Ystadissa ryöstetiin linna ja kreivi

DSC09987 (4)
Högestadin linnaan tehtiin ryöstö.

Etelä-Ruotsissa Ystadin ympäristössä on tapahtunut viime aikoina useita ryöstöjä, joissa tekijät ovat menneet sisälle ihmisten asuintaloihin ja pakottaneet asukkaat antamaan arvoesineet.

Viimeisin tällainen ryöstö tapahtui keskiviikkoiltana kun ryöstäjät tunkeutuivat 73-vuotiaan miehen kotiin ja pakottivat tämän luovuttamaan arvoesineitä ja käteistä. Tapahtuma eteni siten, että ryöstäjät koputtivat oveen klo 19.30 aikaan. Pahaa aavistamaton mies avasi oven, jolloin ryöstäjät pääsivät sisään taloon.
Merkittävää tässä tapauksessa on se, että ryöstöuhri ei ole ihan kuka tahansa vaan aatelissukuun kuuluva kreivi Carl Piper. Ja talo, johon ryöstäjät tunkeutuivat, oli Högestadin linna. Julkisuuteen ei ole annettu tietoja millaista saalista ryöstäjät saivat. Piper ei vahingoittunut tapahtumasta.
Asiasta kirjoitti mm. Ystad Allehanda.
Toivotaan, että Ystadin suuri poliisijohtaja Kurt Wallander selvittää tilanteen nopeasti. On nimittäin ihme, että tällaisia kartano- ja linnaryöstöjä ei ole tehty aiemmin. Eteläinen Ruotsi on täynnä potentiaalisia ryöstettäviä linnoja.

20 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Kysymyksiä pukkaa
Kysymyksiä pukkaa
24.1.2020 04:39

Noista svennosoneista on tullut ihan kauheita kun eivät anna enää edes aatelisten olla rauhassa. Pidähän kunkku ovat säpissä etteivät tule kylään.Tämän päivän iltapaskassa oli juttua että Ruotsalaiset kersat tulevat ahvenanmaalle kouluun ja syynä kuulemma kotiopetus, joka on Ruotsissa käytännössä kielletty. Eikö länsinapurimme olekaan enää se paratiisi johon Suomea aina verrataan negatiiviseen sävyyn että Ruotsi sitä ja Ruotsi tätä ja Suomen pitäsi tehdä samoin. Eikö monikultturisuus ollutkaan ratkaisu lähes kaikkeen ja jota ihannoitiin Suomessa vielä 10-15 vuotta sitten.

Suomi Finland
Suomi Finland
23.1.2020 22:42

Tällaista tällä kertaa. Ei voi kuin nauraa ruotsalaisille. Tässä sitä on suvaitsevaisuutta ja tasa-arvoa kerrakseen.
Kuningas voisi lyödä A Stupidon ritariksi, kun puhui peräti pehmoisia Ruotsin turvallisuudesta. Nyrkillä.

Hans Svärd
Hans Svärd
23.1.2020 20:44

Aatelisten on alettava käyttää perinteistä maantierosvojen pelotetta eli miekkaa.

Sossukreivi
Sossukreivi
23.1.2020 20:23

Eikös tämä ole juuri se kuuluisa ”Röde Greven”, kova vasemmistolainen?

Hade Aning
Hade Aning
23.1.2020 21:08
Vastaa...  Sossukreivi

Näyttäisi olevan, eli kuulunee taakanjaon takuumiehiin. Osoite oli siis tavallaan oikea.
Rikkaat alkavat varmaankin palkata vartijoita ja/tai hankkia suhteillaan käsiaseita.

Fideikomiss
Fideikomiss
24.1.2020 09:22
Vastaa...  Hade Aning

Onhan niillä kaikilla ainakin kiväärit ja haulikot kun ovat kovia metsästämään suurilla tiluksillaan ja osalla on myös henkilökuntaa. Monia näistä skåånelaisista linnoista hoidetaan liikeyrityksenä, saavat EU- avustuksia jne. Rikkaimmat paroonit ja kreivit ovat miljardääreja.
Ja sitten niillä on vielä se Fideikommissio- systeemi eli että vanhin poika perii kaiken ja muut eivät saa mitään. Fideikomissio on lailla kielletty mutta sitä käytetään silti.

Anonymous
Anonymous
23.1.2020 19:15

Viimeinkin raukkaparat löysivät oikean rahapaikan, mistä saa vähän voita leivälle. Nyt vaan valtio tukemaan tätä reipasta toimintaa, ja joka linnan ovelle koputtajat kiiruusti, ettei aarteet lopu kesken, ja ettei ikävät kartanonherrat ehdi valaa aarteitaan muureihin. No siitäkin selviää, räjäyttämällä tietysti.

M
M
23.1.2020 18:21

Onko Wallander koskaan tutkinut muita kuin murhia? Niitähän Ystadissa tietysti riittää niin kuin kaikilla Ruotsin paikkakunnilla.

Ilmari
Ilmari
23.1.2020 21:05
Vastaa...  M

Ystad on Ruotsin rikollisin paikkakunta. Ei Wallander ehdi tutkia kuin murhia

Anonymous
Anonymous
24.1.2020 04:49
Vastaa...  Ilmari

Miesparka. Kriminaalithan tappaa sen työntekoon likaamatta omia sormiaan.

Vittuuntunu Stadilaine'
Vittuuntunu Stadilaine'
23.1.2020 18:19

”Ikävä asiahan tämmönen ryöstö on…”
Ei ole. Olen varma, että myös tämä kreivi on ollut mukana määkimässä lisää mamuja Ruotsiin. Tätä mieltä olen ennen kuin toisin todistetaan.
Itseasiassa, pitäisi kääntää ja painattaa karttoja ja toimintaohjeita ulkomaisille murtojengeille jotka opastavat miten tehdään razzia eliitin asuinalueille! Eliitin jäsenet, eli mm. toimittajat, poliitikot ja bisnesihmiset asuvat omilla alueillaan ja myös heidän pitää saada osansa tästä ihanuudesta.
On turha mennä mihinkään Jakikseen, ei siellä mitään raharikkaita ole! Menkää Westendiin, Ullanlinnaan, Käpylään jne.

Entinen Kreivi P. Ylermi Lindgren
Entinen Kreivi P. Ylermi Lindgren
23.1.2020 18:07

Näköjään porvaristo saa nauttia myös samasta paskasta kuin tavalliset rivikansalaiset. Tämän laadun rikokseen asetetaan nyt sitten varmaan koko Skånen poliisivoimat liikkeelle, koska onhan kyseinen kreivi varmaan Silvian & Kallen ykköshahmo. Ikävä asiahan tämmönen ryöstö on, mutta kaikkien ihmisten tasavertaisuuden nimissä. Ryöstön osoite on oikea. Sinänsä mielenkiintoinen tapaus Ruotsin mittakaavassa kun kyseessä henkilö jonka elämää pitää pystyssä suurinmalla osalla Ruotsalainen veronmaksaja.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
23.1.2020 21:39

Porvaristo? Aatelismieshän tuossa oli uhrina.

sensu roituko
sensu roituko
23.1.2020 23:38
Vastaa...  Qroquius Kad

Ja aatelliset eivät käsittääkseni maksa veroja.

T
T
23.1.2020 22:24

Uhrina oli yläluokka, ei keskiluokka. Mutta siinä mielessä kyllä hyvä että ryöstön kohteeksi joutuvat ne, jotka monikulttia ovat halunneetkin.

Ilmari
Ilmari
23.1.2020 18:00

Wallanderilla on jo töitä. Ystad O. Ruotsin rikollisia kaupunki, jossa tehdään paljon epätavanomaisia rikoksia.

Sam Colt
Sam Colt
23.1.2020 17:39

Voi olla että fiktiivinen rikoskomisario ei saa ratkaisuksi faktista rikosta. Kookas konstaapeli Svartmankin jää vain mulkoilemaan kädet taskussa.

Anonymous
Anonymous
23.1.2020 17:06

Maailma tuli kylään.

PastoriNikulainen
PastoriNikulainen
23.1.2020 19:21
Vastaa...  Anonymous

Maailma kylässä.
Voi Jeesus.