Turmakoneessa lähes kaikki iranilaisia tai afgaaneja

Delta_Air_Lines_Boeing_737-832;_N3747D@LAX;10.10.2011_622in_(6482376485).jpg
Turmakone oli tämän tyyppinen Boeing 737.

Teheranissa maahan tippuneessa koneessa oli useita ruotsalaisia, joista suurin osa oli uusruotsalaisia.

Koneessa näyttää olleen ainakin yksi ruotsalaisperhe, kotoisin Åkersbergasta. Loput ovat kuitenkin olleet ihan jotain muuta kuin ruotsalaisia. On iranilais-ruotsalainen perhe, jolla on Ruotsin kansalaisuudet, mutta loput ovat puhtaasti ulkomaalaisia.
Joukossa tiedetään olleen mm. muutama yksintullut afgaanilapsi ja muutama yksintullut nuorukainen. Se miksi he ovat lentämässä Iranista Ruotsiin ei ole mikään yllätys. Kaikki Eurooppaan tulleet yksintulleet afgaaninuorukaiset tulevat Iranista, eivät Afganistanista.
Yleisesti ottaen kaikki koneen vajaat 200 matkustajasta muutamaa ruotsalaista nimeä lukuun ottamatta ovat iranilaisia tai afgaaneja. Onnettomuus paljasti irvokkaalla tavalla että emme tiedä kuinka moni yksintullut afgaani tai iranilainen tosiasiassa asustelee Iranissa, mutta on kirjoilla jossain länsimaassa. Nimittäin Iranistahan ei tällä hetkellä olisi alkavan konfliktin alla vielä minkäänlaista pakolaistulvaa vaan se tulee, jos tulee, myöhemmin. Eli kaikki tulijat ovat olleet kirjoilla jossain länsimaassa, mutta kyläilemässä kotinurkilla.
Ruotsissa asiasta on päällä maansuru ja mm. kuningas Kaarle Kustaa on valitellut omaisille surua. Myös pääministeri Stefan Löfven on murtunut. Ei tiedetä suunnitteleeko Ruotsi vastaiskua.
Ainoa fakta on se, että koneen alasampumisesta netissä pyöriviä filmejä ja kuvia ei kannata pitää tällä hetkellä totena. Tapahtumassa on useita osapuolia – USA, Iran ja Venäjä – joista jokainen osaa propagandan taidon, joten filmit ja kuvat saattavat olla mitä tahansa.


 
Kaikki viestit, joissa ilakoidaan uhrien kuolemalla, poistetaan.

Subscribe
Notify of
guest
38 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Rohmar

Turma oli todennäköisesti pelkkä lento-onnettomuus. Jos moottori menee rikki nousussa, se ei ole vielä kohtalokasta. Eikä vielä sekään, jos moottori syttyy tuleen. Mutta jos moottori menee silpuksi siten, että ahtimen lapoja sinkoituu puhkomaan siiven ja rungon pintoja, vuotava kerosiini ruokkii paloa, ja mahdollisesti katkenneet hydraulilinjat haittaavat ohjaamista. Hylyn kappaleista on kuvattu reikiä, jotka näyttävät sinkoutuneiden lapojen aiheuttamalta. Eri asia on sitten se, onko moottoriin osunut jokin lintua erikoisempi vieras esine.

Anonymous

Ajankohdan huomioiden, on moottoriin voinut päätyä drone, joita on hautajaismenoihin liittyen ollut ilmassa kuin varpusia.
Medialla omansa, miljoonilla kansalaisilla varmaankin satoja, sekä viranomaisten kalusto.

M

Ulossinkoutumisonnettomuudet ovat 737:n moottoreissa olleet hyvin harvinaisia. Niitä löytyi vain yksi pikaisella tonkaisuilla ja tuossa onnettomuudessa puhaltimen siipi oli väsynyt poikki ja rikkoi matkustamon ikkunan.
Syitä on hyvin turhaa arvailla. Kaikki riippuu nyt Iranista, jolla on todisteet hallussaan. Kuulemma tallentimia se ei ole luovuttanut analysoitavaksi eikä sillä ole itsellään laitteita.

Pekka Kemppaainen

Löydät helposti videoita, joissa lintu menee turbiiniin. Niihin on mennyt ihmisiäkin, eivätkä lavat ole sinkoilleet. Nykykoneet lentävät yhdelläkin moottorilla, vain nousussa tarvitaan kaikki tehot. Kahden moottorin häiriö on miltei mahdoton, koska molemmilla on omat järjestelmänsä. Boeing 737 tuli käyttöön jo 60-luvulla, ja siitä on useita päivitettyjä “sukupolvia”. Nyt alasammuttu Boeing 737-800 on viimeistä edellistä tuontantokautta, ja sen lastentaudit on löydetty ja poistettu jo kauan sitten. Onnettomuus on hyvin epätodennäköinen mahdollisuus.
Koneen viestiyhteyksien ja transponderin mykistyminen samanaikaisesti on erittäin erikoista, eikä näitä tapauksia tunneta, muuta kuin *black outien* yhteydessä, jos silloinkaan. Vaihtoehdoksi jäävät pommi, sabotaasi tai ohjus.

Karma puri perseeseen

Yksikin tyttö oli vaatinut sossua maksamaan matkan (”koska se tekisi minulle hyvää”) mutta rasistinen sossu ei ollut suostunut!
Suurin osa uhreista näyttää olevan melko vastatulleita turhapaikkavalehtelijoita, tuli perseessä jo palaamassa vapaaehtoisesti kauhujen maahan!

Anonymous

No ruotsissa on maansuru.

Anonymous

Näinhän se ilmasto pelastuu kun kehitysmaamuslimit ravaavat Kelan ja kotimaansa väliä hölmöläisten kustannuksella.

Anonymous

Se on varmaan niin etta vain Valkoinen Mies aiheuttaa ilmastohaittoja lentaessaan, vihervasemmisto ja muslimit eivat aiheuta vaikka kuinka lentavat…

Jaaha

Eikös lentoyhtiöt kehoita kaikkia nykyisin ostamaan erikseen hiilijalanjäljen neutralisoinnin lipun ohella. Sitten jos ei osta, niin saa hiilijalanjäljen taianomaisen neutralisoinnin väkisin ilmaiseksi jonkinlaisen bonuksen mukana.
Näin lentokoneet taianomaisesti eivät enää lankaan saastuta.

rocky

Minäkään en ymmärrä mitä autoni päästöistä maksamani vero auttaa hiilijalanjälkeen.Ihan sama maksanko tuplasti tai en mitään niin juuri saman verran sieltä putkesta tulee tavaraa.

Anonymous

Voi ei, siinä menivät tulevat insinöörit ja kirurgit, miten Ruotsi nyt selviää 🤭🤔

Arvo Pohja

Miten ruotsi aikoo selvitä uhkaavasta kaulakirurgian erikoisosaajien vajeesta?

SaddaminKadonnutJoukkotuhoase

Veikkaan että joku amerikkalaisten ja ukrainalaisten kehittämä provokaatio, ehkä pommi koneessa, tarkoituksena syyttää venäläisiä tai iranilaisia ja saada syy sotatoimille. Jos todisteita ei ole niin ne keksitään.

Sami Hutera

Pyysitkö mustia laatikoita? Arvuuttele sinä poika vaan. Mutta niitähän minä en kiusallanikaan anna.

Anonymous

@Rohmar
Mitenkään salaliittoja ruokkimatta, niin nykyaikaisissa suihkumoottoreissa on puhaltimen lapojen kohdalla
rengas, tavallaan “luotiliivi”, joka nimenomaan estää lavankappaleita rikkomasta konetta. Aina voi tietysti tapahtua kaikenlaista. Esim tarpeeksi iso lintuparvi voi tiputtaa koneen, jos molemmat moottorit sammuvat. Lähi-itä on näinä päivinä paikka jossa voi tapahtua mitä tahansa, joten en ihmettelisi vaikka kone olisi tuhottu jonkun tahon asian edistämiseksi.

#sipilä2ATC: hyvin menee mutta menköön

Joopa joo

Ja

Sen pituinen se.

Anonymous

Voi harmi, terroristikultamunia kuoli, täytyy varmaan mennä kohta poliisin kuulusteluun koska jotenkin se on valkoisen heteromiehen syytä

Realisti.

“Kaikki viestit, joissa ilakoidaan uhrien kuolemalla, poistetaan.”
Jep. Asiallinen pyyntö toimitukselta. Arvostan.
Voisihan sitä nyt melkein ilmastouskovaisena ilakoida yhden
lentokoneen tuhoutumisesta. Sillä tavalla valtava hyöty
hiilidioksidin vähenemiseen. Greta T. varmasti osaa
tällaista myös arvostaa.
Mutisee, että olisivat menneet junalla tai kävellen.

M

Junatkin tuottavat hiilidioksidipäästöjä, vaikka ne olisivat sähköjunia. Vaunuja siirrellään dieselvetureilla, ratoja huolletaan dieselkalustolla.

Jaaha

Mutta se on myös kovin tunkeilevaa mennä väkisin, kysymättä lupaa, pyyhkimään toisten hiilijalanjälkiä. Mieti, kuinka pian voi kohdata maaseutumökillään paskahuussiin tunkeutuneita vihervassareita. “Älä pelästy, me vaan neutralisoidaan fosforijälkiä!”

PastoriNikulainen

Koko tukholma itkee ja suree menetettyjään juuri nyt.
Senlaista on elää ja olla monikulttuurisessa kaupungissa ja ennenkaikkea maassa.
Onneksi pastorin ei tarvitse sitä vikinää kuunnella.
Aamen.

Yhdessä itkien

Nyt kun lukee noita maailman sanomalehtiä, niin kyllä tämä näyttäis olevan Iranin ikioma keikka. Tämän tapauksen lentokone on Amerikkalainen Boeing 733 vm-2016. Lentokone on ollut katsastuksessa 3 päivää ennen alas-syöksyä. Suurella varmuudella lentokone on katsastettu Yhdysvalloissa, koska lentokone on rakennettu Yhdysvalloissa.
Ihmeellistähän tässä on se, että Ukraina on pyytänyt apua lentoturmantutkintaan Iso-Britaniasta. Se, että pyydetään apua Iso-Britaniasta kielii selvästi siitä, että lentokoneessa on Rolls-Royce suihkumoottorit.
Mitään teknistä tutkintaa ei voi tehdä ilman Yhdysvaltojen mukaan tulemista tutkintaan, koska mustatlaatikot ovat Boengin “omaa” digitekniikkaa. Iranin olis aika heittää kirves kaivoon, ja tunnustaa mokansa. Kukahan Ruotsin monarkiaa nyt ylläpitää kun meni niin monta työvuotta hukkaan.

M

Ei turmakonetyyppiin (B738) eikä 737-sarjan malleihin ylipäänsä ole koskaan saanut Rollsin moottoreita. Isossa-Britanniassa AIB:llä on laitteet esimerkiksi lentotietotallentimien tietojen purkamiseksi, mikä voi olla yksi syy pyyntöön. Honeywell on ostellut muita valmistajia pois joten mitä todennäköisemmin tässä turmakoneessakin oli Honeywellin laatikot. Isossa-Britanniassa ja myös esim. Ranskassa on valmiudet purkaa laatikoista tietoja ihan itsenäisesti. Vain jos tiedot ovat lukukelvottomia, voi olla pakko lähettää laatikoita valmistajalle tutkittavaksi.

Vähemmänarvokaslasti

Eli jos lentokone on ollut Yhdysvalloissa katsastuksessa kolme päivää ennen tippumista niin amerikkalaisten ei ole tarvinnut tehdä muuta ohjelmallinen sabotaasi, transponderi kytkeytyy pois päältä gps havaitessa koneen olevan Iranin ilmatilassa. Iran ei tunnista konetta ja liipasinsormen ollessa herkillä Yhdysvaltojen sotilaallisen pullistelun takia ampuu sen alas.
Amerikkalaisilla oli kyllä heti selitys valmiina tapaukselle, ehkä sekin kertoo jotain.
Intressikin heiltä löytyisi, saada laajamittaisesti hyväksytty syy sotilaallisille toimille, sekä lisäksi saada lisäsekuntteja omille sotilaallisille toimilleen ilmantorjuntamiesten epäröidessä ampuakko vai eikö ampua ettei mokata toista kertaa.
Asiaa pohdittuani, en haluaisi lentää amerikkalaisvalmisteisella matkustajakoneella lähelläkään jotain kriisialuetta jossa Yhdysvalloilla on lusikkansa sopassa.

E Heikkinen

Niin että , kun Iran ensin ampui ne ohjuksensa Irakiin KV joukkojen tukikohtaan , ja sen vuoksi pelkäsi tulevan pikainen vastaus , mutta se olikin lähdöstä myöhästynyt matkustajakone joka joutui ilmatorjunnan kohteeksi ……. tämä varmaan lienee loogisin selitys tämänhetkisten tietojen perusteella. . (perun spekulaationi jos uutta tietoa muusta lentokoneen tuhon syystä ilmenee)
Muistuttaa jokin aika sitten Libanonissa sattunutta IDF koneiden vierailua tuhoamassa yhden Iranin toimittaman kohteen tuhoamisreissua jossa paikallinen ilmatorjunta heräsi vasta silloin kun IDF n koneet oli jo omilla kentillään , ja hätäpäissään IT pudotti venäläisen sotilastiedustelukoneen lukuisine uhreineen. Siitä alkoi mahdoton poliittinen kiertely ja kaartelu ,ja tietenkin Israelin syyttäminen kaikesta. Nytkin varmasti (jos spekulaationi pitää paikkansa) Iranin mullaheilla on löysät housuissa , ja paniikki selitellä ja kieltää tosiasiat . Kasvojen menetys ja arvovalta tappio niin omien kuin maailman silmissä on oletettavasti pahinta mitä he voivat kohdata, ei niinkään ne lentokoneuhrit paitsi jos ne olisi osoitettavissa Usan/Trumpin syyksi.

SaddaminKadonnutJoukkotuhoase

Jos on sama tapaus niin olen kuullu vähän eri version, IDF käytti venäläistä konetta suojana lentämällä sen taakse kun ohjus oli jo matkalla.

E Heikkinen

Juuri näin toimii fake uutisointi . Tuo on yksi niistä selityksistä joilla ei ole mitään tekemistä totuuden kanssa , mutta kun näitä tämmöisiä ankkoja lasketaan liikkeelle ne jää ihmisten mieliin kummittelemaan “totuuksina”. Jo ylipäätään maalaisjärjellä tuollaisen väitteen järjettömyyden voi ymmärtää. Kyseinen venäläinen lentokone oli hidas muistaakseni tutka /tiedustelukone IDF llä nopeat yliääni koneet . Aika hurjaa on tälläinen spekulaatio “suojan käyttämisestä.” vähän kuin mopoauton käyttäminen 2-300 sataa kiitävän formulan “suojana”.? Noista jutuista on IDF tehnyt seikkaperäiset selvitykset , joista ilenee mm se että tutkakone ammuttiin alas siinä vaiheessa kuin IDF koneet oli jo omilla kentillään rullaamassa. otuus on nimittäin niin, että jos todellakin tuon venäläisen koneen pudottaminen oli IDF n harkitusta ja tarkoituksellisesta teosta johtunut, se olisi ollut profokaatio ja merkinnyt tosi ISOA välienselvittelyä Venäjän ja Israelin välille.
Totuus on että kyseessä oli niin venäjän kuin Hizbollahin arvovaltatappiosta , jonka vuoksi tapaus oli niille katkeraa kalkkia. Olihan kyseessä venäläinen ilmatorjunta järjestelmä jonka Israel ohitti ja kaiken lisäksi venäläisissä koneissa piti toimia venäläisen ilmatorjunnan kanssa esto , jotta venäläinen ohjus ei hakeudu venäläiseen koneeseen. Mutta jostain syystä sekään ei toiminut. Siis koko homma oli täysin venäläisen ilmatorjunta järjestelmän pettäminen joka kruunattiin libanonilaisten sähläröinnillä.
Asia on sittemmin hiljaa haudattu kun aikansa meuhkattiin ja syyteltiin Israelia pystymättä kuitenkaan osoittamaan minkäänlaisia faktoja syytteiden tueksi .
Vähän samanlaiselta näyttäisi nytkin . Vaikka varmasti mullahit tietää munanneensa perusteellisesti . ,(Jos nuo ohjuksen todennäköisyydestä ukrainalaiskoneen putoamisen syyksi koko ajan vahvistuvat epäilykset osoittautuvat todistetuksi) niin eiköhän siellä yritetä kiemurrella ja keksiä jos jotakin fake newsiä jolla oma tunarointi jotenkin saadaan selitettyä parhain päin. Nyt vaan on ehkä pikkasen vaikeampi homma , eikä Israeliakaan ole helppoa syylliseksi löytää , (joka yleensä kelpaa lähes minkä tahansa onnettomuuden syyksi Lähi-idässä), kun on kysymys usean muun maan kansalaisita uhreina ja Ukrainalainen kone ja sen miehistö, joten siellä on kyllä monilla mailla potentiaalia vaatia Iranilta seikkaperäistä ja uskottavaa selitystä tapahtuneeseen.
Luulempa että USA sai tästä tiedon jo tuoreeltaan ja siksi arveli Iranilla olevan toistaiseksi tarpeeksi harmia omaan jalkaan ampmisestaan ja siksi pidätäytyi vastaiskuista .
Mutta ne jokainen matkustajakoneen uhri jotka saivat surmansa olivat syyttömiä (sikälimikäli spekulaationi pitää paikkansa ) Iranin ohjusiskuun Irakin KV alueelle , josta oletan it ohjuksen ampumisen johtuneen erehdyksessä vastaiskusta .
Näitäkään uhreja ei olisi kun ei ammuskeltaisi mitään ohjuksia eikä muitakaan tappovälineitä vaan pyrittäisiin rauhaan kaikkien kanssa. Mutta se vaan ei tässä maailmassamme näytä olevan koskaan täysin mahdollista kaikkien kanssa .
Katsotaan nyt miten tässä käy, ja mitä saadaan selville . En sulje pois muutakaan vaihtoehtoa jos niin pystytään osoittaaan .

Joopajoo

Jokainen omalla järjellä ajatteleva ymmärtää tuollaisen “ilmantorjunta heräsi kun olivat jo kotikentillä” puheen ihan paskapuheeksi ja jutun keksijän saa näkemättä leimata ääliöksi. Ilmantorjuntajärjestelmän käyttäjäksi ei ensinnäkään valikoidu kaikkein tyhmin aines ja jokainen sisäistää viimeistään koulutuksessa touhun olevan sekunttipeliä, silloin sellainen tapaus ei tule kuuloonkaan että ilmantorjuntamiehelle soitetaan vaikka puhelimella että puoli tuntia sitten tänne tehtiin ilmaisku ja tämä ampuu ainoan koneen alas joka näkyy tutkalla. Havainnot maaleista tulenjohdolle on aina reaaliajassa oli se sitten tehty visuaalisesti tai jollain anturilla. Kaikki havainnot on myös katkeamatta seurannassa eikä kukaan hullu lennä ilmantorjuntajärjestelmän vaikutusalueelle ilmoittamatta asiasta ilmavalvonnalle.

Pekka Kemppaainen

Taisitpa osua oikeaan.

sleepy

USA, Venäjä, Israel, Iran ja Saudi-Arabia. Israelin mossadille ei ole mikään este tehdä opetaatioita ulkomailla.
https://en.wikipedia.org/wiki/Lavon_Affair
https://en.wikipedia.org/wiki/Assassination_of_Iranian_nuclear_scientists

E Heikkinen
Anonymous

Lentokoneonnettomuuden tutkintaa puskutraktoreilla, erikoista toimintaa sanoisin.

E Heikkinen

Kyllä se vähän siltä näyttää kuin arvelin , kieltäminen ja todisteiden paniikin omainen hävittäminen käynnissä jos noihin uutisiin on uskomista . Onpa mielenkiintoista nähdä miten Iran tuosta suosta ulos rämpii. Tosin meillä länsimaissa riittää ymmärrystä Iranille , vaikka vain sen vuoksi että se vihaa Trumppia niinkuin moni länsimaalainenkin. Jotta eiköhän kohua yritetä kaikin voimin peittää ja haudata. Mutta veikkaan että helppoa se ei tule olemaan ( Varauksella vieläkin, jos tämänhetkiset epäilykset pitää paikkansa)

Jaaha

Se mikä tämän tapaisissa tilanteissa aina hämmästyttää, on yleinen välinpitämättömyys logiikkaa kohtaan.
Nyt kun tiedetään mitä on tapahtunut, kun Iran on paljastanut mitä tapahtui, niin osoitellaan sormella Irania ja Iranissa myös asetetaan syytteeseen alasampumisesta vastuulliset sotamiehet…
Ketkä oikeasti ovat vastuussa? Kuka on vastuussa siitä, että kone ylipäätään lähti noissa varsin vaikeasti turvalliseksi varmistettavissa oloissa ilmaan, tätä syyllistä tahoa ei etsi Iran eikä kukaan ulkopuolinenkaan heidän päätään pyydä vadille. Tilanne on aivan kuin ydinonnettomuudessa syytettäisiin voimalan miehistöä eikä turvallisuuden pettämisen kannalta kohtalokkaiden päätösten tekijöitä.

Jaaha

Tarkoitan tietenkin, että miksi ilmatorjunnan äärimmäisen hälytystilan aikana, joka oli kuitenkin lyhytkestoinen ja väliaikainen, ei kansainvälisen lentokentän liikennettä yksiselitteisesti väliaikaisesti suljettu?

Ulkolehemä ammuu

Ruotsin sosdem ulkoleh… ulkoministeri haluaa nyt että EU avaa suurlähetystön Teheranissa kaikenmaailman asioitten hoitamisen helpottamiseksi.
Tarkoitus lienee helpottaa iranilaisten, irakkilaisten sunmuitten matkustamista EUhyn ja varsinkin Ruotsiin ja Suomeen jos tuuri käy.

Pekka Kemppainen

“Ainoa fakta on se, että koneen alasampumisesta netissä pyöriviä filmejä ja kuvia ei kannata pitää tällä hetkellä totena. Tapahtumassa on useita osapuolia – USA, Iran ja Venäjä – joista jokainen osaa propagandan taidon, joten filmit ja kuvat saattavat olla mitä tahansa.”
Fakta on, että videoleikkeet olivat tosia, ja että matkustajakone pudotettiin ohjuksella ja 176 ihmistä murhattiin, joko vahingossa tai tarkoituksella. Tapahtunut käynnisti uudelleen Iranin islamistihallintoa vastustavat mielenosoitukset, teheranilaisten ensin surressa murhattuja 82:ta iranilaista ja islamistipoliisien hyökätessä surijoiden kimppuun. Mielenilmaisut jatkuvat, ja pappisjohdon oikeutetus on kyseenalaistettu. Roistohallituksella ei ole enää legitimiteettiä.
Terroristi Qassem Soleimanin tekeminen vaarattomaksi oli Terumpin viisain teko pitkään aikaan.