Laittomia maahantulijoita yritti tunkeutua Unkariin

Skärmbild (49)

Noin 70 maahantunkeutujan ryhmä yritti tunkeutua Serbiasta Unkariin varhain tiistaiaamuna. Poliisi onnistui kuitenkin pysäyttämään laittomat maahantunkeutujat, kertoo Unkarin televisio M1.

Etelä-Unkarissa sijaitsevan Röszken kunnan raja-aseman tuntumassa seitsemisenkymmentä laitonta siirtolaista yritti tunkeutua Serbiasta Unkarin puolelle. Poliisi onnistui kuitenkin lopettamaan laittoman maahantunkeutumisen. Joitakin laittomia henkilöitä onnistui pääsemään pidemmälle, mutta poliisi ampui varoituslaukauksia ja kaikki tunkeutujat saatiin lopulta kiinni.
[wpvideo 8kW9TO05]  
Vuoden 2015 raja-aidan pystyttämisen jälkeen tämä oli ensimmäinen avoimen aggressiivinen tunkeutumisyritys. Tunkeutumisyritykset ovat kuitenkin selvästi lisääntyneet Unkarin etelärajalla. Alkuvuoden aikana reilu 3 000 laitonta henkilöä on yrittänyt tunkeutua Unkariin. Viime vuonna luku oli viitisensataa samana aikana.
Laittomat rajanylitysyritykset ovat lisääntyneet selvästi, sillä Serbiaan ja Balkanille on pakkaantunut joidenkin arvioiden mukaan jopa yli 100 000 laitonta maahantulijaa, jotka etsivät koko ajan reittejä syvemmälle Eurooppaan.
Unkarin pääministeri Viktor Orbán on kuitenkin tehnyt selväksi, että rajan puolustus on yksi hänen tärkeimmistä tehtävistään.
Kyseinen raja-asema tuli tunnetuksi 2015 syksyllä kun tuhannet laittomat maahantulijat kahinoivat unkarilaisten poliisien kanssa.