Latvialainen suunnitteli pommi-iskua Helsinkiin

7ucwd-Y3SG5J9XGGE-Full-Image_GalleryBackground-en-US-1565035007879._SX1080_

Helsingin Sanomien mukaan eilen torstaina istuttiin Helsingin käräjäoikeudessa oikeutta, jossa epäiltynä oli latvialainen rakennusmies ja rikosnimikkeenä törkeän henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelu.

Vuonna 1997 syntynyt latviaano valmisteli jonkinlaista terrori-iskua Helsinkiin toissa vuonna. Miehen tarkoituksena oli iskeä 2018 uudenvuodenaattona väkijoukkoon, jossa olisi paljon ulkomaalaisia ja muslimeja.
Mies jopa valmisti koepommin vuoden 2018 lokakuussa ja syytteen mukaan hän oli laatinut yksityiskohtaisen suunnitelman tekonsa toteuttamiseksi. Homma alkoi purkautua kun mies sitten humalaspäissään lörpötteli suunnitelmistaan ympäriinsä. Poliisi ottikin miehen kiinni syksyllä 2018. Mies kiistää aikoneensa toteuttaa mitään tällaista.
HS:n mukaan mies oli kertonut esitutkinnassa toivovansa, että eri kulttuurit ja eri uskonnot eivät olisi samassa paikassa. Hänen mielestään Euroopassa pitäisi olla eurooppalainen kulttuuri.
Miehen kerrotaan kannattavan kansallissosialismia ja ihailevan SS-joukkoja. Omien sanojensa mukaan hän ei kuulu mihinkään järjestöön.
Julkisuudessa on ihmetelty miksi rikosnimikkeenä on henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelu eikä terroriteon valmistelu. Ehkä teko ei kuitenkaan ollut siinä määrin vakavastiotettava, sillä mies oli asian tiimoilta vangittuna vain viikon ja vastaa juttuun vapaalta.
KOMMENTTI: Latviaano kertoi ahdistuneensa monikulttuurisuudesta ja se oli luultavasti motiivi teon suunnittelulle. Latviaanon ja muiden ulkomaalaisten kannattaa suunnitella terrori- ja pommi-iskuja kotimaissaan jos niitä haluaa tehdä. Tämäkin mies olisi voinut suorittaa pommi-iskun ihan vapaasti Latvian pääkaupungissa eikä suunnitella sellaista Helsinkiin.
Korjaus: kyseessä on siis latvialainen eikä liettualainen kuten vahingossa kirjoitin.

Subscribe
Notify of
guest
24 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
KJ

Eipä ole kuulunut mistään oikean äärioikeiston mediasta, että tämä jätkä olisi mitenkään liittynyt suomalaiseen äärioikeistoon. Eräs lehti on todennut että manifestissansa – mitä ei oikeasti edes ole – että Liettua oli joskus ensimmäinen judenfrey maa Euroopassa. En usko siihen artikkeliin ‘kolumniin’ enkä siihen, että pikkujätkä olisi edes tietoinen mistään tuollaisesta.
Tämä on omaa faktantarkistamista (kesken), jonka takia en voi väittää täysin faktuaalisesti mitään. Englantilainen joku paskalehti, jonka kaveri lähetti mulle— (hetkonen, niin yritän etsiä sen linkin)

ro

Lituaano ei voinut suunnitella eikä toteutaa iskua kotimaassaan,siellä kun ei ole loisivia muslimeja ja muita mutakuonoja.

PastoriNikulainen

Suunnittelee ne liettualaisetkin.
Aamen.

Pär Kele

Jumalauta kun nyt vasemmistoa vituttaa että tämä ei ollut suomessa syntynyt suomalainen persuja äänestänyt työtön mies. Taivas sitä rummutusta jos niin olisi ollut..

Anonymous

Siinä olisi lähdetty marssille, vaadittu ps:n kieltämistä, lisäresursseja vihapuhe poliisille, vaihto-ehto median kieltämistä lailla, lisää rahaa maahanmuuttoon vähintään 2 miljardia, maailmanhalaamista, kaikki isis leiriltä suomeen, kouluihin lisää vasemmiston ideologiaa lapsille, lisää veroja jotta juntit ei enää autoilla ajele. Mutta voihan v…! Nuohan ovat jo melkein asialistalla.

hieno homma

Ikävä kyllä, vihervasemmisto on kirottua saastaa. Anarkistiterroritseteja kaikki tyynni….

hieno homma

Se on aina onnenpäivä kun saa vihervassarisaastan vittuuntumaan 😁🎱🎱

M

Syyllistän nyt suunnitteilla olleen iskun kuvitteellisia uhreja. Mitäs menitte. Järkevä ihminen viettää uudenvuoden aaton yksin kotona, mieluiten ikkunattomassa huoneessa.
“Latviaanon ja muiden ulkomaalaisten kannattaa suunnitella terrori- ja pommi-iskuja kotimaissaan jos niitä haluaa tehdä.”
Siis saako iskun kohde olla kuitenkin ulkomailla, jos suunnittelun tekee kotimaassa? Mitä järkeä olisi iskeä monikulttuuria vastaan Latviassa? Sehän on yhtä tehokas tapa vaikuttaa kuin mielenosoitus eli täysin tehoton.

Penja

HS ja suomalainen oikeus=fiktiivielokuva

hieno homma

Samaa mieltä, Hesarin “uutiset” ja sen toimittajakunta on kantasuomalaisia manipuloivia ameeboja….

Fabuukler

Leikitäänpä hetki tämän jätkän idealla. Juu siinä olisi ottanut myös suomalaiset osumaa, vaikkakin luultavasti suvakkiakkoja.. mutta siinä ois sattunu muutamaa sataa sossu-Mohammedia myös. Juu. Ikävä kyllä Suomen kansa olisi joutunut kipurahojen maksajaksi kuitenkin, ei me noista eroon tappamalla tai vammauttamalla päästä.. Parasta vaan olla perusvittumainen niille, niin että eivät tunne rispektiä eivätkä täällä viihdy ollenkaan niin ongelma hoitaa itsensä. Lähtevät ruotsiin =) Varmaan tälläkin hetkellä heitä on 10 tuhatta jotka kiroavat saatanasti että miksi vitussa pitikään valita tämä helvetin paska-suomi, joo sossurahaa tulee mutta täällä ei ole kivaa. Täällä ei ole tarpeeksi islamilaista meininkiä, täällä on perkele VAIKEETA ja AHDISTAVAA. Niin on! Moido vaan!

Moonman

Ymmärrän latviaanon ahdistuksen. Ottaen huomioon, että itse joudun sietämään monikulttuuria jokaisen vuoden lähes jokaisena päivänä, kun taas latviaano voi halutessaan palata kotimaahansa jossa sitä ei ole. Ulkomaalaisetkin ovat jo ahdistuneempia Suomen syöksykierteestä, kuin itse laput silmillä kulkevat suomalaiset.

Sergei

Ehkei ole Latviassa profeetan lapsia, mutta tarpeiksi lienee vanhaa isäntäkansaa, joka ei lähtenut pois vaikka tuli Latvian omat lait.
Sitä vierassakkia ei parane lähteä pommittelemaan, vaikka kuinka kenkuttaisi. Voi näes keisari Vladimir lähteä kostoretkelle.

Moonman

Eräs latvialainen selitti minulle, etteivät pidä venäläisistä, mutta suhtautuminen heihin on siellä aika samalla tasolla mitä se noin muutenkin on Virossa ja baltian maissa. Jäi sellainen käsitys että tilannetta voisi verrata suomenruotsalaisiin. Monia ärsyttää moni asia suomenruotsalaisissakin, kuten pakkoruotsit ja RKP yms. mutta kenen elämää he muka yksilötasolla kongreettisesti haittaavat? Kun sitten latviaano saapuu Suomeen ja kohtaa röyhkeitä ja kovaäänisiä kehitysmaalaisten laumoja ja kaapu-akkoja, jotka voisivat yhtä hyvin olla jostain toiselta planeetalta niin venäläisetkin vaikuttavat varmaan yhtäkkiä ihan mukavilta. Itseasiassa tämä pomminvirittelijä-latviaano oli uhri eikä rikollinen. Monikulturismin näkeminen johtaa mielen särkymiseen ja epätoivoisiin tekoihin.

Moonman

Noh, tämä oli hieman sarkastinen viittaus legendaariseen, olikos se nyt jonkun vasemmistoedustajan lauseeseen invaasiovuonna: “he ovat väkivallan uhreja, eivät sen tekijöitä”.

Marttyyrit

Suomalaisista olisi tullut marttyyreja ja he olisivat saaneet 100 yläosatonta minihametyttöä (miehille) tai isopippelisiä afrikaanoja (naisille).

Anonymous

Sankari.

Aappa

Perusohje oletetun atakin onnistamiseen voisi olla (ehkä, teoriassa), ettei hirveesti hiisku siitä, yleisesti tai kännissä.

Anonymous

Mikä meteli olisi noussut, jos olisi ollutkin PS kannattaja.🙄

Vitun sensuroijat

YLE:tä ja muista “valtamedoista” sai sen kuvan että olisi ollut kantasuomalainen ja painotettiin ja vielä moneen kertaan sitä “natsi” yhteyttä. Eli hienoa “sivistynyttä” valeuutisointia kun taas jätettiin tärkein kertomatta.

hieno homma

Eipä ole harvinaista että tämä ylenanto kirjoittaa paskaa ja natsittelee kaikkea joka liikkuu, eipä paljon mainostele ruotsin ongelmista 😡

Pate

No tämäkin tapaus todistaa että muslimit ovat turvallisuusuhka. Sen verran paljon on terroristikultti herättänyt vihaa maailmalla, että kostajia tulee minne ikinä nuo pesiytyvät. Parasta olisi nyt myöntää ettei islam ole oikeasti uskonto sen enempää kuin kommunismikaan vaan pelkkä uskonnoksi naamioitu poliittinen ideologia. Silloin avautuisi paremmat mahdollisuudet tuon pahuuden poistamiseen, kun uskonnollinen suoja olisi poissa. Eihän monet muutkaan maat tunnusta islamia uskonnoksi. Esim. Italia.