Tukholman pommin jäljet – kuin sotatoimialueelta

Kuvakaappaus - 2020-01-13 22-04-13.png

Kuvakaappaus 2020-01-13 22-51-22

 

Tukholman viimeöinen Östermalmin räjähdys on ravistellut yhteiskuntaa. Poliisi- ja poliittista johtoa myöten näytetään olevan kyllästyneitä. Mutta oikein ei tiedetä mitä pitäisi tehdä.

Räjähdyksen jälki on tyrmäävää. Moni muistaa taanoisen Linköpingin pommin, jossa jälki oli kuin sotatoimialueella. Tukholman pommin jäljet ovat suurinpiirtein samanlaisia. Sillä poikkeuksella, että Tukholman pommi tulee jotenkin ikäänkuin ”lähemmäs” monia ihmisiä.

Olen etsinyt parhaat kuvat pommitapahtumasta ja kannattaa käyttää minuutti pari aikaa ja pohtia kuva kuvalta jälkeä. Linkki johta Blåljusbilder-nimiseen Instagram-tilille, jossa kuvia on kymmeniä.

Lisää hyviä kuvia täältä.

Jälki on tyrmäävää. Rikkoontuneita ikkunoita maatasosta ylimpään kerrokseen, palasiksi räjähtäneitä autoja ja moskaa kuin konsanaan sotatoimialueella.

Talon rakenteiden kerrotaan saanee vaurioita, ts. esimerkiksi jotain betonielementtejä tms on siirtynyt. Räjähdys on poliisin mukaan pahin ja voimakkain mitä Tukholmassa on tapahtunut viime vuosina.

Alamaailmassa teon motiivista keskustelu käy kiivaana. Tosiasiassa kuitenkaan mitään kunnon motiivia ei ole löytynyt. Tarkoittaa myös sitä, että ei ole löytynyt ketään potentiaalista ”kohdetta”, jota olisi haluttu pelotella tai jopa murhata. Joitakin hyvin hataria yhteyksiä on löydetty, mutta silti mitään konkreettista ei ole toisin kuin useimpien rikosjuttujen yhteydessä motiivi löytyy melko pian.

Tukholman poliisi on julistanut ns. särskild händelse = erityinen tapahtuma, tarkoittaa sitä, että poliisi tulee käyttämään paljon resursseja tapahtuman selvittämiseen ja sille myönnetään lisävoimia tapahtuman tutkimiseen.

Seurataan tilannetta. Jutusta kehkeytyy eittämättä mielenkiintoinen. Olen itse paikalla Tukholmassa ensi viikolla kyselemässä mitä tapahtuu.

Mainokset

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

21 thoughts on “Tukholman pommin jäljet – kuin sotatoimialueelta

  1. Niin ei munkaan mielestä tässä ole kyse mistään muusta kuin vaan niistä kivoista monikulttuurisista hetkistä..

   48
   1. Tätä hullua kaaosta suvakit haluavat tänne, vai voiko olla niin etteivät edes tajua mihin tämä johtaa myös täällä, me ikävä kyllä joudumme vielä jossain vaiheessa euroopassa käymään verisen sodan päästäksemme eroon noista paska kasoista.

    15
 1. ”Poliisi- ja poliittista johtoa myöten näytetään olevan kyllästyneitä” -Epäilemättä, mutta mitään ei voida tehdä, kun ongelmien syytäkään ei saa, tai uskalleta sanoa ääneen. Taas tyydytään hassuihin kiertoilmauksiin, kuten ”erityisherkkä alue” ”syrjäytynyt nuoriso” jne. ja toivotaan että ehkä nämä kepposet loppuvat ajan myötä itsestään jos emme kuule mitään, näe mitään tai varsinkaan tee mitään.

  58
 2. Tätä voisi yrittää korjata lisäämällä maahanmuuttoa ja kotiuttamalla ISIS kalifaatin väkeä. Saattaa näihin pommi attentaatteihin olla syynä myös kantaruotsalaisten huono sopeutuminen maahanmuuttajien kulttuuriiin. Löfven varmaan löytää syyksi köyhyyden ja vaatii lisää veronmaksajien rahoja maahanmuuttajien aseistam… ei kun siis kotouttamiseen.

  41
  1. Osuit aivan oikeaan.

   Ongelma ei ole tapahtuneessa – vaan sen tulkinnassa ja siihen reagoinnissa.

   Monikulttuurinen räjähdys. Se ei ole ongelma. Se on rikkaus. Niitä ei kuulu kavahtaa, niistä tulee iloita, nauttia.

   Eli oikea korjaus on todellakin lisätä lähi-idän maahantuontia ja islamia.

   Jos sinulle laitetaan kädelle pieni papana koiranpaskaa, tunnet inhoa.

   Kun sinut upotetaan altaalliseen sian virtsaa ja paskaa – et sen jälkeen jaksa enää edes reagoida johonkin kuivaan pikku papanaan.

   Vika on asenteissa – ja ne voidaan korjata maksimaalisella annoksella paskaa.

   Vassokuu svenssonit. Därifron tvättas.

   31
 3. Joka tapauksessa kun emme vielä tiedä mitään motiivia teolle, eikä alamaailmakaan ole tietoinen asiasta, niin kannattaa pitäytyä jyrkistä mielipiteistä, sillä räjähdyspaikka viittaa siihen, että siellä voi olla taustalla vaikka minkälaisia rahakuvioita.

 4. Suurempia pommeja pitää olla. Julkisivu kun ropisee kadulle, alkaa ilotulitus olemaan kohillaan. Eihän tästä muuten mitään tule.

  18
  1. Juuri niin, isompia pommeja vaan! Mutta panostajat ovat vielä aika paskoja, kun eivät saa yhtä kerrostaloa sortumaan. Harjoitusta kaipaavat johon Loveni voisi tarjota resurssejaan eli kotoutusrahaa ja jotain kurssia.

   12
 5. Tuliko keppostelu liian lähelle jotain poliittisen eliitin kulmia kun kiinnostusta herättäny? Onko tosta jopa kuljettu ministeriautolla ohi joskus?

  18
  1. Ei näy loppua. Eikä tule näkymäänkään. Suomessa ollaan pikkuhiljaa vasta pääsemässä alkuun. Onkin mielenkiintoista nähdä reaktiot kun jossain pamahtaa tms. Ja jos vielä sattuisi vaikkapa joku ” he ovat osa meitä ” tyyppi asumaan naapurissa.

 6. Poliisijohto kiirehti selittämään ettei kyse ole terrorismista. Mielestäni kyse on maahanmuutto terrorismista ja terrorismista yhteiskuntaa vastaan, josta pitäsi vääntää laki Ruotsissa ihan erikseen ja rangaistukset sitä myöten. Kuin suvakkien keksimä vihapuhe ja kiihottaminen kansanryhmää vastaan tuomiot.

  19
  1. Juuri niin. Jos ei pommi-iskun tarkoitus ole herättää pelkoa niin mitä sitten. Kaikki terrorismin kriteerit on täytetty.

   10
 7. Näkisin ainoana realistisena vaihtoehtona, että Ruotsin täytyy nyt vain kestää ja mennä eteenpäin. Ei kyllästymiselle valtaa ja silleen… kylä te tiedätte.

 8. Kyllä täytyy sanoa, että Ruotsalainen poliisi on todella kädetön. Tämän luokan terrorismi on niin arkipäivää ruotsissa, että on turhaa väittää muuta. Puhumattakaan autopaloista.

  Ruotsalaiset viranomaiset ovat mestareita nimeämään rikospaikan, aivan niin kuin tämän ”erityinen tapahtuma” Eihän tämä ole mikään erityinen tapahtuma.? Tämähän on täysi kopio tapahtumasta mikä tapahtui Linköping:issä taannoin.

  12
 9. Olen tuossa talossa käynytkin. Muistaakseni kadun toisella puolella on iso virastorakennus, en muista mikä virasto. Jospa pommi-isku menikin väärään osoitteeseen?

 10. Eli siinä on 6 kerroksisen kerrostalon kaikki ikkunat molemminpuolin katua pamahtanu säpäleiksi ja kaikki lähialueen kämpät ja autoikkunat myös.
  Lasku varmaan 250 000 euroa minimaalisesti.
  Jossain se raja tulee kun joku täytyy ne korjata ja lasku maksaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.