Tanskan poliisi taas rasisteeraamassa: Ei uskonut 40-vuotiasta 15-vuotiseksi

05.06.2018

Syyrialaista turvapaikanhakijaa on taas kerran rasisteerattu Tanskassa. Mies oli “siirtymässä” Kööpenhaminan ja Malmön väliseltä siltayhteydeltä kohti Ruotsin pakolaisparatiisia, mutta tällä kertaa oli Ruotsin passitarkistustoiminta Hylliessä (asema ennen Malmöä Tanskasta saavuttaessa) aktivoitu ja mies sai paluulipun suoraan Amagerin (saari missä Kastrup, Kööpenhaminan ja koko Tanskan päälentokenttä sijaitsee) poliisilaitokselle.

Täällä mies väitti kivenkovaan olevansa 15-vuotias turvapaikanhakija ja että kaikki poliisit olivat vain rasisteja, koska hän ei saanut jättää turvapaikkahakemusta. Tanskan poliisit arvioivat turvapaikanhakijan noin 40-vuotiaaksi mikä myös kirjattiin virallisiin pidätyspapereihin.
Amagerin poliisiaseman virkaatekevät eivät oikein tykänneet miehen valehtelusta eivätkä etenkään siitä, että syyrialainen 40-vuotiaalta näyttävä 15-vuotinen oli haukkunut aseman poliisit kuten aiemmin myös ruotsalaiset virkaveljetkin rasisteiksi ja turvapaikanhakijan matka päättyi lopulta seudun vankilaan (Vestre).
Täällä tuhti toiminta turvapaikan saamiseksi sen kuin paranee:
Hän oli kieltäytynyt uskontonsa takia jo aiemmin sanomasta mitään naispuolisille poliiseille ja kun jopa vankilassa oli kauniimpaa sukupuolta edustava vahti, niin tämä sai syyrialaiselta pakolaiselta (selvällä englanninkielellä) seuraavat terveiset:
“‘I’ll make problem and your head go boom’. (Tulen tekemään ongelmia ja pääsi räjähtää)
Saadakseen lausunnolleen vielä tehoa, hän oli tehnyt kurkunkatkaisu liikkeen kädellään aivan avoimesti.
Saapa taas nähdä, kuinka keinot tehoavat – nyt mies (tai nuorukainen?) on joka tapauksessa vangittu 16 päiväksi esitutkintaa varten.
Että tälläista turvapaikan hakemista tällä kertaa – Tanskan lippupäivänä ja Ruotsin kansallispäivän aattona juuri siinä maiden rajoilla. Ovatko ne rajat edelleen ihan apposen auki siellä Suomessa?
 
Lähde Ekstrabladet:
https://ekstrabladet.dk/112/asylansoeger-faengslet-for-trusler/7186462