Britannian EU-ero lähinnä symbolinen

Brexit text with United Kingdom and European Union flags

Britannian EU-eron astuessa voimaan koko asiassa merkittävintä ovat lähinnä reaktiot. Vasemmistoa raivostuttaa koko ero kun taas oikeisto kuvittelee, että erolla olisi ylipäätään jotain merkitystä yhtään mihinkään.

Ensimmäiseksi kannattaa huomata se, että Britanniaan tulee jatkossakin pääsemään ilman passia ja viisumia. Ranskan ja Britannian väliä kulkeva tunnelijjuna “Eurotunnel” jatkaa toimintaa kuten tähänkin asti vuodesta 1994 alkaen. Ruuhka-aikaan junia menee Ranskan ja Britannian välillä 4-5 junaa ja muulloin pari junaa tunnissa. Kuvitteliko joku, että EU-ero johtaa johonkin kiristyksiin tunnelin toiminnassa? Että junaan mennessä aletaan kyselemään passeja ja viisumeja?
Sama koskee saarelta mantereelle kulkevia autolauttoja. Kuka o i k e a s t i kuvittelee, että Brexit vaikuttaa jotenkin liikenteeseen? Ei tietenkään vaikuta. Maiden välinen liikenne on ollut jouhevaa jo ennen EU:ta, joten ei kai siellä nyt yhtäkkiä lyödä jotain tullipuomia rajoille.
Eri maiden EU-jäsenmaksuista ja muista kuluista on puhuttu paljon. Vaikuttaako joku EU:n jäsenmaksun lakkaaminen perusbrittiläisen lompakkoon? Laitetaanko tuo raha nyt brittiläisten vanhuksien ja lasten hyvinvointiin? Saako veronmaksaja enemmän rahaa veronkevennysten myötä?
Lue tarkkaan: Ei t i e t e n k ä ä n. Rahapolitiikka ei muutu yhtään mitenkään ja eihän Britannia ollut edes mukana eurossa, joten rahapuolella kukaan ei huomaa mitään muutosta.
Entäpä koko Euroopan kannalta tärkein asia, maahanmuutto. Vaikuttaako se jotenkin Brexitin myötä Britanniaan? Lyökö Britannia nyt rajat kiinni ja aloittaa rajatarkastukset? Aletaanko maahantulijoiden määrää vähentämään ja laittomia muslimeja poistamaan maasta? Lue tarkkaan ja hitaasti: Ei t i e t e n k ä ä n. M i k ä ä n ei muutu. Kuka oikeasti kuvittelee, että Britannia, jonka nimi on pikemminkin Pikku-Pakistan, alkaa nyt rajoittamaan briteille rakkaiden pakistaanien, intiaanojen (=intialaisten) ja muiden kolmansien maiden tulijoiden tuloa maahansa.
Ensinnäkin Britanniassa ja yli puolet väestöstä on maahanmuuttajia, joten tällainen ei olisi enää edes teoriassa mahdollista.
Entäpä sitten suuryritysten toimet. Vaikuttaako Brexit yritysten ja kuluttajien väliseen kaupankäyntiin. Lue tarkkaan: Ketä k i i n n o s t a a. Aivan sama saako joku manner-eurooppalainen kuluttaja jonkun muotihärpäkkeen vähän myöhemmin. Ja aivan sama vaikeutuuko jonkun suuryrityksen toimet Brexitin takia. Konkurssiin vaan, toivon kaikkia yrityksiä ja suurta lamaa.
Joten, koko Britannian EU-erolla ei ole mitään muuta merkitystä kuin symbolinen. Vain ja ainoastaan symbolinen. Ihan sama, vaikka Britannia ei olisi eronnut. Nyt tilanne vain jatkuu siten, että pahimmat EU-kammoiset saivat lisää vettä myllyyn ja korvia huumaava mölinä täyttää somen. EU:n kannattajat taas suoltavat eetteriin tuhruista itkua miten monikulttuurinen unelma sortui.
Brexit-ähkyni on sen verran kova, että lähden päiväkaljalle.

Subscribe
Notify of
guest
33 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Ilmari

Ainakin tähän asti erilaisiin Unionin virkoihin on ollut kelpoisuusvaatimuksena jonkun EU-maan kansalaisuus. Esimerkiksi Suomessa on Kemikaalivirasto, jossa on myös brittejä töissä. Heidät tulee kaikki erottaa.
Kun aletaan neuvotella kauppasopimuksia Britannian kanssa, on syytä huolehtia, että se ei saa samoja etuja kuin jäsenmaat.

Xxcx

Rajatarkastukset jatkuvat: eivät olleet schengenissä. Ehkä henkilökortti käy siirtymäajan, sitten vaan samaan jonoon Pakistaniin kanssa.
Tulliraja tulee vuoden päästä – ja Tax free viski

Hinnat laskevat

Iso-Britannia jättää EU:n tullimuurin, mikä on esimerkiksi Ranskan massiivisen elintarviketuotannon turvana ja jonka kustantavat EU-kansalaiset. Iso-Britannia voi jatkossa ostaa huomattavasti halvempia australialaisia sekä pohjois- ja eteläamerikkalaisia elintarvikkeita ilman kovia tuontitulleja. Valtamediassa peloteltiin pitkin matkaa kuinka elintarvikkeiden hinnat tulevat nousemaan. Laskelmat oli tehty siten, että pääosa elintarviketuonnista jatkuu EU-alueelta ja UK:n ja EU:n väliltä poistuu vapaakauppa. Laskelmien perusteet ovat tietysti räikeän tarkoitushakuiset ja järjettömät. Kun UK solmii kauppasopimukset esimerkiksi USA:n kanssa niin varsinkin Ranskalle tulee kiire saada UK samanlaisen vapaakauppasopimuksen piiriin kuin ETA-maat.

Ilmari

Miksi ne myisivät Britannialle halvemmalla?

Täysin kujalla

Ilman EU:n suojatulleja. Tajuatko?

Moment 22

Pahin Brexitin seuraamus kohdistuu muihin jäsenmaihin joilta nyt vaaditaan suurempia maksuja, korvauksia, taakajakoa ja kaikkea muuta paskaa.
On katastrofi että neropäämme järjestivät meidät mukaan.. Irtoaminen on vaikeaa ja kallista ja mukanapysyminen on vaikeaa ja kallista.
Voisiko joku luetella mitä positiivista olemme saaneet EU- jäsenyydestämme?
Olisin todella kinnostunut.

T

Suuryritykset ovat hyötyneet. Saavat halpatyövoimaa EU:n alueelta. Siitähän EU:ssa on kyse

Anonymous

Leikkiäänestys, vaikka tuolloin olisi äänestetty eu liittymistä vastaan sillä ei olisi ollut mitään merkitystä, sillä neuvoa-antava kansanäänestys ei ole mikään velvoittava äänestys vaan tarkoittaa samanlaista vaikustusta kun vaikkapa kansalaisadressit, eli vaukutus on lähes nolla tasoa.
Toiseksi, eu:lta ei ole tullut suomelle mitään hyötötyjä, vain ja ainostaan haittoja.
Eikä muka mitään vaikuta kun britannia eroaa eurosta, no, eipä tarvitse ottaa eusyöpäläisten pakottamia ählämeitä maahan ja maa saa päättää omista asioistaan eu puuttumatta jokaiseen paskanjyvään.

Ilmari

Olisi ollut poliittinen itsemurha olla kunnioittamatta kansanäänestyksen tulosta. On se jännää kun kertoo tosiasioita, saa alapeukkuja.
Kerrotko Nimetön mitä haittaa EU:sta on ollut Suomelle.

EUSSR

Käytännössä atkuva lama ja talouskasvun tyrehtyminen. Eu on tuhonnut satoja tuhansia työpaikkoja Suomesta. Lisäksi EU:sta johtuen olemme velkaorjuudessa lopun elämäämme. Kelluvan markan aikana Suomen kilpailukyky oli ihan toista luokkaa. Puhumattakaan näistä järjettömiksi kasvaneista byrokraateista, jotka ovat syöttöporsaita ja koko porukka pitäisi pistää suolle lapioimaan ojia. Entäpä 40 000 raiskauspakolaista, jotka EU:n löperö rajavalvonta päästi Suomeen..

Anonymous

+ ilmastohörhöily

Ilmari

Tämähän on aivan järjetöntä puhetta. Suomessa oli lama 90-luvun alussa ennen EU-liittymistä! Kelluvan markan aikana Suomen kilpailukyky ei ollut parempi kuin nyt.
Mamujen tulo ei liity EU:hun vaan Suomen omaan löperyyteen. On monta kertaa todettu, että ketään ei olisi 2015 tarvinnut päästää maahan ilman passeja.

Anonymous

Tosissasiko kysyt mitä haittaa eu:sta on suomelle ollut, oletko syntynyt 2000 luvulla eikä ole tietoa ajasta ennen eu:ta, mitä ilmeisemmin.
Suomella ei ole enää itsenäisyyttä kun eu:ssa ollaan kaikki sanellaan brysselissä mitä tässä maassa tehdään,
Eikä kantaa ottava kansanäänestys ole kansanäänestys, mistä kaltaisiasi tolloja oikein nousee?

Ilmari

Tullit ovat poistuneet, korot laskeneet matkailu helpottunut. Söin nyt aluksi hyötyjä.

entinen kommunisti

Älkää puhuko paskaa. Ennen lentokentällä ei tarvinnut juoksennella alushousuillaan, kuten nyt. Hammastahnaa ja juomaakin sai tuoda kassissaan. Ei enää. Vai muka matkailu helpottunut… sitten vielä pitää olan yli katsoa koko ajan, ettei hiilikaivosmies pääse takaa yllättämään.

realsiti-71

Tullien poistuminen hyödyttää lähinnä tavaraa myyviä suuryrityksiä.
Korkojen lasku ajaa ihmisiä ottamaan lisää lainaa – pankit hyötyvät. EU:n myötä kaikki elävät velaksi. Valtiot, kaupungit ja kunnat sekä yksityiset ihmiset.
Suomen passilla pääsi jo ennen EU:ta vaivatta mihin tahansa. Sitäpaitsi yhä edelleen tarvitaan passia, kun matkustetaan EU:n sisällä, tai henkilökorttia, jota ei juuri kenelläkään ole.
EU:n vapaa liikkuminen hyödyttää eniten rikollisia. Ja matuja.
Ylin lainsääsäntävalta on Brysselissä. EU määrää jopa viime kädessä Suomen valtion budjetista. Matuvyöry on todellakin EU:n seurausta. Jos Suomi olisi yhä itsenäinen, suvereeni, valtio, pysyisivät rajat kiinni, eikä kukaan tuntematon tulisi maahan ilman papereita.

Anonymous

Englannissa todellista valtaa pitää City of London, joka on New Yorkin jälkeen maailman finanssikeskus. Näitä kahta kaupunkia yhdistää eräs toinenkin tekijä, jota ei sovi sanoa ääneen.
Britit oli mamutettu piloille paljon ennen EU:ta eikä tilanne ole tosiaan enää peruutettavissa, kuten Pavekin toteaa. Pakeja ja inkkareita vihattiin kovasti jo kultaisella 90-luvulla ympäri maata, mutta kaksipuoluejärjestelmä näytti voimansa ja muutos alkoi vasta sen rikkouduttua – liian vähän, liian myöhään.
Vallan keskittäminen ei ole koskaan ollut hallittavien kannalta hyvä asia. Tämän on EU jälleen kerran todistanut. Kauppaliitto olisi ok, mutta liittovaltiossa ei ole järjen häivää – paitsi poliitikoille ja muille vampyyreille.
Britit ja suurin osa Eurooppaa on menetetty eikä tule takaisin ilman sisällissotaa. Siihen taas ei ole (vielä) haluja. Suomen ei kannattaisi mennä mukana, vaikkakin tilanne on jo karannut käsistä eikä paluuta vanhaan ole. 20-luvusta tullee myrskyisä kaikilla mittareilla, alkusoitto kajahtaneen orastavasta talouskriisistä.

Puolueeton

Mitä ihmettä! EU ei enää sanele mitä Britannia haluaa. Sehän oli eron syy ja nyt se toteutuu.
Joskus olen kannattanut EU jäsenyyttä syystä, että suomalaiset valitsevat typeryksiä johtamaan maan politiikkaa. Kuvittelin euroopasta löytyvän parempaa johtoa. Katin kontit suurvaltojen johtoon on valittu vähintään pari yhtä typerää sanelemaan, mitä EU komission tulee tehdä. Komissiossa ei ole edes demokratiaa, jossa kansalaiset voivat vaikuttaa johtajien valintaan.
Tapahtukoon myös Finexit, kun näyttää vihdoinkin Suomen johtoon seuraavissa vaaleissa pääsevän korkeasti koulutettua älymystöä.

Keke

Onnittelut Isolle-Britannialle, että pääsivät ulos tästä kansojen vankilasta nimeltä EU.
Tuo video löytyi vielä ainakin Riemurasiasta 🙂 🙂 🙂
https://www.riemurasia.net/video/Nigel-Faragen-puhe-europarlamentille-brexitin-jalkeen/187831

Seuraaja

“britanniassa yli puolet mamuja” juuh ei. Siellä ollaan vielä alle 20% toisin kuin Ruotsissa mutta lähes 100miljoonan maassa se ~17% alkaa olemaan keskisuuren armeijan kokoluokkaa.

M

“Ketä k i i n n o s t a a. Aivan sama saako joku manner-eurooppalainen kuluttaja”
Minua ainakin kiinnostaa. Britanniassa valmistetaan paljon hyviä tuotteita, joita on vaikea löytää muualta. Siellä on myös paljon jälleenmyyjiä. Tulliselvitysten neuvottelu tullin kanssa nostaa Britanniasta ostamiskynnyksen ainakin kymmenkertaiseksi.
Vaikka rajatarkastuksia ei nyt tulisikaan, Britannia on kuitenkin askelta lähempänä sitä kuin ennen brexittiä.

Ilmari

Britannian erolla on sellainenkin katastrofaalinen seuraus, että Suomelle tulevan ylimääräisen meppipaikan saa vihreiden Alviina Alametsä.

Keke

EU:n komissio määrää kaiken ja toimii kaiken lain ja demokratian yläpuolella (parlamentti on vain kumileimaisin), joten on aivan sama kuka Alviina siellä säätää!

Särmääjä

Siinä tässä ollaan oikeessa että EU-ero on vielä symbolinen kunnes 11 kuukauden siirtymäaika on ohi, mutta en ymmärrä miten voi olla noin välinpitämätön jonkun maan itsenäistymistä kohtaan. EU jo pelkästään on poliittisesti samanlainen hallinroelin kuin Kiinan kansantasavalta eli nykypäivän kommunistivaltio ja me olemme sen omat autonomiset hallintoalueet.

Noniin

“Ensimmäiseksi kannattaa huomata se, että Britanniaan tulee jatkossakin pääsemään ilman passia ja viisumia.”.
VIRHE. Ainakin vuoden 2019 Englannissa tehdyssä koneen vaihdossa oli lentokentällä esitettävä passi. Passin numero tuli ilmoittaa etukäteen ennen lentoa. Tämä siis ennen brexitiä.

Anonymous

Voiko joku olla niin helvetin tyhmä että luulee että eu ei mitenkään käske maita tekemään jotain jotka tuohon syöpään ovat liittyneet.
Otetaan nyt vaikka paskin homma mitä brysselistä käskeätään eu maita tekemään, on tämä taakanotto koskien keharien jakoa pitkin eurooppaa.
Itsenäinen maa ilman eu:ta ei joutuisi tuota imemään kun ei brysseli pystyisi pakottamaan.
Helppohan sitä sieltä virosta on huudella kun maa on köyhä kun pultsarin takatasku, muut maksaa senkin edestä mitä viro ei maksa.

Särmääjä

Se on tietysti totta että Suomi ajaa aina vain EU hallinnon etuja, mutta ollakseen nettosaaja meidän pitäisi taantua kommunistien perseraiskauksista toipuvien maiden tasolle. Ja jos alkaisi toimimaan itsenäisemmin joutuisi heti samanlaiseen painostukseen kun Puola ja Unkari ja tuet on ainoo asia joka ne vielä pitää mukana. Britit oli sekä kapinallisia että maksajia niin silloin ainoo tie on itsenäisyyteen.

Orvokki

Otettaisiin se mitä on saatavissa? Avaisitko hieman mitä on saatavissa? Sentin halvempia oliivejako? Jos meidän vientimme eu maihin on 50 tai 60 prosenttia ja valuuttakurssit on lyöty kiinni aikoja sitten niin kyllä tavaroita ja palveluita on halvempi tuottaa esim. itäeuroopan maissa,eli korkean elintason maa häviää? Samoin vapaa liikkuvuus vie työtä suomalaisilta. Eikö pieni maa voisi olla kilpailukykyisempi ja ketterämpi toimija ilman EU ta ?