Massiivinen propagandapeli Soleimanin ympärillä

iraq-airport-attack.jpg

Iranilaisen sotapäällikön Qassem Soleimanin murha on otettu ainakin Ruotsissa vastaan tyrmistyneenä ja suruisana. Valtamediat tituleeraavat Soleimania huippupoliitikkona ja huippudiplomaattina, joka oli jeesuksesta seuraava.

Esimerkiksi SVT antoi pääuutislähetyksessään Soleimanista hyvin sympaattisen kuvan rauhanedistäjänä. Jättäen kuitenkin sanomatta, että Soleimani on mm. tanskalaisten sotilaiden tappamisen takana Irakissa 2005 paikkeilla. Lisäksi hän tuki Hizbollahia ja Hamasia. Uutisissa Soleimanin titteliksi olikin laitettu “huippudiplomaatti”. Niin ikään USA:n mukaan Soleimani on useiden amerikkalaisiin kohdistuneiden iskujen käskyjen takana.
Tapaus Soleimani onkin mediakentällä puhdasta propagandapeliä, jossa on olemassa muutama eri koulukunta. On joitakin pieniä vivahde-eroja miten asiaan suhtaudutaan. Yksi taho huutaa tällä hetkellä naama punaisena “siionistien kätyriä”. Tämän koulukunnan mukaan iskun takana ovat mystiset siionistit. Tähän samaan huutoon kuuluu sekavaa mölinää Natosta, pedofiileistä tai vaikkapa vapaamuurareista.
Tästä hieman tolkullisempi koulukunta kritisoi iskua siksi, että sen takana on USA ja Venäjä on sattunut tuomitsemaan iskun. Tässä koulukunnassa on kaksi eri vivahdetta. Eli ne, joiden mielestä Trump on äärimmäisen paha ja Soleimanin murha on siksi kritiikinalainen asia. Kritiikki ei siis kohdistu itse iskuun vaan vain Trumpiin. Tätä siipeä edustaa juuri SVT:n kaltaiset mediat ja yleisesti vasemmistolainen paatos. Ne, jotka päivät pitkät kirjoittelevat tärähtäneitä juttuja Trumpista.
Sitten on se koulukunta, jolla on Venäjäsympatiat ja Soleimanin iskua käytetään kritiikkinä USAa ja Natoa vastaa, koska Venäjä on tuominnut iskun. Tässäkään kyseessä ei ole suora kritiikki Solemanin murhaa kohtaan vaan lähinnä USA-Venäjä-nokittelu.
Mitä asiasta sitten pitää ajatella, mikä on oikea tapa ajatella asiaa? Kukin saa ajatella asiasta mitä haluaa, minulla itsellä ei ole mitään kantaa asiaan. On yhdentekevää ammuttiinko Soleimani vaiko olisiko ammus mennyt ohi. Koska en kannata mitään vallallaolevaa oikeisto- tai vasemmistopolitiikkaa. Lähinnä tärkeää mietittävää on mistä saada seuraavan kuun vuokrarahat ja sen verran kerättyä pulloja, että saa kaupasta leipää.
Medioiden mukaan Soleimanin hautajaisissa on kuollut 30 henkilöä. Ei kerrota ovatko he kuolleet suruun.

Subscribe
Notify of
guest
38 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

tallautuivat kuoliaaksi. kaipaamaan jäävät n.120 vaimoa ja 1400 lasta.

John MacMunne

Kunnon festarit Iranin tapaan…

Valtsu

Ei tarvitse edes tarkemmin perehtyä asiaan ymmärtääkseen islamilaisen vallankumouskaartin ulkomaantoiminnan päällikön olevan hyvä jätkä ja helvetillinen menetys (länsimaiselle) ihmiselle. Tämän käsittäminen on yhtä helppoa kuin salafistisen suurmoskeijan kannattaminen Helsinkiin.
Mutta joo, olet puolellamme, jos olet Trumpia vastaan. Ihan sama millaista murha- ja terroristiaseistusjärjestöä olet vetänyt.

Jaaha

Jos murhaat jonkun kansainvälisellä lentokentällä, ja selität oikeudessa, että oli paha tyyppi, niin luuletko, että saat kävellä? Ehkä saat, jos sulla on öljyä, mutta jos Libanonin seuraava Presidentti ei miellytäkään USA:ta, jos suunnitelma ei onnistu, niin pieleen menee. Saa nähdä.

Kilttimies

“Ei kerrota ovatko he kuolleet suruun.”
Voiko vitutukseen kuolla?

Valtsu

Ei voi – mutten en olisi täällä enää kirjoittamassa.

GLGL

Modernia sodankäyntiä: Tapetaan yksi – hautajaisissa kuolee kymmenen.

Vittuuntunut Stadilainen

Ding dong – the bitch is gone!
Ihme, ettei suomalaiset batiikkinoidat ole vielä järjestäneet itkumiekkaria. Vai ovatko?
Jos tuo teilattu jihadisti-mieshuora olisi voinut, hän olisi epäilemättä mielellään tappanut myös suomalaisia ja muita “länsimaalaisia”, siitä ei ole epäilystäkään. Joten kyllä todella ihmetyttää tämä maansuru hänen poismenonsa johdosta…

Anonymous

Silloin kun gaddafi poistettiin obaman ja clintonin mahtikäskyllä, niin itkettiinkö silloin skandinaviassa? Itseäni vituttaa se että, aina kun tälläistä tapahtuu, niin eläminen kallistuu. Miljardeja syydetään huis helvettin. Kaupassa kävin ja olipa taas hinnat nousseet. Veroja vaan lisää jne.

Aappa

“Medioiden mukaan Soleimanin hautajaisissa on kuollut 30 henkilöä. Ei kerrota ovatko he kuolleet suruun.”
Eihän ne olisi hautajaiset eikä mitkään, jos ei siellä sattuisi vähintään kymmeniä väentungoskuolemia – sen verran pitää marttyyrin ja pyhimyksen puolesta uhrautua!

Pasi Kuikka

Tämä Iranin GRÖFAZ on sotapäällikkönä legendaarinen kuin esikuvansa. Mutta parempi koska muslimi.

Suuri kunnioitus Golda Meir:ille

Pakkohan Venäjän on kommentoida oma mielipiteensä, eihän maailman sotaherrojen politiikasta muuten mitään tule. Tämä tapaus Soleiman on ollut ilouutinen monelle demokraattiselle maalle, ja varsinkinkin Nato:lle, sekä monelle Arabivaltiolle. Nähtävästi suurin kärsiä tästä Amerikan sotilasoperaatiosta on Israel. Uskokaa pois. Israel omaa kuitenkin niin kovan puollustusvoiman, että sille ei voi mitään ainakaan Iran. Nyt kun otetaan huomioon kuudenpäivänsodan.
Tämä helmenpyörittäjä Soleiman on ollut aikaisemmin Israililaisen tarkka-ampujan kiikarissa, silloin kun Barack Obama toimi Usa:n presidenttinä. Obama ei antanut lupaa liittolaisensa hävittää tätä helmenpyörittäjää kuvioista.

Karmaa Kaikille

Bestgore sivustolla on kuvia miltä tuo herra nykyään näyttää. Aikamoista teurasjätettä. Hieno homma.

Moonman

“Valtamediat tituleeraavat Soleimania huippupoliitikkona ja huippudiplomaattina, joka oli jeesuksesta seuraava.” Varmaan ruotsin tapauksessa muhammedista seuraava. Jeesuksella ei liene paljon painoarvoa enää ruotsissa, ellei sitten jonkinlaisena trans-mannekiinina rappiotaiteessa, tai jotain sinnepäin.

#sipilä mike juliett juliett

“Kukin saa ajatella asiasta mitä haluaa, minulla itsellä ei ole mitään kantaa asiaan.”
Minulla on. Tuo dron3isku oli erinomainen alku, jonks jälkeen jossain vaiheessa B52 laivue käväisee alieella lahjoittaen muutaman TsarBombiksi kutsutun, 150kton, lahjoituksen. Sen jälkeen parikymmentä vuotta hiljaista huminaa ja sitten US troops lähtee öljyä pumppailemaan.

Juuso_Karhu

Sen kenun tappaminen oli huono asia yhdestä syystä. Jos siitä sukeutuu sota jenkkien ja Iranin välille ja Iranin väkiluku on melkein 83 miljoonaa, niin Eurooppaan änkeävien läpsyttelijöiden määrä voi olla miljoonia. Riippuen vähän siitä, millaiseen tuhoamissotaan jenkit äityvät.
Ja jos vaikka ei varsinaista sotaa syttyisikään, niin siitä voi seurata sillä alueella kova terrori- ja vastaterroriaalto ja taas tulee läpsytteljöitä. Paljon. Se terrori luultavasti myös leviäisi läntiseen Eurooppaan. Täällähän ollaan jenkkien liitolaisia kaikki.

Nykkänen Pekka

Erittäin hieno homma että Suleimanin kaltainen massamurhaaja terroristi surmattiin, hän sai ansionsa mukaan! Maailma on nyt parempi paikka ilman häntä. Suomen äärivasemmisto itkee perään koska mahtikäsky tuli Trumpilta.

Juuso_Karhu

Sinä sitten varmaankin ilomielin elätät ne läpsyttäjien joukot, jotka mahdollisesti tuon tappamisen seurauksena Suomeen tulevat. Jos sinulla on tytär, mielelläsi varmaan tarjoat tytön heidän käyttöönsä…
Toki maailma on pillunkarvan paksuuden verran parempi ilman tuota tyyppiä. Mutta et näytä ymmärtävän mahdollisia seurauksia ollenkaan.

Jaaha

Mitä jos Euroopan kansojen etu ei automaattisesti ole USA/Venäjä/Israel akselin etu tässäkään tapauksessa? Millä perusteella Suleimani on vihollinen meille jos se on vihollinen USA:lle? Miksi USA haluaisi vapaaehtoisesti lahjoittaa EU:lle energialähteitä, jos se voi omia ne itselleen murhaamalla ja mellastamalla välittämättä kansainvälisestä oikeudesta ja laista joita kaikkien muiden pitää noudattaa, jottei tule pommitetuksi?

Anonymous

Ja britit myös mukana. Näin veikkaisin. Selvää on että, jos spekuloidaan täysmittaista sotaa, mihin jenkit olisivat valmiita? Arsenaalia löytyy. Ja miljoonia tulisi eurooppaan. Vai alkaisiko euroopassa ” miehitys armeija ” riehua ja terrori iskuja tulisi liukuhihnalta.

Tapiola

Mitenkään nyt ottamatta kantaa olenko puolesta tai vastaan, ja minkä osapuolen suhteen, niin Iranin sukellusveneet ovat arvoitus. Ne ovat kehitetty operoimaan Persian lahden oloissa ja niitä taitaa olla paljon? Ehkä enemmän kuin ymmärretään. USA:n H:Truman tukialus taitaa olla Saudien vesissä vieläkin.
Joko tässä käy kuten Saddamin hyökkäykselle Kuwaitiin aikoinaan, kun Scud ohjukset menivät sinne tänne… tai sitten nähdään jotain ihan odottamatonta. USA:n öljyn tarve pohjaa Saudeihin.
Jos Kiinalle ei löydy korvaavaa öljyä Iranin sijaan, niin asia mutkistuu.

Trumppia ei ole varaa nälviä

Kuinka ollakkaan: Venäjä, Kiina ja Iran pitivät äskettäin ison, yhteisen sotaharjoituksen.

E Heikkinen

Soleiman oli Iranin islamilaisen vallankumouskaartin johtajia. Eli siis erittäin pahamaineisen terroriorganisaation johtajia. Sen tilillä lienee melkoinen määrä veriuhreja sitten teurastaja Khomeinin vallankaappauksen muistaakseni 80 luvulla. Ja hiljattain Iranissa tuo v-kaarti tappoi pari tuhatta mielenosoittajaa sekä vainoaa ja terrorisoi toisinajattelijoita (mm kristittyjä) Iranissa . Vallankumouskaartin ylin johtaja on tuo ääri islamilainen uskonoppinut Khamenei jolla on patologinen Israel viha ja patologinen tarve tuhota tuo maailman ainoa juutalaisvaltio jolla sillä ei ole edes mitään yhteistä rajaa.
Tätä tavoitetta he ovat mainostaneet jo kymmenet vuodet ja myös käytännössä siihen valmistautuneet kaikin mahdollisin keinoin.
Nytkin tuo Soleiman liikkui Irakissa arvattavissa Israeliin suuntautuvien sotatoimien asioilla.
Pahaksi onneksi Israel on hyvin perillä Iranin suunnitelmista ja on vuosikausia sabotoinut Iranin yrityksiä perustaa sotilastukikohtia Syyriaan . Sekä myös sotilastarvikkeiden mm ohjusten kuljetuksia .
Lisäksi myös on kaikille asioista oikeasti perillä olevista selvää, että Iran on tavoitellut ydinasetta kaiken aikaa , jonka vuoksi Usa irtisanoitui sopimuksesta joka on selvä feikki.
Jokaiselle ydinteknologiasta oikeasti perillä olevalle on selvää, ettei Iran tarvitse siviilikäyttöön tarvittavaan ydinteknologiaan sellaista massiivista ympäri koko maata kymmeniin eri laitoksiin hajautettua laitosta , vaan sillä on selvä sotilaallinen tarkoitus ja tavoite -ydinase.
Iran olisi sen jo saanut jos ei olisi massiivisia KV-pakotteita ja myös esim tietokone sabotointia , joilla nuo mm ydinmateriaalia linkoavat sentrifuugit on saatu epäkuntoon yms. Lisäksi Iranin ballistiset ohjus kokeet ja ballististen ohjusten rakennusprojekti , joilla ei ole mitään muuta tarkoitusta kuin ydinaseen kuljettaminen kohteeseensa !
Näiden asioiden ja yleensä Iranin taloudellinen ja aseteknologinen apu eri islamistiterrori organisaatioille (kuuluisimpina Hamas , Islan Jihad, Hizbollah) on mittavaa . Mm kaikista israelin iskuista sotatarvikesaattueisiin Hizbollahille Libanoniin , sinne kuitenkin on eri reittejä pitkin saati toimitettua 160 000 ohjusta Israeliin tarkoitettua sotaretkeä varten .
Joten ei ole mistään pikku jutusta kysymys tämän terrorijohtajan taustalla!
Jos todellakin nämä Iranin sotahullut saisivat rauhassa toteuttaa islamilaista unelmaansa , niin siinä on kyseessä ihan meidän kaikkien turvallisuus , ne ballististiset ohjukset kun lentää tarvittaessa tännekin ja sellaisella uhkaaminenkin , jos sellaisen omistaa ,jo on melkoinen ase mielipuolisten uskonnollisten terroristien käsissä .

Jaaha

Kaikki ovat väärässä!
Kyseessä ei ole Venäjä/USA nokittelu.
Siionisteilla toki on näppinsä pelissä, mutta niin on monella muullakin, itseasiassa kaikilla joilla on mitään tekemistä maailmanvallan näyttämöllä on tässä näpit syvällä pelissä puolella tai toisella.
Tässä on kyse energiapolitiikasta ja erituyisesti välimerestä ja Libanonista.
Venäjä toki tuomitsee iskun, mutta taustalla iloitsee, sillä haluaa päästä osalliseksi suunnitelmaan, jossa USA, Israel, Venäjä ja Turkki jakavat (Libanon USA:n vaikutusalaisena) jokainen tahollaan välimeren valtavat energialöydökset.
Tämän voi Soleimani vielä kuolleenakin estää, sillä hän saattoi hyvinkin juuri ennen kuolemaansa vierailla Libanonissa ja panna alulle jotain suurta, jota ei voi enää estää…
Ja Carlos Ghosn pakeni Japanista Libanoniin. Onnea hänelle. Häntä onkin hankalampi tappaa.

Kilttimies

“…USA, Israel, Venäjä ja Turkki jakavat (Libanon USA:n vaikutusalaisena) jokainen tahollaan välimeren valtavat energialöydökset.”
No eikö ne pirulaiset ole kuunnellet, mitä muuan Greta T. on itsensä uhraten yrittänyt rautalangasta vääntää: fossiilinen on syvältä 🙂

Puolueeton

Oletan murhalla oli vain yksi tarkoitus. Ärsyttää Iran vastatoimiin, jolloin USA voi ryhtyä sotaan Irania vastaan ja ottaa öljykentät käyttöön, jos onnistuisi sodassa saamaan Iranin oppisition puolelleen kuten Libyassa. Voisi kuitenkin Vietnam uusiutua.
Öljytankkeri-iskuja ei voitu varmasti panna Iranin syyksi, joten ne eivät toimineet. Irakin sodasta USA oppi jotakin. Odotellaan.

Jaaha

Ei kun Välimeren energia on jaossa nyt. Minne USA:n joukot vetäytyvät? Mitkä joukot jo valmiiksi ympäröivät Libanonia? Mitä tapahtuu kun Libanonin nykyinen presidentti joutuu luopumaan vallasta? Miksi Venäjä olettaa voivansa ryhtyä ammentamaan energiaa välimerestä Syyrian kautta Libanonin pohjoispuolella, ikäänkuin asia olisi jo sovittu homma? Miksi Israel iloitsee ja puhuu tulevansa suureksi energiamahdiksi? … Kyse ei ole Iranin öljystä vaan välimerestä… Onko Euroopan etu jos välimerestä tulee USA/Israel/Venäjä/Turkki kombinaation omaisuutta?

Särmääjä

Tässä pitää tietää että USA:n lähi-idän politiikkaa määritteelee sen erittäin hyvä kumppanimaa Israel ja myös Saudi-Arabia. Ja edelleenkin Israelin pääministeripuolueen alueiden vallottamisideologia on sionismi. Ja koska Iran ei ole alistunu Israelin vaikutusvallan alle ja ollu tukemassa mm. Hizbollahin vastarintaa Libanonissa Israelia vastaan on silloin Iran ja kaikki siihen liittyvä maailman pahimpia uhkia ja terroristeja maailmassa, jos on täysillä mukana tässä USA/Israel puolessa. Vähän niinkun myös Turkin Erdoganille kurdit ja se Fetullah Gülen on maailman pahimpia uhkia ja terroristeja maailmassa. Ja vaikka myös Saudi-Arabia on Iranin tyyliin kovan luokan islamilainen diktatuuri niin näiden USA/Israelin koalitioon kuuluvana sen paljon pahemmatkin perseilyt ei ole mikään ongelma tietenkään näille maille. Ja tietysti tämä koalitio on myös aikanaan auttanu ja aseistanu Syyriassa kaikkia mahdollisia kapinajoukkoja nousemaan Assadin hallintoa vastaan ja niihin kapinallisjoukkoihin on aikanaan kuulunu myös Isis ja nykyäänkin kuuluu vielä monenlaisia islamistiryhmiä.
Eikä tää asia ole mitenkään Trumpiin sidonnainen vaan se on suuren USA/Israel kaksoiskansalaisuusporukan ylläpitämä linja USA:n poliitiikassa sekä repuplikaani että demokraattipuolueessa oli siellä maassa presdenttinä kuka vaan.

Särmääjä

Mutta ei tommosta Suleimania kyllä minkääläiseksi diplomaatiksi voi kutsua kun korkeintaan Venäjän ulkoministeri. Ilmeisesti Ruotsistanin mediat on jotain Putinin esikuntaa tässä asiassa.

Njet ja No

Ruotsistanin mediat tykkäävät Putinista lähes yhtä huonoa kuin Trumpista.

Perkeleellistä menoa

Tuosta terroristista on tehty ainakin YLE:n ja iltapäivälehtien sivuilla jutuissa jonkinmoinen sankari joka toimii pahaa länsimaista riistääjää vastaan. Eiköhän jenkeillä ollut melko vedenpitävät todisteet tuon kaksikon touhuista ainakin amerikkalisia vastaan.Iranin sotilaallinen puoli on ollut venäläisten kouluttamia jo vuosia ja heillä on omat tappojoukot ymäri lähi-itää ja melko varmaan myös Eurooppaan on soluttatunut noita tappajia, jotka vain odottavat oikeaa hetkeä. Ei noita muuten olisi likvidoitu heppoisin perustein, koska tiedettiin että iran ja irak menevät aivan sekaisin. Melkoiset maahanpaijaiset ja kertoo miksi tätä ihimilajia ei saisi päästää missään nimessä enää Eurooppaan, aivan seinähullu porukkaa uskontonsa kanssa.

Risto Koponen

Suomalainen näkökulma. Soleiman oli joidenkin mielestä paha mies, mutta itse haluan suomalaisena muistuttaa yhdestä asiasta. Soleiman piti huolta OMISTA ASIOISTAAN. Soleiman ei ajanut Euroopan ja Ruotsin läpi Tornioon ainoatakaan “hädänalaisilla” neekereillä tai rättipäillä täytettyä bussia. Hän ei myöskään maksanut ainoankaan “hädänalaisen” pakoloisen matkaa Euroopan läpi Suomeen. Mitä Soleiman teki tai jätti tekemättä Iranissa ja Irakissa EI OLE MEIDÄN SUOMALAISTEN ONGELMA. Niinkauan kuin rättipää muslimi asuu lähi-idässä ja pitää huolta Lähi-idän asioista ei minulla ole mitään kyseistä rättipäätä vastaan.
Islamin uskoiset Iranin vastustajat sen sijaan ovat työntämässä nenäänsä paikkoihin mihin SE EI KUULU. Turkin presidentti Erdogan ohjeistaa Saksan turkkilaisia miten heidän kuuluu toimia ja Saudi-arabian kuningas ei 2015 pystynyt ottamaan vastaan ainoatakaan pakolaista mutta 200 moskeijan rakentamiseen Saksaan sen sijaan oli rahaa. Lisäksi Iranin vastustajat Lähi-Idässä kuten Turkki, Saudi-arabia ja persian lahden pikkumaat ovat ISISIN ja muidenkin terroristivittupäiden rahoittajia.

Anonymous

Jos Sultti olisi pitänyt huolta vain omista asioistaan niin olisi vieläkin hengissä. USA:n virhe ennen ensimmäistä persianlahden sotaa oli se ettei saddamille kerrottu selvästi että haaveilee asiasta joka vie hengen häneltä ja perheeltään. Tuon olisi voinut kertoa ei julkisesti ja olisi säästytty paljolta vaivalta. Pitää käyttää kieltä jonka molemmat ymmärtävät kuten nyt.

Jaaha

Suleimani saattoi hyvinkin tietää, että voi kuolla. Suleimani saattoi kuitenkin jo voittaa.
Maailman neljänneksi vaikutusvaltaisimmaksi tituleerattu mies pakeni Libanoniin ja huhutaan, että Suleimani mahdollisesti oli tapaamassa häntä.
Tästä miehestä voi tulla Libanonin Presidentti hyvinkin pian ja sen jälkeen neljänneksi vaikutusvaltaisimman miehen sijaan maailmanpolitiikan tapahtumien suhteen merkittävimmän energialähteen jakamisen kohtalon merkittävintä päätäntävaltaa hallinnoiva ihminen.
https://yle.fi/uutiset/3-11148212

Tapiola

Mistä kaurahatusta sinä tuon pulun vetäisit? Maailman neljä vaikutusvaltaista tunnetaan paljon tutummilla nimillä. Tietysti talouselämän jossain 50 joukossa voi olla … hetken. Ei taida presidenttiä tulla, mutta kontakteja kyllä joten täälläkin joidenkin jo ansiokkaasti väläyteltyä Välimeren rikkauksia, niin saattaisi sellaisen yhtiön vetäjäksi olla kova sana.

Anonymous

Ei taideta Nobelia kuolleille myöntää. Ensi jaossa yksi ehdokas vähemmän.

PastoriNikulainen

Vain sarvet puuttuu päästä.
Aamen.