Useimmat kunnat päästävät uusruotsalaiset asuntojonon jonon ohi uuteen asuntoon

condominium-690086_960_720

Asumista käsittelevän lehden Hem & hyra:n mukaan suuri osa Ruotsin kunnista päästää uusruotsalaiset jonon ohi kunnallisessa asuntojonossa. 63 % kunnista toimii niin.

Asuntovirasto tekee joka vuosi kunnille kyselyn asumismarkkinoista ja tuloksia analysoidaan. Hem & hyran mukaan Ruotsin 290 kunnasta 174 päästää tietyt ryhmä asuntojonon ohi. Suurin yksittäinen ryhmä vastauksissa oli uussruotsalaiset tai juuri-maahan-tulleet.
Käytännössä monet kunnat pakoitetaan lain nojalla tällaiseen menettelyyn. Kyseessä on kaksi vuotta sitten voimaantullut kuntapaikkalaki. Se velvoittaa jokaista kuntaa ottamaan suhteessä välilukuun tietty määrä oleskeluluvan saaneita sotapakolaisia ja hommaaman heille asunto. Tästä seuraa, että useimpien kuntien on yksinkertaisesti pakko päästää turvapaikanhakijat jonon ohi.
Joissakin kunnissa, joissa ei yksinkertaisesti ole vapaita vuokra-asuntoja kunta on ostanut vapailta markkinoilta omistusasuntoja ja vuokrannut näitä edelleen turvapaikanhakijoille. Joissakin kunnissa, kuten Malmön naapurissa Burlövissä turvapaikanhakijoita asutetaan hotelliin 6 500 euron kuukausittaisella maksusitoumuksella.
Asia on herättänyt kiistelyä. Joidenkin mielestä asunnottomille ruotsalaisillekaan ei anneta tällaisia maksusitoumuksia. Toisaalta turvapaikanhakijat ovat hyvin haavoittuva ryhmä, joilla on takana sotaa, vainoa ja kidutusta eikä heitä voi jättää heitteille.

Subscribe
Notify of
guest
42 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Kari Ilmarinen
Kari Ilmarinen
13.10.2018 20:56

Kunnat ovat Ruotsissa taloudellisesti perseellään, edes raju veroprosentin nosto ei enää auta. Vielä pahempi tilanne on yksityishenkilöiden puolella, velkaantumisaste ruotsalaisilla erikeillä on sitä luokkaa, että uskalletaan puhua vain valtion velasta (mihinkään suuriin yhteiskunnallisiin asioihin ei ole satsattu – paitsi sähköpyöriin ja sielläkin huijataan tekaistuilla laskuilla), jopa asuntoyhtiöillä on velkaantumisaste sitä luokkaa, että asumiskuntannuksia tullaan nostamaan rajusti – ja kun tähän lisätään korkotason nosto (miinukselta edes pariin prosenttiin), niin kyllä alkaa täältä naapurista kuulumaan kummia…
Se on ihan yksi lysti mikä hallitus maahan saadaan – näkymät eivät tästä parane. Eikä siinä enää valtion vähentynyt velka paina mitään kun yksityisellä taso sama on monisatakertainen..

Valtsu
Valtsu
14.10.2018 11:56
Vastaa...  Kari Ilmarinen

Juuri näin. Ja kun Abdullah huomaa, ettei ’Allahin suuaukosta’ enää lennä seteliä, Abdullahia alkaa suututtamaan ja silloin ei auta kuin mellakka ja anarkia. Ja kun Abdullaheja on miljoona, niin mellakka on astetta isompi.

totuus ennenkaikkea
totuus ennenkaikkea
24.11.2019 17:42
Vastaa...  Valtsu

Siispä on aika tullut varautua puolustamaan isänmaatamme jälleen kerran, uhka tulee vaan nyt afrikasta eikä venäjältä vaikka viherkommarit yrittävät manipuloida suomen kansaa 🤔😠😠😠

Olavi
Olavi
24.11.2019 20:13
Vastaa...  Kari Ilmarinen

Ruotsi vajoaa banaani tasavallan tasolle. Mikään järkevä yritys ei voi sinne investoida. Maan osaaminen kuihtuu ja edessä on katastrofaaliset ajat. Rahat eivät riitä. Ehkä sitten vellihousuruotsalaiset vihdoin ryhdistäytyvät ja ottavat ohjat omiin käsiinsä.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
25.11.2019 03:15
Vastaa...  Olavi

Näin ei tule tapahtumaan.

Setä
Setä
13.10.2018 21:00

ILMAISEEN ASUNTOON, HUOM!!!! Yksikään uusruotsalainen, ei tule IKINÄ maksamaan vuokraansa. Aika helvetin rasistista laskujensa maksavia Ruotsalaisia kohtaan. Ja nyt rakennetaan uusia taloja loisille, niihin ei ole Ruotsalaisilla asiaa.

totuus ennenkaikkea
totuus ennenkaikkea
25.11.2019 21:13
Vastaa...  Setä

Setä lausui totuuden 👍

ruotsinsuomalainen
ruotsinsuomalainen
13.10.2018 21:33

Kuka hyvänsä meistä nousis takajaloilleen jos 5 v olis saanut asua ilman ja heti sen jälkeen pitäiski itse alkaa asunnon vuokraan haalimaan rahat.Hyvin väärinkohdelluksihan sitä itsensä tuntis,hyvälle kun tottuu niin kovin helposti.

Acc
Acc
14.10.2018 02:30

Kun viiden vuoden kuluttua huippuosaaja saa maksaakseen vuokran, niin se on yllätys. ÄO 70-80 ihmiset eivät osaa suunnitella elämäänsä tulevaisuuteen. Sen sijaan heillä on heikko impulssikontrolli, joten viha nousee ja sitten mennään fattaan huutamaan. Fatta tietysti ottaa vuokrat maksettaviksi.
Tuskinpa ruotsalaiset koskaan tulevat järkiinsä, mutta rahat heiltä loppuvat ennenkuin tulijavirta tyrehtyy. Ehkä tulevaisuuden Ruotsissa kantaväestö on orjan osassa ja musut joutilasta valtiasluokkaa.

M
M
24.11.2019 15:57
Vastaa...  Acc

Kyllähän se Allahin suunnitelma käsittääkseni on sen suuntainen, että muslimit ovat hallitsijoita ja dhimmit eli kristityt, juutalaiset ja muut kirjan kansat ovat alamaisia, joilla ei ole oikeutta hoitaa virkoja ja osallistua politiikkaan.

totuus ennenkaikkea
totuus ennenkaikkea
24.11.2019 21:37
Vastaa...  M

Mitenkäs nämä allahin ja pedofiililiproffa muhamedin seuraajat kykenevät huolehtimaan maamme infrasta saatikka energiantuotannosta? Eivät mitenkään 🤔

Pessimisti
Pessimisti
13.10.2018 21:36

Kas kun eivät mene torille huutamaan:”tappakaa meidät, saatte kaiken, tahdomme alistua teille”! Voiko sairaampaa ja itsetuhoisempaa käyttäytymistä olla? Onkohan tässä kysymyksessä jonkinlainen joukkopsykoosi, ei tätä muuten voi käsittää.

Anonymous
Anonymous
24.11.2019 16:48
Vastaa...  Pessimisti

” heidän oikeutensa menevät kaiken edelle ” . Siinä se on selvällä suomen kielellä. Ja pätee siten että ovat kunniakansalaisia. Kaikki annetaan. Pätee koko eu:ssa lukuunottamatta joitain järjissään olevia.

totuus ennenkaikkea
totuus ennenkaikkea
24.11.2019 17:48
Vastaa...  Pessimisti

Svenssoneilla on päällä selkeä joukkopsykoosi, luoja heitä armahtakoon tyhmyydestän 🤔

Jarkko Kainulainen
Jarkko Kainulainen
13.10.2018 21:58

Suomessa oulun kaupunki osti 140 asuntoa näille nämä menevät kaikki kotimaisen ohi.

Vehkooo
Vehkooo
13.10.2018 22:09

Ruotsin malli on myös täällä, niinkö?

Anonymous
Anonymous
27.11.2019 12:40
Vastaa...  Vehkooo

Ollut jo vuosia.
Media ennen kuitenkin välillä kertoi asunnottomista suomalaisista, juopoiksi, narkkareiksi ja hulluiksi haukkuen mutta kuitenkin, tämä loppui jokseenkin kokonaan 2015 ja vain ”asunnottomien yönä” ja itsenäisyyspäivänä/jouluna vielä köyhiä muistetaan mainita.

DiscoMullah
DiscoMullah
14.10.2018 09:10

… ja suurin osa noista Oulun asunnoista sijaitsee keskellä kaupunkia – keskustasta lapsilla on lyhyt matka yökerhoihin.

K.L.
K.L.
14.10.2018 12:16
Vastaa...  DiscoMullah

Ja uusia yksiö-kerrostaloja nousee…kuulemma rakentaja vuokraa ne kaupungille ja sitten…että tälleen!

Acc358
Acc358
25.11.2019 00:02
Vastaa...  K.L.

Pk-seudulle on noussut paljon uusia kerrostaloja, joissa on pieniä asuntoja. Muun muassa Vantaalle Kivistön metroaseman lähelle on valmistumassa kaksi isoa kaarevaa, pinnoiltaan hyvin värikästä ehkä 10-kerroksista taloa. VT3:n toiselle puolelle Keimolaan on noussut tiheästi rakennettu kerrostaloalue.
Vuosaaressa on sillan lähellä kaksi uutta kerrostaloa, joissa on paljon pieniä asuntoja. Yksiöitä ehkä. Sillansuuntaista taloa katsellessa tulee mieleen teollinen häkkikanala. Pidän mahdollisena, että nämä asunnot päätyvät enimmäkseen vierasperäisille maahanpäästetyille ilmaiseksi.
Oma lukunsa ovat ”yksinhuoltajat” lapsikatraineen. Ne, joilla on mahdollisuus, kannattaisi seurata millaisia asukkaita Kalasataman suurissa asunnoissa on. Kuka saa asunnon tornitalo Majakan 35. kerroksesta.
Uusien rakennusten ja asuinalueiden eräs silmiinpistävä piirre on ahtaus. Hyvä esimerkki on Helsingin Jätkäsaari. Suomessa on paljon tilaa, silti halutaan luoda kaupunkimaista tilaa, jossa luontoa ei juuri ole. On kuin haluttaisiin saada ihmiset väkisin lähelle toisiaan.

onko järki hukassa
onko järki hukassa
24.11.2019 21:24

millä rahalla oulu ostaa ja maksaa vuokrat 140 asunnosta .. ja kukaanko oululaisista ei ole tätä vastaan?
koska asiasta on päätetty?

totuus ennenkaikkea
totuus ennenkaikkea
24.11.2019 22:40

Ikävä kyllä se on totuus, oulun kaupunginvaltuusto on kyllästetty vassarikusipäillä. Tiina ja Junes sentään yrittävät vaikuttaa asioihin 👍

Anonymous
Anonymous
13.10.2018 23:33

miksi uusruotsalaiset eivät mene toreille joukolla vaatimaan,että lähtevät ruotsista jos eivät saa maksaa vuokriaan,tämähän on selvää rasismia.

Ilmankos Löveeni oli niin tyytyväisen näköinen
Ilmankos Löveeni oli niin tyytyväisen näköinen
13.10.2018 23:34

Eikä siinä kaikki. Löveenikin on taas tekemässä kambäkkiä. Ikäänkuin pisteenä kaiken muun iin päälle.

huugo
huugo
14.10.2018 03:55

Hyvää ja parasta myös pitää olla, mikään kakkoslaatu mm. kodinkoneissa ja kalusteissa ei riitä koska veronmaksajat ja Ruotsin valtio rahoittaa nämäkin. Satelliittiyhteydet tuhannella kanavalla ja nopeat nettiyhteydet koska perusteluna on että voivat seurata kotimaansa tapahtumia ja kulttuuri, se taikasana jolla vaatimuksiin saadaan puhtia ja kaikki yleensä mitä voi vaatia.Niin ja omat autot, moskeijat aivan asuinalueen viereen ym. Valkonaamat saavat tyytyä vaikka ulkomajoitukseen ja leipäjonoihin. Ruotsi on matkalla islmilaiseen ja monikultuuriseen paratiisiin.

sossu tätejä itketää vain yksi asia - yhden liikeen sympatia ry ssä ----MA.............U
sossu tätejä itketää vain yksi asia - yhden liikeen sympatia ry ssä ----MA.............U
14.10.2018 08:19

suomalaisten sossu tätienkään sympatiat eivät riitä enään kenelekään muille kuin näille matuille
vaikka he olisivat patologisia valehtelijoita häikäilemättömiä loisia
sinisilmäisen systeemin hyväksi käyttäjia

totuus ennenkaikkea
totuus ennenkaikkea
24.11.2019 21:46

Nämä sossutädit ovat joukko psykoosipotilaita joiden ainoa osoite olisi suljettu osasto. Nämä mammat ovat käsittääkseni jotenkin mielenterveysongelmaisia mutta silti saavat toimia virassaan???

Korot nousuun, kantikset kadulle
Korot nousuun, kantikset kadulle
14.10.2018 10:24

Nyt ovat Ruotsissa korot lähdössä nousuun, viimeistään joulu-tammikuussa Ruotsin Riksbanken nostaa korkoa, ennustetaan. Jos tarpeeksi nostavat saadaan velkaiset kantikset ulostettua asunnoistaan jotka voidaan halvalla lunastaa matuille. Punaviherkepulit iloitsevat jo etukäteen!

Vieraanvaraisuus on hieno piirre
Vieraanvaraisuus on hieno piirre
14.10.2018 22:46

Se ei maksa mitään ja tulee itsellekin hyvä mieli. Hallelujaa.

M
M
24.11.2019 15:50

”hommaaman heille asunto”
Oliko siihen huomattu mitään määräaikaa laittaa? Jos ei niin sittenhän ei olisi mitään kiirettä ja tulijat voisivat asua odotusajan metsissä Reinfeldtin suunnitelman mukaisesti.

Debis
Debis
25.11.2019 01:45
Vastaa...  M

Ne on kantikset, jotka sinne metsiin asutetaan, ja kaupunkit öster ja normalmeja myöten asutetaan mutiksilla

Nähtyon
Nähtyon
24.11.2019 15:55

”Uusmaalaisilla” on myös etuilukortit käytössä moniin työpaikkohin, vaikka olisi koulutetuille omanmaalaislle vapaita duunipaikkoja niihin on turha kokeilla hakea kun ählämit otetaan ilman mitään työpaikkahaasteluja ja ammattiosaamista töihin.

M
M
24.11.2019 16:01
Vastaa...  Nähtyon

Ovatko nämä etuilukortit kuitenkin rajoitetusti voimassa? Vaikea kuvitella, että tällaista järjestelmää saataisiin toimimaan muualla kuin poliittisessa kontrollissa olevissa julkisyhteisöissä.

Tuumaaja
Tuumaaja
24.11.2019 16:35

Aivan sama meininki on suomessa, siksi täällä rakennusalalla on vielä töitä kun pitää läpsyille saada uutta asuntoa.
Migri joka on rahoitettu verorahoin, kaappaa (velvoitteella) kunnilta asuntoja, kunnat taas huomaavat tässä tulolähteen ja laittavat vuokrat kohdilleen jotka tietty veloitetaan migriltä ja asumistukina.
Läpsyt eivät missään vaiheessa maksa itse penniäkään asumismenoista, vaikka olisivat töissäkin, kuten eivät muistakaan menoista.
Eli rahaa siirtyy taskusta toiseen hyvällä busineksella, ja 0 dosentit valtion viroissa tekevät käppyröitä joissa ihmetellään että miksi asumistukien määrä ja summat ovat nousseet huimasti vuoden 2015 jälkeen.
Toiset viskaalit keksivät syyn tähän, että suomalainen kantaväestö on keksinyt käyttää tukia väärin, joten on aihetta kiristää ja tiukentaa kontrollia tällä ryhmällä, mielummin niin että mahdollisimman moni putoaa tuilta pois, pikkubyrokraatit sitten hoitavat likaisen kenttätyön.
Edelleen naapurin sairaspäivärahalla/kansaneläkkeellä (mikä vitsi) oleva Eino pähkäilee vuokran maksun jälkeen, ostaakko lääkkeitä vai ruokaa loppukuulle.

Anonymous
Anonymous
24.11.2019 17:21

Jos kunta on velvoitettu asunno tarjoamiseen niin miksi kunnalle ei kelpaa tarjota parakki majoitusta tai vastaavaa. Eihän kuntaa velvoita tarjota luxustasoista asumista kyllä kuntakin voi halutessaan kikkailla vähentää omia votovoimatekijöitään.

pöh
pöh
24.11.2019 17:25

Helsingissä ennen oli helsinkiläiset etusijalla asuntojonossa, nyt on lähi-itäläiset ja afrikkalaiset.
Voiko hullumpaa olla

Anonymous
Anonymous
24.11.2019 17:32
Vastaa...  pöh

Juu. Odotellaanpa se 5 – 20 v. Voipi olla kehä 3 sisäpuolella fantsua multikulttia.

Anonymous
Anonymous
24.11.2019 17:45

Työkaveri kertoi jokunen vuosi sitten kun asui kerrostalossa ja ihmetteli kun naapurin mamuperhe oli muuttamassa isompaan asuntoon ja kantoivat hyväkuntoista kalustoaan roskiksen viereen kysyi ettekö ota tavaroitanne muuttoon sanoivat ettei tarvi kun saavat hankkia uudet uudessa paikassa ettei vanhoja tarvi raahata mukaan. No työkaveri kysyi saako hän ottaa tuosta sohvaa ja muuta tarvittavaa heidän kerhotiloihinsa mamu sanoi että ota vaan. On ne kyllä reilua porukkaa.

Antti Siimeks
Antti Siimeks
24.11.2019 23:31
Vastaa...  Anonymous

Annasku arvaan: työkaverisi kerhotiloihin raahamista huonekaluista on nyt levinnyt luteita kaikkien niitä käyttäneiden koteihin?

PastoriNikulainen
PastoriNikulainen
24.11.2019 18:58

Ihan suunnitelmanmukaista touhua antaa kantisten asunnot väestön korvaavalle väelle.
Tämä on pastorista vain niin naurettavan läpinäkyvää, että koska tulijathan ovat lähes kaikkityynni kamelinkusen perään.
Ja kukaan ei pane edes tikkua ristiin tälle hulluttelulle vittu ja sen posket!
Amen.

totuus ennenkaikkea
totuus ennenkaikkea
24.11.2019 22:53

Jälleen pastori kirjoittaa totuutta 👍

Unski Tunkio
Unski Tunkio
26.11.2019 21:41

Mikä muu asia voisi katkeroittaa ihmisiä, loukata oikeuskäsitystä, kuin tällainen toiminta, jossa uuskansalaiset päästetään jonon edelle. Siksi kritiikkiä syntyy. Siksi syntyy myös vihaa mamuja ja yhteiskuntaa kohtaan.