Pörssialalle monimuotoisuusvaatimuksia

1200px-Stockholmsbörsen_i_Frihamnen

Ruotsin yksi suurimmista pankeista SEB harkitsee asettavansa eräänlaisen monimuotoisuusvaatimuksen yhtiöille, joita se tulevaisuudessa auttaa pääsemään pörssiin.

Monimuotoisuudella tässä tarkoitetaan sitä, että yhtiön johdosta ainakin 40 % olisi oltava naisia, jotta SEB ottaa yhtiön hoteisiinsa viedäkseen tätä pörssiin.
SEB:in toimitusjohtaja Johan Torgerby kertoo Dagens Industrille, että tällainen monimuotoisuus on “suunnattoman inspiroivaa”. Pankissa pohditaankin nyt näitä monimuotoisuuden vaatimuksia.
Samaan aikaan rahasuvun Wallenbergin investointiyhtiö Investor ilmoittaa, että se aikoo myös ottaa osaa monimuotoisuusvaatimuksiin ja vuoteen 2030 mennessä yhtiön johdosta 40 % on naisia. DI:n mukaan johtoryhmässä ja hallituksessa istuu 257 henkilöä, joista tällä hetkellä naisia vain 71. Joten ovi tulee käymään lähivuosina.

Subscribe
Notify of
guest
15 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
El Comandante Cero

Eikö yrityksessä johdon valitse osakkeenomistajat?

Catilina

No riittävä määrä Börjejä vaan ilmoittaa tyynesti identifioituvansa nyt naisiksi. Ehkä tuovat vielä käsilaukun mukanaan töihin.

Ongelmat on tehty ratkaistaviksi

Tässä on ratkaisu. Ei mitään ongelmaa enää.

El Comandante Cero

Eikös Berneri mennyt SEB pankkiin, tarvitsivat kiintiönaisen.

Suomi Finland

Mutta eikö jokin sääntö pidä olla siihenkin, mikä voidaan tuon prosenttiluvun kattamiseen hyväksyä?

Suomi Finland

Monimuotoisuusvaatimukseen noin 5 vuoden päästä lisätään, että rasismin kitkemiseksi yhteiskunnasta täytyy vähintään puolet hallituksen jäsenistä olla uusruotsalaisia ganstereita.

Anonymous

Kyllä. Ja että jokaisen on osallistuttava pyllistämiseen tiettyyn ilmansuuntaan tiettynä aikana. Ja naisilla sekä miehillä eri huoneet. Ja yrityksen sponsoroitava jo ennestään paisuvaa moskeijoiden miehityskarttaa. Tukemalla integraatiota.

pöh

onko se tarpeeksi monimuotoista jos 100% on naisia ja kaikki värillisiä lesboja?
Kyllä kurssit nousisi.

jippos123

Ehdottomasti näin ja ihan vaan asioita selventääkseen osa hallituksesta osa voisi olla entisisiä miesoletteuja jotka nipsaisi munat pois ryhtyäkseen lesboksi. Johan lähtee kurssit nousuun.
Vihervasemmistolaiset ovat vissiin saamassa voiton järjestä ja maailma ajetaan konkurssiin ja sotaan.
Olen valmis mutta mahtaako vihervasemmistolaiset olla?

Ali Valottaja

Ei tuosta SEB:n ja Investorin politiikasta mitään haittaa tule olemaan. Käy vain niin että sellaiset yritykset jotka valitsevat johtoelimensä pelkästään pätevyyden perusteella tulevat syömään markkinaosuuksia sellaisilta jotka joutuvat kilpailemaan riippakivi kaulassaan. Samoin tietysti jos sijoittaja syrjii jostain ideologisista syistä kannattavaa liiketoimintaa, niin itsepä maksaa valintansa pienenevinä tuottoina.

kanander

Suomen hallituksessa miesten osuus on niukasti alle 40 %, jos Haavisto lasketaan mieheksi.

Hähhähhäääääääää

Kukas se nyt mies on jos ei miesten mies.

Fatwantarkistaja

Tämä ei lisää monimuotoisuutta lainkaan. 40% pitäisi olla pakolaisia. Ette osaa kuvitellakaan, kuinka se suorastaan räjäyttäisi nuo firmat.

Eino Heikkinen

Yllättäen onkin nyt vain kaksi sukupuolta , mies ja nainen, eikä niistäkään saa varmuudella olettaa genitaalien ja muun ulkoisen olemuksen perusteella, kumpiako ne on , entäs ne 7 miljardia muuta sukupuolta?

Särmääjä

Saako lisäbonusta jos on myös seksuaalivähemmistöjä, muunsukupuolisia, rodullistettuja, kuuroja, sokeita, neliraajahalvaantuneita, ylipainoisia ja downinsyndroomaisia mukana hallituksessa? Saako miinuspisteitä jos on valkoisia heteromiehiä?