Esittelyssä ammatti: Automaalivahti

soccer-673599_960_720.jpg
Kuvan automaalivahti ei liity mihinkään.

Aiemman jutun yhteydessä tuli ihmettelyä mikä ihme on automaalivahti. Se selvitetään nyt. Automaalivahti on ammatti. Automaalivahti ei vahdi kuitenkaan automaaleja vaan ihan jotain muuta.

Automaalivahti on puhtaasti bulvaani, joka ottaa autoja nimiinsä ja saa maksua suoraan siitä. Sitten jotkut bulvaanit ostavat autoja omiin nimiinsä ja vuokraavat niitä eteenpäin ihan kuin mikä tahansa car rent. Eli jos ostat auton, mutta et halua sitä jostain syystä omiin nimiisi niin löytyy bulvaani eli automaalivahti, joka x-kruunua vastaan pitää autoa omilla nimillä. Tai jos et halua ostaa autoa niin voit vuokrata automaalivahdilta auton x-kruunulla kuukaudessa. Ensimmäinen on kuitenkin kaikista yleisin, ehkä 95 % koko toiminnasta.

Mitä järkeä? Siitä voidana tosiaankin kiistellä. Rikolliset käyttävät tällaisia autoja keikkahommissa, huumesalakuljetuksissa yms rikollisessa toiminnassa, jossa halutaan välttää omien tietojen ikäänkuin leviäminen. Mutta suurin ryhmä kai on puhtaasti ”välinpitämättömät pikkuhampit”, jotka käyttävät bulvaania ihan vain siksi, että sillä voi kiertää kaikki tietullinmaksut, joita esimerkiksi Tukholman seudulla saattaa kertyä ihan pikku ajollakin useita tuhansia kruunuja kuukaudessa. Lisäksi voi laitta ”piikkiin” kaikki parkkisakot, joita niitäkin kertyy väistämättä kuukaudessa useita tuhansia kruunuja.

Niin ikään ”piikkiin” voidaan laittaa ajoneuvon käyttömaksut ja vakuutukset. Ruotsissahan ei ole pakollista autovakuutusta samaan tapaan kuin Suomessa. Mutta jos autoa ei vakuuta ja se on rekisteröity liikennekäyttöön niin sen jälkeen alkaa juoksemaan valtiollinen vakuutusmaksu, joka on tuplasti kalliimpi kuin vakuutusyhtiön maksu. Eli Ruotsissa ei siten ole liikenteessä yhtään liikennekäyttöön merkittyä vakuuttamatonta autoa.

Lisäksi tällaisilla autoilla tankataan hirvittävät määrät juoksubensaa. Pari vuotta sitten juttelin Husbyn Shellin omistajan kanssa ja hänen mukaansa juoksubensoja tankataan 3-5 kertaa päivässä juuri tällaisilla autoilla. Tosin ko. Shellillä juoksubensat loppuivat etukäteismaksun myötä.

Autobulvaanit ottavat kaikki autosta tulevat velat ja maksut ”omiin nimiinsä”. Kuulostaa tyhmältä, mutta jos on ennestään menettänyt luottotiedot eikä niitä ikinä saa takaisin niin mitä väliä. Jos ottaa omiin nimiinsä useita autoja siinä tienaa mukavasti. Parhaimmissa tapauksissa henkilöllä on ollut jopa 100 autoa nimissään. Jos jokainen näistä maksaa 500 kruunua kuussa niin verotonta täpäkkää pätkähtää kuukaudessa käteen 50 000 kruunua eli reilu 4 733 euroa. Ihan mukava kuukausipalkka rennosta työstä, jossa on joustavat työajat ja erilaisia työsuhde-etuja, joita ei tehdastyössä ole.

Automaalivahtien autot ovat olleet halvanpuoleisia kotteroita, että ketään osapuolta ei pahemmin vituta jos auto mällätään tai se takavarikoidaan. Monesti tällainen auto saatetaan hylätä kolaripaikalle. Tyypit vain poistuvat paikalta. Kun auton ”omistajalle” soitellaan niin ”kaverilla, jonka nimeä en muista, lainassa”.

Homma alkaa pikkuhiljaa olemaan menneen talven lumia, sillä lainsäädännöllä saatiin takavuosien villiin menoon hillintää. Ensinnäkin nykyään suurimmassa osassa poliisiautoista on rekisterikilpien lukulaitteet, joka ilmoittaa esimerkiksi jos rekisterinumerolle on merkitty yli 5 000 kruunua maksamattomia parkkisakkoja tai tietulleja. Poliisi takavarikoi tällaisen auton saman tien tien päältä. Lisäksi jos jollain autolla otetaan liian usein juoksubensoja niin tällainenkin merkitään poliisin lukulaiterekisteriin ja auto pysäytetään tien päällä tavatessa.

Suurkaupungeissa näitä automaalivahteja on ollut perinteisesti useita. Mitään tarkkaa määräähän ei tiedetä, mutta on ilmiselvää, että jos nimi on Muhammed ja nimissä 50 autoa, mikä on homman nimi.

Mainokset

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

19 thoughts on “Esittelyssä ammatti: Automaalivahti

 1. Saatanan juoksubensamatut ja syntiset automaalivahdit!
  Kunnon ”maalitus” ja kaulaote, ja vankityrmään tuon kuvan kaltaiset ”maalivahdit” joutaa!
  Aaamen………

  22
  1. Elähä nyt, kyseessähän on vaan innovaatio, jonka Ruotsin kaltainen innovaatiomatuekosysteemi kykenee luomaan.

   16
  2. Paljon Onnea Junes, syntymäpäivänäsi!🌹🎀 14.1.2020.

   t. ihailijatar, poliittinen kannattajasi Stadista, Ugritar
   (Koska ei ole erillistä ketjua, laitan tähän.)

 2. Oikeuslaitos inklusiive poliisit on aina niin auttamattoman hidas että kaikki kerkiää aina menemään täysin päälaelleen ennenkuin joku keksii ehdottaa komiteaa ja komitea kerkii jauhamaan asiat valmiiksi seuraavaa kierrosta varten. Kaikenlainen lakien muuttaminen kestää vuosikausia. Eli rikollisilla on aina muutaman vuoden etumatka vähintään.

  18
 3. Ellen tietäisi, luulisin tämän olevan rasismia. Muslimien ja mustalaisten kimpussa tässä taas ollaan. Näön vuoksi silloin tällöin otetaan sivuun joku valkolainen vääräuskoinen, ettei homma ole niin läpinäkyvää.

  11
  1. Ei mustalaiset pyöritä tuota automaalivahtihommaa, se on lähi-itäläisten ja etenkin marokkolaisten bisnes…

   21
   1. Aika monasti taitaa olla muutenkin yhteiskunnan tukipylvään asemassa nuo automaalivahdit ts. narkkeja, alkkeja etc. joilla on muutenkin elämä kuosissa ja ei tarvitse murehtia huomisesta/ töihin menosta.
    Taisi olla juttua jo vuosikymmen (ellei enemmän) sitten tästä asiasta, silloin heitä kyllä kutsuttiin eri nimikkeellä mutta ei jaksa muistaa mikä se oli, toimenkuva kuitenkin pysynyt ennallaan.

  1. Joo sieltä tosiaan löytyy tyyppejä, joilla on tuhansia autoja nimillään…

   18
   1. Tyypillistä Ruotsia on että kukaan ei reagoi eikä välitä vaikka asiat (automaalivahdit, vuokrakämppämaalivahdit jne) saisi esille nappia painamalla.

 4. Automaalivahti on siis virallisesti auton omistaja. Silloinhan hän voi periaatteessa myydä auton kenelle haluaa. Eri asia, että hänelle voi siitä koitua väkivaltaisia seurauksia.

  Jos hän on vaikka karkotuspäätöksen saanut mamu, joka päätöksen mukaisesti poistuu maasta, saa siitä starttirahan. Jos auton ostaja on normikansalainen, auto jää hänelle, koska automaalivahti oli omistaja.

  1. Automaalivahti ei voi myydä autoa, koska paperit ovat todellisen omistajan hallussa.

   Homma menee niin, että automaalivahti ottaa auton omiin nimiinsä, mutta allekirjoittaa samalla luovutustodistuksen, jonka hän antaa todelliselle omistajalle.

   Automaalivahti ei voi myydä autoa, koska viralliset paperit ovat auton oikealla omistajalla.

   Automaalivahti on henkilö, jolla ei ole luottotietoja, ja sen takia kyseiselle autolle määärättyjä ylinopeussakkoja, pysäköintisakkoja, ajoneuvoveroja , vakuutusmaksuja ja ruuhkamaksuja ei tarvitse maksaa.
   Suomessa ei ole tälläistä ilmiötä, koska autoa ei saa katsastettua, jos ajoneuvoveroa tai vakuutusmaksuja ei ole maksettu

   12
   1. Juuri näin. Sillä erotuksella, että omistaja voi tilata rekisteriotteen netistä muutamalla näppäyksellä kotiinsa tai siihen osoitteeseen, jossa on kirjoilla. Vaikka sen auton paperit olisivat sillä auton käyttäjällä, niin bulvaani voisi joka tapauksessa tilata paperit ja myydä sen auton. Tietenkin sitten eri asia kuka ostaa pelkät auton paperit, sillä pitäisihän se autokin olla siinä silmien alla kun seteleitä lasketaan.

  2. Kyllä, maalivahti omistaa virallisesti auton ja voisi tietenkin myydä sen. Mutta yleensä nuo autot eivät ole kuin 10-30 000 kruunun autoja, että se on loppujen lopuksi pikkuraha tappotuomiosta.

   11
 5. Täytyy sentään nostaa hattua yrittelijäisyydestä.
  Eikö tämän tyyppinen tuottava yrittelijäisyys ollut juuri se mitä maahanmuutolla haettiin!

 6. Täytyy muistaa, että nämä tekijät ovat vainoa ja kidutusta paenneita alaikäisiä orpolapsia. Siis sotarikollisia partalapsia.

 7. Voisitteko kertoa mikä automaalivahti on ruotsiksi ja
  miksi se on nimenomaan maalivahti eikä vaan autovahti?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.