Turmakoneessa lähes kaikki iranilaisia tai afgaaneja

Delta_Air_Lines_Boeing_737-832;_N3747D@LAX;10.10.2011_622in_(6482376485).jpg
Turmakone oli tämän tyyppinen Boeing 737.

Teheranissa maahan tippuneessa koneessa oli useita ruotsalaisia, joista suurin osa oli uusruotsalaisia.

Koneessa näyttää olleen ainakin yksi ruotsalaisperhe, kotoisin Åkersbergasta. Loput ovat kuitenkin olleet ihan jotain muuta kuin ruotsalaisia. On iranilais-ruotsalainen perhe, jolla on Ruotsin kansalaisuudet, mutta loput ovat puhtaasti ulkomaalaisia.
Joukossa tiedetään olleen mm. muutama yksintullut afgaanilapsi ja muutama yksintullut nuorukainen. Se miksi he ovat lentämässä Iranista Ruotsiin ei ole mikään yllätys. Kaikki Eurooppaan tulleet yksintulleet afgaaninuorukaiset tulevat Iranista, eivät Afganistanista.
Yleisesti ottaen kaikki koneen vajaat 200 matkustajasta muutamaa ruotsalaista nimeä lukuun ottamatta ovat iranilaisia tai afgaaneja. Onnettomuus paljasti irvokkaalla tavalla että emme tiedä kuinka moni yksintullut afgaani tai iranilainen tosiasiassa asustelee Iranissa, mutta on kirjoilla jossain länsimaassa. Nimittäin Iranistahan ei tällä hetkellä olisi alkavan konfliktin alla vielä minkäänlaista pakolaistulvaa vaan se tulee, jos tulee, myöhemmin. Eli kaikki tulijat ovat olleet kirjoilla jossain länsimaassa, mutta kyläilemässä kotinurkilla.
Ruotsissa asiasta on päällä maansuru ja mm. kuningas Kaarle Kustaa on valitellut omaisille surua. Myös pääministeri Stefan Löfven on murtunut. Ei tiedetä suunnitteleeko Ruotsi vastaiskua.
Ainoa fakta on se, että koneen alasampumisesta netissä pyöriviä filmejä ja kuvia ei kannata pitää tällä hetkellä totena. Tapahtumassa on useita osapuolia – USA, Iran ja Venäjä – joista jokainen osaa propagandan taidon, joten filmit ja kuvat saattavat olla mitä tahansa.


 
Kaikki viestit, joissa ilakoidaan uhrien kuolemalla, poistetaan.