Yön aikana kaksi suurta räjähdystä

Kuvakaappaus 2020-01-13 10-16-56.png

Yön aikana tehtailtiin useita räjähdyksiä. Tukholmassa ja Uppsalassa voidaan puhua todellisesta pommista, sillä molemmissa tapauksissa kiinteistö sai suuria vaurioita.

Tukholman pommitus alkoi klo 01.00 aikaan. Östermalmilla sijaitsevan kerrostalokiinteistön edustalle viritettiin pommi. Räjähdyksen ääni kuului useiden kilometrien päähän. Esimerkiksi muuan mies kertoo Pt-medialle, että asuu Lidingössä muutaman reilu kilometrin päässä ja heräsi räjähdysääneen unen läpi.
Kuvakaappaus 2020-01-13 10-07-51.png
 
Räjähdyspaikka on Östermalmilla Gyllenstiernsgatanin ja Karlavägenin nurkilla eli Östermalmin Gärdetin puoleinen sivu. Voidaan sanoa, että pommi räjähti siten melko vauraalla alueella. Poliisi evakuoi yöllä koko rakennuksen ja ainakin 30 henkilöä joutui lähtemään evakkoon.
Räjähdyksen voimasta kertoo se, että kadulla pysäköitynä olleet autot siirtyivät metrin paineaallon voimasta. Alla kuvaa Tukholman räjähdyksestä.
https://i0.wp.com/static-cdn.sr.se/sida/images/83/052fa0e8-5fc6-43c2-9542-f4b223b91a1b.jpg?resize=810%2C455&ssl=1
Räjähdyksen motiivi on epäselvä. Talossa ja rapussa asuvat henkilöt ovat kaikki yli 50 vuotiaita, suurin osa kuitenkin jo eläkeikäistä porukkaa. Yksi mahdollinen motiivi voisi olla se, että talossa asuu asianajaja, joka tehnyt huonoa jälkeä ja Rinkebystä on joutunut nuorukaisia vangituksi. Vahinkopommi kuulostaa liian epätodennäköiseltä eikä mikään riemupommikaan ole uskottava. POLISEN
Seurataan tapahtumaa, sillä lonkkatuntuma kertoo, että tästä syntyy jotain jännittävää.
Uppsalassa räjäytettiin pommi klo 03.00 aikaan. Räjähdyspaikka oli kaupungin keskustassa sijaitsevan ravintola yökerhon edustalla. Kiinteistön vaurioiden kerrotaan olleen isoja ja vieressä olleet muutamat autotkin saivat vaurioita. POLISEN
Kummassakaan räjähdyksessä ei tapahtunut henkilövahinkoja. Poliisi tutkii asioita yleisenä vaaran aiheuttamisena, mutta ketään ei ole otettu kiinni epäiltynä teoista.