Laittomia maahantulijoita yritti tunkeutua Unkariin

Skärmbild (49)

Noin 70 maahantunkeutujan ryhmä yritti tunkeutua Serbiasta Unkariin varhain tiistaiaamuna. Poliisi onnistui kuitenkin pysäyttämään laittomat maahantunkeutujat, kertoo Unkarin televisio M1.

Etelä-Unkarissa sijaitsevan Röszken kunnan raja-aseman tuntumassa seitsemisenkymmentä laitonta siirtolaista yritti tunkeutua Serbiasta Unkarin puolelle. Poliisi onnistui kuitenkin lopettamaan laittoman maahantunkeutumisen. Joitakin laittomia henkilöitä onnistui pääsemään pidemmälle, mutta poliisi ampui varoituslaukauksia ja kaikki tunkeutujat saatiin lopulta kiinni.

 
Vuoden 2015 raja-aidan pystyttämisen jälkeen tämä oli ensimmäinen avoimen aggressiivinen tunkeutumisyritys. Tunkeutumisyritykset ovat kuitenkin selvästi lisääntyneet Unkarin etelärajalla. Alkuvuoden aikana reilu 3 000 laitonta henkilöä on yrittänyt tunkeutua Unkariin. Viime vuonna luku oli viitisensataa samana aikana.
Laittomat rajanylitysyritykset ovat lisääntyneet selvästi, sillä Serbiaan ja Balkanille on pakkaantunut joidenkin arvioiden mukaan jopa yli 100 000 laitonta maahantulijaa, jotka etsivät koko ajan reittejä syvemmälle Eurooppaan.
Unkarin pääministeri Viktor Orbán on kuitenkin tehnyt selväksi, että rajan puolustus on yksi hänen tärkeimmistä tehtävistään.
Kyseinen raja-asema tuli tunnetuksi 2015 syksyllä kun tuhannet laittomat maahantulijat kahinoivat unkarilaisten poliisien kanssa.
 

Subscribe
Notify of
guest
21 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Unkarin raja pitää ja siitä suurkiitos heille ,periaateessa eun tulisi maksaa jokaisesta torjutusta maanosaan tunkeutuijasta korvausta pieni vaikka nimellinenkin. Samoin tulisi järjestää ilmiantokanavia laittomasta asumisesta ja maassaolosta, monikaan ei pohjoismaissa uskalla rasinmin pelossa ilmiantaa laittonta väkeä ,näiden majoitus on kasvava bisnes ja helvetinmoinen turvariski asuintaloissa jo pelkän paloturvallisuuden vuoksi ,lisäksi saastaisuus lude/syöpäläisongelmat näitä on pimeän majoituksen vuoksi jo osaketaloissa. Mitkä sitten lähiajan uhkat virustautien kasvaessa epidemiaksi . Miten kauan menee ennenkuin rajoilla joudutaan ampumaan maahantunkeutujat ,tai kuinka vähän aikaa ,sanoisin ettei kauan.

ike

Oletus pitäisi aina olla että tulija valehtelee. Saattaahan se olla että jokunen puhuu tottakin mutta harvassa ovat. Suomessa kun on aika pitkälle totuttu siihen että sanaan voi luottaa niin tuo oletuksen muutos ei ole helppoa.

Anonymous

Oletus on että 9 kymmenestä valehtelee ja se joka ei valehtele ei saa turvapaikkaa vaan joutuu lähtemään kun juuri häntä pidetään suurimpana valehtelijana.

Fatwantarkistaja

Ike Kuka palkkaisi narkkarin siivoamaan kämppänsä sillä aikaa, kun itse on työssä? Antaisi avaimet ja vähän rahaa, kun narkkareista 3% ei kuitenkaan tyhjennä kämppääsi ja paskanna jääkaappiisi ym.
Pakolaisten kanssa ei tule toimia luottavaisin mielin, vaikka se 3% saattaakin joutua oikeaan vaaraan palatessaan. Sille nyt ei vaan voi mitään järkevää tehdä nykyisellään.

hieno homma

Täsmälleen olen samaa mieltä…

ike

Unkari se todistaa olevansa itsenäinen valtio. Suomessa siitä ei kai ole pelkoa, ainakaan tämän hallituksen aikana.

Luusalmi Q

Ei siitä ole ollut pelkoa minkään 90 luvun jälkeisten hallitusten.. Oy Suomi Ab

Luusalmi

Juttu ei kerro mitä kiinniotetuille tapahtui.. Pelkäämpä vain että pääsivät Eu:hun sisään vaikkakin vangittuina mutta sisällä.. Heitä tuskin pakotettiin palaamaan samaa polkua takaisin!! Mielestäni olis pitäny antaa vähintäänkin aseen perää päähän ja potkia rajan toiselle puolelle niin olis jääny vähä jälkiäkin ehkä jokunen olis voinu tajuta ettei kannata yrittää tonne!! Nyt seuraava aalto on jo todenäkösesti tulossa kun ei ketään ole palannut takas lähtö asetelmiinkaan.. Mielummin Eu vankilaan kun Serbia

Anonymous

No eikös siellä brysselissä kermaperseet tälläkin hetkellä ole jakamassa taakkaa. Eli 30 000 pitäisi jakaa maiden kesken. Ja kaikki nuoria miehiä. Allahu akbar.

Anonymous

Hyvä video. Siitä näki mikä on Unkarin linja, Kiitos Urban!

Röszke

Paljonkohan näitä vintiöitä on säilöntä keskuksissa Unkarissa, onko kellään tietoa.? Videosta saa heti sen käsityksen kuinka röyhkeitä ovat. Menis vaan rakentamaan sodan runtelemaa kotimaataan. Onhan se tietenkin mukava astella katettuun pöytään.

Fatwantarkistaja

Sama se on, missä ne on. Joko turvalliseen maahan takaisin, taikka piikkilanka-aidan taa odottamaan papereitaan. Molemmissa tapauksissa kotimaa taitaa voittaa. Ei Kelaa, mut ei myöskään delaa.

Anonymous

Pätkästä sain sen käsityksen, että vilkkuvat valot ovat unkarilaisten rajavartijoitten ja oikealle ryntäävät ja siellä pysähtyvät, ovat Serbiaan meneviä paluumuuttajia…

Särmääjä

Kyllä meilläkin kaikesta EU-paskasta huolimatta voisi olla rajavalvonta ja kansallisesta turvallisuudesta voisi pitää kiinni, jos siihen vaan löytyisi samanlaista tahtoa kun tuolla päin. Joku vieraan vallan valuutta euro taas on ihan eria asia kun sellaseen on vangittuna niin kauan kun sitä ei vaihda omaan rahaan. Jopa Venäjän autonomisena osana aikanaan Suomi sai itselleen oman rahan.

Särmääjä

Kun silloin löyty myös sitä tahtotilaa päästä pois ruplasta ja eurostakin sillä tahtotilalla kyllä pois pääsisi.

The Last Frontier

Pian EU rankaisee Unkaria tuosta ja Tuppurainen on kaula pitkällä kiljumassa ihmisoikeuksista. Unkari onneksi pitää pintansa EU:n kiristäessä sitä sillä wanhalla keinolla, eli uhkaa EU tukien supistamisella.

Valtsu

Suomessa seuraava iso aalto aiheuttaa ison vastustuksen – ja vastustuksen vastustuksen. Siinä kohtaa alkavat tavalliset suomalaiset olla toistensa kurkusa.

Vidu mitä touhuu täällä

Suolessa ois jo hirvee kiire menne niitä auttaan ja puolustusvoimat komennettais paikkalle pika pikaa kantaan niiden nyssäköitä.

Klarsyn

Helsingin Sanomat tukeutuu Unkari-jutuissaan väitöskirjatutkija Annastiina Kalliukseen, joka on Unkarissa puolustanut maahanmuuttajien oikeuksia, ja joutunut siten viranomaisten tarkkailuun. Globalismi ja katkeruus tulee siten hänen Unkari-mielipiteissään selvästi läpi, demokraattisesti oman kansan oikeuksia ei saisi ajaa, konservatiivi ei saisi olla, perinteinen perhepolitiikka on väärin – uusmarxilaiseen tapaan pitäisi suosia LGBT-joukkoja ja maahanmuuttoa. YLEllä sama globalistinen avoimet rajat linja, ja Orbánin vastaisuus. Sananvapaus on kuulemma vaarassa – Suomen ei pitäisi röyhistellä: viikottain on oikeudessa ns. vihapuheesta syytettyjä viattomia ihmisiä. Ikävää on se, että käsitys Unkarin tilanteesta syntyy valtamedian soroslaisten yhtenäisen kansallismielisyyttä vastustavan rintaman kautta, ja siksi suomalaisten on vaikea pysyä kartalla, mitä oikeasti tapahtuu.