Yön aikana kaksi suurta räjähdystä

Kuvakaappaus 2020-01-13 10-16-56.png

Yön aikana tehtailtiin useita räjähdyksiä. Tukholmassa ja Uppsalassa voidaan puhua todellisesta pommista, sillä molemmissa tapauksissa kiinteistö sai suuria vaurioita.

Tukholman pommitus alkoi klo 01.00 aikaan. Östermalmilla sijaitsevan kerrostalokiinteistön edustalle viritettiin pommi. Räjähdyksen ääni kuului useiden kilometrien päähän. Esimerkiksi muuan mies kertoo Pt-medialle, että asuu Lidingössä muutaman reilu kilometrin päässä ja heräsi räjähdysääneen unen läpi.
Kuvakaappaus 2020-01-13 10-07-51.png
 
Räjähdyspaikka on Östermalmilla Gyllenstiernsgatanin ja Karlavägenin nurkilla eli Östermalmin Gärdetin puoleinen sivu. Voidaan sanoa, että pommi räjähti siten melko vauraalla alueella. Poliisi evakuoi yöllä koko rakennuksen ja ainakin 30 henkilöä joutui lähtemään evakkoon.
Räjähdyksen voimasta kertoo se, että kadulla pysäköitynä olleet autot siirtyivät metrin paineaallon voimasta. Alla kuvaa Tukholman räjähdyksestä.
https://static-cdn.sr.se/sida/images/83/052fa0e8-5fc6-43c2-9542-f4b223b91a1b.jpg
Räjähdyksen motiivi on epäselvä. Talossa ja rapussa asuvat henkilöt ovat kaikki yli 50 vuotiaita, suurin osa kuitenkin jo eläkeikäistä porukkaa. Yksi mahdollinen motiivi voisi olla se, että talossa asuu asianajaja, joka tehnyt huonoa jälkeä ja Rinkebystä on joutunut nuorukaisia vangituksi. Vahinkopommi kuulostaa liian epätodennäköiseltä eikä mikään riemupommikaan ole uskottava. POLISEN
Seurataan tapahtumaa, sillä lonkkatuntuma kertoo, että tästä syntyy jotain jännittävää.
Uppsalassa räjäytettiin pommi klo 03.00 aikaan. Räjähdyspaikka oli kaupungin keskustassa sijaitsevan ravintola yökerhon edustalla. Kiinteistön vaurioiden kerrotaan olleen isoja ja vieressä olleet muutamat autotkin saivat vaurioita. POLISEN
Kummassakaan räjähdyksessä ei tapahtunut henkilövahinkoja. Poliisi tutkii asioita yleisenä vaaran aiheuttamisena, mutta ketään ei ole otettu kiinni epäiltynä teoista.

Notify of
guest
36 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
ED209

Ruotsi on muuttunut maaksi, jossa on hengenvaarallista asua. Ruotsin demarit ja viheät pitävät jatkuvaa räjäyttelyä ja ammuskeua aivan normaalina asiana.

pensavero ylös vihreät yhteydet

Eihän tuossa ketään kuollut. Pientä jäynää vain tekivät. Varmaan oli paikallinen valkonaama asialla, kun mummo ei antanut eläkettä bilehommiin!

Qanon

Koska tuolla ruotsissa aletaan asettaa johtoo syytteisiin, kai tässä nyt pikku hiljaa rupeis vastuussa oleviakin olemaan..?

Hähhähhäääääääää

Höpö höpö. Ilmoitusherkkyys on vain madaltunut.

Anonymous

Mitäs pienistä.
Tärkeämpää seurata Sussexin herttuaparin vaiheita.

PastoriNikulainen

Alimmainen kuva käyty nappaamassa jostain beirutista joskus???
Noh, siltä se näyttää. Ja jos ruotsi näyttää jo nyt beirutilta, ei se hyvältä näytä muutaman vuoden päästä.
Ruotsi on menetetty maa ja näin ollen äärimmäisen vaarallinen rajanaapuri, koska rajakontrollia tai kunnollista muuria tuolla ei nimeksikään ole.
Aamen…..

T

Ei Beirutissa ole noin rauhatonta. Ruotsissahan on jatkuvasti räjähdyksiä, Beirutissa sisällissota loppunut jo aikaa sitten. Tai…ehkä sisällissota ei loppunut Beirutissa vaan se vain siirtyi uotsiin.

T

Oikeudenmukaista että hyvätkin alueet saavat nauttia monikultista.

M

“talossa asuu asianajaja, joka tehnyt huonoa jälkeä ja Rinkebystä on joutunut nuorukaisia vangituksi”
Jos näin olisi, uskaltaisiko kukaan enää ajaa nuorukaisten™ asiaa?

Anonymous

Östermalmilla ei liene monta SD-n äänestäjää vielä. Luottavat moderaatteihin ja kristillisiin ja ovat jopa suvaitsevaisia periaatteessa.

Johan

16,11 % äänesti SD:tä Östermalmilla. Tuolla tilasto:
https://data.val.se/val/val2018/slutresultat/R/valdistrikt/08/83/0115/index.html

h44

Jatkuva 100% kamera yms. tekninen valvonta Kiinan malliin ja alkaa syyllisiä löytyä.

Rouhiainen

Östermalmin pommi räjähti Aftonbladetin mukaan talon sisällä eikä edustalla. Sisäkuvista näkyykin miten hissinovi on vääntynyt puoliksi irti jne.
Mutta ei hätää. Media uutisoi että Löffykkä on soittanut Iranin Rouhiaiselle ja sanonut kovan sanan. Asia ei tietenkään ole näin vaan Löffykkä kyseli itse asiassa Rouhiaiselta neuvoja..

ike

Olisi mielenkiintoista ottaa pikku veto. Koskahan ruotsi myöntää olevansa sisällissodassa. Veikkaan että ei koskaan. Jossakin vaiheessa tulee muslimienemmistö ja porukkaa alkaa valumaan muihin maihin turvapaikanhakijoiksi. Sen verran tyhmää tämä nykyinen vihervasemmisto ja aivopesty kansa on, niin ruotsissa kuin suomessakin. Toivon todella olevani väärässä.

ike

Voitte olla oikeassa. Tuo sietokyvyn nousu kyllä nykyisin näkyy aika monella sektorilla. Ei myöskään tule sisällissotaa jos kaikki hoituu “salamitaktiikalla”. Hieno vertaus jonka opin joskus nuoruudessani englantilaisesta tv-sarjasta Yes, Prime Minister . Kyseessä on periaatteessa sama asia. Ihminen on niin kumma otus että kaikkeen tottuu. Koska kynnys ylitetään. Kukaan ei tiedä.

Ruotsi haluaa olla pahassakin paras

Sietokyvyn nousemisen näkee jo siinä ettei mitään pikku-uutisia viitsi/ehdi enää edes lukea vaan pitää keskittyä vain niihin pahimpiin.

Hade Aning

Tuo kuulostaa optimistisimmalta ennusteelta. Räjäyttäjät ovat kai jäävuoren huippu.
Entäpä kasvava ja paljon suurempi joukko katuryöstäjiä, kotiryöstäjiä, autonryöstäjiä, autonpolttajia, rakennusten polttajia, kouluhulinoijia, raiskaajia, jihadisteja, agitaattori-imaameja, sharianvaatijia, huumeidenkäyttäjiä sekä “tavallisen” ilkivallan, varastelun ja ihmisten pelottelun joutilaita harrastajia ?

ike

Jotenkin tuntuu että olette oikeassa. En tosin tiedä olenko asiasta iloinen vai surullinen. Nuo muutokset kun eivät koskaan ole olleet helppoja. Tuskin tulevat olemaan tulevaisuudessakaan. Jos kuitenkin katsotaan pitkällä tähtäimellä. Luuletteko että eurooppa taipuu esim. sharialakiin. Katsotaan noin viisisataa vuotta, ei sitä että ruosissakin saattaa olla voimassa jo muutaman vuosikymmenen kuluttua (ehkä vähän provosoivaa) mutta noin yleisesti. En usko, kun olen optimisti noin muutaman sadan vuoden tähtäimellä muslimit on taas häädetty euroopasta ja taas historiantutkimus kirjoittaa että on se kumma kun tuollainenkin aika on ollut olemassa.

ike

Valitettavasti, Kuten sanoin tunnettu historia on vuosisatoja tai tuhansia Ei siinä nyt paljon paina tuo viisikymmentä tai sata vuotta Joten kiitos toimitukselle. Ehkä olette se perhosen siipi.

Ei HiTechiä

Tietenkin saattaa käydä että saavat yliotteen pelkän lukumääränsä takia jossakin vaiheessa mutta ei se ole mikään lopullinen ratkaisu. Tarvitaan siihen muutakin. Islam ei yksinkertaisesti enää sovi 2020-30-40-50- luvulle ja mitä enemmän aikaa kuluu sitä huonommin se sopii. Katsokaa vaikka Iranin protesteja, ne tulevat jatkumaan ja voimistumaan.

Hade Aning

Aivan. Ei varmaan mitään perinteisiä punaiset vs. valkoiset -tyyliin ripoteltuja rintamia synnykään.
Jengit ja klaanit ottavat mittaa toisistaan, poliisit ja vartijat koventavat otteitaan ja tavalliset ihmiset vaan yrittävät välttyä joutumasta ryöstetyiksi.

M

Ei kai Meksikossakaan myönnetä, että ollaan sisällissodassa. Siellä rikollisuus on ainakin kymmenen kertaa pahempi kuin Ruotsissa. Sisällissota syntyisi, jos olisi suuri kouluttamattomien joutilaiden nuorten miesten luokka ja kansantalous riippuisi raaka-aineiden ja bulkkituotteiden viennistä, mutta mikään näistä ei oikein ole totta Ruotsin osalta. Vaikka Ruotsissa on joutilasta nuorisoa™, niin enemmän on kuitenkin nuorisoa ja koulutustasokin on korkeampi kuin Suomessa.

ike

Toistaiseksi

Rauhanturvaajaksi?

Näen jo sieluni silmin lähitulevaisuuden mainokset:
“Rauhanturvaajaksi Ruotsiin?”
“Nuori, haluatko työpaikan jossa voit opetella useiden erinlaisten kulttuurien toimintatapoja, kriisinratkaisua, turvatehtäviä ja joka sijatsee lyhyen matkan päässä Suomesta? Tutustu nyt erinlaisiin kriisinhallinta tehtäviin verkkosivuillamme: xx.xx.fi/ mil saadaksesi lisätietoja hakemisesta tehtäviin.”
“Tee työtä jolla on tarkoitus.”
Loppujen lopuksi kun katsoo 20 vuotta taaksepäin (Verrattain lyhyt aika) niin Ruotsi kuten Suomikin on täysin muuttunut, väestönmuutos on todellinen tekijä.

ike

Et voisi olla enempää oikeassa.

PK-YK

Niin, mitä ihmettä Ruotsin rauhanturvaajat tekevät Lähi-Idässä kun oma maa tarvitsee heitä ASAP?

Suomi Finland

“Keskitason venäläisvakoilija yleni Ruotsin puolustusvoimien komentajaksi”
Mitä muutakaan voisi odottaa maalta, jossa pommit paukkuu ja pääministeri keskittyy lausunnoissaan korostamaan, että kyllä ruotsalaisetkin?

Nike Lauta

Kannattaa ruåtsalaisten vaan mennä kadulle ja huutaa: ” Inga rasister på våra gator.” 😝

Johan

Ruotsilla ei ole varaa kehittää alas ajettuja puolustusvoimiaan.
Iso osa puolustuksen jälleenrakentamisesta jää pois – rahaa ei ole, toteaa hallitus
https://samnytt.se/stora-delar-av-forsvarets-ateruppbyggnad-uteblir-finns-inga-pengar-uppger-regeringen/
Yksi skenaario on, että ulkopuoliset voimat puuttuvat jossain vaiheessa aina vain hurjemmaksi muuttuvaan menoon! Yrjöperskeles on kirjoittanut kuviteltuja tarinoita Ruotsista useita, tuossa yksi marraskuulta 2019: MIEHITTÄJÄ
http://yrjoperskeles.blogspot.com/2019/11/miehittaja.html

ike

En koe tuota itärajaa kovinkaan suurena uhkana, johtuu ehkä siitä että olen asunut rajan vieressä koko ikäni. Olen myös matkustellut tuossa itänaapurissa varmaankin satoja kertoja, myös vähän pidempään kuin tankkaamassa. On todella ylimielistä jos poliitikkomme eivät suhtaudu tuohon ruotsin vastaiseen rajaan vakavasti. Kaikilla mittareilla (muistuu mieleen nyt tuo vuosi 2015) sen pitäisi herättää suunnitelmia mitä tehdään jos tilanne toistuu. Olen myös sitä mieltä että tuolla rajalla pitäisi tehdä etnistä profilointia. En tiedä onko se sallittua. Jos se on kiellettyä lakia pitäisi heti muuttaa. Kaikki kuitenkin sitä tekevät joten muutos olisi lähinnä kosmeettinen.

Anonymous

Se yliote näyttää kyllä jo olevan ruotsissa, kaikenlaisen lepsuuden myötä, sama kehitys on suomessa jossa hallinto tekee samat virheet, jopa ihan korostetusti ..

Varokaa!

Sisäministeri Mikael Damberg on VIHAINEN pommituksista! (SVT)

Geenitutkija

Jos miettii noiden geeniperimää ja eurooppalaisten perimää niin ei ne 50 kymppisinä mitään sotatilaa pysty tekemään.Suomalaisinakin kun 50 täyttyy on paksumpia rillejä päässä jos on silmissä vikaa ja selkää voi kolottaa puhumattakaan maratoonijuoksijoista jotka pystyisivät juoksemalla poltella toisten autoja yömyöhään.
Ja se perimä heillä heikkenee mitä enemmän serkusliittoja tekevät.