Sakari Rajamäki: Vastine Uuninpankkopoika Saku Timoselle

59408766-a-bunch-of-dried-silver-fish-in-a-fishing-net

Olin liittynyt silakkaliikeen facebook-ryhmään seuratakseni keskustelua siellä. Olin muutamaan kertaan osallistunutkin keskusteluun ja yllätys yllätys viestini oli poistettu, mutta banneja en kuitenkaan ollut saanut.

Saku Timonen jakoi kirjoituksensa siihen ryhmään. Kävin lukemassa sen ruokatauolla, ja silmiin pisti rehvakas lopetus kirjoitukselle ”Kun nyt tulette sanomaan juttuani paskapuheeksi, niin todistakaa se. Laittakaa linkkejä konkreettisiin avauksiin ja kannanottoihin” Siks päätin komentoida juttua nopeasti ”Olen nyt töissä, mut kun tulen takaisin kotiin voin kyllä kommentoida juttua, jos et taas bannaa mua” Joku keskustelija(ilmeisesti mode) kirjoitti, että saan kommentoida, jos komentoin asiallisesti. Useampi keskusteliaja alkoi lällätettelemään mulle tyyliin ”En pidätä hengitystäni odottoessani vastinetta” jne. Kun tulin kotiin, huomasin yllätseni, että minut olin saanut bannit ryhmään. Vieläpä niin, etten voinut edes nähdä mitä sinne kirjoitetaan. Siksi tää vastine on paikallaan. Kirjoituksesta löytyy vaikka mitä korjattavaa, mutta kommentoin sitä tähän vain nopeasti.
”..missä ovat puolueen konkreettiset esitykset köyhien aseman parantamiseksi? Sellaisiksi en kelpuuta tukien poistamista maahanmuuttajilta, sillä vaikka se tehtäisiinkin, niin yhdenkään suomalaisen tuet eivät nousisi. Tukia ei makseta sen mukaan paljonko säkissä on rahaa, vaan lakien mukaan yhdenvertaisesti kaikille niihin oikeutetuille.”
Jos sillä ei ole väliä paljonko säkissä on rahaa, niin Timosen logiikalla kehitysmaiden ongelmat saataisiin hetkessä korjattua muuttamalla vain lakeja. Usein kuulee väitteen, ettei maahanmuuttajan tuet ole kantaväestöltä pois. Tietysti ne ovat, sillä samasta kakusta ne otetaan ja mitä enempi kakusta on ottajia, sitä pienemmän palan jokainen saa. Suomi velkaan jatkuvasti lisää ja on selvää, että kalliiksi tuleva humanitaarinen maahanmuutto on siihen osasyy, ja mitä huonommin valtiolla menee, sitä enemmän kaikkein köyhimmät kärsivät. Kysykää vaikka kreikkalaisilta. Vaikka Kreikassa on vallassa Timosen hengenheimolaiset, hekään pysty jakamaan kansalle kakkua mitä ei ole olemassa.
Persut ovat esittäneet kovia lukuja humanitaarisen maahanmuuton kustannuksista. Moni kuitekin epäilee näitä lukuja. Itse olen keskustellut Suomen Perustan edustajien kanssa, ja saanut selville, että tutkimuksista puuttuu osa maahanmuuton kustannuksista. Niissä ei ole laskettu sitä, mikä kustannus siitä tulee Suomelle kun maahanmuuttajat lähettävät rahaa kotimaihinsa. Eikä sitä, mikä tappio syntyy, jos työllistynyt maahanmuuttaja vie työpaikan suomalaiselta.
Tämäkin kuulustaa tosi oudolta:
”Naisia ja lapsia puolustetaan, mutta sitten sanotaan, että nykyisessä hallituksessa on kokemattomien tyttöjen akkavalta, ja kaksi Suomeen tuotua suomalaislasta saivat koko puolueen raivoon. Vääränlaisia naisia, vääränlaisia lapsia”
Eiköhän persut arvostele ihan samanlailla poliitisten vastustajiensa kokemattomuutta sukupuolesta riippumatta. Vai pitäisikö naisministerit olla arvostelun yläpuolella , siksi koska ovat naisia? Persuthan ovat sanoneet, että heille käy orpolasten hakeminen Al-Holilta. Ilmeisesti Timonen sekoittaa lentokenttä kuvaajat persuihin. Ne ”äärikoikestolaiset” tahot, jotka olivat lentokentällä kuvaassa kuuluvat/ovat kuuluneet pienpuolueisiin. Sitä paitsi alkuperäisista videoista saa asiasta täysin toisenlaisen kuvan, kuin jostain silakkaliikkeen sivuilta.
Enempää en ehdi enää kirjoittamaan, mutta toi maahanmuutto oli tärkein asia, sillä persut ovat usein sanoneet, että asiat ovat todellakin ovat vastakkain ja Timonen ollut toista mieltä. Timosen kirjoitus on muutenkin täynnä ihmeellistä nillitystä, kun Hakkarainen kävi teetättämässä uuden hampaat ulkomailla jne. Kyse on tässäkin kirjoituksessa selvästi vain siitä, että Timonen kärsii peppukivusta persujen nousun myötä. Käykää ihmeessä lukemassa koko kirjoitus, sillä siitä löytyy varmasti vielä lisää komentoitavaa.