Sakari Rajamäki: Vastine Uuninpankkopoika Saku Timoselle

59408766-a-bunch-of-dried-silver-fish-in-a-fishing-net

Olin liittynyt silakkaliikeen facebook-ryhmään seuratakseni keskustelua siellä. Olin muutamaan kertaan osallistunutkin keskusteluun ja yllätys yllätys viestini oli poistettu, mutta banneja en kuitenkaan ollut saanut.

Saku Timonen jakoi kirjoituksensa siihen ryhmään. Kävin lukemassa sen ruokatauolla, ja silmiin pisti rehvakas lopetus kirjoitukselle ”Kun nyt tulette sanomaan juttuani paskapuheeksi, niin todistakaa se. Laittakaa linkkejä konkreettisiin avauksiin ja kannanottoihin” Siks päätin komentoida juttua nopeasti ”Olen nyt töissä, mut kun tulen takaisin kotiin voin kyllä kommentoida juttua, jos et taas bannaa mua” Joku keskustelija(ilmeisesti mode) kirjoitti, että saan kommentoida, jos komentoin asiallisesti. Useampi keskusteliaja alkoi lällätettelemään mulle tyyliin ”En pidätä hengitystäni odottoessani vastinetta” jne. Kun tulin kotiin, huomasin yllätseni, että minut olin saanut bannit ryhmään. Vieläpä niin, etten voinut edes nähdä mitä sinne kirjoitetaan. Siksi tää vastine on paikallaan. Kirjoituksesta löytyy vaikka mitä korjattavaa, mutta kommentoin sitä tähän vain nopeasti.
”..missä ovat puolueen konkreettiset esitykset köyhien aseman parantamiseksi? Sellaisiksi en kelpuuta tukien poistamista maahanmuuttajilta, sillä vaikka se tehtäisiinkin, niin yhdenkään suomalaisen tuet eivät nousisi. Tukia ei makseta sen mukaan paljonko säkissä on rahaa, vaan lakien mukaan yhdenvertaisesti kaikille niihin oikeutetuille.”
Jos sillä ei ole väliä paljonko säkissä on rahaa, niin Timosen logiikalla kehitysmaiden ongelmat saataisiin hetkessä korjattua muuttamalla vain lakeja. Usein kuulee väitteen, ettei maahanmuuttajan tuet ole kantaväestöltä pois. Tietysti ne ovat, sillä samasta kakusta ne otetaan ja mitä enempi kakusta on ottajia, sitä pienemmän palan jokainen saa. Suomi velkaan jatkuvasti lisää ja on selvää, että kalliiksi tuleva humanitaarinen maahanmuutto on siihen osasyy, ja mitä huonommin valtiolla menee, sitä enemmän kaikkein köyhimmät kärsivät. Kysykää vaikka kreikkalaisilta. Vaikka Kreikassa on vallassa Timosen hengenheimolaiset, hekään pysty jakamaan kansalle kakkua mitä ei ole olemassa.
Persut ovat esittäneet kovia lukuja humanitaarisen maahanmuuton kustannuksista. Moni kuitekin epäilee näitä lukuja. Itse olen keskustellut Suomen Perustan edustajien kanssa, ja saanut selville, että tutkimuksista puuttuu osa maahanmuuton kustannuksista. Niissä ei ole laskettu sitä, mikä kustannus siitä tulee Suomelle kun maahanmuuttajat lähettävät rahaa kotimaihinsa. Eikä sitä, mikä tappio syntyy, jos työllistynyt maahanmuuttaja vie työpaikan suomalaiselta.
Tämäkin kuulustaa tosi oudolta:
”Naisia ja lapsia puolustetaan, mutta sitten sanotaan, että nykyisessä hallituksessa on kokemattomien tyttöjen akkavalta, ja kaksi Suomeen tuotua suomalaislasta saivat koko puolueen raivoon. Vääränlaisia naisia, vääränlaisia lapsia”
Eiköhän persut arvostele ihan samanlailla poliitisten vastustajiensa kokemattomuutta sukupuolesta riippumatta. Vai pitäisikö naisministerit olla arvostelun yläpuolella , siksi koska ovat naisia? Persuthan ovat sanoneet, että heille käy orpolasten hakeminen Al-Holilta. Ilmeisesti Timonen sekoittaa lentokenttä kuvaajat persuihin. Ne ”äärikoikestolaiset” tahot, jotka olivat lentokentällä kuvaassa kuuluvat/ovat kuuluneet pienpuolueisiin. Sitä paitsi alkuperäisista videoista saa asiasta täysin toisenlaisen kuvan, kuin jostain silakkaliikkeen sivuilta.
Enempää en ehdi enää kirjoittamaan, mutta toi maahanmuutto oli tärkein asia, sillä persut ovat usein sanoneet, että asiat ovat todellakin ovat vastakkain ja Timonen ollut toista mieltä. Timosen kirjoitus on muutenkin täynnä ihmeellistä nillitystä, kun Hakkarainen kävi teetättämässä uuden hampaat ulkomailla jne. Kyse on tässäkin kirjoituksessa selvästi vain siitä, että Timonen kärsii peppukivusta persujen nousun myötä. Käykää ihmeessä lukemassa koko kirjoitus, sillä siitä löytyy varmasti vielä lisää komentoitavaa.

Subscribe
Notify of
guest
18 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
peräpää

Tuota samaa ideaa käyttää myös vihervasemmiston Hesari.
Eli antaa esittää kommentin ja sitten siihen vastaa joku uuninpankko-idiootti (anteeksi idiootit) typeryyksiä ja yllätys, yllätys et enää pääsekkään kommentoimaan kommentin typerää kommenttia. Näin leivotaan mielikuva, että uuninpankko-idiootti “jauhotti persun”. Tämä on jatkuvaa ja systemaattista. Että viitsivät porukassa olla noin… heikkoja.

hieno homma

Tämä pankko on kova poju bänneröimään jos ei totuus miellytä agendaa, sinne menevät silakkaparvet valaan suuhun……

HS Pravda

Olen itsekkin pannut saman tekniikan HS:n kommentoinnissa.
Monesti estävät kommentoinnissa kokonaan vastaväitteet ja kommenteissa on esillä vain riullaistujat & pojat kommentteineen, jolloin luodaan kuplaa lukijoille.

Fatwantarkistaja

Ja tasan niin kauan jatkavat, kun tollot antavat siitä rahaa. Jos rahantulo loppuu, siirtyvät kommaroimaan jonnekin muualle, kenties hyväntekeväisyyteen, koska siitäkin maksetaan.

Sepi salonkylältä

Uuninpankkosilakalla on niin huono itsetunto, että se poistaa kommenttikentistä kaikki ne täysin asiallisetkin kirjoitukset, joissa esitetään vastaväitteitä esim haittamaahanmuutosta, eikä tämän solisaliratin persettä nuolla ja olla samaa mieltä sen kanssa. Kerrassaan niljakas ja säälittävä tyyppi!

seant

Se on verran maahanmuuton kustannuksista. Ruotsissa paikallinen migri jo pelkästään kunnille ja maakunnille maksanut 2015-18 3v. Maahan tulleiden terveys-, sairaus- ja hammashoitokuluja 107 miljardia kr eli 10 miljardia euroa. Siitä selvät exsel-taulukko kuinka paljon kukin kunta on saanut. Jos Suomeen tuli näitä 1/4-osa, nämä kulut on n. 2,5 miljardia, joka on pois terveys hoidosta. Siksi kunnat ovat hyvin nyreissään, kun heidän pitäisi nyt kolmen vuoden jälkeen maksaa nämä kulut. Kunnat joutuvat säästämään vaikka mistä, esim. vanhuksilta ruokaraha. mielenterveys vastaanotolle ei ole kanta ruotsalaiselle asiaa jne.

Valtsu

Satuin olemaan kirjastossa, kun tämä heppu selitti juuri kyseistä asiaa puhelimessa. Tuli puhelu mieleen, kun luin tämän jutun ja kuvan googlaus varmisti asian. Liekö Paavolle puhellut.
Olen muutaman kerran saanut Timosen itsekin niskaani. Aika raivotautinen äijä. Ihan asiallisesti perustellut omia näkemyksiäni, kun vihervassareiden supertähti on hyökännyt kimppuuni ja alottanut helvetillisen mekkalan. Sitähän se siedä yhtään, jos häntä pidetään jonkinlaisena osapuolena, koska vain oikeisto on osapuoli ja hän vain faktanluettelija tai jotain sellaista.
Vähän olen odotellut Timosen kilahdusta, koska äijä käy niin helvetillisillä kierroksilla. Raskas ihminen kaikkinensa.

Lee Andersson

Perspankko Timonen on jo nyt kilahtanut, totaalisesti. Jos vielä kilahtaa enemmän hänestä tulee Husu. Sitä en toivo edes pahimmalle vihamiehelle.
Akuutti paranoidiskitsofrenia voimakkailla natsiharhoilla ja vainoharhalla höystettynä on kauhea kohtalo.

Toivoo Riukupankon pojat 🤣

Kaikkea hyvää sinne uuninpankolle.

Sakari Rajamäki

En soittanut Paavolle. Julkaisin kirjoituksen Usarissa ja siitä tuli nousi kaikkein suosituimmaksi kirjoitukseksi Timonen on siis voinut hyvinkin nähdä kirjoitukseni. Onhan hän ennenkin kommentoinut minua kirjoituksissani. Kirjoitin joitain vuosia sitten humoristisen kirjoituksen, jossa vertasin Halla-ahoa Jeesukseen, Timonen otti kirjoituksen ihan todesta, ja liitti mut kirjoitukseen, jossa käsitellään jotain kansankiihotusta ja se kuvituksena oli käytetty ihmisiä, jotka ovat lähdössä tuhopolttoon. Timonen oli vielä bannannut mut blogiinsa, joten en voinut kommentoida sitä kirjoitusta. Ei silti, minua lähinnä huvitti Timosen hysteerinen suhtautuminen asiaan. Alla linkki siihen kirjoitukseen.
https://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2016/03/28/mestari-opetuslapset-ja-kansanjoukot/
Se olisi kyllä mielenkiintoista, jos Timonen reagoisi kirjoitukseeni, laittaisin vaan uutta vastinetta menemään. Empä usko, että mitenkään tulee reagoimaan siihen kun ei ole viel reagoinut.

Klarsyn

En ole lukenut pankkoherran kirjoituksia kuin satunnaisesti. Naapurilta saan joskus Apu-lehden (luultavasti sieltä jonkun jutun lukenut), erittäin epäjohdonmukaista yksisilmäistä tekoammatillista tekstiä, vihamielinen asenne perussuomalaisia kohtaan, mutta ottaa samanmielisen yleisönsä. Ystäväni Vasemmistoliiton kannattaja, jumaloi tätä herraa, kun tapaamme, jaksaa ylistää, kuinka oikeassa mies on, kuinka tietäväinen, jos yritän sanoa vastaan, niin ei suostu kuuntelemaan, mieluummin lähtee pois, kokee loukkauksena arvostelun. Suljen suuni, koska niin pitkäikäisistä ystävistä en halua luopua, ja on siinä sekin, että hänen kauttaan olen perillä siitä yksisilmäisestä suvakkien maailmankuvasta, mikä ihmetyttää, kummastuttaa ja ärsyttää, mutta myös opettaa näkemään asioita siltä pimeältä puolelta, sieltä, missä armoa ja sananvapautta toisinajattelijoille ei jaeta. Ikävä sanoa, mutta pankko on oikeaoppisten fanaatikkojen suosikki, sopii kuvaan, että sensuroi eri mieltä olevat, niin tekevät kannattajansakin.

Valtsu

Jep, tunnen itsekin muutaman pankko-fanin. Jaksavat lukea vihanmessiastaan vuodesta toiseen, vaikka mitään uutta sanottavaa ei ole – mutta sitä kai juuri halutaankin.

Leso

WTF? Tuohan on suora kuvaus mun parhaasta kaverista, Kommarista?
Ikävä kyllä se Kommari tarttee minua, Lahtaria. Heh.

rocky

Silakka sinänsä loistava nimi edustamaan tuota liikettä.Silakka on ravintoketjun alimmainen jota ei kunnioita kukaan tai mikään.Todellinen laumaeläin jolla ei ole edes laumanjohtajaa jota seurata.Oikeastaan sen ainoa tehtävä on olla ruokaa isommille kaloille.

Huolestunut

Sanoisin yleisesti että älkää mainostako kommenteillanne husuja uuninpankkoja scheinineita
Halla-aholla – äänestän – on hiukan liian nopea tapa joskus näiden kanssa puuhastella
Purra – teen vaalityötä – on rauhallisempi ja iskee syvältä
mutta ennen kaikkea älkää mainostako, jutelkaa Huhtasaaren kanssa että vähemmän silakkaa myös
Ei niillä mitään poliittista voimaa tule keskenään riitelevää sakkia MUTTA ei saa jakaa vaaleissa ääniä
ske siniset seiskaliike ja mitä niitä on kun käy näin, että yksi paikka demareille enemmistönä ja skdl-sosialisti ja rkp-pakkoruotsittaja ja viheranarkisti hallitukseen, mikä moka

Leso

Mitä vitun horinaa? Yksi alkoi ja toinen jatkoi, vai mitä?

Suomi Finland

“Niissä ei ole laskettu sitä, mikä kustannus siitä tulee Suomelle kun maahanmuuttajat lähettävät rahaa kotimaihinsa.”
Eihän tällaisia voi ottaa laskelmiin mukaan. Sehän olisi aivan hirvittävää rasismia. Kyllä sitä pitää vaan kestää se, että Suomesta lähetetään rahaa köyhiin maihin köyhien ihmisten hyväksi.
Tai toisaalta. Eivät nuo lähetykset ratkaise niitä köyhien maiden köyhyyttä. Köyhät maat ovat köyhiä oman kulttuurinsa ja oman uskontonsa takia. Hillitön väestönkasvu ilman koulutusta ja kunnollista infrastuktuuria ovat katastrofin aineksia. Köyhien maiden auttaminen avustuksilla tai tällä, että maahanmuuttajat lähettävät rahojaan niihin vain pahentavat niiden ongelmia.
Jos köyhiä maita haluttaisiin saada ylös köyhyydestä, pitäisi turvautua aivan toisenlaisiin toimenpiteisiin. Mutta niitä ei edes kannata enää aloittaa, koska monissa maissa ihmisiä on liikaa. Jos olot paranisivat ja kaikki alkaisivat kuluttaa enemmän ja enemmän, olisi maapallon kestokyky äkkiä lopullisesti ylitetty.
Tästä kaikesta saamme kiittää liiallisia ihmisoikeuksia. Väestönkasvuun olisi pitänyt puuttua jo kymmeniä vuosia sitten. Jos se olisi tehty, olisi tilanne nykyään paljon parempi ja kärsimystäkin olisi paljon vähemmän.

Ilmari

Silakoihin on liittynyt myös Ville Komsi. Komsi nosti jo nuorena kortin, jossa luki: Mene eläkkeelle! Mene suoraan eläkkeelle kulkematta työelämän kautta.