Armeijalta varastettiin kaksi autoa, toinen löydetty

IMG_1792

Muutama päivän Ruotsin puolustusvoimia jännityksessä pitäneet autovarkaudet ovat osin selvinneet. Kahdesta varastetusta maastoajoneuvosta toinen on löytynyt.

Kaksi puolustusvoimien käytössä ollutta maastoajoneuvoa huomattiin varastetuksi keskiviikkoaamuna.. Autot vietiin Enköpingissä sijaitsen johtokeskuksen pihasta. Alueella on luultavasti toimintaa yötäpäivää. Puolustusvoimien mukaan autot vietiin 4.-5. päivien yönä.
Varkauksin tiimoilta laitettiin pystyyn suuretsinnät. Puolustusvoimien mukaan autossa ei kuitenkaan ollut ammuksia tai räjähteitä.
Toinen autoista löydettiin tänään Västeråsin kupeessa olevalta kylältä TIllbergasta. Asiaa tutkitaan varkautena, mutta toistaiseksi ketään ei ole otettu kiinni epäiltynä teosta. Päivän aikana on esitetty villejä arvauksia tekijöistä, “vieraan vallan edustajia”. Mitä tällä tarkoitetaan sitä ei ole tarkemmin avattu.
Toinen autoista on vielä kateissa.
Skärmbild (65)
 
 

Subscribe
Notify of
guest
28 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

No tämähän on selvää rasismia. Täysin kulunut slogan. Tiedän. Mutta auto varmaan mennyt varustautumiseen. Kuten poliisin ratsiat ovat rasismia, niin se että armeija etsii omaa kalustoaan, on vielä kauheampaa rasismia. Mitäs jos olisi 500 kg räjähteitä, 200 konekivääriä, panssarivaunu ammuksineen sekä 50 sinkoa kadonnut? Jimmy åkesson asialla. Luultavasti löööffeenniin mukaan.

Anonymous

Ja kun vauhtiin päästään, kyllä gripeneitä lennetään vielä vakuuttavien insinöörien jne toimesta. Suomen hallitus takuulla valitsee gripenit. Hitsari ja kaupan kassa ovat lähentyneet asian suhteen. Se on varma. Se että onko gripen paras suomelle, en osaa sanoa.

PM

Suomeen tuotiin sinkoja, kranaatteja, rynnäreitä ja pateja sveduvarikoista solkenaan 90-luvulla. Mitään ne opi ei, perse pystyyn vaa. Vittu eiks ees tajuu laittaa hanttii!!,

Anonymous

Ok. Ja linnaa tuli? Isäni oli kapiainen. Hän oli kova äijä. Harrasti nytkkeilyä ja koulutti ns ” vaikeita tapauksia ” . Voin sanoa ihan rehellisesti. Pettymys olisin isälleni. Prkle.

Anonymous

Ite kävin Vekakaranjärvellä vuonna -79.
Nautin joka hetkestä sillä armeijassa pitää olla vittumainen eikä ämmä joka valittaa joka asiasta, näitä kyllä kasarmilla näkyi eikä kauaa notkuneet kun joko lähtivät itkien tai sitten päättivät olla miehiä ja kestää.

Kranaatti

Minulle jäi 1965 Kouvolassa epäselväksi, miten nuoren hajuvesiluutnantin ylimielisyys, juopon ylikessun ja kusipääkorpraalien rääkyminen parantaa valtakunnan puolustamisen edellytyksiä.

Aappa

Kyse saattaa olla ajoneuvojen kierrätyksestä. 😉

Anonymous

Juu. Tai onkohan ne poltettu?

jippos123

Ei ole mikä tahansa volkkarin malli tuo TRG. Riippuu toki siitä mitä elektroniikkaa siinä on ollut sisällä. Jos siinä kateissa olevassa vaunussa on ollut esim uusimpia “jammauslaitteita” teletappien tienvarsipommien varalta niin svedustanin perseilyvoimat ovat tehneet aika lailla hallaa koko A-maan operaatiolle.
Kähtävät tehneet tilaustyön ja toinen vaunu hylättiin kun sitä ei tarvittu. Heja Sverige.
Noiltako pitäisi ostaa seuraavat hävittäjät?
Ei vittu ikinä, Ruotsia ei enää ole 10 vuoden päästä ja niillä leijoilla pitäisi lennellä ainakin 30 vuotta.
Miten entisestä viikinkikansasta on tullut tuollaisia luttamunia?

jippos123

Siis RG. Meni tarkkuuskivääri ja tuo möhkö sekaisin. Vaunu tunnetaan siis meillä lyhennyksellä RG.

jippos123

Tarkoittanee toivottavasti sitä ettei niissä ollut sitä uusinta elektroniikkaa millä saadaan “teletappien” radio-/puhelinlaukaistavat tienvarsipommit tukkoon.
Se laite on meinaan Suomalaisten PV:n tutkimuslaitoksella kehittämä ja sitä käyttää valtaosa A-maan porukoista.
Samanlaista käytettiin kun Putin vieraili Helsingissä. Kaikki mobiiliverkot ja signaalit voidaan ajallisesti ja paikallisesti pistää pimeäksi, taajuudesta yms riippumatta. Vain langallinen yhteys pelittää pl jokin satunnainen hyppivätaajuksinen kanava johtamista varten.
Bittinikkarit tietävät enemmän, olen vain loppukäyttäjä noille härveleille.

Totuutta kehiin

Jåssoo, nyt varastellaan armeijan autoja, varkailla mielessä ajaa poliiseja karkuun turvallisesti, tai ajaa autolla pankista läpi. Ihmetellä täytyy taas miten helppoa on tuolla varastaa viranomaisilta.

Anonymous

Ei se helppo ole ne vaan on tyhmempiä ku rosvot, ja siinä mennään jännän rajoilla🤣🤣🤣

kanander

Ruotsissa sattuu ja tapahtuu. Tuleekohan jossain terroristinen päälleajo kadonneella kaaralla?

Anonymous

Tulee mieleen tapaus takavuosilta, kun apina vei kuninkaanlinnan vartiomieheltä kiväärin käsistä.

PM

Vittu ne on lähimmässä lammessa!

Only In Sweden

No kukas sitä nyt ehtii vahtia (melkein 7 tonnia painavia) autoja kun pitää harjoitella tekstejä seuraavaan karaoke- esiintymiseen Pride- paraatissa.
Entäs ne Rosenbadista varustetut Glockit? Oliko niitä 6 vai 7? Hyss, hyss, ei saa kysellä…

Ilmari

Kyseessä on siis johtokeskus, joka on sotilaskohde. Kaiken järjen mukaan alueen tulisi olla vartioitu ja vartiomiehen huomiota luulisi kiinnittävän, jos alueella hiippailee vieraita. Kun joku on nyt kuitenkin päässyt autoihin niin voisi luulla, että autoissa on käynnistyksenesto.
Pakko olettaa että vartiointia ei ole ja että autojen avaimet roikkuvat jossain naulassa, josta ne voi käydä poimimassa kuka tahansa tai mahdollisesti ne ovat autossa sisällä. Uutisessa kerrotaan, että autot huomattiin varastetuiksi jo seuraavana aamuna eikä siis vielä yöllä. Vaikeaa on kai olla huomaamatta, että kaksi suurta autoa puuttuu.

Liian kallista vahtia

Laipa ne vartijat on säästetty pois ihan niinkuin Karoliinisen sairaalan lääkärit ja sairaanhoitajatkin. Ei oo varaa kuin vain siihen yhteen ja ainoaan.

Rallimatu

Olivatkohan importti-insinöörit asialla vaiko vain tavalliset kuffarit?

Olkaa huoleti Suomessa

1.8.2020 alkaen Ruotsin armeija voi tulla auttamaan Suomea jos Suomeen hyökätään eikä armeijan tarvitse kysyä Lööperiltä edes lupaa:
https://www.svt.se/nyheter/snabbkollen/nytt-steg-i-forsvarssamarbete

Särmääjä

Eihän ne pysty edes omaa maatansa auttamaan niin mitä ne täällä sitten tekisi? Osallistuisi prideen?

Voiko tämä olla totta

Hengästyttävää. Ruotsin armeija, aina valmiina, aina hereillä. Ruotsalaiset voivat edelleenkin nukkua yönsä turvallisesti, kun tällainen armeija valvoo kansakunnan turvallisuutta. Jolta maastoajoneuvotkin viedään nenän edestä. Onko varma, että Gripenit ovat edelleen tallessa? Ehkä sotilasjohto on varastettu?

Fröökynät maastopuvussa

Autot vietiin rykmentin ulkopuolella sijaisevasta, vartioimattomasta varastosta (mob-förråd) ja avaimetkin olivat ihan läheisyydessä , jos eivät peräti lukoissa.
Nonin Suomi, tarvitsetteko Ruotsilta sotilaallista apua? On meinaan huippu porukkaa!