Tukholman räjähdys saattoi olla kohdistettu todistajansuojeluohjelmassa käytettyyn huoneistoon

Kuvakaappaus - 2020-01-13 22-04-13

Östermalmin pommin motiivi saattaa olla se, että pommi oli kohdistettu samassa rapussa todistajansuojeluohjelmassa käytettyyn huoneistoon. Asia tulee ilmi useista alamaailman lähteistä ja siitä on kirjoittanut mm. Nyheter Idag.

Rapussa sijaitsevaa huoneistoa on käytetty oikeuskäsittelyjen aikana suojaamaan isoissa jutuissa esiintyviä todistajia. Todistaja saa siis asua ennen ja jälkeen tällaisissa salaisissa huoneistoissa jos koetaan, että todistajaa uhataan tai häneen kohdistuu väkivallan uhkaa.
Toistaiseksi ei tiedetä kuka olisi ollut se mahdollinen henkilö tai henkilöt, joita kohtaan pommi oli suunnattu.
Nyheter Idagin mukaan poliisi ei ole ottanut asiaan mitään kantaa sitä kysyttäessä. Poliisista on vastattu vain, että todistajansuojeluasioita ei kommentoida millään tavalla.
Poliisilla ei toistaiseksi ole mitään tietoa tekijöistä. Ainoa vinkki tällä hetkellä on läheisenSVT:n rakennuksessa olleen valvontakameran kuvanauha, jossa lähistölle pysähtyy Mercedes Benz-henkilöauto, josta joku kävelee kohti räjähdyspaikkaa. Henkilö palaa autolle hetken kuluttua ja sitten pommi räjähtää.