Luksusautovaras vangittiin kuolemankolarista

car-933704_960_720

Tukholman käräjäoikeus vangitsi tänään luksusautovarkaana tunnetun 20-vuotiaan Mohammed Ali Arrachin epäiltynä kuolemantuottamuksesta.

Arrach oli viime tiistaiyönä liikkeellä varastetulla autolla kun sattui ajamaan liikenneratsiaan. Arrach ei kuitenkaan pysähtynyt vaan painoi kaasua, josta seurasi takaa-ajo. Bandhagenissa Arrachin ohjaama auto kolaroi risteyksessä kahden muun auton kanssa. Tästä seurasi, että yksi kuoli ja kolme loukkaantui vakavasti. Arrach joutui itsekin sairaalaan kolarista.
Arrach on tunnettu Tukholmassa ns. luksusautovarkaana, jolla on vuodesta 2015 alkaen yli 200 autovarkautta kontollaan. Hän suosii kalliita autoja kuten Lexus, BMW, Mercedes jne. Varkaudet, tai lähinnä luvattomat käyttöönotot ovat olleet huviajelua, eli Arrachilla ei ole ollut toiminnan taustalla mitään taloudellista hyötyä. Ts. autoja ei ole yritetty myydä tai myydä osia niistä.
Luvattomat käyttöönotot tapahtuvat yleensä siten, että Arrach on hiippaillut Tukholman länsialueen omakotitaloalueilla. Hän on kokeillut talojen ovia ja jos etuovi on ollut auki hän on napannut tuulikaapin avainkaapista autojen avaimia ja sillä tavalla saanut auton käyttöönsä. Nuorukainen ei siis ole käynnistänyt autoja millään “skannerilla” tai johtoja yhdistämällä vaan autoihin on aina saatu avaimet jollakin konstilla. Muutamassa tapauksessa mies on vienyt auton huoltoaseman tms pihalta, jossa auton omistaja on jättänyt auton käyntiin poiketakseen sisällä. On myös tapauksia, joissa Arrach on kirjaimellisesti vetänyt kuljettajan pois autosta ja siten saanut auton haltuunsa.
Arrach on välillä käynyt nuorisohoidossa muutaman kuukauden pätkiä, mutta vapauduttuaan on saman tien jatkanut toimintaansa.