Vanhuksiin kohdistuneet huijaukset olivat joulun juttu

portrait-4690094_960_720.jpg

Ruotsissa helppojen rikosten uudeksi trendiksi ovat nousseet vanhuksiin kohdistuneet rikokset. Joulun pyhien aikana varsinaiseksi suosikiksi nousi rikos, jossa vanhuksen luokse mennään esittäen poliisia ja siinä yhteydessä viedään rahaa ja muuta arvotavaraa.

Jouluaaton ja loppiaisen välisenä aikana ainakin 70 vanhusta Skoonen, Blekingen ja Smålandin lääneissä joutui valepoliisin uhriksi. Näistä 60:ssä tapauksessa teko jäi yritykseksi, 10:ssä tapauksessa teko onnistui ja saalista saatiin.
Näissä tapauksissa teko tapa on ollut samankaltainen kaikissa tapauksissa. Vanhukselle on ensin soitettu, että poliisi tutkii jotain rikosta ja tarvitaan tietoja. Muutaman minuutin päästä vanhuksen ovelle ilmestyy kaksi ”poliisia”, jotka kertovat, että turvallisuussyistä pankkikortit pitää antaa PIN-koodien kanssa poliisille, jotka kuvataan pihalla odottavassa autossa. Myös koruja kerrotaan kuvattavan turvallisuussyistä.
SVT:n uutisen mukaan valepoliisit ovat etsineet pääasiassa yksinäisiä naisia, jotka ovat i`iltään 80-103 vuotta. Valepoliiseilla on ollut päällään jonkinlainen takki, jossa teksti ”poliisi” ja he ovat esittäneet jonkinlaisen poliisikortin.