Vasemmisto: Poliisin Malmön ratsiat rasismia

Malmön Vasemmistopuolueeen nuorisojaoston mielestä poliisin viime viikolla pitämät isot ratsiat olivat puhdasta rasismia. Politiikot vetävät kotiin likaisia pisteitä yrittäessään keksiä uusia tiukennuksia maahanmuuttopolitiikkaan.

Nuovasemmistolaisten Facebook-päivityksessä Vasemmistonuorten Malmön johto kertoo, että heidän mielestään rikollisuutta käytetään nykyään keppihevosena.

– Politiikot syyttelevät ihmisiä, jotka ovat paenneet Ruotsiin paremman elämän toivossa, niistä ongelmista joita ovat itse aiheuttaneet. Kun nuorukaiset kuolevat jengiväkivallan seurauksena niin vetävät politiikot kotiin likaisia pisteitä ehdottamalla kovempaa ja tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa. Mutta milloin me nuoret saisimme päättää, että säilytetäänkö meidän leikkipuistot tai erotetaanko opettajia säästöjen takia. On puhdasta teeskentelyä puhua integraatiosta kun näkee, että nuorten sosiaalisesta turvallisuudesta säästetään.
Nuorvasemistolaisten mielestä poliisi aiheuttaa suurta turvattomuutta, varsinkin kun ratsioita ja etsintöjä tehdään maahanmuuttajataustaisilla alueilla:
– Ei ole mikään salaisuus, että poliisi ja vartijat aiheuttavat suurta turvattomuutta rodullistetuille henkilöille. Monet heistä kokevat, että ovat jatkuvasti epäiltynä jostain ja joutuvat jopa ihan poliisiväkivallan uhreiksi. Ja tämä vain siksi, että he ovat rodullistettuja. Operaatio Rimfrost (viime viikon poliisioperaation nimi) on juuri tämän tyyppistä rasismia puhtaimmillaan. Seurauksena (operaatiosta) on se, että koko lähiö näyttäytyy entistä epäilyttävämmältä, joka leviää syvemmälle yhteiskuntaan.
Nuorvasemmistolaisten mielestä operaatio vain legitimoi rasismia:
– Segregaatio, jota Malmössäkin on, tullaan nyt siunaamaan rasistisilla ennakkoluuloilla sekä politiikkojen että poliisien taholta. Poliisi ei siksi koskaan tule parantamaan lähiöiden turvallisuutta, koska he itse edustavat juuri tätä rasistista sortoa ja vainoa.
Nuorvasemmistolaisten mielestä nuorukaisiin pitää satsata enemmän ja rasismiin pitää tarttua entistä jyrkemmällä kädellä. Kovemmilla otteilla rikollisuutta ei voiteta vaan rasismivapaalla yhteiskunnalla.