Filmikuvaa Vantaan autopaloista

Tässä filmiä Vantaalta, jossa uutenavuotena paloi muutama auto. Poliisi tutkii asiaa sähköpalona, mutta koska autot ovat syttyneet takaosasta niin on mahdollista, että vasemmanpuoleisen auton takaikkuna on pätkäisty sisälle ja perään heitetty palavaa.

Konepellit on auki siksi, että palomiehet ovat lopuksi irroittaneet akun kaapelit. Palot poikkeavat merkittävästi Ruotsin paloista, joissa kokeneet pyromaanit virittävät auton eturenkaan päälle jonkun palavan rätin, josta palo leviää sitten moottoritilaan jne.
Tietenkin tapahtuu paljon myös perinteistä kilikali-ikkunaa + polttopulloa. Tästä palosta on kuitenkin vaikea sanoa syttysyytä suoraan.
Kuvaaja Sakari Rajamäki.

Subscribe
Notify of
guest
16 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Tuttu paikka. Sinänsä erikoinen paikka, että on ihan siisti alue ja paljon uusia asuntoja. Tämä liikealue taidettiin perustaa nimellä Retail Park joitakin vuosia sitten. Ei ehkä menestynyt ihan suunnitelmien mukaan. Potentiaalisia sytyttäjiä monenlaisia. Hiljaisena aikana sopivan syrjäinen ja avoin alue eli potentiaalia häiriköintiin on. Tuonne pääsee huomaamatta sekä jalan että autolla. Kameroita itse parkkialueella ei varmasti ole, kun älyää pohtia reitin.

Sakari Rajamäki

Käväisin kuvaamisen jälkeen tuossa Lidlissä, eikä siellä näkynyt paljoa värinää. Mutta minusta tässä tapauksessa ei kannata liikaa kiinnittää huomiota miten maahanmuuttovoittoisesta alueesta on kyse, sillä uutena vuotena nuorisoporukat liikkuvat pitkiäkin matkoja.

Anonymous

Ei ole erityistä värinäaluetta. Toki siitä Aviapoliksesta, jossa liikkuu tiettyjä miesakkeja jalan, pääsee tuonne nopeasti. Mutta miksi olisivat olleet juuri tuolla? Voi olla myös joku poikaporukka, joka on tullut alueelle autolla kaahailemaan ja tehnyt idioottimaisuuksissaan teot.
Itse asuin lähellä, Pakkalassa, noin 10 vuotta sitten. Silloin pyromaani, joka riehui tuolla alueella, poltti meidän rivariyhtiön roskakatoksen ja hyvä että siinä ei mennyt autot mukana ja talon pääty. Oli kuitenkin tyyni, tuuleton talviyö.

pää roihuaa idiotsmin takia

Hallitus haluaa helpottaa ***kielteisen päätöksen saaneiden***
turvapaikanhakijoiden ***työlupia***
siis mietikää tätä ideaa sen sijaan etä nämä henkilöt karkoitetaisiin maasta lain perustein
tämä hallitus aikoikin hakea heille työpaikkamahdolisuuksia
miten esim suomalainen britaniassa kun 3kk työlupa on päätynyt ja pitäisi poistua maasta
tekeekö britanian hallitus jotain sen estämiseksi että suomalaisen ei tarvitsisi poistua maasta
no ei todelakaan vaan jos hän ei poistu maasta määräajan umpeuduttua
hänet poistetaan vaikka väkisin poliisien saatelemana
niin miksi näille turvapaikka shopareille suomessa tehdään tälläistä hyysäys järjestelmää
tämä hallitus tuhoaa koko turvapaika maahanmuuto järjestelmän
eli kielteisellä päätöksellä ei ole kohta enään mitään merkitystä kun hallitus tekee kaikkensa että henkilön ei tarvitse poistua maasta
mites pallka tasot näillä mamuilla ja miten se tulevaisuudessa
vaikutaa suomalais duunareiden asemaan
joka äänessä huijjarit tuki rahojen kuppauksen kaarnavene kapteenit
Jos joku on valmis muuttamaan Lappiin tai Sieviin ja tekemään töitä alalla, johon ei muuten työntekijöitä löydy,*** miksi me ei hyödynnetä sitä**
niin kuka siitä hyötyisi eniten kuten ennenkin
väitän Startup Refugeesin aluepäällikkö Matleena Aarikallio oma lompsa
väitän ettätämä toiminta mielytää myös kokoomusta halpatyövoima kimalellen yritys johtajas ukkojen mielissä maxivoitot mielessä
halputamalla työn kustannuksia enteisestään mamujen ansiosta

Anonymous

Jep. Ja palkoista 70 – 80 % maksaa valtio eli me. Työnantajat hyppii riemusta. Kela maksaa sitten muut kivat jutut. Prkl.

Kiinnosta paljo makseskella nousevia veroja

Eli veronmaksajat maksaa tän lystin taas vaihteeks.

Sakari Rajamäki

Tolla konstilla valtion pääsee työllisyystavoitteeseen, mutte se tulee todella kalliiksi yhteiskunnalle..

Sakari Rajamäki

Minusta näyttää siltä, että palot olisivat lähteneet liikkeelle takakontin alta. Sinne sytytetystä nuotiosta? Hattuhylly ei näytä juurikaan palaneelta kummassakaan autossa. Katsoin juuri, facebookissa oli valokuva autoista 03.01.2020 siinäkin autojen takalasi oli rikki. Palokunta oli rikkonut sen, jotta saa palon paremmin sammumaan?

BMW

Takaa katsottuna vasemman puoleinen auto näyttää bemarin 5 sarjan e32 mallilta. Akku takapenkin alla. Jos sähkövika tullut ja akku kärähtänyt, niin palo voi levitä sieltä ja sytyttää bensatankin.

Sakari Rajamäki

Mutta, eikö tällöin takapenkinkin olisi pitänyt syttyä tulee? Kuten videolta näkyy takapenki ei ole lainkaan palanut, eikä hattuhyllykään juurikaan.

Evplasse

Nämä ovat nykyhallituksen suosimia ympäristötekoja

Anonymous

Tässäkin pihalla uudenvuoden aattona räjähti roskapönttö ja paikalta poistui tällä kertaa ihan suomalaisia kusipäitä.
Joten ählämeiden lisäksi on myös suomalaisia pyrömaaneja.

A.S

Käsittääkseni kyseessä on tämä “ilmasotomuutos” Ei mulla muuta.

Anonymous

Ruotsi on siis saapumassa Suomeen ja autogrillit 🔥

SakariKaulaote

Tuttu näky ruotsissa.

Evplasse

Ongelma-autosta pääsee tulevaisuudessa helposti eroon ja vakuurusyhtiöt maksaa ( aikansa) Ruotsissa tämä toimii jo.Tekevätkö jopa pisnestä?