Tukholmassa kaksi pommia muutaman minuutin välein

Kuvakaappaus 2020-01-21 15-41-21

Tukholmassa saatiin kokea viime yönä kunnon pommitoimintaa. Husbyssä ja Kistassa tapahtui kaksi räjähdystä muutaman minuutin välein parin sadan metrin etäisyydellä toisistaan.

Sotatoimet alkoivat Husbyssä Tönsbergsgatanilla 02.30 ja 300 metrin päässä Kistassa Kvarnbackin koulun edustalla muutama minuutti tästä. Kistassa asuva Pt-median asiantuntija kertoo, että heräsi yöllä räjähdyksen ääniin:
– Kello oli puoli kolme kun heräsin räjähdyksen ääneen. En osaa sanoa mistä suunasta ääni tuli, tosin luin myöhemmin, että räjähdys tapahtui Husbyssä. Avasin ikkunan ja polttelin tupakkaa kun lähistöllä räjähti taas. Nyt pystyin paikantamaan äänen Husbyn suuntaan, koska ikkuna on siihen suuntaan. En jaksanut lähteä katsomaan, sillä monikulttuurisuudessa ei ole mitään nähtävää, asiantuntija kertoo.
Husbyn räjähdys oli voimakkaampi. Yksi henkilö vietiin sairaalaan. Vammojen kerrotaan olevan lieviä. Kymmenkunta muuta henkilöä tarkistettiin paikanpäällä. Molempien räjähdysten ympäristöstä on talot evakuoitu asukkaista.
Husbyn räjähdys tapahtui kerrostalon kolmannessa kerroksessa ja rikkoi ainakin 2-4 huoneiston ikkunat ja etuseinää. Alla filminpätkää Husbyn räjähdyksen jäljistä.
[wpvideo 7G8OsP0N]  
Alla kuvaa Kistan räjähdyksestä.
82869770_171439264131339_6883431642990611236_n
 
Husbyn pommi oli suunnattu suoraan tiettyyn huoneistoon, jossa asuu muuan multikriminelli uusruotsalainen. Kistan pommi taas oli kohdistettu rappukäytävään. Kohde ei ole vielä tiedossa. Mielenkiintoinen sivudetaljee Kistan pommitalon evakuoinnista on se, että yksi mies kieltäytyi lähtemästä kodistaan evakkoon. Poliisi vei miehen putkaan.
Poliisi tutkii räjähdyksiä yleisenä vaaran aiheuttamisena eikä ketään ole otettu kiinni epäiltynä teoista.
Muuan mies kertoo tunnelmia Husbystä:
– Asukkaat ovat kyllästyneitä. Jatkuvat pommit, murhat ja yrittäjiin kohdistunee rikokset sekä yleisesti kiristynyt ilmapiiri saa aikaan sen, että ihmiset mökkiytyvät ja kyräilevät toisiaan. Ihmiset pelkäävät liikkua ulkosalla ja jumittavat kotonaan.
– Poliisi ei saa näidenkään räjähdysten tekijöitä ikinä kiinni vaikka kaikki husbyläiset tietävät jo nyt keitä tekojen takana on. Pommimiehet kulkevat rehvakkaasti ympäri toria ja kaikki tietävät keitä he ovat. Kukaan ei uskalla sanoa mitään, koska silloin saa omalle ovelleen pommin. Poliisi on saanut jo nyt varmasti useamman nimettömän vinkin, mutta mitään ei tule tapahtumaan. Poliisi ei saa mitään aikaiseksi.
– Mitäkö tästä seuraa? Ei mitään kummempaa kuin uusi pommi ja muutama murha. Tämä on arkipäivää. Tämä ei ole mikään “vaihe” elämässä näillä nurkilla vaan tämä on elämää. Elämä Husbyssä on murhia, pommeja, rikoksia. Se on monikulttuurisuutta, muuan mies väittää.
Husby-Kistassa pidetään tänä iltana jonkinlainen asukaskokous räjähdysten takia. Mitä se käytännössä tarkoittaa ja mitä siitä seuraa, ei luultavasti yhtään mitään. Mahdollisesti asukkaat laittavat pystyyn jonkinlaisia yöpartioita, mutta jää nähtäväksi.