Huijaussivusto myy väärennettyjä ruotsalaisia ajokortteja ja henkkareita

newimage2

Avanseerattuun ideaan perustuva huijaus, tai sen yritys on kiehtova. Olletikin, että tomppeleita ei saisi ehkä huijata sen takia, että he nyt vain sattuvat olemaan tomppeleita.

Sain vihjeen, että netistä voi ostaa ruotsalaisen väärennetyn ajokortin tai passin väärällä henkilöllisyydellä muutamalla tuhannella kruunulla. Sellainen sivu tosiaankin on olemassa.
Linkki: Köp Svenska Körkort
Sivulla kerrotaan, että sen kautta saa ruotsalaisen rekisteröidyn ajokortin, passin, henkilöpaperit, avioliittotodistuksen ja monenlaista muutakin väärennettyä paperia ja todistusta. Esimerkiksi väärennettyjä kansalaisuuksia kerrotaan olevan myynnissä, väärennettyjä viisumeita, korkeakoulutodistuksia ym ym.
Sivulla kerrotaan, että “Oletko menettänyt ajokorttisi alkoholin ja huumeiden takia? Meillä on ratkaisu, voimme antaa uuden rekisteröidyn ja voimassaolevan ajokortin 4-5 työpäivän viiveellä.” Tai “Oletko saanut hylkäyksen ajokorttikokeesta? Ja olet menettänyt uskosi. Meidän kautta väärennetty ajokortti ilman kokeita ja testejä.
Niin ikään kerrotaan, että ajokortit ja passit ovat korkealaatuisia ja ne on rekisteröity oikealle luonnolliselle henkilölle. Ts. ajokortin tai passin henkilö on olemassa Ruotsin manttaalirekisterissä (suomeksi maamme-kirjat).
Sivulla ohjeistetaan kortin tai passin haluavia olemaan yhteydessä Whatsappin kautta. Maanumero viittaa Belgiaan. Ohjeissa kerrotaan, että kun ajokorttihakemus on tehty niin he näyttävät valmiin ajokortin videon ja kuvien välityksellä muutaman päivän sisällä ennen kuin lopullinen maksu suoritetaan heille. Lisäksi painotetaan, että heiltä ostettu väärennetty ajokortti ei aiheuta ongelmia, koska kortin henkilötiedot ovat Ruotsin ajokorttirekisterissä.
swed3
 
Onko juttu totta? Voisiko ajokortteja ostella noin vain?
Ei tietenkään ole. Oikeasti nykyaikaisten ajokorttien ja passien väärentäminen ei mene kuten elokuvissa. Virallisissa papereissa on nykypäivänä monia erilaisia varmenteita, vähän samaan tapaan kuin seteleissä. Omassa henkkarissani on ainakin hologrammi, erilaisia kolmiulotteisia kuvioita, lisäksi on infrapunavalossa hohtava hyvin monimutkainen kuvio. Passeissa on biometrinen tunnistus, eli sormenjälkitunnistus.
Alamaailmassa ei tiedetä tapauksia, että nykyaikaisia tyhjiä ajokortti- tai passiaihioita olisi päässyt vääriin käsiin. On tietenkin mahdollista, että ajokortti väärennetään alusta loppuun itse. Eli  printataan pohja paperille tai jollekin muovilätkälle jne. Mutta kun poliisi pitää tällaista ajokorttia kädessä hän huomaa ammattilaisena heti, että kyseessä on väärennös.
Asiasta tekee epäuskottavimman sen takia, että sivustolla väitetään passien ja ajokorttien olevan rekisteröity manttaalirekisteriin. Tämä tarkoittaisi sitä, että heillä olisi pääsy viranomaisrekistereihin.
Mistä sitten on kyse?
No tietenkin siitä, että juttu on puoliksi vitsi ja siinä yritetään vedättää tomppeleilta rahat. Eli niiltä, jotka oikeasti kuvittelevat saavansa muutamaa tonnia vastaan oikean ajokortin tai passin. Lisäksi sivu on kauheaa tönkköruotsia, luultavasti translatella tehty.
Joten, kyseessä on mielestäni hieno petoksen muoto. Siinä saadaan hieman pöljältä kohteelta muutama tonni irtorahaa. Haluaisinpa nähdä ne ilmeet kun henkilölle alkaa selvitä, että rahat menivät huijareille, mutta rikosilmoitustakaan ei oikein voi tehdä, kun itse yritti ostaa väärennettyä ajokorttia.

Subscribe
Notify of
guest
12 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Särmääjä

Kehismaalaisten vedätys toisille kehismaalaisille. Ei tommosia kukaan muu edes mieti.

Johan

Onko tietoa liittyykö tämä sekoilu jotenkin asiaan:
Transportstyrelsens it-affär: Detta har hänt
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/transportstyrelsens-sakerhetsskandal-detta-har-hant
Tuo kommentti Petterssonin sivuilla herätti uteliaisuuden googlata:
SVENSK 15 01 2020 at 20:34
Det blir inte bättre av att Socialdemokraterna har klantat sig och lämnat ut hela körkortsregistret inkl bilder till utlandet!
genom att anställa icke-säkerhetsklassade utländska företag! för några år sedan. Vad jag vet straffades ingen för detta.
https://petterssonsblogg.se/2020/01/15/bananlandet/

Löhvenlandissa tapahtuu ihan mitä tahansa nykyään

Koko Transportstyrelsen on todellinen inkompetentti paskalaitos. Työntekijät juovat Elefanttia ja Slivovitsiä työaikana jne.
Eiköhän lentoyhtiö SASkin Swedavia kautta ole Transportstyrelsenin alainen?
TV4 paljasti että marraskuussa otettiin työpaikaltaan SAS pääkonttorissa kiinni korkea, turvallisuusluokitettu johtaja. Poliisi ratsasi äijän paikanpäällä ja hänen vaatteistaan löytyi crack- piippu. Mies vietiin testeihin ja hän osoittautui olevan huumeen vaihutuksen alaisena eli ”hög” työaikana.
Eli suuri turvallisuusriski joka voi joutua salakuljetusjengien ja terroristien kiristämäksi.

Varokaahan

Tuo voi mennä läpi jossain kaupan kassalla tupakkaa tai kaljaa ostettaessa. Noista huijareista puheen ollen onko täällä kenelekään tullut puheluita tunisiasta, eli pari hälytystä ja puhelu kiinni. Jos menet soittamaan takaisin, voi tulla melkoinen puhelinlasku (216 29 137 595 ja 216 25 839 931)

Fatwantarkistaja

Älä koskaan soita takaisin. Tilaat jonkin palvelun ja maksat siitä 150€/kk. Poikkaistua tuota “palvelua” ette saa.

Johan

Tämä on aivan todellista Suomessakin! “Rajavartiolaitos kertoo tiedotteessaan, että Suomessa asuva pääepäilty vaikuttaa liittyvän ainakin kahteentoista tapaukseen, jossa väärennetyt tai väärät asiakirjat ovat vaihtaneet omistajaa.”
Rajavartiolaitos paljasti laajan väärennettyjen passien ja ajokorttien nettikaupan – asialla järjestäytynyt rikollisryhmä
https://yle.fi/uutiset/3-10795105

Sirpa-Jorma

Mitenköhän tämänkin saisi ilmoitettua rasistisena viharikoksena? Onhan ilmeistä että tässä on tarkoitus vedättää syyttömiä mukapakolaisreppanoita. Tämän lopputuloksenahan on se että Ahmed ja Mohammed törsäävät kovalla työllään ansaitsemansa sossurahat tämmöiseen eivätkä saa uusia hienoja ajokortteja, siitä suuttuvat ja menevät sosiaalikonttoriin pistämään paikkoja paskaksi jonka jälkeen epätoivoisina menevät kylille raiskaamaan naisia ja IKEAaan irrottamaan ruotsalaisten päitä. JUURI TÄMMÖISEN RASISMIN TAKIA!!!!!

Joulu Kortti

Väärennetyllä ajokortilla ajamisesta ei kuitenkaan ketään tuomita, koska kaikki argumentit tuomion langettamiseksi ovat rasistisia.
– Jos väittää, että kortin haltija on tyhmä uskoessaan myyjän väitteisiin, se on rasistista.

Johan

Så här lätt köper du ett falskt svenskt körkort på darknet
Näin helppoa on ostaa väärennetty ruotsalainen ajokortti darknetistä, (video 6 min).
https://www.youtube.com/watch?v=pGq6RY9AkK4

Anonymous

Tietysti musulla herää autonpolttohalut, kun noin on huijattu.