Vanhuksiin kohdistuneet huijaukset olivat joulun juttu

portrait-4690094_960_720.jpg

Ruotsissa helppojen rikosten uudeksi trendiksi ovat nousseet vanhuksiin kohdistuneet rikokset. Joulun pyhien aikana varsinaiseksi suosikiksi nousi rikos, jossa vanhuksen luokse mennään esittäen poliisia ja siinä yhteydessä viedään rahaa ja muuta arvotavaraa.

Jouluaaton ja loppiaisen välisenä aikana ainakin 70 vanhusta Skoonen, Blekingen ja Smålandin lääneissä joutui valepoliisin uhriksi. Näistä 60:ssä tapauksessa teko jäi yritykseksi, 10:ssä tapauksessa teko onnistui ja saalista saatiin.
Näissä tapauksissa teko tapa on ollut samankaltainen kaikissa tapauksissa. Vanhukselle on ensin soitettu, että poliisi tutkii jotain rikosta ja tarvitaan tietoja. Muutaman minuutin päästä vanhuksen ovelle ilmestyy kaksi ”poliisia”, jotka kertovat, että turvallisuussyistä pankkikortit pitää antaa PIN-koodien kanssa poliisille, jotka kuvataan pihalla odottavassa autossa. Myös koruja kerrotaan kuvattavan turvallisuussyistä.
SVT:n uutisen mukaan valepoliisit ovat etsineet pääasiassa yksinäisiä naisia, jotka ovat i`iltään 80-103 vuotta. Valepoliiseilla on ollut päällään jonkinlainen takki, jossa teksti ”poliisi” ja he ovat esittäneet jonkinlaisen poliisikortin.

Subscribe
Notify of
guest
13 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Ullattavaa
Ullattavaa
8.1.2020 05:13

Onko Ruotsissa kuten Suomessa valepoliisit noita 500 vuotta kotoutuneita. Suomessa lähes 100% ovat kulmahousuja, näin yllättäen poliisi kertoi jossain YLE:n jutussa josta itse yllätyin poliisin avoimuudesta. Olisko tullut joku moka ja se poliisiviranomainen on jo muissa hommissa.Vai onko sensuuri lakannut suojelemasta heitä, kun maassa on uusia sensuurin suojassa toimivia rikollisa. Eihän sitä sensuuria ihan kaikille riitä samaan aikaan.

Vaikka voissa paistais...
Vaikka voissa paistais...
8.1.2020 08:42
Vastaa...  Ullattavaa

Suurin ryhmä joka tekee vanhuksiin kohdistuvia varkauksia ja ryöstöja Ruotsissa on romanialaiset ja bulgarialaiset mustalaiset eli romput mutta myös kotimaiset ja suomalaiset. Romput varoittivat meitä kun kerjäämisen rajoittamisesta alettiin puhua: ”jos ette anna meidän kerjätä niin me varastamme”. Ahkerimmat ja törkeimmät varasromput asuvat hulppeissa, valtavissa, uusissa huviloissa paraatikadun varrella kotomaan romppukylässä.
Kerjääjäromput olisi pitänyt jo heti alusta veivata maasta välittömästi ulos eikä antaa heidän pesiytyä. Nyt heille sen sijaan annettiin vuosikausia aikaa vakoilla ja opiskella tulevaa ryöstökohdetta ja maan tapoja.
PS Kaiken huippu oli kun ruotsalaisen feministipuolueen (FI!) kommunisti- rompputaustaisen johtohenkilön, EUroparlamentaarikko Soraya Postin noin 40- kymppinen tytär jäi kiinni vanhuksiin kohdistuneista varkauksista ja sai vankilatuomion..
”Köyhyyttä ei voi kieltää” sanoi pääministeri Kermit. Meneppä Kermit kertomaan se nyt kaikille niille vanhuksille jotka on häpäisty ja joiden loppuelämä on pelkoa ja surua.

Hade Aning
Hade Aning
8.1.2020 11:32
Vastaa...  Ullattavaa

Rasismin pahuutta korostetaan jatkuvasti ilmeisesti sen vuoksi, että tiedetään lähes kenestä tahansa tulevan ”rasisti” jos hän työssä tai vapaa-aikana toistuvasti kohtaa sopivia sosiaalisia tilanteita.

Repe
Repe
8.1.2020 08:55

No, Suomessa ei tarvita noin monimutkaisia järjestelyjä eläkeläisten säästöjen putsaukseen. Näin se käy: Esim. allekirjoittaneen pihaan kohautti komea Volvo ja sisään pöllähti liinakaupias kavereineen. Liinoja pyöriteltiin silmien edessä ja puhetta tuli liukkaasti. Syrjäsilmällä näin kuinka ne kaverit kiersi ympäri kämppää kollaamassa tavaroita. Huvitti vaan meno, minulla kun ei ole yhtään mitään otettavaa. Meinasin sanoa, että tiskatkaa ne likaiset astiat samalla. Vaan mitäpä sitä vieraille semmoista. Tiedä vaikka pahoittavat mielensä. Ihmetytti kyllä, että kun asun korvessa pikkutien varressa niin kaukana ettei pimeälläkään sivistyksen valot näy, että osaavatkin tulla. Kai se Google maps neuvoo tien.
Muutoin yhdeltä vanhusten talon asukilta maalikylän puolelta nappasivat lompakon jossa tietenkin oli kortti ja tunnusluku. Seitsemän tuhatta euroa meni sen siliän tien. Että kyllä se liinakauppa kannattaa.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
9.1.2020 05:19
Vastaa...  Repe

Isältäni käsi osasi ottaa pilkkopimeällä pihalla traktorin lavalta vesisateessa uuden moottorisahan. Isäni ukaasi vääränverisille pitää yhä paikkansa, enkä yhdenkään mustalaisen kanssa kauppaa tee, ennen kuin tuo saha on palautettu, eli ei ikinä. Syyllistä kun en osaa nimetä, enkä kaikkia voi syyttää, mutta näiden omilla säännöillä mennään sinne verikostoon asti. Pihaan ette enää tule, koskaan.
P.S. Isäni sanoja en voi toistaa poliisin takia, mutta heimolaiset osaavat kyllä arvata.

Jokapäiväistä
Jokapäiväistä
8.1.2020 10:36

Eivät ne vanhusryöstöt olleet mikään ”joulun juttu”, niitä tapahtuu koko ajan. Viimeksi tänään.

jippos123
jippos123
8.1.2020 12:19

Tuo vanhusten ryöstely ja kusettaminen on rottamaisen alhaista touhua, olipa tekijöinä ketkä hyvänsä.
Ulkomaalaisten romppujen ihan normaaliin tiedusteluun mahdollisista murtokohteista kuuluu ovilla kaupustelu.
Aikoinaan kun meidän asutusalue rakennettiin niin silloin yksi ”taulukauppias” kävi meidänkin ovella.
Avasin oven ja totesin kohteliaasti ”piss off”
ja aloin laittamaan ovea kiinni kun sälli tunki tennaria ovenväliin, virhe.
Annoin vähän aspilla vauhtia ja sen koommin ei ole näkynyt.
Ilmoitin asiasta meidän ”firman” tutkintaan ihan vaan varmuuden vuoksi.
He vahvistivat toimintatavan missä tsekataan millaista porukkaa osoitteessa asuu, onko koiraa, hälytyslaitteita yms.
No silloin ei ollut muuta kuin loisiin vittuuntunut klanipää ja se riitti.

Älä vastaa!
Älä vastaa!
8.1.2020 13:54

Moni vanhus on mennyt lankaan kun puhelimella soitetaan ”hei täällä on sinun lapsenlapsesi ja tarvitsen rahaa”. Saattaahan olla ettei mummolla edes ole lapsenlapsia, tai sukupuoli on väärä ja äänikin ihan kummallinen. Silti tämä onnistuu kun soittelee netistä ongitut mummot läpi, aina joku nappaa.
Netistä tietojen onkiminen on aivan liian helppoa, se pitäisi ehdottomasti muuttaa.
Toisekseen: hankkikaa mummoillenne ja papoillenne puhelin joka tallentaa soittaneen numeron ja ottakaa puhelimesta ääni pois niin ei tule houkutusta vastata tietämättä kuka soittaa. Plus salainen numero. Näillä selviää pitkälle.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
9.1.2020 05:30
Vastaa...  Älä vastaa!

Ulkomaalaisiin puheluihin ei koskaan tule vastata, jos kotiin tulee puhelinlasku! Suomessa +358 alkuinen tulee KAI Suomesta. Jos puhelu tulee vaikka Eestistä ja vastaat, tilaat samalla palvelun. Palvelu on esim uusi soitto kuukausittain, joka maksaa 150€/kk. Tätä palvelua et voi perua, paitsi lakkauttamalla puhelinliittymäsi. Senkin jälkeen se voi olla ulosottokelpoinen, mene ja tiedä. Kusessa kuitenkin olet, jos unenpöpperössä vastaat oudosta numerosta tulevaan puheluun. ”Poliisia” ei sitten jaksa kiinnostaa, tietäkääkin se.

ike
ike
9.1.2020 09:04

No eihän sitä enää tiedä kun tuo etninen lähestymistapa alkaa jo poliisissakin saada valtaa, eli rekrytoidaan nyt noita etnisiä. Täytyy olla monikulttuurillinen. Kai se menee kohta siihen että suomessakin jos joutuu poliisiin turvautumaan täytyy osata arabiaa.

PastoriNikulainen
PastoriNikulainen
8.1.2020 18:31

”Seis tai mamma ampuu”!!!
Aamen.

Voro tekee töitä jouluna
Voro tekee töitä jouluna
9.1.2020 12:37

Joulusta puhuttaessa: asuntomurtoja tapahtui joka päivä jouluna Nacka-Värmdö-Tyresössä. Näissähän Lähin Itä ja Balkanin pojat yleensä ruulaavat:
”Tjuven tog inte julledigt. Under jul och nyår anmäldes sammanlagt 30 bostadsinbrott i Nacka, Tyresö och Värmdö, eller drygt ett inbrott per dag. Hårdast drabbat var Nacka medan Värmdöborna klarade sig lindrigast undan och antalet inbrott i Tyresö låg på ungefär samma nivå som förra julen.”(Mitti)