Huijaussivusto myy väärennettyjä ruotsalaisia ajokortteja ja henkkareita

newimage2

Avanseerattuun ideaan perustuva huijaus, tai sen yritys on kiehtova. Olletikin, että tomppeleita ei saisi ehkä huijata sen takia, että he nyt vain sattuvat olemaan tomppeleita.

Sain vihjeen, että netistä voi ostaa ruotsalaisen väärennetyn ajokortin tai passin väärällä henkilöllisyydellä muutamalla tuhannella kruunulla. Sellainen sivu tosiaankin on olemassa.
Linkki: Köp Svenska Körkort
Sivulla kerrotaan, että sen kautta saa ruotsalaisen rekisteröidyn ajokortin, passin, henkilöpaperit, avioliittotodistuksen ja monenlaista muutakin väärennettyä paperia ja todistusta. Esimerkiksi väärennettyjä kansalaisuuksia kerrotaan olevan myynnissä, väärennettyjä viisumeita, korkeakoulutodistuksia ym ym.
Sivulla kerrotaan, että ”Oletko menettänyt ajokorttisi alkoholin ja huumeiden takia? Meillä on ratkaisu, voimme antaa uuden rekisteröidyn ja voimassaolevan ajokortin 4-5 työpäivän viiveellä.” Tai ”Oletko saanut hylkäyksen ajokorttikokeesta? Ja olet menettänyt uskosi. Meidän kautta väärennetty ajokortti ilman kokeita ja testejä.
Niin ikään kerrotaan, että ajokortit ja passit ovat korkealaatuisia ja ne on rekisteröity oikealle luonnolliselle henkilölle. Ts. ajokortin tai passin henkilö on olemassa Ruotsin manttaalirekisterissä (suomeksi maamme-kirjat).
Sivulla ohjeistetaan kortin tai passin haluavia olemaan yhteydessä Whatsappin kautta. Maanumero viittaa Belgiaan. Ohjeissa kerrotaan, että kun ajokorttihakemus on tehty niin he näyttävät valmiin ajokortin videon ja kuvien välityksellä muutaman päivän sisällä ennen kuin lopullinen maksu suoritetaan heille. Lisäksi painotetaan, että heiltä ostettu väärennetty ajokortti ei aiheuta ongelmia, koska kortin henkilötiedot ovat Ruotsin ajokorttirekisterissä.
swed3
 
Onko juttu totta? Voisiko ajokortteja ostella noin vain?
Ei tietenkään ole. Oikeasti nykyaikaisten ajokorttien ja passien väärentäminen ei mene kuten elokuvissa. Virallisissa papereissa on nykypäivänä monia erilaisia varmenteita, vähän samaan tapaan kuin seteleissä. Omassa henkkarissani on ainakin hologrammi, erilaisia kolmiulotteisia kuvioita, lisäksi on infrapunavalossa hohtava hyvin monimutkainen kuvio. Passeissa on biometrinen tunnistus, eli sormenjälkitunnistus.
Alamaailmassa ei tiedetä tapauksia, että nykyaikaisia tyhjiä ajokortti- tai passiaihioita olisi päässyt vääriin käsiin. On tietenkin mahdollista, että ajokortti väärennetään alusta loppuun itse. Eli  printataan pohja paperille tai jollekin muovilätkälle jne. Mutta kun poliisi pitää tällaista ajokorttia kädessä hän huomaa ammattilaisena heti, että kyseessä on väärennös.
Asiasta tekee epäuskottavimman sen takia, että sivustolla väitetään passien ja ajokorttien olevan rekisteröity manttaalirekisteriin. Tämä tarkoittaisi sitä, että heillä olisi pääsy viranomaisrekistereihin.
Mistä sitten on kyse?
No tietenkin siitä, että juttu on puoliksi vitsi ja siinä yritetään vedättää tomppeleilta rahat. Eli niiltä, jotka oikeasti kuvittelevat saavansa muutamaa tonnia vastaan oikean ajokortin tai passin. Lisäksi sivu on kauheaa tönkköruotsia, luultavasti translatella tehty.
Joten, kyseessä on mielestäni hieno petoksen muoto. Siinä saadaan hieman pöljältä kohteelta muutama tonni irtorahaa. Haluaisinpa nähdä ne ilmeet kun henkilölle alkaa selvitä, että rahat menivät huijareille, mutta rikosilmoitustakaan ei oikein voi tehdä, kun itse yritti ostaa väärennettyä ajokorttia.