Mainilan laukaukset tänään 1939, talvisota alkoi kohta

4f2c4c2f-3710-57af-ae2c-183a703eb99c-800x_

Mainilan laukaukset paukutettiin maailmaan tänään 26.11.1939 ja siitä sanottiin alkaneen Talvisodan. Suomen mukaan Venäjä ampui tykeillä rajan yli kun taas Neuvostoliiton mielestä asia oli toisin.

Suomen mukaan Neuvostoliitto lavasti ampumiset. Neuvostoliitto ampui tuolle alueelle Mainilan kylään tykki- tai kranaatti-iskuja, joissa kuoli neljä suomalaista sotilasta, jotka olivat rajatöissä.
Iskun jälkeen Neuvostoliitto lähetti Suomelle nootin ikäänkuin Suomi olisi ollut iskujen takana. Neuvostoliitto väitti, että Suomi oli yrittänyt rajan ylihyökkäystä. Suomen eduskunta ei kuitenkaan provosoitunut tapahtumaan, sillä Suomen näkökulmasta se oli puhdas provokaatio.
Vihollinen kuitenkin möyhysi asiasta siihen malliin, että se sanoi irti kaikki maidenväliset sopimukset ja aloitti talvisodan 30.11.1939.
Neuvostoliitto lähetti nootin Suomeen ennen sodan alkua ja siinä luki:
– Suomen puolelta on voitu nähdä räjähdys­paikka, Mainilan kyläa­ukea, joka sijaitsee vain noin 800 m rajasta aukean pellon takana. Äänien perusteella, jotka ovat aiheutuneet kuulluista seitsemästä laukauksesta, on voitu todeta, että ase tai aseet, joilla ammunta on suoritettu, ovat sijainneet noin 1 ½ – 2 km kaakkoon räjähdys­paikasta. Havainnot laukauksista oli merkitty asianomaisen rajavartioston päivä­kirjaan heti tapahtuman sattuessa.
Neuvostoliitto provosoi itseään sotaan ja talvisota alkoi 30.11. Tästä tiiviimpää juttua myöhemmin.
Talvisota siis toisin sanoen aloitettiin provosoimalla. Tähän loppuun klassinen pätkä. Tuumaakaan ei anneta tappelematta.
https://www.youtube.com/watch?v=Z-8-rMTDH8Q
 
Edit. Mainilassa kuoli siis venäläisiä, ei suomalaisia kuten jostain virheellisestä syystä kirjoitin yllä.