Filmikuvaa Vantaan autopaloista

Tässä filmiä Vantaalta, jossa uutenavuotena paloi muutama auto. Poliisi tutkii asiaa sähköpalona, mutta koska autot ovat syttyneet takaosasta niin on mahdollista, että vasemmanpuoleisen auton takaikkuna on pätkäisty sisälle ja perään heitetty palavaa.

Konepellit on auki siksi, että palomiehet ovat lopuksi irroittaneet akun kaapelit. Palot poikkeavat merkittävästi Ruotsin paloista, joissa kokeneet pyromaanit virittävät auton eturenkaan päälle jonkun palavan rätin, josta palo leviää sitten moottoritilaan jne.

Tietenkin tapahtuu paljon myös perinteistä kilikali-ikkunaa + polttopulloa. Tästä palosta on kuitenkin vaikea sanoa syttysyytä suoraan.

Kuvaaja Sakari Rajamäki.

Mainokset

16 thoughts on “Filmikuvaa Vantaan autopaloista

 1. Tuttu paikka. Sinänsä erikoinen paikka, että on ihan siisti alue ja paljon uusia asuntoja. Tämä liikealue taidettiin perustaa nimellä Retail Park joitakin vuosia sitten. Ei ehkä menestynyt ihan suunnitelmien mukaan. Potentiaalisia sytyttäjiä monenlaisia. Hiljaisena aikana sopivan syrjäinen ja avoin alue eli potentiaalia häiriköintiin on. Tuonne pääsee huomaamatta sekä jalan että autolla. Kameroita itse parkkialueella ei varmasti ole, kun älyää pohtia reitin.

  17
  1. Käväisin kuvaamisen jälkeen tuossa Lidlissä, eikä siellä näkynyt paljoa värinää. Mutta minusta tässä tapauksessa ei kannata liikaa kiinnittää huomiota miten maahanmuuttovoittoisesta alueesta on kyse, sillä uutena vuotena nuorisoporukat liikkuvat pitkiäkin matkoja.

   19
   1. Ei ole erityistä värinäaluetta. Toki siitä Aviapoliksesta, jossa liikkuu tiettyjä miesakkeja jalan, pääsee tuonne nopeasti. Mutta miksi olisivat olleet juuri tuolla? Voi olla myös joku poikaporukka, joka on tullut alueelle autolla kaahailemaan ja tehnyt idioottimaisuuksissaan teot.

    Itse asuin lähellä, Pakkalassa, noin 10 vuotta sitten. Silloin pyromaani, joka riehui tuolla alueella, poltti meidän rivariyhtiön roskakatoksen ja hyvä että siinä ei mennyt autot mukana ja talon pääty. Oli kuitenkin tyyni, tuuleton talviyö.

 2. Hallitus haluaa helpottaa ***kielteisen päätöksen saaneiden***
  turvapaikanhakijoiden ***työlupia***
  siis mietikää tätä ideaa sen sijaan etä nämä henkilöt karkoitetaisiin maasta lain perustein
  tämä hallitus aikoikin hakea heille työpaikkamahdolisuuksia
  miten esim suomalainen britaniassa kun 3kk työlupa on päätynyt ja pitäisi poistua maasta
  tekeekö britanian hallitus jotain sen estämiseksi että suomalaisen ei tarvitsisi poistua maasta
  no ei todelakaan vaan jos hän ei poistu maasta määräajan umpeuduttua
  hänet poistetaan vaikka väkisin poliisien saatelemana
  niin miksi näille turvapaikka shopareille suomessa tehdään tälläistä hyysäys järjestelmää
  tämä hallitus tuhoaa koko turvapaika maahanmuuto järjestelmän
  eli kielteisellä päätöksellä ei ole kohta enään mitään merkitystä kun hallitus tekee kaikkensa että henkilön ei tarvitse poistua maasta
  mites pallka tasot näillä mamuilla ja miten se tulevaisuudessa
  vaikutaa suomalais duunareiden asemaan
  joka äänessä huijjarit tuki rahojen kuppauksen kaarnavene kapteenit
  Jos joku on valmis muuttamaan Lappiin tai Sieviin ja tekemään töitä alalla, johon ei muuten työntekijöitä löydy,*** miksi me ei hyödynnetä sitä**
  niin kuka siitä hyötyisi eniten kuten ennenkin
  väitän Startup Refugeesin aluepäällikkö Matleena Aarikallio oma lompsa
  väitän ettätämä toiminta mielytää myös kokoomusta halpatyövoima kimalellen yritys johtajas ukkojen mielissä maxivoitot mielessä
  halputamalla työn kustannuksia enteisestään mamujen ansiosta

  39
  1. Jep. Ja palkoista 70 – 80 % maksaa valtio eli me. Työnantajat hyppii riemusta. Kela maksaa sitten muut kivat jutut. Prkl.

   42
   1. Eli veronmaksajat maksaa tän lystin taas vaihteeks.

    10
   2. Tolla konstilla valtion pääsee työllisyystavoitteeseen, mutte se tulee todella kalliiksi yhteiskunnalle..

 3. Minusta näyttää siltä, että palot olisivat lähteneet liikkeelle takakontin alta. Sinne sytytetystä nuotiosta? Hattuhylly ei näytä juurikaan palaneelta kummassakaan autossa. Katsoin juuri, facebookissa oli valokuva autoista 03.01.2020 siinäkin autojen takalasi oli rikki. Palokunta oli rikkonut sen, jotta saa palon paremmin sammumaan?

  1. Takaa katsottuna vasemman puoleinen auto näyttää bemarin 5 sarjan e32 mallilta. Akku takapenkin alla. Jos sähkövika tullut ja akku kärähtänyt, niin palo voi levitä sieltä ja sytyttää bensatankin.

   1. Mutta, eikö tällöin takapenkinkin olisi pitänyt syttyä tulee? Kuten videolta näkyy takapenki ei ole lainkaan palanut, eikä hattuhyllykään juurikaan.

 4. Tässäkin pihalla uudenvuoden aattona räjähti roskapönttö ja paikalta poistui tällä kertaa ihan suomalaisia kusipäitä.
  Joten ählämeiden lisäksi on myös suomalaisia pyrömaaneja.

  1
  6
 5. Ongelma-autosta pääsee tulevaisuudessa helposti eroon ja vakuurusyhtiöt maksaa ( aikansa) Ruotsissa tämä toimii jo.Tekevätkö jopa pisnestä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.