Esittelyssä ammatti: Automaalivahti

soccer-673599_960_720.jpg
Kuvan automaalivahti ei liity mihinkään.

Aiemman jutun yhteydessä tuli ihmettelyä mikä ihme on automaalivahti. Se selvitetään nyt. Automaalivahti on ammatti. Automaalivahti ei vahdi kuitenkaan automaaleja vaan ihan jotain muuta.

Automaalivahti on puhtaasti bulvaani, joka ottaa autoja nimiinsä ja saa maksua suoraan siitä. Sitten jotkut bulvaanit ostavat autoja omiin nimiinsä ja vuokraavat niitä eteenpäin ihan kuin mikä tahansa car rent. Eli jos ostat auton, mutta et halua sitä jostain syystä omiin nimiisi niin löytyy bulvaani eli automaalivahti, joka x-kruunua vastaan pitää autoa omilla nimillä. Tai jos et halua ostaa autoa niin voit vuokrata automaalivahdilta auton x-kruunulla kuukaudessa. Ensimmäinen on kuitenkin kaikista yleisin, ehkä 95 % koko toiminnasta.
Mitä järkeä? Siitä voidana tosiaankin kiistellä. Rikolliset käyttävät tällaisia autoja keikkahommissa, huumesalakuljetuksissa yms rikollisessa toiminnassa, jossa halutaan välttää omien tietojen ikäänkuin leviäminen. Mutta suurin ryhmä kai on puhtaasti ”välinpitämättömät pikkuhampit”, jotka käyttävät bulvaania ihan vain siksi, että sillä voi kiertää kaikki tietullinmaksut, joita esimerkiksi Tukholman seudulla saattaa kertyä ihan pikku ajollakin useita tuhansia kruunuja kuukaudessa. Lisäksi voi laitta ”piikkiin” kaikki parkkisakot, joita niitäkin kertyy väistämättä kuukaudessa useita tuhansia kruunuja.
Niin ikään ”piikkiin” voidaan laittaa ajoneuvon käyttömaksut ja vakuutukset. Ruotsissahan ei ole pakollista autovakuutusta samaan tapaan kuin Suomessa. Mutta jos autoa ei vakuuta ja se on rekisteröity liikennekäyttöön niin sen jälkeen alkaa juoksemaan valtiollinen vakuutusmaksu, joka on tuplasti kalliimpi kuin vakuutusyhtiön maksu. Eli Ruotsissa ei siten ole liikenteessä yhtään liikennekäyttöön merkittyä vakuuttamatonta autoa.
Lisäksi tällaisilla autoilla tankataan hirvittävät määrät juoksubensaa. Pari vuotta sitten juttelin Husbyn Shellin omistajan kanssa ja hänen mukaansa juoksubensoja tankataan 3-5 kertaa päivässä juuri tällaisilla autoilla. Tosin ko. Shellillä juoksubensat loppuivat etukäteismaksun myötä.
Autobulvaanit ottavat kaikki autosta tulevat velat ja maksut ”omiin nimiinsä”. Kuulostaa tyhmältä, mutta jos on ennestään menettänyt luottotiedot eikä niitä ikinä saa takaisin niin mitä väliä. Jos ottaa omiin nimiinsä useita autoja siinä tienaa mukavasti. Parhaimmissa tapauksissa henkilöllä on ollut jopa 100 autoa nimissään. Jos jokainen näistä maksaa 500 kruunua kuussa niin verotonta täpäkkää pätkähtää kuukaudessa käteen 50 000 kruunua eli reilu 4 733 euroa. Ihan mukava kuukausipalkka rennosta työstä, jossa on joustavat työajat ja erilaisia työsuhde-etuja, joita ei tehdastyössä ole.
Automaalivahtien autot ovat olleet halvanpuoleisia kotteroita, että ketään osapuolta ei pahemmin vituta jos auto mällätään tai se takavarikoidaan. Monesti tällainen auto saatetaan hylätä kolaripaikalle. Tyypit vain poistuvat paikalta. Kun auton ”omistajalle” soitellaan niin ”kaverilla, jonka nimeä en muista, lainassa”.
Homma alkaa pikkuhiljaa olemaan menneen talven lumia, sillä lainsäädännöllä saatiin takavuosien villiin menoon hillintää. Ensinnäkin nykyään suurimmassa osassa poliisiautoista on rekisterikilpien lukulaitteet, joka ilmoittaa esimerkiksi jos rekisterinumerolle on merkitty yli 5 000 kruunua maksamattomia parkkisakkoja tai tietulleja. Poliisi takavarikoi tällaisen auton saman tien tien päältä. Lisäksi jos jollain autolla otetaan liian usein juoksubensoja niin tällainenkin merkitään poliisin lukulaiterekisteriin ja auto pysäytetään tien päällä tavatessa.
Suurkaupungeissa näitä automaalivahteja on ollut perinteisesti useita. Mitään tarkkaa määräähän ei tiedetä, mutta on ilmiselvää, että jos nimi on Muhammed ja nimissä 50 autoa, mikä on homman nimi.

Subscribe
Notify of
guest
19 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
PastoriNikulainen

Saatanan juoksubensamatut ja syntiset automaalivahdit!
Kunnon ”maalitus” ja kaulaote, ja vankityrmään tuon kuvan kaltaiset ”maalivahdit” joutaa!
Aaamen………

pensavero ylös vihreät yhteydet

Elähä nyt, kyseessähän on vaan innovaatio, jonka Ruotsin kaltainen innovaatiomatuekosysteemi kykenee luomaan.

Onnea, Junes!

Paljon Onnea Junes, syntymäpäivänäsi!🌹🎀 14.1.2020.
t. ihailijatar, poliittinen kannattajasi Stadista, Ugritar
(Koska ei ole erillistä ketjua, laitan tähän.)

Tyhmyys, laiskuus ja hyvä palkka

Oikeuslaitos inklusiive poliisit on aina niin auttamattoman hidas että kaikki kerkiää aina menemään täysin päälaelleen ennenkuin joku keksii ehdottaa komiteaa ja komitea kerkii jauhamaan asiat valmiiksi seuraavaa kierrosta varten. Kaikenlainen lakien muuttaminen kestää vuosikausia. Eli rikollisilla on aina muutaman vuoden etumatka vähintään.

Fatwantarkistaja

Ellen tietäisi, luulisin tämän olevan rasismia. Muslimien ja mustalaisten kimpussa tässä taas ollaan. Näön vuoksi silloin tällöin otetaan sivuun joku valkolainen vääräuskoinen, ettei homma ole niin läpinäkyvää.

Tuumaaja

Aika monasti taitaa olla muutenkin yhteiskunnan tukipylvään asemassa nuo automaalivahdit ts. narkkeja, alkkeja etc. joilla on muutenkin elämä kuosissa ja ei tarvitse murehtia huomisesta/ töihin menosta.
Taisi olla juttua jo vuosikymmen (ellei enemmän) sitten tästä asiasta, silloin heitä kyllä kutsuttiin eri nimikkeellä mutta ei jaksa muistaa mikä se oli, toimenkuva kuitenkin pysynyt ennallaan.

Pasi T

Tuo jutussa mainittu sadan auton omistaminen on ihan kevyttä kauraa.
Pari vuotta sitten oli SVT: llä juttu, jossa kerrotiin, että yhdelle henkilölle oli rekisteröity 2685 autoa.
Kun oli tutkittu rekisteristä sellaisia henkilöitä, joiden nimissä on yli 10 ajoneuvoa, niin löytyi 512 automaalivahtia, joiden nimissä oli yhteensä 28 897 autoa.
lähde: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/organiserad-brottslighet-bakom-hundratals-bilmalvakter

Ruotsin viranomaiset kyttäävät vain kantiksia

Tyypillistä Ruotsia on että kukaan ei reagoi eikä välitä vaikka asiat (automaalivahdit, vuokrakämppämaalivahdit jne) saisi esille nappia painamalla.

Ilmari

Automaalivahti on siis virallisesti auton omistaja. Silloinhan hän voi periaatteessa myydä auton kenelle haluaa. Eri asia, että hänelle voi siitä koitua väkivaltaisia seurauksia.
Jos hän on vaikka karkotuspäätöksen saanut mamu, joka päätöksen mukaisesti poistuu maasta, saa siitä starttirahan. Jos auton ostaja on normikansalainen, auto jää hänelle, koska automaalivahti oli omistaja.

Pasi T

Automaalivahti ei voi myydä autoa, koska paperit ovat todellisen omistajan hallussa.
Homma menee niin, että automaalivahti ottaa auton omiin nimiinsä, mutta allekirjoittaa samalla luovutustodistuksen, jonka hän antaa todelliselle omistajalle.
Automaalivahti ei voi myydä autoa, koska viralliset paperit ovat auton oikealla omistajalla.
Automaalivahti on henkilö, jolla ei ole luottotietoja, ja sen takia kyseiselle autolle määärättyjä ylinopeussakkoja, pysäköintisakkoja, ajoneuvoveroja , vakuutusmaksuja ja ruuhkamaksuja ei tarvitse maksaa.
Suomessa ei ole tälläistä ilmiötä, koska autoa ei saa katsastettua, jos ajoneuvoveroa tai vakuutusmaksuja ei ole maksettu

Anonymous

Täytyy sentään nostaa hattua yrittelijäisyydestä.
Eikö tämän tyyppinen tuottava yrittelijäisyys ollut juuri se mitä maahanmuutolla haettiin!

Eero

Täytyy muistaa, että nämä tekijät ovat vainoa ja kidutusta paenneita alaikäisiä orpolapsia. Siis sotarikollisia partalapsia.

Sampo

Voisitteko kertoa mikä automaalivahti on ruotsiksi ja
miksi se on nimenomaan maalivahti eikä vaan autovahti?

Matu paatunut patu

Automaalivahti (bilmålvakt): https://sv.m.wikipedia.org/wiki/M%C3%A5lvakt_(brottslighet)
Sitten on myös olemassa paatunut, pakkomielteinen autovarasmatu joka kerta kerran jälkeen varastaa kalliita autoja ja ajaa niitä 200km/t pitkin teitä ja asumuksia. Eräs tällainen tunnettu autovarasmatu ajoi kuoliaaksi 50- kymppisen miehen viime yönä (Expressen).

Ei ensimmäinen eikä viimeinen kerta

Ei ensimmäinen kerta kun sama matu varastaa auton ja kaahaa, on suoranainen julkkis tällä alalla. Nyt onnistui tappamaan miehen ja vahingoittamaan kolmea muuta henkilöä:
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/tre-till-sjukhus-efter-trafikolycka-pa-orbyleden