Ruotsin medioilla kirjoituskilpailu kuka kertoo itkettävimmän tarinan afgaanilapsista

Kuvakaappaus 2020-01-09 22-40-37.png

Ruotsin medioissa on meneillään kirjoituskilpailu kuka kirjoittaa eniten itkettävän tarinan Iranin lentokoneturmassa kuolleista afgaanilapsukaisista. Mitään ei salata, mitään ei kierrellä, kaikki kerrotaan nyt suoraan. Mikään ei jää epäselväksi.

Painotan, että tässä jutussa ei ole tarkoitus puhua pahaa kuolleista vaan kritisoida medioiden jo aivan tolkuttomuuksiin mennyttä paskanpuhumista. 
Esimerkiksi Aftonbladet on suoltanut näppäimet kuumana säälitarinoita ja kertoo vaikkapa afgaaninuorukaisesta 19-vuotiaasta Zeinolabedinista. Zeinolabedin tuli Ruotsiin invaasiosyksynä 2015 Iranista. Hän tuli yksin eli on siis yksintullut turvapaikanhakijalapsi.
Zeinolabedin haki turvapaikkaa vedoten Afganistanin tilanteeseen. Nuorukainen ei siis ole ikinä asunut Afganistanissa vaan syntynyt ja asunut koko elinikänsä Iranissa. Hänen perheensä asuu niin ikään Iranissa Teheranissa, jossa vanhemmatkin ovat asuneet jo vuosikymmeniä.
Aftonbladetin mukaan nuorukainen tuli Ruotsiin kuitenkin paremman elämän perässä. Hän ei siis oikeasti tullut pakoon sotaa, vainoa ja kidutusta vaan vanhemmat lähettivät hänet Ruotsiin.
Viimeisen vuoden Zeinolabedin asui Uppsalassa, jossa “kävi koulua”. Hän “opiskeli lujasti” ja “puhui täydellistä ruotsia”. Nuorukaisella “oli paljon kavereita” ja “hän oli hyvin suosittu nuorukainen”. Zeinolabedin oli “hyvä jalkapallossa”. Niin ikään Zeinolabedinin “haave oli päästä yliopistoon lukemaan ekonomiaa”.
Ja ennen kaikkea, Zeinolabidinin gambialaisen kaverin mukaan Zeinolabedin oli hyvä tekemään afganistanilaista ruokaa.
Joulun alla Zeinolabedin sitten matkusti Iraniin lomansa ajaksi isänsä luokse. Iranissa oltiin siis kolmatta viikkoa. Tekstiviesteissä ennen lähtöä “kotiin Ruotsiin” Zeinolabedin oli kertonut, että on iloinen kun pääsee kohta “kotiin”.
 

Subscribe
Notify of
guest
18 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Sooman

MÄ olen lukenut kaikki maholliset kirjat. Lapsuuden Enid Blytonit ja myöhempien aikojen pyhät kuten Charles Bukowskit ym. Mutta tällaista tarinaa mitä nyt länsimaissa ja erityisesti Ruotsissa ja Suomessa en ois osannut kuvitellakkaan. Edes romaaneissa.
Vois kysyä kuten P.Saarikoski: Mitä tapahtuu todella?
Yrjö Jylhän kiirastuli oli kans hyvä runokirja ja mies itse oli kovan luokan sotiemme sankari. Tappoi myöhemmin itsensä. Ehkä hän näki jo meitä kauemmaksi.

Terhomatti Hämeenkorpi

Justiin luin “Kiirastulen”. Talvisodan läpikäyneenä Taipaleessa Jylhä sai runoihinsa oikean sodan tunnun.
Kuoli tosin oman käden kautta, mutta kuppa oli jo edennyt pitkälle. Rauha miehen muistolle.

Anonymous

Ja huomenna sitten yle jne komppaa. Jotta suuri suru koskettaa myös meitä. Ja lähetyksen jälkeen kun nyyhky tarinat on saatu eetteriin, niin laitetaan uniceffia, spr;ää jne jne että lahjoita testamentti. Eli kun sinä kantisjuntti heität veivisi, testamenttaa omaisuutesi mullahille.

peräpää

Ruotsi on sisältä mätä, laho.
Aina kun tapahtuu jotain tällaista, jota hallitus ja/tai media ei pysty ohjaamaan paljastuu aivan jotain muuta paskaa kuin mitä toitotetaan. Kuinkakohan monta uusruotsalaista lentelee lomilla maissa, joista paennut? Tämäkin lento oli kätevä eli Ruotsissa näytti siltä, että poju lensi Budabestiin.
Ja näistä “kiinni jäämisistä” Ruotsin hallitus ja media ei opi mitään. Itsetuhoisia vai muuten vain sekoja?
Tutkippa Pate paljonko on nykyisin IKEAn sinisten kassien kulutus. Olen hoksannut muutamista dokumenteistä, että Ruotsi alkaa markkinointinsa jo rantautumismaiden (Italia, Espanja, Kreikka jne) vastaanottokeskuksissa keräämällä vaatteita, kenkiä yms IKEA-kasseihin.

Anonymous

Tämä alkoi jo Suomenkin medioissa tämä sama meininki. Tosin ei yllättänyt. Kyllähän tämä vähän omituista on, että Ruotsalainen matkustaisi tuonne.

Kyllä suru piisaa

Ja ne kymmenet vanhemmat mammat, jotka menettivät maskottinsa. Ruotsin on tehtävä tuosta päivästä kansallinen surupäivä liputuksineen. Ruostsin sosiaalidemokraattinen slogani voisi olla, jokainen maailmalla kuollut afgaani on meidän asia.

John MacMunne

Iraniin vai kuoleen…?
(Vai miten se nyt menikään.)

Saldo

Ei sanakaan asylvalehtelusta ja avustushuijauksesta, mahdollisesta muusta rikollisuudesta jne.
Karmeaa todeta mutta lento-onnettomuuden ansiosta säästivät Ruotsin veronmaksajat kymmeniä miljoonia kruunuja.

Särmääjä

Itkeköön vaikka kaikkien maailman kuolleiden perään niin ovat hetken pois itkemästä elävien lapsosten perään.

Mmmmm, monikulttuuria

Spekulointi sillä oliko joku matkanneista uus-hurreista mahdollisesti radikalisoitunut, pommia lomatuliaisena kuskannut terroristi, ei nähdäkseni ole vainajien muiston tahraamista.

Aappa

Yksintulleet ovatkin yleensä erityisen lahjakkaita, ja paljon on näitäkin jossain ihan Einsteinin ja Jumalan välimaastossa olevia aivan übersuper-neroja, jotka just esim. puhuvat sujuvampaa ruotsia kuin syntyperäinen kantalainen jo saapuessaan.

ike

On selkeää että mielenterveys ei ole vain yksilön ongelma. Luulen että taustalla on jokin laajempi mielenterveysongelma joka koskee myös suuria ihmisjoukkoja, valtioita. Ei tämä muuten ole selitettävissä. Ehkä 500 vuoden jäkeen ajatellaan että miten nuo hyvin toimivat valtiot menivät tuohon mukaan mutta on se hyvä että sillä on nyt diagnoosi. En sanoisi että se loppuu tähän koska vihervasemmiston kyky keksiä uusia kohteita on loputon, sairaus saattaa uusiutua ja jatkuvaa tutkimusta tarvitaan.

KJ

NYT KOKEILEN PROTONMAILIN KAUTTA, JOS SITTEN TULEE!
Se muuten taisi täällä lukea että turmakoneen ruotsalaiset olivat uusruotsalaisia. Ts. iranilaisia. Yritin kolmeen valtamedian lehteen kirjoittaa asiasta, mutta sitä ei suostuttu julkaisemaan. Iltalehdessä se oli hetken, ennenkuin joku liputti sen.

ike

Olen jo ajat sitten lopettanut edes yrittämästä.

ike

Kuten toimituskin tietää niin kyllä kaikki tietävät että valtamedia on aika valikoiva noissa kommenteissa joita se sallii. Kyse ei ole siis tekniikasta. Ainakin kun olin työelämässä tuo ”läpimeno” viittasi johonkin bugiin joka ehkäisee varsinaisen ohjelman tms. suorituksen, tai se suoritetaan väärin. Joten onhan se tavallaan oikea ilmaisu tästä nykyisestä hallituksen ja valtamedian politiikasta.

ike

Taisitte puhua viesteistäni PT-medialle. Kyllä menevät läpi. Ainoa media jossa ei valittamista. Tosin kun olen hidas hämäläinen sattui tuo kaksoisklikkaus vikapaikkaan joten siitä tuo kaksinkertainen mielipide.

ike

Olen jo ajat sitten lopettanut edes yrittämästä.