Armeijalta varastettiin kaksi autoa, toinen löydetty

IMG_1792

Muutama päivän Ruotsin puolustusvoimia jännityksessä pitäneet autovarkaudet ovat osin selvinneet. Kahdesta varastetusta maastoajoneuvosta toinen on löytynyt.

Kaksi puolustusvoimien käytössä ollutta maastoajoneuvoa huomattiin varastetuksi keskiviikkoaamuna.. Autot vietiin Enköpingissä sijaitsen johtokeskuksen pihasta. Alueella on luultavasti toimintaa yötäpäivää. Puolustusvoimien mukaan autot vietiin 4.-5. päivien yönä.

Varkauksin tiimoilta laitettiin pystyyn suuretsinnät. Puolustusvoimien mukaan autossa ei kuitenkaan ollut ammuksia tai räjähteitä.

Toinen autoista löydettiin tänään Västeråsin kupeessa olevalta kylältä TIllbergasta. Asiaa tutkitaan varkautena, mutta toistaiseksi ketään ei ole otettu kiinni epäiltynä teosta. Päivän aikana on esitetty villejä arvauksia tekijöistä, ”vieraan vallan edustajia”. Mitä tällä tarkoitetaan sitä ei ole tarkemmin avattu.

Toinen autoista on vielä kateissa.

Skärmbild (65)

 

 

Mainokset

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

28 thoughts on “Armeijalta varastettiin kaksi autoa, toinen löydetty

 1. No tämähän on selvää rasismia. Täysin kulunut slogan. Tiedän. Mutta auto varmaan mennyt varustautumiseen. Kuten poliisin ratsiat ovat rasismia, niin se että armeija etsii omaa kalustoaan, on vielä kauheampaa rasismia. Mitäs jos olisi 500 kg räjähteitä, 200 konekivääriä, panssarivaunu ammuksineen sekä 50 sinkoa kadonnut? Jimmy åkesson asialla. Luultavasti löööffeenniin mukaan.

  22
  1. Ja kun vauhtiin päästään, kyllä gripeneitä lennetään vielä vakuuttavien insinöörien jne toimesta. Suomen hallitus takuulla valitsee gripenit. Hitsari ja kaupan kassa ovat lähentyneet asian suhteen. Se on varma. Se että onko gripen paras suomelle, en osaa sanoa.

   17
  2. Suomeen tuotiin sinkoja, kranaatteja, rynnäreitä ja pateja sveduvarikoista solkenaan 90-luvulla. Mitään ne opi ei, perse pystyyn vaa. Vittu eiks ees tajuu laittaa hanttii!!,

   10
   1. Mulla oli yks kaveri, joka pölli Hiukkavaarasta telaketjukuorma-auton eli ”pankon” ja ajeli päissään sillä Sonkajärvelle asti kunnes poliisi pysäytti.

    1. Ok. Ja linnaa tuli? Isäni oli kapiainen. Hän oli kova äijä. Harrasti nytkkeilyä ja koulutti ns ” vaikeita tapauksia ” . Voin sanoa ihan rehellisesti. Pettymys olisin isälleni. Prkle.

     1. En muista tuliko linnaa. Kapiaiset olivat idiootteja kun itse olin armeijassa. Päätin, että jls joskus tulee tilanne, että noiden käskystä jos pitää sotia niin teen sen vain siksi, että kun sattuvat tulilinjalle niin ammun ne.

      1
      5
      1. Ite kävin Vekakaranjärvellä vuonna -79.
       Nautin joka hetkestä sillä armeijassa pitää olla vittumainen eikä ämmä joka valittaa joka asiasta, näitä kyllä kasarmilla näkyi eikä kauaa notkuneet kun joko lähtivät itkien tai sitten päättivät olla miehiä ja kestää.

       17
       1
       1. Minulle jäi 1965 Kouvolassa epäselväksi, miten nuoren hajuvesiluutnantin ylimielisyys, juopon ylikessun ja kusipääkorpraalien rääkyminen parantaa valtakunnan puolustamisen edellytyksiä.

        3
        2
 2. Ei ole mikä tahansa volkkarin malli tuo TRG. Riippuu toki siitä mitä elektroniikkaa siinä on ollut sisällä. Jos siinä kateissa olevassa vaunussa on ollut esim uusimpia ”jammauslaitteita” teletappien tienvarsipommien varalta niin svedustanin perseilyvoimat ovat tehneet aika lailla hallaa koko A-maan operaatiolle.
  Kähtävät tehneet tilaustyön ja toinen vaunu hylättiin kun sitä ei tarvittu. Heja Sverige.
  Noiltako pitäisi ostaa seuraavat hävittäjät?

  Ei vittu ikinä, Ruotsia ei enää ole 10 vuoden päästä ja niillä leijoilla pitäisi lennellä ainakin 30 vuotta.
  Miten entisestä viikinkikansasta on tullut tuollaisia luttamunia?

  22
  1. Siis RG. Meni tarkkuuskivääri ja tuo möhkö sekaisin. Vaunu tunnetaan siis meillä lyhennyksellä RG.

   1. Joo, rg 6 vissiin. Tuo paikka mistä autot pöllittiin on joku koulutus/hypridi/psykologiakeskus.

    1. Tarkoittanee toivottavasti sitä ettei niissä ollut sitä uusinta elektroniikkaa millä saadaan ”teletappien” radio-/puhelinlaukaistavat tienvarsipommit tukkoon.
     Se laite on meinaan Suomalaisten PV:n tutkimuslaitoksella kehittämä ja sitä käyttää valtaosa A-maan porukoista.
     Samanlaista käytettiin kun Putin vieraili Helsingissä. Kaikki mobiiliverkot ja signaalit voidaan ajallisesti ja paikallisesti pistää pimeäksi, taajuudesta yms riippumatta. Vain langallinen yhteys pelittää pl jokin satunnainen hyppivätaajuksinen kanava johtamista varten.
     Bittinikkarit tietävät enemmän, olen vain loppukäyttäjä noille härveleille.

 3. Jåssoo, nyt varastellaan armeijan autoja, varkailla mielessä ajaa poliiseja karkuun turvallisesti, tai ajaa autolla pankista läpi. Ihmetellä täytyy taas miten helppoa on tuolla varastaa viranomaisilta.

  11
  1. Ei se helppo ole ne vaan on tyhmempiä ku rosvot, ja siinä mennään jännän rajoilla🤣🤣🤣

  2. Ruotsissa sattuu ja tapahtuu. Tuleekohan jossain terroristinen päälleajo kadonneella kaaralla?

   1. Tulee mieleen tapaus takavuosilta, kun apina vei kuninkaanlinnan vartiomieheltä kiväärin käsistä.

 4. No kukas sitä nyt ehtii vahtia (melkein 7 tonnia painavia) autoja kun pitää harjoitella tekstejä seuraavaan karaoke- esiintymiseen Pride- paraatissa.

  Entäs ne Rosenbadista varustetut Glockit? Oliko niitä 6 vai 7? Hyss, hyss, ei saa kysellä…

  10
 5. Kyseessä on siis johtokeskus, joka on sotilaskohde. Kaiken järjen mukaan alueen tulisi olla vartioitu ja vartiomiehen huomiota luulisi kiinnittävän, jos alueella hiippailee vieraita. Kun joku on nyt kuitenkin päässyt autoihin niin voisi luulla, että autoissa on käynnistyksenesto.

  Pakko olettaa että vartiointia ei ole ja että autojen avaimet roikkuvat jossain naulassa, josta ne voi käydä poimimassa kuka tahansa tai mahdollisesti ne ovat autossa sisällä. Uutisessa kerrotaan, että autot huomattiin varastetuiksi jo seuraavana aamuna eikä siis vielä yöllä. Vaikeaa on kai olla huomaamatta, että kaksi suurta autoa puuttuu.

  1. En löytänyt tarkkaa tietoa minkälainen vartiointi paikassa on nykyään, mutta ainakin 2010 siellä oli yölläkin porttivahti ja kiertävä vartija.

   1. Laipa ne vartijat on säästetty pois ihan niinkuin Karoliinisen sairaalan lääkärit ja sairaanhoitajatkin. Ei oo varaa kuin vain siihen yhteen ja ainoaan.

  1. Eihän ne pysty edes omaa maatansa auttamaan niin mitä ne täällä sitten tekisi? Osallistuisi prideen?

 6. Hengästyttävää. Ruotsin armeija, aina valmiina, aina hereillä. Ruotsalaiset voivat edelleenkin nukkua yönsä turvallisesti, kun tällainen armeija valvoo kansakunnan turvallisuutta. Jolta maastoajoneuvotkin viedään nenän edestä. Onko varma, että Gripenit ovat edelleen tallessa? Ehkä sotilasjohto on varastettu?

 7. Autot vietiin rykmentin ulkopuolella sijaisevasta, vartioimattomasta varastosta (mob-förråd) ja avaimetkin olivat ihan läheisyydessä , jos eivät peräti lukoissa.

  Nonin Suomi, tarvitsetteko Ruotsilta sotilaallista apua? On meinaan huippu porukkaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.