Sakari Rajamäki: Mikä on oikein silakkaliikkeen pointti?

Silakkaliikeen Facebook-sivuja selaillessa huomaa heti, että rasismin vastustaminen on liikkeen tärkein tavoite. Mutta kuten tunnettua, nämä ihmiset eivät mielellään keskustele rasismina pitämiensä ihmisten kanssa. Silakkaliikeen ja samanhenkisestä rasmusryhmästä saa ”rasisti” bannit hyvinkin heppoisin perustein. He ovat myös kertoneet, että haluavat jauhottaa rasistit todellisilla faktoilla, mutta kun heitä pyydettiin tulemaan monokulttuuri lähetykseen kertomaan oikeita faktoja kukaan ei tullut. On vaikea miten jossain facebook-ryhmässä rasismin kailottominen vähentäisi sitä, tai edes rasismin vastaisten mielenosoitusten järjestäminen.

Sen sijaan massamaahanmuutto kehitysmaista, jota vihervasemmisto ajaa, tulee varmuudella lisäämään rasismia. Senhän näkee jo siitäkin, että turvapaikanhakija kriisin aikoihin tapahtui selvä piikki viharikoksissa. Saksassa taas iskut vastaanottokeskuksiin viisinkertaistuivat  vuonna 2015. Olen tätä asiaa yrittänyt käydä kertomassa silakkaliikkeen Facebook-sivuilla. Minulle on vastattu tälläisen ajattelun olevan uhrin syyllistämistä. Jos minä en näin saa sanoa, niin saako Kansan Uutiset sitten näin kertoa?
Kansan Uutisissa oli vähän aikaa sitten asiaa sivuavan yllättävän järkevän kirjoitus. Ari Ojapelto kirjoitti miten massamaahanmuutto kehitysmaista lisää rikollisuutta,rasismia ja tulee vastaanottavalle yhteiskunnalla todella kalliiksi. Ojapelto kritisoi Mia Haglundin samassa lehdessä kirjoittamaa kirjoitusta, jossa vaadittiin rajojen täydellistä avaamista maahanmuutolle. Ojapelto oli itse käynyt Etelä-Afrikassa tutustumassa vapaan maahanmuuton Etelä-Afrikkaan.
”Siellä oli vielä kymmenkunta vuotta sitten passi- ja viisumipakko ulkomailta tuleville pakolaisille. Mutta sitten tehtiin Haglundin ehdottama radikaali humaani muutos. Rajat avattiin auki ilman mitään rajakontrollia. Rajoituksitta valtakuntaan tulee nyt 20 000 maahanmuuttajaa joka ainoa päivä! – siis jo ennestään köyhään maahan tulee vielä köyhempiä ”paremman elämän toivossa”.”
”Vaikka Etelä-Afrikka on maaosan suurin ja rikkain talous, se on kehittynyt valtavan maahanmuuton takia heikosti. Se on aiheuttanut paikallisten mustien ”rasistiset” vihamielisyydet ja mielenosoitukset (joka ei suinkaan johdu ihonväristä, rodusta tai uskonnosta) näitä mustia Etelä-Afrikkaan vyöryviä maahanmuuttajia kohtaan.”
”En tiedä minkälaisia vihapuheita heidän välillään on, mutta ei se ainakaan johdu rodullisesta tai uskonnollisesta ksenofobiasta kuten meillä väitetään. Se johtuu pääasiassa palkkadumppauksesta kuten Suomessakin. Valitettavasti meillä se purkautuu ikävänä ja tuomittavana vihapuheena, vaikka taustalla (tiedostamatta) näillä ”oikeistopopulisteilla” on huoli työpaikasta, toimeentulosta ja selviytymisestä”
Suomenkin kohdalla tämä pitää osittain paikkansa. Itsekin työskentelen alalla jossa on paljon maahanmuuttajia ja suuttumus maahanmuuttoon liittyvästä palkkadumppauksesta sai minut alunperin kirjoittamaan blogeja.(vaikka blogini eivät vihapuheita sisälläkään)
Harvoin saa lukea näin järkevää tekstiä vasemmistolaiselta. Eikö juuri vasemmistolaisten pitäisi olla kiinnostuneita tuosta palkkadumppauksesta? Hyvä, että edes joku on.
Ojapelto jatkaa:
”Näin tutustumismatkallani laumoittain näitä maahan tulleita uusia ”päivätyöläisiä” kaupunkien lähellä olevien liikenneristeyksien liepeillä tarjoamassa työvoimaansa päiväksi tai muutamaksi tunniksi. Ne sisältävät ”palkan” lisäksi myös yksinkertaisen ruoka-annoksen.
Kun nämä maahanmuuttajalaumat eivät saa työtä jolla eläisi, eikä valtion puolesta ole mitään sosiaalitukia, rikollisuus on ainoa hengissä selviämisen keino. Liikkuminen yksin pimeällä vähänkin syrjemmällä on paikallisillekin hengenvaarallista”
Ja tietysti maahanmuuttajien aiheuttama rikollisuus suututtaa Etelä-Afrikassakin ja on osa syy maahanmuuttovastaisiin mellakoihin, joissa kuolee kymmeniä ihmisiä.
Mielestäni Etelä-Afrikka on hyvä ottaa esimerkiksi, koska siellä maahanmuuton ongelmat näkyvät selkeämmin kuin Euroopassa, koska maa on köyhä ja maahanmuuttopolitiikka vieläkin holtittomampaa. Kun/jos Eurooppakin köyhtyy maahanmuuton(kin) ansiosta, ehkä vastaavat ongelmat alkavat näkyä täälläkin, vaikka mustien ominaisuudet poikkeavatkin valkoisista.
Mielestäni ei ole muutenkaan uhrin syyllistämistä, jos sanoo massamaahanmuuton lisäävän rasismia, koska sellaiset vähemmistöt kärsivät eniten rasismista, jotka ovat yliedustettuina rikollisuustilastoissa ja joissa paljon huonosti käyttäytyviä yksilöitä. Tietysti syyllisiä ovat näiden vähemmistöjen perseilevät yksilöt, jotka pilaavat koko ryhmän maineen.
Silakkaliikkeessä rasismin syyksi kerrotaan usein perussuomalaisten harjoittama ”vihanlietsonta” tiettyjä vähemmistöjä kohtaan. Mielestäni tämäkään selitys ei kestä merivettä, sillä romanit ovat Suomen syrjityin vähemmistö, eikä heistä persut juuri puhu. Toiseksi vähemmistöistä juuri romanit ovat kaikkein eniten yliedustettuina rikostilastoissa ja heissä on tunnetusti paljon huonosti käyttäytyviä yksilöitä. Joten kyllä minä laittaisin rasismin enemmän niiden haastellisten ryhmien perseilevien yksilöiden piikkiin, kuin persujen.
Toiseksi kehitysmaista tulevat maahanmuuttajat ovat räikeän yliedustettuina rasistisissa rikoksissa. No eipä se ole mikään ihme, jos katsoo mitä niissä maissa tapahtuu. Shiia ja sunnimuslimeilla on jatkuvia kahnauksia muslimimaissa, vaikka heidän koraanin tulkinnassaan ei juuri eroa ole. Miten he sitten voivat tulla meidän kanssa toimeen, joiden mielestä koko heidän pyhä kirjansa on p#rseestä? Ja jos mustat käyvät toistensakin kanssa jatkuvia heimosotia Afrikassa, miten he voivat tulla toimeen valkoisten kanssa? Jos katsoo yhteiseloa Jenkeissä ja Etelä-Afrikassa, niin aika heikosti.
Kävin tähän aiheeseen liittyvän mielenkiintoisen keskustelun Uuden Suomen blogissa. Siellä eräs keskustelija copypastasi useampaan ketjuun erään Halla-ahon toteamuksen somaleista.
”On vaikea nimetä röyhkeämpää, kiittämättömämpää, vaateliaampaa, aggressiivisempaa ja kaikkinaisesta itsekriittisyydestä vapaampaa vähemmistöä kuin somalit. Kaikista muista, haasteellisistakin, ryhmistä nousee niitä, jotka kehottavat omiaan lopettamaan rasismiruikutuksen ja katsomaan peiliin. Vaan ei somaleista”
Keskustelijan tarkoitus oli ilmeisesti osoittaa muille keskustelijoille, että katsokaa nyt millaista pahuutta Halla-aho taas suoltaa. Itse kuitenkin esitin muille keskustelijoille kysymyksen:
”Onko mitään väliä pitääkö tuo Halla-ahon kirjoitus paikkaansa? Kertokaa minulle yksikin somali, joka on pyytänyt omiaan katsomaan peiliin?”
Mitään vastaus en kuitenkaan koskaan saanut. Sen sijaan itse osasin mainita muista haasteellisista ryhmistä tälläisiä esimerkkejä Eva tavasoli, Makwan Amirkhan ja Sheida Shorabi.
Ai niin, Ojapelto ihmetteli, miksei valtio ei ole teettänyt mitään virallisia laskelmia maahanmuuton kustannuksista. Jos silakkaliikkeenkin tarkoituksena on taistella faktoilla ”äärioikeistoa” vastaan, niin eikö sellaisia laskelmia kannattaisi pikku hiljaa tekemään? Toinen mistä kannattaa vielä mainita on, että holtiton maahanmuutto lisää polarisaatiota ja vihapuhetta, josta silakkaliike on huolissaan. Näinhän kävi juuri vuoden 2015 pakolaiskriisin aikaan.

Subscribe
Notify of
guest
28 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Länsi on kohta mennyttä
Länsi on kohta mennyttä
15.1.2020 20:32

Joo ei se ole rasismia, että vastustaa tänne tapahtuvaa kehitysmaalaisten vyöryä rapauttamaan meidän yhteiskuntaa.
Nämä tulijat nyt vain sattuvat olemaan tietyn värisiä ja tietyistä maista. Sitä en tiedä, että onko noilla tekijöillä mitään tekemistä sen kanssa, että heidän omat maansa ovat kehitysmaita.

Tuukka Grenberg
Tuukka Grenberg
16.1.2020 01:20

On ja ei. Yksilö tasolla ei, kansakuntina kyllä.
Suurimpia tekijöitä on kulttuuri ja uskonto,
ne taas osin juontuvat takaisin biologisiin tekijöihin.

Minä
Minä
16.1.2020 11:16

Jos Suomeen tulisi kymmeniä tuhansia kantaruotsalaisia elämään sossun piikkiin, syntyisi sille vastustusta, jopa äänekästä vastustusta, vaikka olisivat muuten ongelmattomia.

Tehdäänkehitysmaayhdessä
Tehdäänkehitysmaayhdessä
16.1.2020 14:29

Ojanperälle tiedoksi; löytyy omiansa arvosteleva somali Mona Walter.

Sakari Rajamäki
Sakari Rajamäki
16.1.2020 18:10

Se oli mun komentti. Olet oikeassa, mutta osaatko sanoa ketään sellaista somalia Suomesta? Kaikki on mahdollista on, mutta vaikeaa on löytää omiaan arvostelevaa somalia.

#sipilä FL100
#sipilä FL100
15.1.2020 21:15

Termi turvapaikanhakija on vesittynyt jo vuosia sitten. Nämä Suomeen asti tunkevat muslimi ym loiset ovat elintasopyrkyreitä, jotka eivät edes paskantaisi tännepäin, ellei idioottimaista kelagold järjestelmän rahaa niille holvata. Summa summarum: surffaus loppuu vain hävittämällä kaikki suvakit, vihervassarikommarit, ilmastouskovaiset ynnä globalistielitistit. Siinäpä sitä työmaata, mutta mikään ei ole mahdotonta planeetallamme.

Numerot
Numerot
15.1.2020 21:18

Pieneen keskisuomalaiseen Keuruun kaupunkiin tuli 2015 yli 700 irakilaista. Seurakunta majoitti niistä pienemmän osan ja SPR enemmistön. Touhua kesti pari vuotta vähitellen hiipuen. Poliisi kävi vanhassa varuskunnassa vähintään päivittäin. Tautisimmat vietiin terveyskeskukseen ohi jonojen.
Keuruun perussuomalaiset tekivät valtuustokyselyn vierailijoitten aiheuttamista kustannuksista kaupungille. Talousjohtaja toi 75 sivua koodikielistä kirjanpitoa valtuuston kokoukseen ja sanoi, että Keuruu jopa tienasi seikkailijoilla. Mikä nyt tietenkään ei pitänyt paikkaansa.
Joku puolustaa arabainvaasiota työvoiman tarpeella. Miten voidaan työvoimana käyttää kantiksiin vihamielisesti suhtautuvia mitään osaamattomia pummeja?

Anonymous
Anonymous
16.1.2020 19:25
Vastaa...  Numerot

Moraaliton petturityönantaja voi.
Itse en mistään hinnasta palkkaisi kehitysmaamuslimia monestakin eri syystä ja jättäisi suomalaista nuorta työttömäksi. Täysin moraalitonta ja petturimaista toimintaa.

Sakari Rajamäki
Sakari Rajamäki
15.1.2020 21:47

Ojanperä on harvoja järkeviä vasemmistolaisia. Olen lukenut yhden hänen kirjansa, jossa hän kertoo miten teknologian kehitys syö ja tulee syömään työpaikkoja. Tämän takia hän ymmärtää, ettei Suomi tarvitse juuri maahanmuuttoa.
”SAK:n tutkimuksen tulosten mukaan viimeisen 30 vuoden aikana on hävinnyt 600 000 pelkän perusasteen koulutuksen vaativaa työpaikkaa. Väheneminen jatkuu edelleen. Perusasteen työpaikkojen osuus on laskenut 38 prosentista 12 prosenttiin.”
https://www.suomenuutiset.fi/suomeen-tarvita-lisaa-halpatyovoimaa-monet-tyot-katoavat-maa-jo-ennestaan-pullollaan-niukasti-koulutettuja-sanoo-tutkija-samuli-salminen/
Meille hoetaan, että tulee työvoimapula, koska työikäisen väestön määrä vähenee 10 000 hengellä/per vuosi. Nämä hokijat voisivat myös kertoa, että työpaikkoja häviää 20 000 vuosittain. Sanotaan, että teknologia luo myös työpaikkoja, niin luokin, mutta vain murto-osan siitä mitä häviää. Automaati kassojen ansiosta pian meillä ei ole enää kassaneitejä. Kun niiden tilalle tulee tietokoneet, niitä tarvitsee jonkun huoltaa, mutta huoltomiehiä tarvitaan minimaallinen määrä kassaneiteihin verrattuna.

Tuukka Grenberg
Tuukka Grenberg
16.1.2020 01:25
Vastaa...  Sakari Rajamäki

No jos noista järkevistä teksteistä huolimatta on Vasemmisto
Liiton jäsen? Niin jokin piilevä vika täytyy miehessä olla…
Tai sitten on vain todella hidas sytytys.

Anonymous
Anonymous
16.1.2020 08:12
Vastaa...  Sakari Rajamäki

Kansan Uutisten jutun kirjoittaja on Ari Ojapelto. Harvinaisen hyvä ja analyyttinen teksti. Ei pelkää lainata Pauli Vahteraa. Tuosta jutusta ei uskoisi, että on julkaistu KU:ssa, voisi olla vaikka PT-median julkaisema teksti.

Näin on näreet
Näin on näreet
16.1.2020 10:32
Vastaa...  Sakari Rajamäki

Kassahenkilö, veli. Kassahenkilö. Ahdistus valtakunnassa voi muuten kasvaa suuriin mittasuhteisiin.

Minä
Minä
16.1.2020 11:19
Vastaa...  Näin on näreet

Sanoja voidaan ja halutaan tulkita vähän miten vaan nykyään. Ehkä turvallisinta olisi sanoa ”biologinen kassanhoitoyksikkö”.

Sakari Rajamäki
Sakari Rajamäki
15.1.2020 22:17

Vihervasemmiston järjettömyyksistä ja epäjohdonmukaisuuksista voisi kirjoittaa vaikka kuinka pitkän kirjoituksen. Perusongelma heillä on, että faktat kielletään ja niiden tilalle tulee ideologia.
Ei rasismia voida lopettaa millään saarnaamisella, sillä ihmisillä on luontainen taipumus suosia muita itsensä kaltaisia ihmisiä. Siks paras tapa vähentää rasismia on luoda mahdollisimman monokulttuurinen yhteiskunta.
Myös nykyfeminismi perustuu miesten ja naisten välisten biologisten erojen kieltämiseen. Sekin on aivan järjetöntä, että feministit kannattavat maahanmuuttoa Lähi-idästä ja Afrikasta, vaikka se lisää raiskausten määrää rajähdysmäisesti. Nyt jo yli puolet Helsingin raiskauksista on maahanmuuttajien tekemiä.
Ihmisryhmien väliset älykkyys erot ja toisten kulttuurien paremmus kielletään ideologisista syistä. Sekään väite, että mies vois synnyttää ei oikein voi perustua muihin kuin ideologisiin syihin.

Anonymous
Anonymous
15.1.2020 22:18

Jos vastustaa rasismia eikö silloin pitäisi vastustaa maailman rasistisimman porukan invaasiota Afrikasta ja Lähi-idästä? Porukan joka esittää hädänalaista päästäkseen Eurooppaan.comment image

Anonymous
Anonymous
15.1.2020 22:27
Vastaa...  Anonymous

Lisäksi tuo porukka uhkaa kaikkea sitä minkä länsimaalainen sivistys on meille luonut.
”When one thinks of mass murder, Hitler comes to mind. If not Hitler, then Tojo, Stalin, or Mao. Credit is given to the 20th-century totalitarians as the worst species of tyranny to have ever arisen. However, the alarming truth is that Islam has killed more than any of these, and may surpass all of them combined in numbers and cruelty.”
https://www.americanthinker.com/articles/2014/05/the_greatest_murder_machine_in_history.html

Johan
Johan
15.1.2020 23:00

Ranskalainen islamprofessori: Eurooppa lähestyy sisällissotaa muslimimaahanmuuton vuoksi
”Jokainen uusi muslimimaahanmuuttajien sukupolvi on radikaalimpi kuin edellinen.”
Monet meistä ovat jo syvästi huolissaan siitä, kuinka massamaahanmuutto Lähi-idästä ja muslimimaista Ruotsiin ja Eurooppaan luo yhä väkivaltaisempia etnisiä ja uskonnollisia konflikteja.
Ranskalainen islamprofessori korostaa nyt, että sisällissota Euroopassa on todennäköinen seuraus muslimien massamaahanmuutosta.
Gilles Kepel, valtiotieteen professori yhdestä Ranskan arvostetuimmista yliopistoista, on syvästi huolissaan muslimien massamaahanmuutosta Eurooppaan.
Kepel muistuttaa, että yhä useammin terrori-iskut Euroopassa ovat merkki siitä, että islam jo käy sisällissotaa, joka liittyy muslimien uskontoideologiaan.
Kepel toteaa, että kasvava ryhmä äärimuslimeja ei halua ottaa vain Eurooppaa, mutta myös poistaa islamin maltillisempia voimia. Nämä niin sanotut ”maltilliset” muslimit on usein vaikea paikantaa, koska he eivät yleensä osoita mieltään tai muutoin ota etäisyyttä islamisaatioon ja islamiin liitettyyn terrorismiin, jota esiintyy Euroopassa.
Maltilliset muslimit näyttävät olevan suhteellisen harvinaisia ja / tai hyvin piilossa.
Kepel ennustaa, että kasvava ryhmä Euroopassa, jota hän nimittää ”jihadsukupolveksi”, tulee todennäköisesti jatkamaan terroritekoja Euroopassa.
Hän myös korostaa, että jihadismin tavoite Euroopassa ei ole saada aikaan poliittista muutosta vaan provosoida vihaa muslimeja kohtaan eurooppalaisissa maissa.
Tavoitteena on lisätä radikaalien muslimien määrää ja osuutta jyrkästi, mikä puolestaan johtaa muslimien terroritekojen lisääntymiseen ja sitten vähitellen veriseen sisällissotaan.
Kepel mainitsee, että kolmannen sukupolven muslimimaahanmuuttajista näyttää tulevan entistä radikaalimpia, kuin toisen sukupolven, jotka puolestaan ovat enemmän radikalisoituneita kuin ensimmäisen sukupolven muslimimaahanmuuttajat.
Siten jokainen uusi muslimimaahanmuuttajien sukupolvi on radikaalimpi kuin edellinen, joka Kepelin mukaan on resepti tuleville verisille yhteenotoille.
Lähde: avpixlat.info syksy 2016 (nettilehti lopetettu, on nykyään Samhällsnytt)
Käännös Johan

urpå
urpå
16.1.2020 02:24

Blaa blaa ja blaa ja blaa. Vain työtätekevä ihminen, joka rahoittaa tätä Suomen valtiona tunnettua yhteiskuntaa tietää miten se toimii. Ainahan sieltä kortisto käsin voi meuhkata vassareiden kanssa kaikesta demokratiasta, sananvapaudesta ja muusta. Se on eri asia miksi tämä maa edelleen on pystyssä. Miksi ei KREU ole saapunut kunnolla meille. Miksi se ei ole tapahtunut? Vielä! Toki se on jo bensapumpulla näkynyt hiukan, ja tupakka-askin hinnoittelussa ihmetellään…Go Figure Dumb Ass Fuck Wit Motherfucker…

Ei uutta
Ei uutta
16.1.2020 04:49

Tuo on liike on rasmus pöhköjen kömpelö yritys naamioida suvakkien ääntä kuuluville ”sivistyneesti” Johan YLE otti heti kopin ja paria liikkeen perustajaa haastateltiin YLE:n aamu TV.ssä. Eli valkoinen kotoinen suvakki ja toinen uussuomaalainen, ei mitään uutta. ”Sivistynyt” keskustelu on noiden mielestä sitä ettei matu keskusteluun sallita soraääniä, vaan on oltava samaa mieltä ”rasismista” ym. aiheeseen liittyvää paskaa.

Anonymous
Anonymous
16.1.2020 05:13

Koko silakkaliikkeen pointti yksinkertaistettuna on: 💩🐟
Mielipiteeni siihen on 🖕

Minä
Minä
16.1.2020 11:34

Trakoittaako silakkaliike-nimi sitä, että välimerestä ”pelastetaan”, siis poimitaan, silakoita Eurooppaan kuljetettavaksi? Mitä laittomat siirtolaiset ajattelevat siitä, että heidät rinnastetaan silakoiden kanssa?

Virka-Petra
Virka-Petra
16.1.2020 18:01

Silakoiden pointti on rääkyä, kiukutella ja hakea huomiota, kakaraksijääneiden sakki.

Ahmed Ahne
Ahmed Ahne
16.1.2020 18:04

Silakat koostuvat lähinnä henkilöistä joilla saattaa olla jotain käsittelemättömiä traumoja?

Anonymous
Anonymous
16.1.2020 18:56

EI kyllä se on aika laaja porukka samaa väkeä, joka käy meillä on unelma miekkareissa. Porukkaa joka uskoo vielä YLEEN. Se saa myös mediassa paljon näkyvyyttä kyllä se on sen verran iso porukka, että sitä kannattaa kommentoida. Jotku kommarit ovat vielä haitallisempaa potukkaa, mutta niiden määrä on niin mitätön ettei niistä kannata puhua mitään. Tämän meillä on unelman purokan jutut sisältävät niin paljon potaskaa, että jos me saadaan selitettyä ne auki me ollaan voittu. Halla-ahon suosio perustuu ptikält potaskan aukiselittamiseen. Lyhyesti niiden potosta.
”Olemme rauhanomainen ruohonjuuritason ryhmä”
Tämä voi ainakin vielä pitää paikkansa.
Painotamme jakamattomia ihmisoikeuksia sekä lasten oikeuksia
No itseasiassa haluatte rajoittaa aika rankasti vääränmielisten sananvapautta. Toiseksi haluasitte kieltää väärää mieltä olevien katupartiot, sekin rikkoo ihmisoikeusia.
Olemme puoluepoliittisesti sitoutumaton: tapahtumiin ei oteta puoluetunnuksia emmekä sijoitu poliittiselle vasemmisto–oikeisto-akselille
Ensitöikseenhän Koski julisti taistelevansa persuja vastaan
”Annamme tukemme demokratian ja oikeusvaltion puolustamiselle”
No ette todellakaan anna. Heti kun joku toimittaja kritisoi teitä vähän kovemmin se on heti maalittamista. Lisäksi haluatte kieltää ”vihakuvaamisen” joka kuuluu sananvapauden piiriiin
Arvostamme yhdenvertaisuutta ja rasismin vastaista työtä: sanomme “EI” rasismille, fasismille ja etnonationalismille
Teidän aja maahanmuuttopoliitikkanne vain lisää rasismin määrää Suomessa.
Kannatamme työtä ilmastonmuutoksen hidastamiseksi: sanomme “EI” ilmastodenialismille
Suuret saastuttaja maat vain lisäävät päästöjään, joten ilmastolle Suomi ei oikein voi tehdä mitään.
”Kunnioitamme tieteellistä tutkimusta: sanomme “EI” disinformaation levittämiselle”
No empä ole teidän kuullut teidän sanovan ei kun lehdissä kerrotaan, että mies voi synnyttää ja sukupuoli määräytyy vain pelkän fiiliksen mukaan
Olemme vastuullisen journalismin ystäviä: sanomme “EI” vale-, viha- ja vastamedioille
Mikä valemedia? Kun Johanna Vehkoo yritti leimata Kansalaisen valemediaksi, mutta ei löytänyt sille yhtään järkevää perustelua. Lisäksi Yliopistojen tutkijatkin ovat todenneet, että vaihtoehtomediat perustuvat pääosin tosiasioihin.
Uskomme rakentavaan poliittiseen keskusteluun: sanomme “EI” aggressiiviselle populismille”
Mites se vappusanen ja kun nykyinen päämisteri ehdotti kuuden tunnin työpäivää. Ette todellakaan sano ei vasemmistopopulismille. Rakentavaan keskusteluun kuten piffillä? Usarissa suvakit taas saavat päästellä millaista vihapuhetta tahansa ilman banneja. Siitä on tullut termi parempi vihapuhe.
Nämä jutut vain pitäsi jaksaa perustatella paremmin.

Korjaa
Korjaa
16.1.2020 21:05
Sakari Rajamäki
Sakari Rajamäki
16.1.2020 22:37

Korjattu. Sorry virheestä.

Korjaakommentoi
Korjaakommentoi
17.1.2020 14:41

Hyvä
Sakari Rajamäki
Ari Ojapelto on eliitin syrjimä ekonomisti, ei ns. kiinnosta ketään eikä viitata missään
Eli sopii juuri kansalaisille lukea hänen(kin) tekstejään
https://blogit.kansanuutiset.fi/maailmanparantajan-madonluvut/39-maahanmuuttajat-ovat-tarpeeton-tyovoimareservi
HUOM., tässä Ojapellolla on lyöntivirhe (Maailmassa on vain noin 1-2 miljoonaa kansalaista yli 7,5 miljoonasta)
PITÄÄ OLLA: Maailmassa on vain noin 1-2 MILJARDIA kansalaista yli 7,5 MILJARDISTA, joiden elinolot
ovat kohtuullisia. Loput ovat potentiaalisia maahanmuuttajia. Jos tämä valtava enemmistö lähtee etsimään itselleen parempia elinolosuhteita, sitä ei kestä minkään maan sosiaalijärjestelmät – vaikka olisi kuinka hyvä sydän ja auttavainen mieli
”Uudet kansalaiset ulkomailta eli maahanmuutto, jota kiistanalaisempaa yhteiskunnallista teemaa ei juuri voisi olla. He kilpailevat juuri samoista trampoliini- eli ns. ”paskatyöpaikoista” kuin vähän koulutetut suomalaiset nuoret. Maahanmuuttajat tosin lisääntyvät (vastuuttomastiko?) työmarkkinoiden näköalattomuudesta huolimatta. Uusien veronmaksajien sijasta maahanmuuttajista on tullut uusi tulonsiirtojen kohde olemassa olevien työttömien lisäksi ja vakava kilpailija kantaväestölle supistuvilla työmarkkinoilla.
Matalapalkka-aloille ei tarvita maahanmuuttajia kirjoitti tasa-arvovaltuutettu Juha Richter Kauppalehdessä. Hän ei tuomitse korkean koulutuksen saaneita maahanmuuttajia mutta ns. ”matalapalkka-alojen työntekijätarpeen voisi tyydyttää kotimaisilla työntekijöillä”

Anonymous
Anonymous
19.1.2020 21:34

A-studiossa häntä joskus haastateltiin. Hän kertoi, että on lähettänyt monille poliitikoille(esim. Osmo Soinivaaralle) laskelmiaan siitä, ettei työvoimapulaa koskaan tule, koska automaatio vie työpaikat. Soinininvaaralta kysyttiin tämän jälkeena asiasta, johon hän tokaisi jotain tyyliin. ”Joo tämä Ojapelto on minulle niitä laskelmiaan lähettänyt, mutte ne ovat vähän tyhmiä.” Muuten useat asiantuntijat ennustivat työvoimapulaa sen jälkeen kun suure ikäluokat jäävät eläkkeelle. Ne ovat jo eläkkeellä, mutta työvoimapulaa ei näy. Tietyillä aloilla tietysti on, mutta edelleen on vähintään 300 000 työtöntä
Toinen asia mikä tuli mielee. Ojapelto tulee taatusti saamaan satikutia, jos vasemmisto saa tietää, että hänen kirjoituksiaan siteerataan ja kehutaan PT-mediassa. Nimittäin kun MV-lehden ex-päätoimittaja Juha Korhonen kehui Timo Haapalan toimintaa ja Haapala jakoi sen twiitin, suvakit ulisivat siitäkin. Eikö se juuri vähentäisi vastakkainasettelua jos äärioikeisto ja toimittajat tai vasemmistolaiset löytävät jossain yhteistä säveltä. Tämä vähentäisi varmasti myös sitä paljon puhuttua vihapuhetta.