Mainilan laukaukset tänään 1939, talvisota alkoi kohta

4f2c4c2f-3710-57af-ae2c-183a703eb99c-800x_

Mainilan laukaukset paukutettiin maailmaan tänään 26.11.1939 ja siitä sanottiin alkaneen Talvisodan. Suomen mukaan Venäjä ampui tykeillä rajan yli kun taas Neuvostoliiton mielestä asia oli toisin.

Suomen mukaan Neuvostoliitto lavasti ampumiset. Neuvostoliitto ampui tuolle alueelle Mainilan kylään tykki- tai kranaatti-iskuja, joissa kuoli neljä suomalaista sotilasta, jotka olivat rajatöissä.
Iskun jälkeen Neuvostoliitto lähetti Suomelle nootin ikäänkuin Suomi olisi ollut iskujen takana. Neuvostoliitto väitti, että Suomi oli yrittänyt rajan ylihyökkäystä. Suomen eduskunta ei kuitenkaan provosoitunut tapahtumaan, sillä Suomen näkökulmasta se oli puhdas provokaatio.
Vihollinen kuitenkin möyhysi asiasta siihen malliin, että se sanoi irti kaikki maidenväliset sopimukset ja aloitti talvisodan 30.11.1939.
Neuvostoliitto lähetti nootin Suomeen ennen sodan alkua ja siinä luki:
– Suomen puolelta on voitu nähdä räjähdys­paikka, Mainilan kyläa­ukea, joka sijaitsee vain noin 800 m rajasta aukean pellon takana. Äänien perusteella, jotka ovat aiheutuneet kuulluista seitsemästä laukauksesta, on voitu todeta, että ase tai aseet, joilla ammunta on suoritettu, ovat sijainneet noin 1 ½ – 2 km kaakkoon räjähdys­paikasta. Havainnot laukauksista oli merkitty asianomaisen rajavartioston päivä­kirjaan heti tapahtuman sattuessa.
Neuvostoliitto provosoi itseään sotaan ja talvisota alkoi 30.11. Tästä tiiviimpää juttua myöhemmin.
Talvisota siis toisin sanoen aloitettiin provosoimalla. Tähän loppuun klassinen pätkä. Tuumaakaan ei anneta tappelematta.
https://www.youtube.com/watch?v=Z-8-rMTDH8Q
 
Edit. Mainilassa kuoli siis venäläisiä, ei suomalaisia kuten jostain virheellisestä syystä kirjoitin yllä.

Subscribe
Notify of
guest
38 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Russki Taqiyyanovits

Se oli sitä venäläistä Taqiyyaa.

Janis Petke

Medialta, hallitukselta ja virkamiehiltä saamme nyt kuulla suomeksi Taqiyyaa, jonka tehtvänä on alistaa suomalaiset

Puolueeton

Valehtelua kuulee myös Suomen historian tutkijoilta. Yksikään ei kirjoita todellisuudesta. NLlle oli Leningradin puolustus hyvin tärkeä ja siitä johtuivat aluevaatimukset varsinkin, kun Suomi oli vihollisen Saksan ystävä. Kun sopimusta rajasiirroista ei syntynyt monista yrityksistä huolimatta tehtiin viimeinen varoitus Mainilan laukaukset. Suomalaiset yksinkertaiset poliitikot eivät vieläkään tajunneet joutuvansa puolustamaan maataan asein. Onneksi sotilasjohto oli perillä tapahtumisen kulusta. Oli pantu käyntiin yleinen liikekannallepano, jota sanottiin yleisiksi kertausharjoituksiksi, koska niihin riitti ylipäällikön valta.

Tuumaaja

Miten aluevaatimukset Petsamo, Kalastajasaarento ja Hanko sekä saaret Suursaari, Tytärsaari,Seiskari, Lavansaari sinällään auttavat leningradin puolustuksessa?
Kun katsoo karttaa, niin hahmottaa selkleästi, että kysessä oli puhdas strateginen saartorengas, jokoa miehitettynä oli voinut sulkea suomen neuvostoliiton toverilliseen syleilyyn.
Suomi oli valmis luovuttamaan Kuokkalan mutkan ja Terijoen kannakselta, näin olisi muodostunut riittävä yli 50km:n etäisyys rajan ja kaupungin välille.
Ikävä kyllä suomessa “virallisen” historian tutkijat oivat virkáheittoja dosentteja, jotka eivät kuitenkaan suorastaan tutki vaan delegoivat työt kolmansille osapuolille, akateemisia hyvävelivirkoja, ja keräävät tietty kerman sekä glorian päältä itselleen.

El Comandante Cero

Miten muka Kalastasaarento tai Salla ja Kuusamo vaikuttivat Leningradin puolustukseen. Tai kuinka laajana Leningradin esikaupunkialuetta aikoinaan pidettiin. Samoin kuin vielä Enson anastaminen rauhansopimuksen vastaisesti. Tottapahan Oula Alpakka vielä tämän toveri Puurusen kanssa julkaisevat artikkelin missä Suomi hyökkäsi.

Tapiola

Jos PT suvainnee, niin sitten suvainnee jättää tämän nopeasti heitetyn linkin mediasta, jota en oikeastaan koskaan lue. Miksi Petsamo olisi vaikuttanut Leningradiin? Petsamon nikkeli, jälleen kerran otan esiin kun monelta unohtuu:
https://www.kaleva.fi/mielipide/kolumnit/isoja-panoksia-petsamon-nikkelista/738270/
Varmasti Leninfradin turvallisuuteen on vaikuttanut skenaariot, viuhuuho nikkeliä enemmän sitä kohti vai pois päin?
Itsekin uskon merkittävästi enemmän, että NL:n suunnasta Mainilan laukaukset ovat lähtöisin. Itse otan kuitenkin huomioon sen, kenen toimesta jos muistetaan keiden toimesta Neuvosto-Venäjä sai alkunsa.

M

Jäämeren alueet Petsamo ja Kalastajasaarento liittyvät Leningradin puolustukseen siten, että Petsamo on noin 100 km päässä Murmanskista ja Kalastajasaarennon kaakkoiskärki 40 km päässä Tuulomajoen estuaarista, jonka kautta Murmanskiin kuljetaan mereltä. Venäläisten pelko oli ilmeisesti, että Suomen liittoutuessa Saksan kanssa se voisi hyökkäillä näiltä alueilta Murmanskiin suuntautuviin kuljetuksiin, jotka olivat tärkeitä Leningradin puolustuksen kannalta, koska Murmanskin kautta saapuvia tavaroita voitaisiin kuljettaa Muurmannin rataa pitkin Leningradiin. Sota-ajan kuljetukset Itämeren kautta Leningradiin Saksa voisi helposti estää. Suomenlahden saaria olisi voitu linnoittaa ja käyttää mereltä tulevan hyökkäyksen torjuntaan. Ennen kaikkea näen nämä aluevaatimukset varautumisena. Ei venäläisillä varmaan mitään kristallipalloa ollut, josta näki, että Muurmannin rata tulee olemaan ratkaisevassa roolissa suuressa isänmaallisessa sodassa ja että Suomenlahden linnakkeilla ei olisi ollut paljon käyttöä. Mitään suuria meritaisteluita ei Suomenlahdella käyty, vaikka Tirpitzkin siellä piipahti.

Tapiola

Petsamon nikkelin ratkaiseva merkitys Saksalle oli se kuuma peruna jo ennen Ribbentrobbeja ym. Muurmannin radan strategisoituminen oli vasta jatkosodan vaiheessa.
Ilman Petsamon nikkeliä Suomi olisi saattanut välttyä koko sodalta.

Anonymous

Petsamon nikkelikaivokset olivat Kanadalais-Englantilaisen yhtymän omistuksessa. Suomella ei ollut osaa eikä arpaa nikkelin myynnissä. Stalin halusi osakkaaksi nikkeliyhtiöön. Jo keisarikunnan aikana Venäjällä nähtiin tärkeäksi saada huoltoyhteys Jäämerelle. Samoin puna-armeijassa. Mm. oli kiireellä rakennettu kanavayhteys Vienanmerelle ja uusi rata ohittamaan oletettu vaarakohde Laatokan koillispuolella. Jo ensimmäisen maailmansodan aikaan oli selvinnyt, ettei Suomen puolelta voida päästä valtaamaan Muurmanskia. Lähinnä pelko kohdistui mahdolliseen Englannin laivaston operoitiin.
Sitten on vielä tämä kaiken spekulaation kumoava juttu, että liittosopimus oli Saksan ja NL:n välillä. Ei Suomen ja Saksan välillä. Saksa oli myynyt Suomen. Tukikohdat tarvittiin lähinnä Englantilais-Ranskalaisen Suomen takaisinvaltausoperaation turvaamiseen tulevassa suursodassa, jossa Stalin kuvitteli Saksan olevan häviäjä heti kättelyssä ja lopullisen välienselvittelyn olevan Englannin kanssa. Tämä skenaario oli hilkulla lähteä toteutumaan ja siksi Talvisota yks kaks päätyi kesken.
Suomesta oli kaavailtu NL:n luoteisrajalle muodollisesti itsenäinen kansandemokratia, jonka puolustuksen hoitaisi NL. Siksi vahvat tukikohdat länttä vastaan. Stalin luuli, että Suomen kansan suuri enemmistö oli suostuvainen tähän, kunhan valkobandiitit hoidettaisiin ensin tieltä pois. Valkobandiittien ja kommunistien yhteisrintama liittosopimusta vastaan oli tyrmistyttää yllätys. Myös herra Hitler käänsi kelkkansa. Kaikki asiat olivat muutoin valmiiksi muotoiltu yhdessä Terijoen hallituksen kanssa. Teoria ei soveltunut käytäntöön jääräpäisten finskien takia.

Tapiola

Väärin!
Kannattaisi ymmärtää ensin käsite Petsamon nikkeli. Kaivokset olivat Suomen maaperällä. Brittiyhtiö sai oikeuden hyödyntää malmia, mutta suomalaisen yhtiön Petsamon Nikkeli kautta. Sopinuksessa oli kriilauseke esim juurikin sodan varalta.
Saksa hamusi Petsamon nikkeliä ja jatkosodan aikana jopa merkittävin massiivinen osa sen nikkelitarpeesta saatiin Petsamon nikkelistä.
Jo ennen Ribbentrobb sopimusta Petsamon nikkelin olemassaolo poltti taustalla. Kuten Hitler aivan itse Suomessa vieraillessaan salaa otetussa nauhoitteessa kertoo, ettei uskonut NL:n hyökkäävän niin nopeasti Suomeen, saattaa olla ihan tottakin. Aikaa sillä etupiiri-sopimiksella pelattiin, mutta joku sen Mainilan järjesti. Olisiko Stalinille tullut yksin mieleenkään, vai oliko taustalla painavampi voima?

Suomi Finland

Minun puolestani olisivat saaneet siirtää Leningradin itse turvallisemmaksi katsomaansa paikkaan.
Mokomat komukat.

fatwantarkistaja

Puolueettoman todellisuudessako suomalainen tykistö ampuu 1135 kilometriä, joka pakotti Neuvostoliiton pyrkimään koko maan valloitukseen. Ei silloin mistään ampumamatkoista kiistelty, paitsi virallisesti.

Suomi ei ollut minkäänlainen uhka

Suomi ei ollut Saksan ystävä. Suomi haki turvaa ensin reunavaltiopolitiikasta, sitten yhteistyöstä Ruotsin kanssa ja Kansainliitosta. Saksa ja Neuvostoliitto olivat liittolaisia Ribbentrop-sopimuksen myötä, jolla jaettiin etupiirit: Puola Neuvostoliitolle ja Saksalle, Baltian maat ja Suomi Neuvostoliitolle. Sopimus oli lähtölaukaus toiselle maailmansodalle.

Taas äimän käkenä

Selvä johtopäätös on että Neuvostoliitto oli enemmän Saksan ystävä kuin Suomi ikinä, tuo tosiasia on kuitenkin vasemmistolle häpeällinen kuten Balzarin ystävien yllättävä taaksepoistuminen ja ystävyyden julistaminen täysin yksipuoliseksi.

Aappa

Tuokin hypertely laantui aika nopsaan tositoimien jälkeen – jäljellä oli vain korupuheita kuten demareita nykyään, jne. Jos joku ns. vanhan liiton oletettu vielä eläisikin, niin saattaisi vetää itsensä jojoon epätoivosta.

Anonymous

“Now it begins, let it begin…”

Van, Mie

“….joissa kuoli neljä suomalaista sotilasta, jotka olivat rajatöissä.”
Eikö ne kuitennii ollu ryssiä jokka kuali?
Vai lähtikö se Josif Vissarionovit Dzugasvili sotaan muutaman kuolleen tsuhnan takia?

Sivusta seuraaja

Ryssä vei isäni suvun maat, antoi sitten takaisin jatkosodassa pikakivääri ampujana.Eversti Matti Laurila muuten joutui jatkosodassa kateellisen eversti Hannukselan kiusan kohteeksi kumurissa, Hannukselan pimitti tiedustelutietoja vihollisen vahvoista linnoitteista. Laurilalta meni paljon etelä-pohjalaisia miehiä siinä.Ja kaikki sen tähden että Laurila oli saanut talvisodassa mainetta. Hannuksela oli tokaissut että nyt Laurilan glooria saa lopun Olin muutama vuosi sitten Kiteellä tilaisuudessa, jossa paljastettiin kumurin muistomerkki. Opas kertoi että kun kaatuneita tuotiin kiteen meijerille jatkokuljetuksia varten, ohi virtaava joki oli verestä punainen. Olen muuten noissa kuvissa 🙂
https://www.pkrajamieskilta.org/tapahtumat/kumuri/

Anonymous

Niinpä, Laurila ei ollut jääkäriupseeri ja joutui ns. koulukiusauksen uhriksi.

Musta makkara

Eikö tuollainen ole jo maanpetos? Josta pääsee teloituskomppanian eteen. Jos omia sotilaita kuolee pelleilyn takia, niin murhasyyte pitäisi ainakin pamahtaa.

Valtsu

Nykyään Mainilan laukauksia ammutaan suurmoskeijoina, veijobalrzareina, palkanpuolituksina, etnotaiskausrinkeinä, kehitysmaalaistuksena, muuallekatsomisina etc. Että tuli on avattu omien joukosta omien joukkoon.

Suomi karkottaa venäjänkielisen vähemmistön

Oliko raja ylitetty, montako venäläistä kuoli, Suomi pyytää Britanniaa tutkimaan asiaa.

Isä Pilvinen

Venäläiset ovat itsekin jo sanoneet ampuneensa ne laukaukset, heidän sotapäiväkirjoistaan ei löytnyt yhdenkään kaatuneen nimeä.
https://www.youtube.com/watch?v=OJXEHS-L1Jg

kanander

Neuvostoliitto tapatti Mainilassa vahingossa tai tahallisesti omia sotilaitaan. Raju lavastus.
Leningradin turvallisuus on talvisodan alkaessa parantunut, kun Neuvostoliitto oli painostanut Baltian maista tukikohtia joukoilleen. Puolakin oli jaettu Saksan kanssa, jolloin Neuvostoliiton raja oli käytännössä siirtynyt lännemmäksi.
Aloittamalla lyhyiden neuvottelujen jälkeen talvisodan Neuvostoliitto osoitti halunsa vallata koko Suomen. Se asetti maanpetturikommunisteista ns. Terijoen hallituksen, jonka kanssa teki jopa valtiosopimuksia.
Suomi puolusti itsenäisyyttään urhoollisesti, joten Stalin aikeet eivät toteutuneet edes puoliksi.

Anonymous

Tämä Terijoen hallitus teki tahtomattaan Suomelle hyvän teon, nosti kansan taistelumielen. Otto Wille Kuusisen toiminta hyödytti isänmaatamme, vaikka muuta kuvitteli. Mutta tämä nykyinen Rinteen punaviherhallitus toimii suomalaisia vastaan. Pahempi maanpetturiporukka kuin Terijoen nukkehallitus.

T

Kyllä syy aina keksitään sotaan kun tahtoa on. Hyvä kysymys on olisiko suurempi panostus Puolustusvoimiin Suomessa voinut estää sodan alkamisen pelotearvon ollessa korkeampi….

Anonymous

Jos olis ollut kunnon tykistö ja riittävästi ammuksia, niin läpimurtoja ei olis tullut. Maalit oli helppoja, tankit ja jalkaväki lumessa kahlaamassa.

Taas äimän käkenä

Nytkin voi kysyä onko järkeä hankkia sikakalliita sotalaivoja maalitauluiksi kuten panssarilaivoja ennen talvisotaa?
300 “Moukaria” panssaroituun telatykistöön olisi paljon parempi sijoitus, isojen sotalaivojen hankinnan sijaan voidaan vuokrata 4 tai 5 sukellusvenettä Ruotsilta.

M

Eikös Niinistö ostanut korealaisia telatykkejä? Ei kai sukellusveneillä voi torjua lentokoneita ja ohjuksia? Kyllä laivojakin tarvitaan jos tarkoitus on saattaminen.

Taas äimän käkenä

Saattamista ja saattueita tarvitaan paljon vähemmän jos varmuusvarastojen koko ja kotimaisen tuotannon kapasiteetti vähintään tuplataan eli palautetaan tasolle ennen EU- ja NATOkiimaa.
Myös ylimääräiset monikulttuuriset rintamalta karkaavat suut tulee poistaa maasta kuluttamasta rajallisia resursseja.
Muuten olen sitä mieltä että: Islam on hävitettävä ja Suomen turvallisuuden ja itsenäisyyden paras tae on oma ydinase.

Anonymous

1920- luvulla Suomen puolustus oli kaavailtu siten, että NL ei ryhtyisi raskaaseen maasotaan, vaan Helsingin seutu valloitettaisiin nopealla laivastoiskulla ja sinne asetettaisiin bolshevikkihallitus. Siksi pelotteeksi rakennettiin massiiviset panssarilaivat ja puolustusmäärärahat hupenivat siihen. Tämän huomioiden puna-armeijassa juurikin Suomen heikon maa-armeijan vuoksi sitten hyökkäys tehtiin maitse.

PastoriNikulainen

Neuvostoliitto on samojen kusisten ripuli-perse-paskiaisten heiniä kuin nykyinen eu:n hulluttelu.
Samat koukkunokat vauhdissa jälleen ja lujaa näyttää menevän, ainakin toistaiseksi. Toivottavasti.
Aamen…

Tapiola

Juuri noin. Suunnilleen sadassa vuodessa on polariteetti kääntynyt 180 astetta. Täydellinen harvainvaltauskonto tulee päällemme nyt lännestä.

Leila Mieskonen

Venäjä pyörii nyt Norjan rannikolla provosoimassa itseään sotaan. Venäjä on varustautunut vahvasti kuluneina vuosina, pelimerkit on asetettu.

Tapiola

Noinhan se on. Siellä se pyörii ja niin pyörii USA:kin. Suomen Lapista haettiin arktista kokemusta. Kumpi sen koulutuksen aloitteellinen puoli oli?
Sehän on se Arktinen ulottuvuus taustalla. Venäjä muutama vuosi sitten ilmaisi maan kamaransa meren alle ulottuvan osan kuuluvan sille ja myös valmistautuu sen puolustamiseen. Mitä siellä veden alla on, jos oljykään ei olisi se kaikkein arvokkain?