Tanska otti pois isis-terroristilta kansalaisuuden

GettyImages_805623552.0.jpg

Tanskassa tuli aiemmin syksyllä voimaan laki, jolla henkilöiltä, jotka ovat osallistuneet terrorijärjestön toimintaan, voidaan poistaa Tanskan kansalaisuus. Nyt tätä lakia on käytetty ensimmäisen kerran kun uustanskalaiselta poistettiin Tanskan kansalaisuus.

Tanskalainen Berlingske kutsuu 25-vuotiasta terroristia nimellä “SK”, sillä oikeuden mukaan henkilön nimeä ei saa julkaista. Tanskan kotouttamisministeriö päätti, että miehen Tanskan kansalaisuus poistetaan. Mies on kaksoiskansalainen ja hänellä on myös Turkin kansalaisuus, mutta on kurditaustainen.
Berlingsken mukaan mies on varttunut Kööpenhaminassa ja osallistunut isiksen toimintaan Syyriassa. Kööpenhaminan käräjäoikeus on vanginnut miehen jo vuonna 2016 poissaolevana epäiltynä terroririkoksista, mutta häntä ei ole tavoitettu. SK:n tiedetään oleskelevan Turkissa.
Terroristin asianajajan Mette Grith Stagen mukaan SK on pahoillaan menetettyään Tanskan kansalaisuuden ja hän aikoo valittaa asiasta ylempiin oikeusasteisiin.
Tanskan ja Turkin välinen tilanne on nyt mielenkiintoinen. SK haluaisi itse lentää Tanskaan vastaamaan terroriepäilyistä, ja puolustautumaan kansalaisuuden poistoa vastaan, mutta koska hän on myös Turkin kansalainen niin Turkki ei myönnä hänelle passia ja lentolupaa Tanskaan, koska Turkin lakien mukaan he eivät voi luovuttaa maan kansalaista toiseen maahan.
Tanska hyväksyi nopealla menettelyllä ko. lain lokakuussa. Laki mahdollistaa kansalaisuuden poiston hallinnollisella päätöksellä ilman oikeudenkäyntiä. Henkilöllä pitää olla jonkun toisen maan kansalaisuus ennenkuin Tanskan kansalaisuus voidaan poistaa. Laissa sanotaan, että kansalaisuus voidaan poistaa henkilöltä, joka vahingoittaa vakavasti Tanskan etuja, liittyy esimerkiksi asevoimiin, joka taistelee Tanskaa vastaan, liittyy terroristiseen järjestöön tai esimerkiksi kouluttaa toisia henkilöitä terroristisiin tekoihin.
 

Subscribe
Notify of
guest
24 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
M

Ei toimi Suomessa – meillä se vain on eri asia. Kansainväliset sopimukset ym.

Minä

Suomen toimia tosiaan rajoittaa mystinen voima: kansainväliset sopimukset, joita ei ole olemassa.

Vihreet on sairauden huipentuma

Sairas sisäministerimme Ohisalo pikemminkin pitäisi tuota arvostettavana asiana ja myöntäisi kunniakansalaisuuden.

Tuumaaja

Kansainväliset sopimukset eli eu yksinään. Dublinin sopimus kuului myös kansainvälisiin sopimuksiin, mutta eipä vain toteltu/ toteutettu.
Kun unkari otti em. sopimuksen täysimääräisenä käyttöön, hermostui eu ja Rinne, syyttivät oikeusvaltioperiaatteen rikkomisesta.

Ei jakseta, ei haluta ja sossullakin on ikävä asiakkaitaan?

Esim. Skråmo sai pitää kansalaisuutensa (Norjan plus ehkä myös Ruotsin) hautaan asti vaikka rekrytöi terroristeja ja kehotti tuhotöihin Ruotsissa. Eli yleisesti ottaen ovat Pohjoismaat olleet hyvin saamattomia ja haluttomia asian suhteen vaikka on ollut monta vuotta aikaa toimia.

Oli syntyjään ruotsalainen, joten sitä Ruotsin kansalaisuutta ei voisi poistaa, mutta Norja olisi voinut sanoa kansalaisuuden irti.

Norja ei poistanut kansalaisuutta

Mutta Norjan kansalainen:
Michael Nikolai Skråmo, född 2 november 1985 i Bergsjöns församling i Göteborg, var en svensk-norsk terrorist, medlem av Islamiska staten. Han har själv ägnat sig åt rekrytering av IS-terrorister från Norden. Wikipedia
Född: 2 november 1985 (ålder 34 år), Bergsjön, Göteborg
Död: ej fastställt, saknad sedan 2019
Nationalitet: Norsk
Andra namn: Abou Ibrahim al-Swaidi

Opiksi muille

Eikö esinerkiksi suomalaisista Al-Holin leirillä olevista ISIS-vaimoista ole todellisuudessa lähes kaikki kaksoiskansalaisia ja nimenomaan somalialaistaustaisia? Tottakai olisi suomalaisten etu poistaa heiltä Suomen kansalaisuus ja siirtää heidät ihannoimansa kulttuurin pariin.

Anonymous

Minä antaisin niille menolipun allahin puutarhaan.

Juhana Maaton

“Yksikään maailman maa ei ota vastaan kansalaisuudettomia henkilöitä omille niskoilleen.”
Ruotsi ottaa!
Kun katselee Ruotsista asyylia hakeneitten taustamaita niin sieltä löytyy iso liuta “maattomia” (“statslösa”) eli niitä jotka päästetään Ruotsiin sisälle vaikka ei tiedetä keitä he ovat ja mistä tulevat.

Ari Kärkkäinen

Taitaa tämä Juhana Maaton kitua tiedon puutteesta, Suomessa on yli kaksituhatta muukalaista, kaiken lisäksi niitä suojellaan lain vastaisesti.

Miksiköhän maanpetturuudesta ei kukaan puhu näiden terroristien kohdalla?
Rangaistus jälkiabortti.
Problem solved.

Valtsu

Kuvitelkaa miten itsestään selviä asioita nämä ovat: Ihminen on lähtenyt jotain kidutussortoa pakoon jostain Persestaniasta. Hänelle taataan turva ja ikuinen elätys, josta kiitoksena hän lähtee levittämään maailmalle kidutussortoa. Mikä voisi olla ilmeisempää kuin ottaa kansalaisuus pois?
Ja silti siihen ei tunnu olevan (Suomessa) poliittista tahtoa, ja vaikka sellainen jollain keinolla joskus lakiin saataisiin, niin tällaisen päätöksen uittaminen oikeusjärjestelmän läpi lienee puolimahdotonta, Martin Scheinin ja Uuninpankkolainen kirkuvat paniikissa, tulkitsevat lakia maksimaalisesti Suomen edun vastaisesti – ja lopputulemana mitään ei saada tehtyä.

Juha Sipilä

Olen shokissa.

Juupeli

Kyllä täytyy sanoa, että on nuo isis hehkuttajat röyhkeää rupusakkia. Eli nyt kun otetaan huomioon tuon lakipäätöksen minkä Tanskalaiset viranomaiset ovat tehneet hyvässä yhteistyössä. Kaikkien ulkomaalaisten pitää kunnioitta, esim niitä lakeja joita Tanskalaiset viranomaiset asettaa. Tämäkin “SK” on nyt sitten näköjään nostelemassa jotain oikeusprosessia Tanskan valtiota vastaan. Sitten vielä tummoselle paskiaiselle järjestetään asianajaja.

Allah Bidrag Akbar !

Sossurahojensa takia jokainen muslimi taistelee verisen raivoisasti uljaaseen voittoon asti!

PastoriNikulainen

Tuolta kusipäältä pitäisi ottaa kyllä aivan joku muu juttu pois kun jokin typerä tekokansalaisuus.
Sitä mitä tuolta kusipäältä tulisi riistää asenteella pastori ei kuitenkaan kerro, koska rassitsmi.
Aamen…

HistoriaaTaas

Semmoista muistan jostain lukeneeni, että Natossa on kaksi maata, joille annetaan hieman enemmän vapautta päättää oman maansa asioista.
Ensimmäinen on Tanskan kuningaskunta, ja mikä vitsi se toinen nyt olikaan? Norja, Britannia, Hollanti jne…

Särmääjä

Tollasien kansalaisuuksien poiston pitäis olla ihan peruslähtökohta, mutta voihan toi nyt tulla hakemaan turvapaikkaa ja kansalaisuutta jostain toisesta Kela-maasta.

Anonymous

Näin pitäisi toimiakin. Tosin typerä Suomen hallitus ei tällaistakaan halua tehdä.