Yksintullut: "Emme jaksa enää, lopettakaa yksintulleiden kiusaaminen"

map-1030358_960_720.jpg

19-vuotias afgaaninuorukainen Azim Mohammadi kirjoittaa Göteborg Postenin yleisönosastolla koskettavan artikkelin otsikolla “Emme jaksa enempää – lopettakaa yksintulleiden kiusaaminen“.

Mohammadi tarkoittaa kiusaamisella jotain sellaista, että suurin osa yksintulleista afgaanilapsista ei saa turvapaikkaa ja oleskelulupaa Ruotsista.
Nuorukainen kertaa alkuun kuinka syksyn 2015 aikana Ruotsiin läpsytteli 35 000 yksintullutta lasta, joista reilut 23 000 tuli Iranista tai Pakistanista.
– Olemme nyt odottaneet pitkän ajan, kolme vuotta. 70-80 % yksintulleista on saanut kielteisen. Vaikka päätöksistä on valitettu Maahanmuuttotuomioistuimeen, niin se pitää 95 prosenttisesti voimassa Maahanmuuttoviraston päätöksen, Mohammadi kirjoittaa.
Kuvakaappaus 2018-07-29 20-55-24Mohammadin mukaan pitkä odotus epätietoisuudessa on johtanut psyykkisiin ongelmiin afgaanilasten parissa. Kielteistä kielteisen perään on johtanyt depressioon ja sitä myöten asunnottomuuteen. Monet nuorukaiset nukkuvat kadulla. Viime vuonna 12 lasta teki itsemurhan ja 126 yritti sitä.
Mohammadi jatkaa, että yksintulleet afgaanilapset kokevat olonsa petetyksi hiljattain voimaantulleen afgaanilain myötä. Moni nuorukainen luuli saavansa vihdoin valoa elämään, laki antoi toivoa. Mutta:
– Uusi laki astui voimaan kesäkuun (2018) alussa. Moni afgaanilapsi laittoi heti uudet hakemukset vetämään, mutta jo parin päivän päästä saimme huomata, että Maahanmuuttotuomioistuimet eivät käytäkään uutta lakia.
(Toim.huom. Maahanmuuttotuomioistuin voi muuttaa aiemman kielteisen oleskeluluvan uudella lailla määräaikaiseksi, jos kaksi ehtoa täyttyy: 1.) Lapsi on tullut maahan ennen 24. marraskuuta 2015 ja 2.) hän on aloittanut opiskelut. Jostain syystä Maahanmuuttotuomioistuimet eivät anna tätä mahdollisuutta yksintulleille. Nyt myös Maahanmuuttovirasto on laittanut jäihin koko afgaanilain. Miksi näin, selviää seuraavassa.)
Mohammadi kertoo:
– Laki ei kuitenkaan auta useimpia yksintulleita afgaaneja, sillä useimpien ikä on muuttunut Maahanmuuttoviraston prosessin aikana. Suurin osa yksintulleista afgaaneista, jotka ovat saaneet kielteisen, eivät voi todistaa henkilöllisyyttään eikä sitä myöten ikäänsä. Tämä siksi, että he ovat asuneet koko ikänsä muualla kuin Afganistanissa esimerkiksi Iranissa tai Pakistanissa. Miten yksintullut voi tässä tilanteessa todistaa ikänsä kun hän on elänyt koko ikänsä laittomana pakolaisena vieraassa maassa? Kun taas ne, joilla on afganistanilainen henkilöpaperi tai passi, saavat myös kielteisen. Maahanmuuttovirasto sanoo, että sellainen paperi on liian helppo väärentää.
Mohammdilla on kuitenkin ratkaisu asiaan; antaa kaikille yksintulleille poikkeuslupa jäädä Ruotsiin.
– Poikkeuslupa voi antaa elämän yksintulleelle ja siitä hyötyy myös Ruotsi. Yksintulleista tulee hyvää työvoimaa Ruotsille. Monet opiskelevat ja kohta saamme työtä ja maksamme veroja.
Mohammadin kirjoitus loppuu pieneen omatuntopiikkiin.
– Me tulemme auttamaan teitä tulevaisuudessa kun olette vanhoja. Kohta voi olla myöhäistä. Jos ette tee nyt mitään tänään niin huomenna olette syyllisiä tuhansien nuoruaisten tuhottuun elämään. Se tullaan muistamaan historiassa. Teidän lapsenlapsenne saavat lukea historiasta kuinka Ruotsi kohteli kaltoin tuhansia nuorukaisia, jotka pakenivat sotaa Ruotsiin.


 
Miten on, pitäisikö yksintulleille afgaanilapsille antaa mahdollisuus, jotta he voisivat sitten täyttää lääkedosettimme tulevaisuudessa? Pitäisikä heidän oma kertomus iästään ja nimestään uskoa ilman dokumentteja?


 
Julkaistu ensimmäisen kerran 2018.
 

,
Subscribe
Notify of
guest
54 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Pelle Peloton

Asettukaapa itse Mohammadin asemaan. Ei olisi helppoa.
Jos turvapaikka annetaan, Mohammadien tuska helpottuisi ainakin hetkeksi. Ruotsin tilanne on kuitenkin jo vakava. Ei se ainakaan parane lisätulijoista. Vähemmällä pahalla ololla selvitään molemmilla osapuolilla, kun raja suljetaan.

Alexander The Dork

Ensin maahantunkeutujalle tunti lättyyn, sitten nippuun ja karjavaunussa junalla kotiin. Kaikki mukana ja päällä oleva omaisuus takavarikkoon kulukorvauksena.
Hei hei laiton maahantunkeutuja rikollinen, ikävää kotimatkaa!
On olemassa lailliset reitit maahanmuuttoon ja pakolaisuuteen, josne eivät kelpaa niin haistakoon pitkän paskan.
Minulla on onelma – toivon että jonain aamuna herään ja koko matu-painajainen on poissa sekä marxilaissuvakit ja vastuulliset poliitikot työleireillä kotvaamassa aiheuttamaansa vahinkoa pakkotyössä kivilouhoksella.

hieno homma

Minullakin on unelma. Vihervassarihallitus, suvakkikusipäät ja laittomat partavauvat lennolle sinne mistä ovat tulleet 🤗🎱🎱

hieno homma

Unohtui muistuttaa notta se saatanan muhametti oli pedofiili ja sen uskonto on silkkaa pedofiliaa 😠🎱🎱

Fatwantarkistaja

No noh. Eihän sitä pedofiilia kukaan lääkäri ole pedofiiliksi diagnosoinut. Myöskin pedofilia oli yleisesti hyväksyttyä noihin aikoihin, koska sitä pääpedofiilia oli seurattava, tai menetettävä päänsä pedofilian vastustamisesta. Pedofiilia onkin palvottu siitä lähin ja tullaan palvomaan vielä pitkään.
Joku suvakki sanoi, että se raiskattu lapsi saattoi olla vaikka 16-vuotias. Niin saattoi, mutta oli kuitenkin mitä ilmeisemmin 9-vuotias, eli raiskaajansa luokitellaan ilman muuta pedofiiliksi. Ja kerran raiskaaminen ja pedofilia molemmat ovat pyhiä toimituksia, niin siitähän se ajatus sitten lähtee.
P.S. Mitenköhän Oulun pedofiliamoskeijan pedofiili-imaamilla, Abdul Mannanilla nykyään menee. Saarnaakohan se pedofilian ihanuudesta edelleen pyhässä rukoushuoneessaan.
P.P.S. Pedofiilit ja pedofiliaa tukevat tulisi karkottaa heidän lähtömaihinsa. Silakat samaan uuniin.

Kivahan täällä olisi loisia

Ois jääny Afganistaniin. Siellä on sen koti.

Pirtsakka

Artikkelissa sanottiin, että useat noista “alaikäisistä” ovat asuneet laittomina pakolaisina Iranissa tai Pakistanissa tai missä lie. Ilmeisesti tämäkään ei ole asunut Afganistanissa, mutta totta on, että voisi palata sinne, mistä ikinä tulikin. Afganistanin sodan varjolla tullut, vaikka on asunut aivan muualla.
Tuo lapsipakolainen syyllistää ihmisiä siitä, että Ruotsi tullaan muistamaan maana, joka tuhosi tuhansien nuorten miesten elämän. Kukahan tai mikä taho nuokin sanat on hänelle syöttänyt? Eivätkö he itse ole minkäänlaisessa vastuussa omista ratkaisuistaan?

Ilmari

Muhammed ei ole itse kirjoittanut tuota juttua. Siinä toimitus yrittää vihjata, et6ä antakaa nyt oleskelulupa kun noin hyvää ruotsia kirjoittaa.

Anonymous

Tuo muslimipunkki ei osaa sanaakaan Ruotsin kieltä. Ei tiedä yhtikäs mitään tuosta suvakkiälykääpiöiden laatimasta tarinasta.

Minä

Antoi kasvot “hyvään tarkoitukseen”.

Juuda

Mitäs tuli lompsimaan. Ruotsi on pilalla jo muutenkin. Paska maa nykyisin.

Matsui

Valheella on lyhyet jäljet. Takaisin kotiin.

Henkka

Ulos joka ikinen. KAIKKI. Ainuttakaan geelitukkaa eikä läpsyttelijää ei kaivata pohjoismaissa.
EI MISSÄÄN.

mars kotiin

Ansku mä mietin…………. juu ei pitäis, joka valehtelee tullessaan ikänsä, syntyperänsä ja syyn turvapaikkaan ei ole luotettava vaihtamaan edes paskavaippoja.

ro

Azim.. kirjoitus ja lukutaidoton ahlämi,muka rusnaa omasta päästään nyyhkytarinoita.ja lapsikin vielä, on varmaan lapsi noi 3 v tasolla älyllisesti,näistä kamelikuskeista ja lampaan nussijoista ei ole koskaan mitään hyötyä länsimaille.miksi vidussa swedujen pitäisi elättää tämäkin skabäläbä hautaan asti.

Hellyttävä kertomus jälleen kerran

Miksi siellä Pt – toimituksessa ollaan niin kivisydämiä ja piikitellään Mohammadin varsin uskottavalla kertomukselle? Ja kommentoivat voivat hävetä samaan syssyyn.

Suomi Finland

Läpsytys jatkuu ikuisesti, jos tuollaiset määrät paremman elämän haluajia lasketaan jatkuvalla syötöllä sisään. Jos kaikki tulijat jatkuvasti hyväksyttäisiin ruotsalaisen sosiaaliturvan piiriin, niin kyllä se Ruotsikin putoaa polvilleen.
Sitä paitsi sota syttyy Euroopassa ennemmin tai myöhemmin ja olisi sydämetöntä houkutella tänne kasapäin läpsyttelijöitä uuden kriisin keskelle.

Nestori Lundahl

Yritätkö tappaa meidät nauruun?

Q

Todennäköisesti se olikin tarkoitus?

huugo

Juu ja kaverin koko suku tapettiin jne.. No ymmärrän sarkasmisi.

Siili

Voi sinua pikkuraukkaa! Jännä juttu tuo älykkyys ja ymmärrys, kokemus ja tieto.

Anonymous

Opettele sarkasmi kunnolla, nyt raiskaat jaloa taitoa oikein urakalla.

Puolueeton

Järjestelmä on pahasti vialla, kun maahantunkeutujat uskovat onnelliseen tulevaisuuteen. Tähän ovat syypäitä salakuljettajat, suvakit ja poliittiset piirit, jotka antavat harhaan johtavaa tietoa. Siitähän johtuu maahantunkeutujien masentuneisuus. Jokainen kanta-asukaskin voi masentua, kun luvatut toiveet eivät toteudu. Luultavasti Virossa ei masennusta synny, kun maahantunkeutujat sijoitetaan leiriin, jossa ei luvata sellaista, mikä ei voi toteutua.
Hellyttävä toteaa kommentoijat somekusipäiksi, joilta ei tule mitään asiallista. Räävit kommentoinnit johtavat vain myötätuntoon maahantunkeutujia kohtaan niissä piireissä, joissa maahantunkeutumisesta kuvitellaan ihmisoikeuksien toteutumisena.

JoodeJoode

Suomi luultavasti kohta maksaa viroon tulleiden läpsyjen elätyksenkin, samallai kuin niitten virolaisten
perheitten lapsilisät joitten isät on Suomessa tekemässä täysin kelvotonta työtä. Puolet varkaita niistäkin.

Anonymous

Tuota on saanut oikoa monelle ihmiselle muuten.
Vieläkin jos kysyy vaikka 10 ihmiseltä mitä mieltä ovat virolaisista työmiehistä, melko varmaan lähes joka toinen vastaa että ovat ahkeria ja kunniallisia tuöläisiä.
Totuus vain on että virolaiset on paskimpia rakennusmiehiä mitä maapallo sisällään pitää, ainostaan afrikkalaiset on noita huonompia.

Ali Piloua

Niin, Mohammad, kerropa miksi sinä ja ystäväsi raiskaatte ja tapatte? Onko se työntekoa?

hieno homma

Se niiden ” profeetta” opetti ne saastat raiskaamaan ja tappamaan, perkeleestä on tämä saatanan kusipää “profeetta” 😠🎱🎱

Kahdestoista vitsaus

”Miten yksintullut voi tässä tilanteessa todistaa ikänsä kun hän on elänyt koko ikänsä laittomana pakolaisena vieraassa maassa muualla kuin Afganistanissa, esimerkiksi Iranissa tai Pakistanissa.”
Pysykööt laittomina siellä missä ovat. Parempi se kuin että lorvivat laittomina täällä.

rocky

Eli pakenee ruotsiin afganistanin sotaa vaikka ei koskaan ole siellä edes ollut?Tuolla samalla logiikalla voisi paeta vaikka Thaimaan tsunameja.

pöh

Jos saataisiin Suomeen sota, vaikka joku ihan pikkunen kahden suvun välienselvittely kainuun korpeen, niin voisimme kaikki lähteä läpsyttelijöiksi jonnekin elämään ilmaiseksi ja ilman lakeja, ja vanhakin taas nuortuisi 17-vuotiaaksi.
Olisiko vaikka Lindmaneilla ja Hedmaneilla jotain pientä kärhämää?

Anonymous

Ongelmahan on ainoastaan siinä, että mikä saatanan maa ottaa pakolaiseksi ja antaa elinikäisen ylläpidon vastineetta. Ja jos ottaisi ja antaisi, olisiko puuro tarpeeksi hyvää ja entäs asunnot, olisiko tarpeeksi loistokkaita? Mikä maa maailmassa? No Ruotsi, mutta ei se finnjäveliä ota pakolaiseksi. Jos ilmoittatuisi pakolaiseksi koti-Suomeen? Jos sitten saisi pakolaisstatuksen, saisiko tavan mukaan myös syyntakeettomuustakuun, niin että kaiken paskan tekemistäni puolusteltaisiin ja katsottaisiin läpi sormien. Vihapuhelait eivät enää koskisi minua. Voisin yrittää valehdella kaikille saman kylän ihmisille samat systeemit perheenyhdistämisen perusteella. Naapurin papasta tulisi isäukkoni/äitimuorini, toisesta naapurista mieheni/vaimoni, kolmansista lapseni jne maailman tappiin. Kellään ei olisi tietenkään henkilöllisyyspapereita, riittäisi että Nerg tuntee.

GLGL

“Mikä maa maailmassa?”
Joku Aasian maa (tai vaikka Kiinan maakunta) saattaisi sellaista harkita, jos naiset/feministit pääsisivät siellä valtaan. Paikalliset äijät haluttaisiin vaihtaa salskeisiin pohjolan miehiin ja naisia ei tietenkään kelpuutettaisi vaan käännytettäisiin takaisin “varmaan kuolemaan”.

nahkhiir

maailma olis parempi paikka, jos jokainen noista vitun turvapaikkaturisteista tekis vaan sen itsemurhan tai painus takas sinne omaan paskamaahansa

Nestori Lundahl

Näitä juttujahan joutuu lukemaan pelastusliivit päällä jotta ei huku kyyneliin!

Anonymous

Et jaksa , sitten menee pedprofe……….. luokse ja sano että infideli kufaarit ei halua anta KELA GOLD JA ELÄTTÄÄ paraziiteja .

mika

“Mohammadin mukaan pitkä odotus epätietoisuudessa on johtanut psyykkisiin ongelmiin afgaanilasten parissa.”
Taisi mennä enemmänkin niin että toivat psyykkiset ongelmansa mukanaan. Sieltä lähi-idästä missä passit ja perit katosivat mutta kukaan ei tullutkaan antamaan rahaa kassitolkulla. Nuo psyykkiset ongelmat sitäpaitsi heidän synnynnäinen ominaisuutensa sekä geenien että taikauskon takia. Tekeehän suomalaisetkin itsemurhia!

Isomyy

Ensin kunniakansalaisuus, sitten eläke ja vielä lisäkannustimeksi täydellinen immuniteetti, jos joskus sattuu vähän raiskattamaan.

Kata

Ihan helvetin yksinkertaista ja noiden elättämisen rinnalla halpaa, on ottaa RTG kuvat ranteesta ja hampaista.
Siinä se ja jäkättäminen puolin ja toisin loppuu siihen. Ja Norjan systeemi, että jos valehtelit Arlandan lentokenttä kutsuu.
Ottaa sitten maa vastaan tai ei.
Jos ei ota tekee kuten esim. Edward Snowden niin etsii sitten maan joka ottaa vastaan. Miksi näitä paapotaan?

Hade Aning

Miksi päättäjät edistävät kehitysmaalaisten kansainvaelluksia, vaikka varmaankin ymmärtävät seuraukset ?

Setä Nasse

Varkaudet, pahoinpitelyt, huumerikokset, raiskaukset sekä murhat jotka juuri nämä ovat tehneet ruotsissa (ja kaikkialla muuallakin) loisiessaan, ovat HYYTÄVÄN JÄRKYTTÄVIÄ MÄÄRIÄ. Yksikään noista ei tule ikinä tuottamaan yhtään mitään. Karmaiseva kuluerä. YKSIKÄÄN heistä ei ole pakolainen.
ULOS EUROOPASTA!

Anonymous

Yksintulleet “alaikäiset” ovat perinteisiä ankkurilapsia joiden tarkoitus on laittaa jalka oven väliin jotta koko perhe, suku ja klaani saadaan maahan myöhemmin perheenyhdistämisen kautta. Rikollisia ja huijareita koko sakki. Yksintulleet täysi-ikäiset ovat myös ankkureita mutta eivät syystä tai toisesta esitä alaikäistä.
Troijan hevonen ehkä kuitenkin parempi kuvaus.

PastoriNikulainen

Vielä 2015 matuinvaasion alkaessa löytyi you tubesta lukuisia videoita afgaaneista olemassa “sillai”
vuohen kanssa. Taustalla jotkut olivat yleensä salaa kuvailleet ilmeisesti perunalla kun vuohi saa munaa pyllyyn. Voi sitä naurun määrää kuvaajien keskuudessa.
Nykyään noita videoita ei enää näe sieltä.
Koraani sallii sukupuoliyhteyden eläimen kanssa. Löytyy kys. “spektaakkelista” jos nyt ketään kiinnostaa moinen pervoilu.
Ajat muuttuu…, Aamen….

Liisa ihmemaassa

Mistä pirusta näitä satusetiä itää. Kyllä ruotsalainen valtamedia häpäisee pahasti omat kansalaisensa näillä sääli tarinoilla. Tämä Mohammad on myös yksi suuri rasite näiden muiden kolmenkymmenentuhannen joukossa.
Miksi Lähi-idän äänioikeutettu nuoriso ei jää omaan kotimaahansa taistelemaan, oman kansalais väestön puolesta. Miksi tulevat ruotsiin huutamaan ja rettelöimään. Miksi he vaativat ruotsalaisilta oikeuksiaan.?
Moni kirjoittaa, että Ruotsi on mennyttä. Se ei pidä paikkansa, koska vielä ei ole ruotsin armeija kuvioissa mukana. Silloin kun armeija astuu kuvioon niin silloin voidaan kirjoittaa todellisesta hädästä.

Sosander

Samalla sekunnilla kun länsimaat lopettavat muukalaisten sossurahojen maksamiset niin planeetalta mystisesti “katoaa” 100-200 miljoonaa pakolaista. Oudosti ei oo enää mikään hätä. Jäljelle jää AIDOT sotapakolaiset, naiset ja lapset kuraisissa teltoissa jossain helvetin perseessä pommien seassa. YKSIKÄÄN arabi, afghaani, afrikkalainen ei lähde kotikonnuiltaan minnekkään ilman takuuvarmoja sossurahoja määränpäässään.

Trallallaa, trallallaa

Ei se niin mene. Ei ne mihinkään lähde silloinkaan. Ne tarttuu silloin aseisiin oikeasti. Siitä juuri on saatu esimakua. Olen aina arvellut, että juuri siksi niille maksetaan. Mutta minäkin vihaan niin saatanastri tällaista rassismia ja kiihdyttelyä.
Asiasta viidenteentoista, muistui mieleen, että esim. Italiassa kuuluu olleen jo vuosisatoja, vai oliko vain vuosikymmeniä, firmansuojelujärjestelmiä: maksa niin kauppas ei hajoo.

Löpsyn Lepsumaa

Juuri niin. Jos ja kun armeija lähtee kaduille on todellinen hätä. Nimittäin armeijalla.
Ei maar, onhan Ruotsilla sen verran armeijaa ja YK- joukkoja että mulkerot saadaan kuriin mutta ei ilman tappioita. On pelkkä ajan kysymys milloin mulkerot ampuvat alas esim. Poliisin helikopterin tai ainakin dronen. Mulkerotkin uusivat kalustoaan.
Ruotsissa ei ole kenelläkään kontrollia mistään mutta suu käy.. Esim. rakennustyömaiden räjähdysaineista ei tiedetä mitään, 10 kilosta käytetään 9 laillisesti ja viimeinen kilo myydään rikollisille hyvällä voitolla.

hieno homma

Uskonto joka perustuu pedofiliaan on saatanan sairasta ja tuomittavaa, ugh olen sanonut mielipiteeni 😠🎱🎱

PULL- faktor

Anna Dahlberg, Expressen: ”Stefan Löfvén, näytä johtajuutta tai eroa!”
https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/lofven-maste-visa-ledarskap-eller-avga/
Afganistanin presidentti naureskeli aikonaan Ruotsissa käydessään kun afgaanien maahanvyöryminen tuli puheeksi: ”Mitäs houkuttelette ylenpalttisilla sosiaalieduilla!”
”När Afghanistans president Ashraf Ghani besökte Sverige samma år lär Löfven ha uttryckt sin oro över den stora mängden ensamkommande ungdomar som sökte sig till Sverige. Presidenten ska då ha skrockat något i stil med: ”Gör något åt era pull-faktorer först!” Enligt Ghani var det alltså Sverige som aktivt lockade ungdomarna hit med våra generösa villkor.”(Expressen)

Kilttimies

Ne lapset läpsyttelee ikäänkuin vaiston ohjaamina maanääristä tänne pimeään pohjolaan, summaan sariolaan vaihtamaan meidän paskavaippoja ja jengi täällä vaan rasisteeraa. Ohmygoodness…
Kiittämättömyys on maailman palkka ( ja sama koraaniks عدم الامتنان هو أجر العالم)

Nykänen Bekka

Viime vuonna “12 lasta teki itsemurhan ja 126 yritti sitä.”
Minua on aina ihmetyttänyt, kuinka nämä typerät matut eivät onnistu edes itsemurhassa…
Esim. Suomessa jäi aikanaan mieleen se idiootti joka hämeenlinnassa hyppäsi jostain parimetrin korkeudelta murtaen puolet luistaan mutta jääden henkiin.. aaseja koko sakki 🙂

M

“12 lasta teki itsemurhan ja 126 yritti”
Minulla olisi teknologia, jolla voin taata (vaikka en ole edes testannut) 99,9 % onnistumisen. Perustanko eutanasiaklinikan Göteborgiin?
Afganistanilainen henkilöpaperi tai passi on luultavasti postikortti tai vihko, johon on nidottu passikuva ja kuulakärkikynällä kirjoitettu tiedot.

Anonymous

Aivan v*n sama mitä taqyiaa nää afgaanit syytää suustaan. Ei Ruotsissa ole kohta enään mitään kun nää kehitysmaalaiset terroristit on pommittanu paikan paskaks kun Mosulin konsanaa.

Moonman

Mitä h*lvettiä tämä muka tarkoittaa?: “Me tulemme auttamaan teitä tulevaisuudessa kun olette vanhoja. Kohta voi olla myöhäistä” Eli tarkoitetaanko tällä sitä, että ruotsissa ei ole vielä tällä hetkellä vanhuksia ja aivan kaikki ruotsalaiset ovat samaikäisiä, mutta myöhemmin kun ovat vanhuksia, niin yhtään nuorempia ruotsalaisia ei enää silloin ole? Lisäksi kukaan muu ei pysty huolehtimaan ruotsalaisista vanhuksista paitsi laittomasti maahantunkeutuneet afgaanit? Ajatuskin jostain kehitysmaa-muslimista hääräilemässä lääkepurkkien ja sairaala-laitteiston parissa on samaan aikaan sekä absurdi ja pelottava. Ajatus vanhuudesta ruotsissa olisi todella pelottava, kun tietää millainen meininki siellä jo nyt on.

pöh

“– Poikkeuslupa voi antaa elämän yksintulleelle ja siitä hyötyy myös Ruotsi. Yksintulleista tulee hyvää työvoimaa Ruotsille. Monet opiskelevat ja kohta saamme työtä ja maksamme veroja.”
😀 😀
Jotku uskoo jopa joulupukkiin..