Suomeen saapuu toukokuussa puhumaan Ruotsissa ääriliikkeeksi rankatun järjestön edustaja

Helsingissä pidetään keväällä monikulttuurisuustapahtuma, jonne on kutsuttu puhujiksi Ruotsissakin islamistiksi rankattu henkilö.

Helsingissä toukokuussa 2020 järjestettävässä ”Nordic Diversity Forum”-tapahtumassa on mielenkiintoisia vieraita. Siellä puhutaan monikulttuurisuudesta ja valkoisten harjoittamasta rasismista. Mutta keitäpä löytyy puhujina. On muuan uusruotsalainen Kitimbwa Sabuni. Järjestäjät eivät varmasti tiedä nyt ihan tarkkaan kenet ovat kutsuneet tapahtumaan.

Mikä mies on Sabuni?

Kuvahaun tulos haulle kitimbwa sabuni
Sabuni.

Sabuni on burundilainen, muuttanut nuorena Ruotsiin. Hän kuuluu moniin puuhakerhoihin, mm. Afroruotsalaisten valtakunnanjärjestöön ja ennen kaikkea: Muslimien ihmisoikeuskomiteaan (Muslimska Mänskliga Rättighetskommittén MMRK). Hän oli myös puuhakerhon  puheenjohtajana 2011. Nimestään huolimatta se ei ole sellainen oikea ”ihmisoikeusjärjestö”, jossa ajetaan ihmisoikeusasioita… tai no, ajetaanhan siellä islamistien asioita.
Muslimien ihmisoikeusjärjestö on monien mielestä rankattava kovan luokan ääri-islamilaiseksi järjestöksi.

Yksi tällaisia mielipiteitä esittänyt taho on doku.nu:n toimittaja Magnus Sandelin, joka on johtavia ruotsalaisia jihadistitutkijoita. Sandelin julkaisi viime syksynä artikkelin, jossa kirjoitti, että tällä ihmisoikeusjärjestöllä on sellaisia yhteyksiä, että se voidaan hyvällä syyllä rankata ääriliikkeeksi ja ne henkilöt, jotka ajavat järjestön asiaa, ääri-islamisteiksi. (Artikkelin julkaisi myös Göteborg Posten)

Sandel mainitsee mm. tapaus Ali Berzengin. Berzengi tuomittiin Svean hovioikeudessa 2005 viiden vuoden vankeuteen eri terroririkoksista ja terrorismin rahoittamisesta. Oikeudessa tuli toteennäytetyksi, että Berzengi oli lähettänyt ainakin 200 000 kruunua Irakiin Ansar al-Islam-nimiselle terrorijärjestölle, joka järjesti useita verisiä pommi-iskuja, joissa useita satoja kuolleita ihmisiä. Lisäksi oikeudessa näytettiin toteen, että Berzengillä oli ollut tiivistä kirjeenvaihtoa ko. terroriorganisaation kanssa ja hän olikin eräänlainen viestinvälittäjä eri tahojen välillä. Lisäksi Berzengillä oli luultavsti hyvät yhteydet Osama Bin Ladeniin, tai ainakin tämän lähipiiriin. Ali Berzenginillä on tekemistä Muslimien ihmisoikeusjärjestön kanssa sen verran, että ihmisoikeusjärjestö kutsui Berzengin vuonna 2010 pidettyyn seminaariin.

Samassa seminaarissa puhujina oli myös muuan Munir Awad!

Vuonna 2012 Awad tuomittiin Tanskassa 12 vuoden vankeuteen Kööpenhaminaan suunnitellusta terrori-iskusta.

Ja vain pari vuotta aiemmin hän siis oli osallistunut Muslimien ihmisoikeusjärjestön seminaariin, jossa hän puhui Ruotsin terrorilainsäädännöstä.

Kuulostaa aika hyvältä vai mitä?

Nyt tuon Muslimien ihmisoikeusjärjestön yksi puuhapettereistä Kitimbwa Sabuni on siis tulossa puhumaan Helsinkiin. Hänen puheenvuoronsa on otsikoitu ”Multiculturalisms promise of happiness”. Monikulttuurisuuden lupaus onnellisuudesta vai miten sen suomentaa.

Luultavasti tuo Nordic Diversity Forum ei ole perehtynyt Sabunin taustoihin sen tarkemmin vaan menee sillä, että Sabuni on tunnettu muslimien ”oikeuksien” ajaja. Sabuni näkee rasismia kaikkialla. Siis Ruotsissa, joka on maailman ei-rasistisin valtio. Muutama vuosi sitten Sabuni loihe lausumaan kuinka muslimien ihmisoikeuksia loukataan jos islamilaiset seurakunnat eivät saa lisää valtionapurahaa. Niin ikään hänen mielestä on rasismia, koska muslimeille ei ole tarjolla uskontonsa mukaisia korottomia pankkilainoja. Kitimbwa Sabuni on Ruotsin Liberaalipuolueen puheenjohtaja Nyamko Sabunin veli.

Näin toimivat hyödylliset idiootit. Monikulttuurisuusseminaarin muutkin osallistujat olisivat varmasti tutkimisen arvoisia, mutta tehkööt joku muu loput.


Lisäys: Tapahtuma peruttiin koronan takia.