Useilla henkilöllisyyksillä esiintyvät todellinen ongelma

buffer-1143485_960_720

Ruotsissa on noussut puheenaiheeksi henkilöt, joilla voi olla parhaillaan jopa kymmenen eri identiteettiä. Yleensä tällaiset henkilöt ovat kolmansista maista turvapaikanhakijoina tulleita tulijoita, jotka vaihtavat maan sisällä identiteettiä kuin sukkia. Lisäksi heillä voi olla monessa eri EU-maassa oma identiteetti.

Rajapoliisi Patrik Engström kertoo SVT:n uutisille, että väärien henkilöllisyyksien käyttö on tällä hetkellä suuri yhteiskunnallinen ongelma. Viimeksi on paljastunut noin 50-vuotias nainen, jolta on paljastunut ainakin 15 eri henkilöllisyyttä. Niin ikään on puhuttanut parikymppinen nuorukainen, jonka ikää ja oikeaa taustaa ei tiedä kukaan, mutta häneltä on kuitenkin löytynyt seitsemän eri henkilöllisyyttä, joista Ruotsin lisäksi osa oli ranskalaisia ja saksalaisia henkilöllisyyksiä.
Lainaus SVT:stä loppuu.


scam-3933004_960_720
 

Asia on tiedetty jo kauan

On ollut tiedossa jo pitkään, että kolmansista maista tulleiden henkilöiden on helppo saada itsensä sisään systeemiin nimellä kuin nimellä. Tämä siksi, että koska kehitysmaista tulleilta henkilöiltä ei vaadita käytännössä mitään papereita henkilöllisyyden todistamiseksi kun tulee maahan turvapaikanhakijana. ”Tippui Välimereen” riittää ”paperiksi”.
Tämä poikkeaa todella merkittävästi esimerkiksi Pohjoismaiden kansalaisten kohdalla. Kun suomalainen tekee Ruotsiin maahantuloilmoituksen niin henkilöllä pitää olla voimassaoleva henkilöpaperi tai passi, jotta ilmoitus otetaan vastaan. Lisäksi pohjoismaan kansalainen ei noin vain pysty heittämään hatusta henkilöllisyyttä muuttaessaan toiseen Pohjoismaahan. Nimittäin kun tekee maahanmuuttoilmoituksen niin Ruotsin viranomaiset lähettävät viikon parin viiveellä ilmoituksen Suomeen, jossa kerrotaan, että ko. henkilö on kirjoilla Ruotsissa ja Ruotsin sosiaaliturvan piirissä. Samalla henkilö poistetaan Suomen sosiaaliturvan piiristä. Jos tässä yhteydessä selviää, että henkilöllisyyttä ei löydykään Suomen Maamme-kirjasta (rekisteri, jossa kaikki suomalaiset ja maassa-asuvat ovat rekisteröitynä) niin silloin soitetaan poliisiin ja tehdään rikosilmoitus.
Pohjoismaan kansalaisen on siis todella vaikea saada itseään kirjoille väärällä keksityllä henkilöllisyydellä toiseen Pohjoismaahan, hyvän maiden välisten viranomaisyhteistyön takia. Mutta simsalabim, kun kyse on kehitysmaista tulleista turvapaikanhakijoista kukaan ei kysele yhtään mitään.
En tunne käytäntöä Suomessa, mutta luultavasti väärän henkilöllisyyden saanti on yhtä helppoa kehitysmaista tulleelle henkilölle kuin Ruotsissakin.
 

Mitä väärillä henkilöllisyyksillä sitten tehdään?

Niillä voi tehdä ainakin rahaa ja tietenkin kun yksi henkilöllisyys kosahtaa tai epäilee, että nimi on poliisin etsintäkuulutuksessa niin voi ottaa paketista uuden.
Rahan tekeminen on kohtuu helppoa. Ensinnäkin jokaisen henkilöllisyyden voi ilmoittaa työttömyyskassaan ja nostaa erilaisia sosiaaliapuja. Lisäksi jos näkee vaivaa esimerkiksi tekemällä henkilöllisyydelle työhistoriaa niin silloin lainahanat aukeavat. Jo muutaman kuukauden maassaolon jälkeen henkilöllisyys saa pikavippejä ja sen sellaista. Hitaasti hyvä tulee ja esimerkiksi vuoden jälkeen lainaluukusta voi tippua jo satoja tuhansia. Lisäksi luotolliset Visat ja Mastercardit. Niin ikään voi ostella osamaksuilla puhelimia, läppäreitä yms.
 

Subscribe
Notify of
guest
21 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Ingen Gripen

Tuttava jäi Suomessa eläkkeelle vankeinhoidon sosiaalipuolelta. Niissä hommissa pitäisi kuulemma osata puhua arabiaa, sillä suurin osa uusista tutkintavangeista ymmärtää parhaiten sitä.
Suurimmaksi ongelmaksi kertoi sen, että vankeihin ei voi luottaa lainkaan, sillä heiltä paljastuu useita eri henkilöllisyyksiä ja ystävällisen käytöksen takaa hirveitä rikoksia.
Mitähän kaikkea vastaavaa muut (kymmenet) tuhannet julkisen puolen työntekijät ovat kokeneet ?
Ihmeen hiljaista on kuitenkin julkisuudessa ollut.

M

”…pitäisi kuulemma osata puhua arabiaa…”
Siinä saavutettaisiin ilman muuta korruptoitumattomuuden maailmanennätys kun suomalaiset rakenteelliset korruptiot saataisiin järjestelmästä pois.

Risto Jääskeläinen

Näistä ei oikein ole silmiin sattunut virallisia tilastoja. Pikavippifirmojen luulisi älätävän, jos merkittävä määrä asiakkaista häviää vipppejä maksamatta? Kela taas maksanee vaikka maailman tappiin, kunhan muistaa asoida ”omassa” toimistossaan oikean passin kanssa. Milloin se enää edes on tarpeen naamatusten asioida?
Usealla henkilöllisyydellä voisi olla mahdollisuus useaan tuettuun asuntoonkin? Näiden vuokraamisella saattaisi tienata ihan hyvin?

Qroquius Kad

Asiaa tarkemmin tuntematta voisin olettaa pikavippifirmojen laittavan suurimman osan tappioistaan uusien asiakkaiden maksettaviksi. Mutta koska pikavippiala on hieman epämääräinen, saattavat myös sen perintätavat olla hieman epämääräisiä:
Hell’s Angels Finland MC:llä oli ainakin takavuosina yhtenä sivubisneksenään aivan laillinen perintäyritys, joka oli kirjattu Suomen yritysrekisteriin. Sitä jopa kiiteltiin:
se oli saanut perittyä lukuisia saatavia velallisilta, jotka vouti ja jopa käräjäoikeus olivat todenneet varattomiksi! Väkivaltaa ei tietääkseni oltu käytetty, koska ei tarvittu:
riitti, kun velallisen oven taakse saapui kaksi HAMC-liivikorstoa ilmoittamaan kohteliaasti velan takaisinmaksun tarpeesta.
En tiedä, onko ko. firma enää pystyssä. Voisin olettaa, että pikavippifirmoilla voi hyvinkin olla sopimuksia samankaltaisten perintäfirmojen kanssa.
Moral of the story:
just don’t mess with the quickie loans!

Turvapaikkaturismi

MATU MAKSETTAVAT SOSIAALITUET
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jameshirvisaari/46514-turvapaikkaturistien-sosiaalituet-sina-maksat/
Turvapaikkaturistien sosiaalituet – Sinä maksat!
jameshirvisaari
James Hirvisaari
21.9.2010 18:07
päivitetty 21.9.2010 18:07
Pääsy Suomeen tarkoittaa pääsylippua paratiisiin
Syksyllä 2009 valmistuneen selvityksen mukaan Suomen tarjoama rahallinen toimeentulo turvapaikanhakijoille on anteliainta koko Euroopassa ja luultavimmin koko maailmassa. Ilmainen asunto ja reilut käyttörahat ovat houkutelleet Suomeen ”turvapaikkaturisteja”. Oheisessa kuvassa sosiaalitukien vertailua eri Euroopan maiden kesken, kun maahan tulee perhe, johon kuuluu kaksi työtöntä aikuista ja kolme lasta. Kyseisessä esimerkkitapauksessa Suomen tarjoama 2283 €/kk muodostuu seuraavasti:
-kotihoidontuki
-asumistuki
-äitiysraha
-työmarkkinatuki
-lapsilisät
-kotinhoidontuen Helsinki-lisä
Toimeentulotukena maksettava vähimmäistuki esimerkkiperheelle olisi 1436 euroa, mutta edellä olevat ensisijaiset tukimuodot jo ylittävät perheen hyväksyttävät menot, joten toimeentulotukea ei sellaisessa tapauksessa makseta. Kotihoidontuen, jota ei tunneta sellaisenaan muualla maailmassa, osuus on esimerkkiperheessä lähes 700 €/kk.
Eräs tapaus
Suomeen saapunut etiopialainen kahden lapsen äiti sai sosiaalitukia 22 kuukauden aikana
lähes 56000 euroa:
Kansaneläkelaitokselta lapsilisää yhteensä 7488,75 €,
lasten kotihoidon tukea yhteensä 8708,10 € ja
äitiys- ja vanhempainrahaa yhteensä 2654 € sekä
Helsingin kaupungilta toimeentulotukea yhteensä 36872,27 €.
VEROTONTA tuloa kertyi keskimäärin 2500 euroa kuukaudessa.
Kyseisessä tapauksessa maksetun toimeentulotuen määrä on selityksien mukaan tavanomaista suurempi, mutta siitä ilmenee järjestelmän avokätisyys. Toimeentulotukien maksaminen on salaista tietoa, mutta koska kyseisessä tapauksessa oli toimittu petollisesti, asia vietiin oikeuteen ja siitä tuli julkinen. Korkeimman Oikeuden vapauttava päätös on pöyristyttävä, vaikka kyseessä on ollut selvästi viranomaisten harhauttaminen.
KKO:2009:14
http://www.kko.fi/45905.htm
Lapsiluvun vaikutus tukien määrään
Esimerkkinä vuoden 2009 syksyltä yksinhuoltajanainen, jolla on yhdeksän lasta. Rahallinen toimeentuloavustus on yhteensä 3562 €/kk, mikä merkitsee noin 43000 euron VEROTONTA vuosituloa.
Summa muodostuu seuraavasti:
-lapsilisät 1423 €
-asumistuki 728 €
-työmarkkinatuki 557 €
-toimeentulotuki 854 €
Kun lisäksi lasketaan yksinhuoltajalle tässä tapauksessa kuuluva elatustuki 402 euroa, kokonaissumma on lähes 4000 euroa. Mahdolliset harkinnanvaraisesti maksettavat ylimääräiset tuet tilapäiseen rahapulaan eivät näy laisinkaan kokonaissummassa.
Perheiden yhdistäminen
Vuonna 2009 vastaanotettiin noin 2200 perheenyhdistämishakemusta. Myönteisten ratkaisujen määrä on suuri, ja tapaukset koskevat lähinnä somalialaisia ja irakilaisia. Ruuhkautumisen takia vuoden 2010 lopulla avoinna on arviolta 5000 hakemusta.
Suomi on maailman anteliain perheenyhdistäjä. Suomi maksaa ainoana Euroopan maana jopa maahantulijoiden matkakustannukset. Vuodelle 2010 varattu lähes miljoonan euron määräraha yhdistettävien perheiden lentolippuihin on loppunut jo alkuvuodesta, ja määrärahoja on jouduttu korottamaan.
Tulijoista jopa 90 % on luku- ja kirjoitustaidottomia muslimeja.

#sipilä holding at rw one five

”kolmansista maista turvapaikanhakijoina tulleita tulijoita, jotka vaihtavat maan sisällä identiteettiä kuin sukkia. ”
Paitsi, että muslimimurjaaniterroristi ei ole ikinä vaihtanut sukkia. Varastanut kyllä, mutta myyntitarkoitukseen. Muuten, henk koht vihaan rasistisia puheita ja kiihottamista kansanryhmää vasten niin saatanasti.

Anonymous

Kultaseni! Muikeaa!

Sepeteus husun nauraja

Se on tuo SDP ja vihreät ja vasemmisto syyllisiä. Meidän rahaa jakavat ulkopuolisille ihmisille ja jopa muihin maihin. Ilman rahanjakoa ei olisi mitään ongelmaa. Mutta kun pitää leikkiä armopalojen jakajaa MUIDEN RAHOILLA on selvää että sosiaaliturvapaikka maistuu jonkunlaisille ihmisille. Koko sosiaalipullaa tulisi tiukentaa( ei voi olla lomalla afrikassa ja nostaa suomalaista sosiaalirahas).

Anonymous

Jep. Ja minua vituttaa se että, kun esim jollekkin käy huono tuuri tai sairastuu tai menee työpaikka yms, apuja ei saa. Kuulemma saa jos osaa hakea. Niin niin. Mutta näille tänne tunkeutuneille koukkunokka mulqvisteille jne järjestyy kaikki. Ilmaiseksi. Ja tämähän on ihan arvovalinta.

Siha Jupilä

Olen shokissa.

Anonymous

Muuten olen sitä mieltä, että Suomen ja Ruotsin rajalle pitää rakentaa korkea ja pitävä aita ja sille vartijat. Kaikki veneliikenne Pohjanlahdella lopetettava. Minäkin inhoan saatanasti kaikkea rasismia ja mitä se olikaan. Niin, kiihottamista kansanryhmää vastaan, ehdottomasti. Ja. Tekee mieli räyhätä, kun mulla on vain tämä yksi henkilöllisyys. Jos olis edes kaksi, tottakai tulisin paremmin toimeen.
Onko muuten kansanryhmän kiihottaminen lainvastaista? Entäs kiihottuminen, saako itse kiihottua? Jos saa, saako sanoa tai kirjoittaa siitä?

Anonymous

Jos olisi kolme-neljä henkilöllisyyttä, voisi lentää lomalle vaikka Somaliaan. Mogadishun kohdalla on Intian valtameren ihanat hiekkarannat. Tai satumaiseen Bagdadiin tai mihin tahansa näistä tuhannen ja yhden henkilöllisyyden maista. Tarpeeksi viisas asettuisi asumaan sinne jonnekin ja ottaisi vastaan kelan avustukset ja mikseipä muidenkin Euroopan maiden vastaavat avustukset, mikäs siinä. Esimerkiksi 38 henkilöllisyyttä jo voisi riittää mainiosti huolettomaan elämään ja vielä kissankin voisi elättää. Tosin huppu pitäisi aina olla päässä. Tässä en nyt valmistele rikosta enkä kiihota tai kehota rikollisuuteen, yritän vain suhteuttaa.
Nuo yhteiskunnan rahanjakelijat ylimmästä alimpaan portaaseen, minkälaisia vätyksiä ne on?

Anonymous

No, kissanikin on viisaampi.

Raaka Ile

Kiroan joka päivä sitä että synnyin väärän värisenä. Nyt olisi Onnelan aika.

Valekantis

Ruotsalainen Valkonaamakantis on niin tarkkaan kirjoissa ja kansissa että mikään ei jää keneltäkään salaan. Valkonaamakantiksen osoitetiedot, asuinpaikka, perhesuhteet, tulot, omaisuus, autot jne voi kuka tahansa moni-identiteettinen moniosaaja hakea netistä kun tietää mistä hakea. Kiitos siitä Retu, Löhönen ja kumppanit.
Ruotsissa on muuten valelääkäreiden lisäksi ainakin yksi valeupseeri joka on vuosikausia ollut mm. tiedustelupalveluhommissa. Hienoa! Tiedustelupalvelu ei viitsinyt/osannut tutkia taustoja. Turvassa ollaan.

Ongelma Lapsi

Vähintään kymmenissä tuhansissa liikkuu niiden “pakolaisten” määrä, jotka tehtailevat itselleen identiteettejä, ostavat ja myyvät niitä ja matkustelevat eri kaupunkien väliä (tai lähettelevät identiteettejä eniten maksaville kavereille) rahastaakseen sosiaaliturvaa kymmenistä eri paikosta saman aikaisesti.

Fatwantarkistaja

Jo hiton kauan aikaa sitten, eli yli 10 vuotta takaperin kuulin tarinan autokauppiaasta. Oli myynyt käytetyn auton ählylle. Ähly jätti osamaksut pystyyn. Autokauppias haastoi oikeuteen. Oikeuteen tuli aivan erinäköinen ähly. Autokauppaan tuli monia ählyjä uhkailemaan oikeusjutun tähden. Selvisi, että samalla passilla on tullut ainakin kolme ählyä Suomeen. Ehkä se passi on ”kadonnut” ja hankittu uusi ja vanha myyty uudelle ählylle? En väitä moista, mutta miten muuten tuo on mahdollista? Voihan sen postissa lähettää, mutta tarvitsee kai entinenkin ähly sitä joskus, vaikka autokaupoilla.
Toisen autokauppiaan tykö tuli muistaakseni somali (yksityiskohdat revin päästäni, sillä en voi kaikkea muistaa tällä päällä). Haluaisin ostaa tuon sinisen Volvon, totesi somali. Se on myyty, totesi autokauppias. Somali meni takaisin kiertelemään. Haluaisin ostaa tuon punaisen Saabin, somali intoili. Se on myyty, sanoi kauppias. Kolmannen mieluisan auton jälkeen somalikin sen tajusi: Taidat olla rasisti. Ja aivan vitunmoinen, tunnusti jobbari.
Tositarinoina noi mulle myytiin. Sellaisina niitä myös pidän.

Anonymous

Suomessa on täysin sama tilanne. Juuri näin kehitysmaalaiset kusettavat yhteiskuntaa.

Anonymous

Viisitoista kämppää veronmaksajien rahoilla. B&B bisneksen paikka. Sossurahst päälle.

Anonymous

https://www.kansalainen.fi/vuokralaiset-huijaavat-sodertaljen-sosiaalitoimelta-miljoonia-kruunuja-eraalla-huijarilla-on-7-kultasepanliiketta-ja-talo-irakissa/
Se on niin, että tavallinen ihminen ei kohta viitsi käydä töissä ja maksaa veroja, kun ne menevät tämmöiseen. Eurooppalaiset yhteiskunnat sortuvat, kun luottamus häviää.