Uusruotsalaisille pitkiä vankeuksia ns. termospullopommeista

QrQlINloSiq_lwY2wvxA04EI1jg.jpg
Poliisin esitutkinnasta: Kuva yhdestä huoneiston räjähdyksestä ja erilaisia puolivalmiita pommeja takavarikossa.

Malmön käräjäoikeus tuomitsi tänään useita uusruotsalaisia kohtuullisiin vankeusrangaistuksiin useista pommirikoksista, törkeistä ampuma-aserikoksista, kiristyksistä, huumausainerikoksista ja suurin piirtein kaikesta mitä rikoslaissa sattuu olemaan.

Kyseessä on ns. termospommi-liiga, joka viritteli viime vuoden aikana useita vaarallisia pommeja vihollistensa ovipieliin, rappukäytäviin, parvekkeille jne. Pommit olivat useissa tapauksissa termospulloon kehiteltyjä pommeja, joka räjähtäessään sinkosi ympäristöön nauloja ja hauleja.

  • SAAD El-Din El-Hajjar, synt. 1995, tuomittiin 4 v 2 kk vankeuteen vaaran aiheuttamisen valmistelusta (= pommin valmistelusta), avunannosta törkeään vahingontekoon (= pommi), törkeästä ampuma-aserikoksesta, vaarallisten räjähdysaineiden hallussapidosta, rahanpesusta, avunannosta yleisen vaaran aiheuttamiseen (= pommi), kiristyksen yrityksestä ja osallisuudesta vaaran aiheuttamiseen (= pommi).
  • Elias Abadi, synt. 1994, tuomittiin 3 v 10 kk vankeuteen yleisen vaaran aiheuttamisen valmistelusta (= pommi), vaarallisten räjähdysaineiden hallussapidosta ja törkeästä ampuma-aserikoksesta.
  • Karl LEON Lamin Bangoura Von Rosen, synt. 2000 tuomittiin 2 v vankeuteen yleisestä vaaran aiheuttamisesta (= pommi).

 
Lisäksi tuomittiin seitsemän muuta uusruotsalaista lähestymiskiellosta reilun vuoden vankeuksiin huumausainerikoksista, dopingrikoksista, rattijuoppouksista, uhkailuista, pahoinpitelyistä, vaaran aiheuttamisista jne jne jne jne.
Termosliiga viritteli ympäri Malmöä siis useita pommeja, joista osa räjähti kunnolla ja osa jäi suutareiksi. Oikeuden päätöksestä ei tule selville mitä räjähdysainetta tarkalleen käytettiin, mutta se kerrotaan, että pommit viritettiin useimmissa tapauksissa metalliseen termospulloon, joka räjähtäessään sinkosi ympäristöön nauloja, hauleja ja sen sellaista. Yksi tekijöistä menetti yhden pommin ennenaikaisessa laukeamisessa näkönsä toisesta silmästä.
Aseita liigalta saatiin takavarikkoon useita rynnäkkökiväärejä AK47:a eli Kalasnikoveja, pistooleita, kivääreitä, säkkikaupalla patruunoita ja muuta aseisiin liittyvää tavaraa.
Huumepuolella käsissä pyöri kaikkia mahdollisia markkinoilla olevia huumausaineita, lisäksi hormooneja.


 
Oikeuden päätös on yli 400 sivua, jos jotakuta huvittaa lukea tarkemmin todellisesta monikulttuurisuudesta, ole hyvä.
Malmö_TR_B_10713-18_Dom_2020-01-10