Ystadissa ryöstetiin linna ja kreivi

DSC09987 (4)
Högestadin linnaan tehtiin ryöstö.

Etelä-Ruotsissa Ystadin ympäristössä on tapahtunut viime aikoina useita ryöstöjä, joissa tekijät ovat menneet sisälle ihmisten asuintaloihin ja pakottaneet asukkaat antamaan arvoesineet.

Viimeisin tällainen ryöstö tapahtui keskiviikkoiltana kun ryöstäjät tunkeutuivat 73-vuotiaan miehen kotiin ja pakottivat tämän luovuttamaan arvoesineitä ja käteistä. Tapahtuma eteni siten, että ryöstäjät koputtivat oveen klo 19.30 aikaan. Pahaa aavistamaton mies avasi oven, jolloin ryöstäjät pääsivät sisään taloon.
Merkittävää tässä tapauksessa on se, että ryöstöuhri ei ole ihan kuka tahansa vaan aatelissukuun kuuluva kreivi Carl Piper. Ja talo, johon ryöstäjät tunkeutuivat, oli Högestadin linna. Julkisuuteen ei ole annettu tietoja millaista saalista ryöstäjät saivat. Piper ei vahingoittunut tapahtumasta.
Asiasta kirjoitti mm. Ystad Allehanda.
Toivotaan, että Ystadin suuri poliisijohtaja Kurt Wallander selvittää tilanteen nopeasti. On nimittäin ihme, että tällaisia kartano- ja linnaryöstöjä ei ole tehty aiemmin. Eteläinen Ruotsi on täynnä potentiaalisia ryöstettäviä linnoja.

20 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Maailma tuli kylään.

PastoriNikulainen

Maailma kylässä.
Voi Jeesus.

Sam Colt

Voi olla että fiktiivinen rikoskomisario ei saa ratkaisuksi faktista rikosta. Kookas konstaapeli Svartmankin jää vain mulkoilemaan kädet taskussa.

Ilmari

Wallanderilla on jo töitä. Ystad O. Ruotsin rikollisia kaupunki, jossa tehdään paljon epätavanomaisia rikoksia.

Entinen Kreivi P. Ylermi Lindgren

Näköjään porvaristo saa nauttia myös samasta paskasta kuin tavalliset rivikansalaiset. Tämän laadun rikokseen asetetaan nyt sitten varmaan koko Skånen poliisivoimat liikkeelle, koska onhan kyseinen kreivi varmaan Silvian & Kallen ykköshahmo. Ikävä asiahan tämmönen ryöstö on, mutta kaikkien ihmisten tasavertaisuuden nimissä. Ryöstön osoite on oikea. Sinänsä mielenkiintoinen tapaus Ruotsin mittakaavassa kun kyseessä henkilö jonka elämää pitää pystyssä suurinmalla osalla Ruotsalainen veronmaksaja.

Qroquius Kad

Porvaristo? Aatelismieshän tuossa oli uhrina.

sensu roituko

Ja aatelliset eivät käsittääkseni maksa veroja.

T

Uhrina oli yläluokka, ei keskiluokka. Mutta siinä mielessä kyllä hyvä että ryöstön kohteeksi joutuvat ne, jotka monikulttia ovat halunneetkin.

Vittuuntunu Stadilaine'

“Ikävä asiahan tämmönen ryöstö on…”
Ei ole. Olen varma, että myös tämä kreivi on ollut mukana määkimässä lisää mamuja Ruotsiin. Tätä mieltä olen ennen kuin toisin todistetaan.
Itseasiassa, pitäisi kääntää ja painattaa karttoja ja toimintaohjeita ulkomaisille murtojengeille jotka opastavat miten tehdään razzia eliitin asuinalueille! Eliitin jäsenet, eli mm. toimittajat, poliitikot ja bisnesihmiset asuvat omilla alueillaan ja myös heidän pitää saada osansa tästä ihanuudesta.
On turha mennä mihinkään Jakikseen, ei siellä mitään raharikkaita ole! Menkää Westendiin, Ullanlinnaan, Käpylään jne.

M

Onko Wallander koskaan tutkinut muita kuin murhia? Niitähän Ystadissa tietysti riittää niin kuin kaikilla Ruotsin paikkakunnilla.

Ilmari

Ystad on Ruotsin rikollisin paikkakunta. Ei Wallander ehdi tutkia kuin murhia

Anonymous

Miesparka. Kriminaalithan tappaa sen työntekoon likaamatta omia sormiaan.

Anonymous

Viimeinkin raukkaparat löysivät oikean rahapaikan, mistä saa vähän voita leivälle. Nyt vaan valtio tukemaan tätä reipasta toimintaa, ja joka linnan ovelle koputtajat kiiruusti, ettei aarteet lopu kesken, ja ettei ikävät kartanonherrat ehdi valaa aarteitaan muureihin. No siitäkin selviää, räjäyttämällä tietysti.

Sossukreivi

Eikös tämä ole juuri se kuuluisa ”Röde Greven”, kova vasemmistolainen?

Hade Aning

Näyttäisi olevan, eli kuulunee taakanjaon takuumiehiin. Osoite oli siis tavallaan oikea.
Rikkaat alkavat varmaankin palkata vartijoita ja/tai hankkia suhteillaan käsiaseita.

Fideikomiss

Onhan niillä kaikilla ainakin kiväärit ja haulikot kun ovat kovia metsästämään suurilla tiluksillaan ja osalla on myös henkilökuntaa. Monia näistä skåånelaisista linnoista hoidetaan liikeyrityksenä, saavat EU- avustuksia jne. Rikkaimmat paroonit ja kreivit ovat miljardääreja.
Ja sitten niillä on vielä se Fideikommissio- systeemi eli että vanhin poika perii kaiken ja muut eivät saa mitään. Fideikomissio on lailla kielletty mutta sitä käytetään silti.

Hans Svärd

Aatelisten on alettava käyttää perinteistä maantierosvojen pelotetta eli miekkaa.

Suomi Finland

Tällaista tällä kertaa. Ei voi kuin nauraa ruotsalaisille. Tässä sitä on suvaitsevaisuutta ja tasa-arvoa kerrakseen.
Kuningas voisi lyödä A Stupidon ritariksi, kun puhui peräti pehmoisia Ruotsin turvallisuudesta. Nyrkillä.

Kysymyksiä pukkaa

Noista svennosoneista on tullut ihan kauheita kun eivät anna enää edes aatelisten olla rauhassa. Pidähän kunkku ovat säpissä etteivät tule kylään.Tämän päivän iltapaskassa oli juttua että Ruotsalaiset kersat tulevat ahvenanmaalle kouluun ja syynä kuulemma kotiopetus, joka on Ruotsissa käytännössä kielletty. Eikö länsinapurimme olekaan enää se paratiisi johon Suomea aina verrataan negatiiviseen sävyyn että Ruotsi sitä ja Ruotsi tätä ja Suomen pitäsi tehdä samoin. Eikö monikultturisuus ollutkaan ratkaisu lähes kaikkeen ja jota ihannoitiin Suomessa vielä 10-15 vuotta sitten.