sanoa loppuosaa, sillä toisen sanomisista on myös joutunut oikeuteen)

  15
 13. Pehmeet touhuu!
  Nykänen on pastorille ikään kuin se erään stoorin nasaretilainen. Partakin on yhtä komiasti paikallaan!
  ”Matut vittuun” oli jumalaisen siisti panderolli! Samanlaisen jos saisi
  niin pastori asettaisi sen kirkon ovelle vesitiiviiseen taulunkehykseen.
  Tietäisivätpä mokomatkin mokkakyrvänsyylät, nottei ainakaan tuohoin kirkkoon pääsisi isisläiset kuurupiiloon.
  Aamen…

 14. Voiko Valtakunnansyyttäjän syyteet enempää mennä väärin ???

  1. Kiihotuksesta kansanryhmää vastaan on säädetty otsikon alla ( rikoslain 11 luvun otsikko):
  ”Sotarikoksista ja rikoksista ihmisyyttä vastaa”..

  Tuota on siten tulkittavat, että vain sellainen kiihotus kansanryhmää vastaan kiihottaminen on rikoslain mukaista kiihottamista, joka täyttää myös ”sotarikoksen taikka rikoksen ihmisyyttä vastaan” määritelmän. Sellaisia ei Suomessa ole tapahtunut, joten kaikki kansanryhmää vastaan kiihottamistuomiot ovat oikeusmurhia. Tuomioistuimet ovat tulkinneet lakia väärin.

  2. Valtakunnansyyttäjä on nostanut syytteet kolmea henkilöä vastaan jotka ovat vain kuvanneet tapahtumaan, jossa on ollut rasistista sisältöä.

  Euroopan ihmisoikeustuomion on katsonut tapauksessa Jersild v. Tanska (23.9.1994), että pelkän viestin välittäminen ei ole rikos.

  Joten Valtakunnansyyttäjän syytteet ovat perustettomia.

  3. Ryhmällä tarkoitetaan suomenkielessä (pienehköä) joukkoa toisiaan lähellä olevia ihmisiä, jotka käsitetään yhteen kuuluvaksi kokonaisuudella.

  Eli

  1. joukon pitää olla pienehkö

  2. toisiaan lähellä

  3. jotka käsitetään yhteen kuuluvaksi kokonaisuudeksi

  Kansalla tarkoitetaan suomenkielessä kulttuuriltaan ja usein myös hallinnoltaan ja kieleltään yhteen kuuluva ihmisryhmää. Eli jotta kyse olisi kansanryhmästä, niin ryhmän pitäisi olla myös kulttuuriltaan yhteen kuuluva ihmisryhmä.

  Muslimit ei ole kansanryhmä.

  4. Haasteessa pitäisi olla maininta mitä kansanryhmää vastaan on kiihoteltu. Muslimit ei ole kansanryhmä. Laillinen haasta on oikeudenkäynnin laillinen edellytys.

  1. Kyllä se todistustaakka on kuule näiden naurettavien salaliittoteorioiden esittäjällä. Foliohattulinkkisi suorastaan pursuavat argumentointivirheitä ja valheita.

   Isot pisteet Paavolle ettei anna vetää sivustoaan magneettimedian, vastarinnan ja MV-lehden yms. tunkioiden tasolle.
   PT ja Oikeamedia erottuvat kirkkaasti edukseen ”murkut”-listan uutissivustoista, ryssän propaganda ja foliohattuilu loistavat poissaolollaan.

   8
   2
 15. Kumpi kiihottaa enemmän, Henry Saari vai Pentti Nykänen? Kysykää R.Toiviaiselta.

 16. katsokaa toiviaisen kuvaa, siinä näkyy se ”kiihotuksen” pituus. Vastaus on silloin henry.

 17. Raamatussa on kirje efesolaisille, sieltä 6. luvun 11. jakeesta alkaen ohjetta tähän miksi tätä kaikkea tapahtuu ja miten sen kanssa toimitaan:

  Pukekaa yllenne Jumalan taisteluvarustus, jotta voisitte pitää puolianne Paholaisen juonia vastaan.

  Emmehän me taistele ihmisiä vastaan vaan henkivaltoja ja voimia vastaan, tämän pimeyden maailman hallitsijoita ja avaruuden pahoja henkiä vastaan.

  Ottakaa siis yllenne Jumalan taisteluvarustus, niin että kykenette pahan päivän tullen tekemään vastarintaa ja selviytymään taistelusta pystyssä pysyen. Seiskää lujina! Kiinnittäkää vyöksenne totuus, pukeutukaa vanhurskauden haarniskaan ja sitokaa jalkineiksenne alttius julistaa rauhan evankeliumia. Ottakaa kaikessa suojaksenne uskon kilpi, jolla voitte sammuttaa pahan palavat nuolet. Ottakaa myös pelastuksen kypärä, ottakaa Hengen miekka, Jumalan sana.

Comments are closed.