Norjassa jättimäinen autotallipalo: satoja, jopa tuhat autoa poroksi

Kuvakaappaus 2020-01-08 00-14-13

ENr79ThUEAYuZ1l.jpeg

Norjassa Stavangerin lentokentän parkkihallissa syttyi tiistai-iltapäivällä jättimäinen tulipalo, jossa ainakin osia jättimäisestä parkkihallista on romahtanut. Tietojen mukaan ainakin 300 autoa on tuhoutunut

Tosiasiassa palaneiden ja erilaisten savu- ja vesivahinkojen takia käyttökelvottomaksi tuhoutuneiden autojen määrä voi olla jopa tuhansia, sillä parkkihallissa on useassa kerroksessa yli 3 000 autolle parkkipaikka. Halli oli palon syttymishetkellä lähes täynnä autoja, joten pelastettujen autojen määrä ei ole kuin joitakin satoja, varsinkin kun palo levisi nopeasti.
ENtABBnWwAEaZ3U.jpeg
 
Paloryppään kerrotaan alkaneen ensimmäisten tietojen mukaan itsesyttyneestä sähköautosta, josta palo levisi nopeasti vieri viereen parKkeerattujen autojen välillä. Poliisi ei toistaiseksi ole ottanut mitään enempää kantaa syttymissyyhyn vaan kertoo, että asiaa aletaan tutkimaan kunhan palo saadaan sammumaan. Mitään viitteitä tuhopolttoon tai terrorismiin ei toistaiseksi ole tullut esille.


 
Palo oli puolen yön aikaan edelleen täysin kontrolloimattomissa. Lentoliikenne Stavangeriin on toistaiseksi suljettu voimakkaan savun muodostumisen takia. Lähialueen ihmisiä on kehotettu oleskelemaan sisätiloissa.
Alla tunnelmakuvaa kun lentokentän yhtä hotellia evakuoitiin. Filmin loppupuolella saa tuntumaa savusta ja liekeistä.
[wpvideo wy620c0M]  
Asiasta lisää NRK:sta tai VG:stä.
 
 

Subscribe
Notify of
guest
40 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Kaitsu

Ei välttämättä ole tahallinen,sytytetty palo..Norjalaiset tuntien,siellä 10v asuneena voi olla kyllä ihan huolimattomuudesta syttynyt..Norjalaisten sähkölaitteet,ja ennenkaikkea asennukset on kyllä ihan eri maailmasta kuin vaikkapa Suomessa.Siellä on sitäpaitsi erilainen sähköjärjestelmä,kuin suurimmassa osassa muita maita,ainoa jossa samanlainen taisi olla Albania.

Anonymous

Muistaakseni täällä suomessa oli juttua siitä että, kuinka nämä latauspisteet voivat olla riski. Esim parkkihallit.

näinseon

Notre-Damen katedraali[ siitäkin sanottiin että se oli sähköviasta vaikka siitä oli video missä se sytys näytettiin että tälläin täälä phjolassa huulet heiluu vain tuulen mukana

näinseon

Silä olis saatu Ranska sotimaan islaamia vastaan jos totuus olis sanottu
Euroopassa on tuhottu 3000 kirkkoa eikä siitäkään puhuta mitään

näinseon

Viime vuonna 875 ranskalaista kirkkoa rikottiin Ranskassa
https://www.friatider.se/875-franska-kyrkor-vandaliserades-under-f-rra-ret

ike

Sehän se on tässä ongelmana että noihin videoihinkaan ei aina voi luottaa, ei edes videoon jossa vaikka Trumph sanoo jotakin, tai joku muu, Kekkonen tai Niinistö. Tuo kuvamanipulaatio on senverran hyvää että täytyy olla aika monesta suunnasta saatua infoa joka on samansuuntaista. Kyllä nykytekniikalla Kekkonenkin saataisiin sanomaan iltauutisiin vaikka mitä esim. Ukrainan miehityksestä

ike

Olikohan tuo toimituksen provokaatio? vai onko joku tietämätön todella tuota mieltä.

Jorce

Norjalaiset voi nykyään nauraa meille mutta he ovat ainoastaan kalastajia ja sen ne osaa.
30 vuotta sitten tais olla kalastus pää ammatti.

Fatwantarkistaja

Jossain väitettiin, että Tesla vaatii pirusti vettä sammuakseen. Ei taida sammua yhdellä sammutusyksiköllä https://www.laajasalonvpk.com/he-741-sammutusauto Ei se silloin sammu sprinklerilläkään? Sähköauto ku sähköauto, kait siinä samat komponentit suunnilleen on. Semmoiset kaikille. Jos omakotitalon yhteydessä on autotalli, niin sinne eritoten vehjas parkkiin ja lapset nukkumaan. Tutkinta on tottakai kesken tässä tapauksessa, mutta noin yleisesti olen skeptinen noiden värkkien suhteen. Viekööt jonnekin kentälle nuo palamaan, ei ainakaan ihmisten ikkunoiden alle.

IsoMyy

Sähköauton palo on pirullinen ja lähes mahdoton sammuttaa. Vedellä se ei onnistu. Yleensä helpoin konsti on antaa auton vain palaa. Sähköautoja ei pitäisi päästää parkkihalliin.

Shitholecountryöljy

Sähköautojen patterit pitää kehittää sellaisiksi etteivät ne syty tai että autossa on automaattinen sammutussysteemi.
Sähköauto (tai jokin muu ratkaisu) on tulevaisuuden ratkaisu, ei bensa-tai dieselkone. Meidän on sitäpaitsi päästävä eroon öljyriippuvuudesta näitä persereikämaita kohtaan jotka aiheuttavat maailmalle pelkkää harmia.

Kehitys Kehittyy

Turvallinen akkutekniikka on jo olemassa. LTO (litium-titaani-oksidi), ei sisällä mitään kemikaalia joka voisi räjähtää tai syttyä.
Harmi vaan kun auton valmistajat eivät ole vielä ottaneet tätä käyttöön.
Lisätietoa voi lukea ja katsoa esim. tuolta:
https://www.ev-power.eu/LTO-technology/Lithium-Titanate-Oxid-Battery-Cell-LTO-2-4V-40AH-Cyllindrical.html?cur=1

ike

Tunnen jonkun verran sähkötekniikaa kun on ollut ammattini, (tosin nyt eläkkeellä) En tosin väitä että tietäisin kaken uuden tiedon. Se taitaa kuitenkin olla harvassa. En nyt ainakaan vielä halua ostaa tuolla tekniikalla toteutettua sähköautoa, eläkeläinen kun olen. Vähän liian kallis. Yleisesti olen sitä mieltä että näiden ilmastouskovaisten harava on vika asennossa. Ilmasto kun ei ole se ongelma. Ongelma on että jotkut maat lisääntyvä hullunlailla kun toiset näköjään jätetään maksamaan lasku. Jokainen ymmärtää että tuo yhtälö ei toimi, jos ei ymmärrä niin luonnonvalinnalla on vielä paljon töitä.

M

Vesi on paras sammutusaine sähköautolle, mutta akut pitää upottaa veteen, kasteleminen ei auta. Ranskalaisautoissa ovat tehneet akkukoteloon sammutusluukun, josta kotelon voi täyttää. Muissa maissa valmistetut autot pitää upottaa kokonaisena jonkinlaiseen vedellä täytettyyn siirtolavaan tai konttiin.
Kaikissa näissähän on tietysti se ongelma, että palavien autojen löytäminen savun täyttämästä parkkihallista ja siellä minkäänlaisten sammutustoimenpiteiden tekeminen on hullun hommaa. Jos jättihallissa ei ole minkäänlaista osastointia eikä savunpoistoa, ei tosiaan välttämättä kannata muuta kuin antaa paskan palaa loppuun. Siihen saattaa toki mennä viikkokin. Savukaasuthan ovat toki kaikissa paloissa yleensä äärimmäisen myrkyllisiä, mutta varsinkin sähköautopaloissa ja lisäksi niissä sammutusvesi on ongelmajätettä.

GLGL

Ihmiset voivat olla huoleti. Sähköauto ei saastuta.

ike

Tuo sarkasmi on vähän kaksiteräinen miekka.

näinseon

Varmasti sytytetty palo ja sen tietää että nämä taatelimaantallaajat ovat sen tehneet

Jaaha

Ei ole taatelintallaaja vaan se sama verenimijä, joka määräsi, että Suomen armeijassa pitää syöttää miehille myrkyllistä palmurasvaa, jonka terveyshaittojen tutkiminen on samaan aikaan kiellettävä. Sähköautolla sama tarina, niitä ei pitäisi olla laillisesti liikenteessä, perinteisten autojen akuissa ei samoja seoksia käytetä. Niitä ei tarvittu koskaan kieltää, koska perinteisten autojen valmistajat eivät olleet niin hulluja, että olisivat moisilla koktaileilla lähteneet koskaan leikkimään.

Juuso_Karhu

Se siitä sähköautojen hyvyydestä. Kun isoja tehokkaita akkuja pikaladataan suurella virralla, riski on ilmeinen. Tai kun niitä ladataan esimerkiksi puurakenteisten, vanhojen pienkerrostalojen seinustoilla roikassa ja talossa on ikivanhat johdot. Uhreja tulee, sanokaa minun sanoneen.

Jaaha

Ja kun vanhentunutta akkua ei uusita riittävän varhain, silikaattiyhdisteiden ylisuuren määrän takia toiminnasta tulee epävakaata. Uusikin akku voi tietysti olla virheellinen ja vaarallinen.

Juuso_Karhu

Vanhoista akuista tuli mieleen, että nyt on jo netissä ohjeita, miten sökö akku kennotetaan itse. Siinä kun tumpelo räveltää autoonsa uudet kennot ja jotain mene pieleen, niin taas palaa:D

ike

Näinhän se menee. Yritys ja erehdys. En kyllä nyt aio olla tuo erehdys. Yksi erehdys oli Zeppelin. Jos olisi vähän maltettu niin siitä olisi voinut tulla menestys. Ei vaan maltettu.

Jaaha

Kansainvälisen rahaeliitin suorittama terrori-isku jos mikä. Kun kansainvälinen lainsäädäntö ajaa yli kansallisen, niin tähän päädytään. Paskaa on pakko ostaa, eikä saa tehdä lakeja jotka rajoittavat vaarallisten ja myrkyllisten tuotteiden käyttöä. Tässä tapauksessa kyseessä sähköauto, mutta myrkkyjä on runsaasti muitakin.

Silminnäkijöiden mukaan

Soroksen on nähty huinivan Stavangerin lentokentän lähellä….

Jack

Koskas sähköautot kielletään autolautoilta vaarallisuuden takia.
Onhan näistä jo useampi juttu maailmalta, että ovat syttyneet itsekseen. Nyt taisi olla ensimmäinen isompi vahinko vaan. Yksittäisen [sähköauton] sammuttaminen vaikeaa saati jos noita palaa rivillinen koko latauspaikassa.

Vuosikausia jo odotellut

Se on Viking Linen menoa jos musupetteri parkkeeraa autokannelle isolla jytkyllä varustetun auton. On suoranainen ihme ettei sitä ole jo tapahtunut.

kanander

Eihän se “musupetteri” osaa uida eikä paratiisiinkaan ole kiire, kun Euroopassa on tehty 72 kaatoa.
Mahtaako keskustelijoiden joukossa olla erään öljyntuottajavaltion (en tarkoita Norjaa) peesaajia?

Olkoot kivikaudella

Iranin lentokonepaukussa kärventyi 10 swedua . Menikö suomalaisiakin?
Minä en henkkohtaisesti ymmärrä miksi noissa sh- maissa pitää väenväkisin palloilla. Eläkööt kivikaudella jos haluavat, pidetään me silmää matkan päästä, satelliitin avulla.
Satsatkaamme rahamme mielummin oman maan puhdistamiseen, hyvinvointiin ja puolustukseen, rajat kiinni jne.

GLGL

Olikohan nuo 10 rauhanturvaajia, svedujen eliittijoukkojen jäseniä? (Olivat pötkimässä pakoon ohjusuhan alta? Suomalaiset turvaajat laittoivat saunan lämpiämään…)
Kannattaa välttää lentoyhtiöitä, jotka ovat ulkoistaneet kalustohuollon sellaisille tahoille, joilla saattaa rukoushetki iskeä kesken tuoltotehtävän.

Kysyn vaan

Kun Iranista lentää ukrainalaisella koneella… mikä ei voisi mennä pieleen?

Herää epäilys

Olikohan uus sveduja eli kansalaisuuden saaneita?
Nehän tuolla reissaa koti-ikävissään veronmaksajien piikkiin.

Rohmar

Korjattu luku taitaa olla 17. Todennäköisesti he ovat olleet lomilta palailevia maahanmuuttajia.

näinseon

Ne olivat pakenevia Isia taistelioita kun rupee ympärillä tapahtuun matkustavat Ukrainan kautta
Stefans Löfven pitää saada kansainväliseen tuomioistuimen eteen kun rahoittaa ja ruokkii näitä Isisterroristejä vero rahoilla Ruotsissa sielä näitä on yli 2000