Tulijoita ahdistaa aloittaa itsenäinen elämä Ruotsissa

castle-2602220_960_720.jpg

Ruotsin turvapaikkamaahanmuuttajille tarkoitettu sopeuttamisohjelma aiheuttaa monissa kunnissa harmaita hiuksia. Mitä tehdä turvapaikanhakijoille, jotka ovat asuneet ilmaiseksi viimeiset kaksi vuotta, mutta nyt olisi edessä itsenäinen elämä. Joka taas aiheuttaa ahdistusta turvapaikanhakijoissa.

Ruotsin sopeuttamisohjelma toimii siten, että kun turvapaikanhakija saa turvapaikkapäätöksen ja oleskeluluvan niin henkilölle myönnetään kuntapaikka. Tämä tarkoittaa sitä, että kunnan on hankittava turvapaikanhakijalle asunto, jonka Maahanmuuttovirasto kustantaa kunnalle. Käytännöksi syntyi, että kunnat ottavat nämä rahat vastaan ja turvapaikanhakija saa asua asunnossa ilmaiseksi kahden vuoden ajan.
Useimmat kunnat ovat päättäneet, että tulijan on tuon kahden vuoden sopeutumisohjelman aikana itse hankittava uusi asunto kun ohjelma loppuu, ts. aloitettava itsenäinen elämä. Tämä aiheuttaa vaikeuksia useimmissa kunnissa.
Turvapaikanhakijat ovat tuon kahden vuoden aikana tottuneet siihen, että asuminen on ilmaista ja tilillkine tupsahtaa mukavasti rahaa kerran kuussa kunhan vaan näyttäytyy edes joskus aikuiskoulutuskeskuksen maahanmuuttajien sopeutumiskurssilla. Ja nyt sitten pitäisi hankkia oma oikea asunto ja mennä töihin? Kö?
Valtamedia on keksinyt tarinoida tästä aiheesta pitkiä säälitarinoita, kuten esimerkiksi SVT uutisessaan, jossa Lomman pikkukunnassa asuvaa Alnaasan arabiaanoperhettä ahdistaa. Stressimittari on kaakossa. Kaksi vuotta on täynnä ja nyt pitäisi hankkia oma asunto ja muuttaa väliaikaisasunnosta omaan kotiin. Ja mennä töihin.
– Ei ole helppoa muuttaa. Olemme hyvin stressaantuneita kun saimme tietää, että edessä on muutto, arabiaanoperhe vaikertaa, ja väittää, että kunta on luvannut asunnon heille ikuisiksi ajoiksi.
Lomman kunta vakuuttaa, että ketään ei heitetä kadulle ja tässä piileekin toivon kipinä (joka ei itse artikkelissa tule esille, mutta rivien välistä). Nimittäin kun vain itsepintaisesti jaksaa vain olla välittämättä ruotsalaisten viranomaisten sanomisista mitään niin jossain vaiheessa he luovuttavat ja asunto jää arabiaanoperheen haltuun loppuiäksi.
 

Subscribe
Notify of
guest
20 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
PastoriNikulainen

Muuten ok, mutta “turvapaikanhakija” sana pitää korvata sanalla MATU.
Aamen.

Anonymous

Ruotsiin ei ole tullut ainakaan sitten 2015 yhtäkään turvapaikan tarpeessa olevaa vaan kaikki tulleet/tuotu ovat elintasohuijareita ja puppelipoikia.

M

“…kunta vakuuttaa, että ketään ei heitetä kadulle ja…asunto jää arabiaanoperheen haltuun loppuiäksi.”
Voi kuinka mukavaa, että tarinalla oli kuitenkin onnellinen loppu. Myötäahdistuin jo kovasti Alnaasojen kohtalosta.

Nasare

Al-naasarit, tarkoitat.

kosanteri

Ruotsin “kaksi vuotta” on ilmaisen asunnon osalta tarpeen vaatiessa elinikäinen etuus. Epäilen.

PastoriNikulainen

Vittu mitä touhua taas hurreilta.
Antaa nyt ilmainen elatus valloittajille vielä osin kristityllä maaperällä. Kaikkiko niille kusipäille pitää antaa?
Ei uppoa pastorin pollaan tälläinen sitten millään.
Amenta vaan.

pöh

No sen takiahan sieltä lähi-idästä ym muista kehitysmaista tänne pohjolaan tullaan, ei tänne tulijoita olisi jos joutuisi ensimmäisestä päivästä alkaen tekemään mitä tahansa työtä elämisensä eteen.
Voisi laittaa vaikka tekemään 8h päivässä kuopankaivuuta. Irakilaiset kaivaa ja somalit täyttää, ei lopu työt kesken.

M

Jostain jäi mieleeni kun eräälle Lähi-idän tulijalle oli tarjottu jotain siivoustyötä ja hän sitten tohkeissaan selitti, ettei voi moista raskasta työtä tehdä, sillä menisihän siinä jo kroppakin piloille. Mutta nämä ovat tietysti aivan yksittäistapauksia. Ylivoimainen enemmistöhän tulijoista on ahkeraa, rehellistä ja korkeasti koulutettua tai ammattitaitoista väkeä, joka voidaan kouluttaa noin kuuden viikon muuntokoulutuksella mille tahansa työvoimapulan riivaamalle alalle.

fatwantarkistaja

Täydennysshariapoliisiksi kahdessa kuukaudessa, jos Irakissa on hankittu koulutus kiduttajaksi, tai olet raiskannut yli 500 epäihmistä. Voimavaraa ei ole varaa jättää käyttämättä.

Anonymous

Suomessa ei taida olla noinkaan tiukkoja kriteereitä

jippos123

Voi kyynel kun paskavarpailla on taas niin vaikeaa. Voisihan ne uhkailla hitsaria radikalisoitumisella jos palvelutaso laskee.
Kuvassa oleva Saksan Baijerissa sijaitseva Neusweinstainin linna on muuten upea mutta sisältä vähän ankea.
Meni edellisellä kerralla juosten läpi ja parkkipaikan vieressä olevassa bubissa kaljoitteluksi. Liettualainen kollega oli samaa mieltä mestasta.

Torakat

Tasan jokainen muslimivalehtelija jota nyt asian tiimoilta haastatellaan valehtelee että “kunta lupasi tämän minulle ikuisesti” ja muuta vitun skeidaa. Ihan normaalia muslimikäyttäytymistä, sillä kaikki mikä tapahtuu on aina jonkun toisen vika. Turvat tukkoon, pakatkaa luteiset tavaranne ja menkää seuraavaan kaupunkiin ruikuttamaan, kyllä jossain nappaa taas muutaman vuoden ilmaiskämppä. RASISTIKORTTI ROHKEASTI ESIIN VAAN!! LYCKA TILL!

fatwantarkistaja

Nimenomaan tässä on kallonmittaajien maneerit otettu taasen käyttöön. Houkutellaan hienoilla lupauksilla gettoon (Ruotsiin) asumaan ja kun olet asettunut taloksi, tuleekin passitus leirille pakkotyöhön arbeit macht frei -kyltin alta käyden. Lapsirukat viettävät sitten orjuudessa loppuikänsä, koska poliisi on kirjannut iän järjestään väärin, eikä edes eläkkeelle pääse. Varmaan maksavat siivoojan palkan ydinfysiikan erikoismiehelle.
Kyllä tässä jos missä olisi suurmielenosoituksen paikka. “Meillä oli unelma, jouduttiin natsipaskojen kidutettaviksi.” Suomeen jättimegatukimiekkari joka kylään. Kyllä ruotsalaisten kuntien tulee lunastaa lupauksensa ikuisesta elämästä ilmaiseksi. Se on vähintä, mitä uudelle isännälle voi tarjota. Yrittävät radikalisoida tahallaan pelkkää hyvää tarkoittavat voidakseen sitten osoitella sormella, että kattokaa kun noi ovat pahoja noi ulkomaalaiset.
Ei natseja kuntapäättäjiksi, ei natseja minnekään!

Suomi FInland

On täysin epärealistinen odotus, että vieraasta kulttuurista tulevat usein melko matalasti koulutetut kielitaidottomat ihmiset alkaisivat huolehtia itsestään kahden vuoden alustavan maassaolon jälkeen sellaisessa yhteiskunnassa kuin Ruotsi. Kuka kumma Havukka-ahon ajattelija on päätynyt tällaisen käytännön luomiseen?
Vihervasemmistoon tuo ajattelija varmasti kuuluu, kun realiteetintaju on noin pahasti hukassa. Vaikka kyseessä olisi kuinka työhaluista porukkaa, on mahdotonta ajatella, että ilman ammattitaitoa olevista ihmisistä yht’äkkiä vain kuoriutuisi niitä surullisenkuuluisia moniosaajia.
Ehkäpä Ruotsin kielitaitokysymykset tasapäistyvät siinä vaiheessa, kun maan uudeksi viralliseksi kieleksi on valittu arabia ja ruotsin kieli on enää pelkkä marginaalissa oleva vähemmistökieli. Eri asia kuitenkin on, onko maassa kieliongelmien katoamisen jälkeen enää kovinkaan korkeaa elintasoa.

John MacMunne

Noh, tuskinpa ainakaan häätöä tarvitsee pelätä, vaikka olisihan se aikamoinen show itkuineen, huutoineen ym. älämölöineen.

fatwantarkistaja

Uusille asukeille voi järjestää porukalla kaikenmoista tervetuliaisohjelmaa, ettei häädetyn kämppä jatkossa enää kelpaa kenellekään ja ilmaisasukki saa jäädä. Näin itse toimisin, jos olisi klaanin kunnia kyseessä.

alikessu

Tässä samassa rapussa on pyhitetty matuille tai mamuille ( pizzan tekijöitä ) yksi pieni huoneisto. Niillä oli 2016 melkoinen ramadan show. Sain isännöitsijän kautta aikaan muutoksen. Luulen, että siellä myytiin silloisille matuille syötävää, suvakkihuoriahan siellä on myös pyörinyt, eli huvit ovat viina, soitto ja naiset. Mitäs muutakaan . On se kyllä, perkele, että näitä sotaväki-ikäisiä älykääpiöitä omine tapoinen tuli tänne mesoamaan. Pliisiakaan ei voi kutsua paikalle, joutuu rasistina pian itse putkaan. Kyllähän taloyhtiössä säännöt kuuluvat myös mamuille, vien asian niin kaun isännöistijälle ja hallitukseen, että tottuvat, miten suomessa tulee olla ja elää.

TUHONTIR

Sairasta.

Joku roti sentäs

Olen käsittänyt että turvapaikka tarkoittaa nimenomaan turvaa ja rauhaa ja häätö asunnosta kahden vuoden jälkeen on mielestäni rangaistava terroriteko. Ei ihme jos Ruotsissa palaa autot ja rakennukset, raiskataan urakalla ja porukalla, kivitetään poliisia ja palokuntaa, ammuskellaan yöt ja päivät, kun moniosaajaihmisiä kohdellaan kuin huonosti tienaavaa rasistifasistinatsikantista.

Anonymous

Helsingissä annetaan ikuisiksi ajoiksi asunnot ja ylläpidot jopa useamman sukupolven ajan, siksi kaikki muuttaa heti pääkaupunkiseudulle kun pakollinen asumisaika kotoutumiskunnassa päättyy.
Ruotsalaisilla jostain syystä kovemmat ehdot matuille.