Bluffi apaattisista ja yksintulleista sotalapsista

d427e443-c11f-4a46-81e2-770563c6eb27

Takavuosien ”apaattisista lapsista” kerrottiin viime syksynä paljon ja tulikin melko selväksi, että koko ajatus apaattisista lapsista oli täyttä huuhaata. Asiaa ovat todistaneet useat 00-10-luvun vaihteen apaattiset lapset, jotka ovat nyt aikuisia.

Kyse on siis ”yksintulleiden lasten” ikään kuin edeltäjästä, ”apaattisista lapsista”. Sillä tarkoitettiin sitä, että turvapaikanhakijoina Ruotsiin tulleiden perheiden lapset vaipuivat yhtäkkiä kummalliseen apatiaan. Lapset eivät puhuneet, eivät syöneet ja olivat vain ”apaattisia”. Monet lapsista menettivät jopa liikuntakyvyn ja heitä työnneltiin rullatuoleissa.

Psykologit ja asian_tuntijat tulivat siihen tulokseen, että lasten apaattisuus johtui siitä, että perhe ei saanut tai oli pelko, että ei saa oleskelululpaa Ruotsista. Lapset muka oireilivat niin paljon kielteisen oleskeluluvan pelossa, että heistä tuli apaattisia.

SVT:n uutisten mukaan Sosiaalihallitus antoi vielä seitsemän vuotta sitten ohjeistuksen, jonka mukaan oleskelulupa olisi yksi ja samalla paras tapa parantaa apaattiset lapset pois apatiasta.

Pikku hiljaa ”apaattiset lapset” häipyivät unholaan. Kyse oli siitä, että ne, jotka olivat tekemisissä apaattisten lasten kanssa, tajusivat, että heitä oli huijattu. Lapset olivat apaattisia, koska heidän vanhempansa tietoisesti manipuloivat lapset ”apaattisiksi” puhtaasti oleskeluluvan toivossa. Lasta käytettiin hyväksi kun vedettiin säälimittarin neula tappiin. Useat tuon ajan lapset ovat kertoneet nyttemmin, että vanhemmat pakottivat heidät näyttelemään apaattista.

Jostain syystä oli kuitenkin lääkäreitä, jotka eivät ihan suoraan uskoneet apatia-selityksiin. SVT kertoo muutamasta tapauksesta, jossa lapsi eristettiin vanhemmistaan ja tapahtui ihme. Yhdessä tapauksessa lapsi parantui tunnissa, toisessa tapauksessa lapsen apatia hävisi kolmessa tunnissa.

Nykyään koko käsitettä ”apaattiset lapset” ei enää käytetä.

Medborgarplatsen-Skäggbarn-460x306

 

Yksintulleet

Yksintulleiden kanssa on käymässä vähän samalla tavalla. Tällä hetkellä Ruotsissa ei enää puhuta yksintulleista turvapaikanhakijalapsista vaan lähinnä jotain epämääräistä yksintulleista. Suurinpiirtein samaan tapaan kuin henkilöstä, joka matkustaa yksin laivalla. Lapsi-sana on jäänyt pois.

Ensin oli lämmintä itkua yksintulleista lapsista. Se hellytti ihmisten sydämet. Muutama vuosi sitten tapahtui muutos. 2017 kesällä pidettiin ympäri Ruotsia suuria ns. afgaanimielenosoituksia ja varsinkin Tukholman pikamiekkarit nousivat medioihin. Mediat rummuttivat kuinka yksintulleet lapset osoittavat mieltään.

Tomppelit toimittelijat kirjoittelivat kilpaa säälitarinoita lapsista ja liittivät artikkeleihinsa suuret määrät kuvia, joilla yritettiin saada säälipisteet huippuun. Toimittajien strategia meni kuitenkin pieleen. Nimittäin, kun ihmiset lukivat tekstiä lapsista, saivat he käsityksen, että puhuttiin tosiaankin 5-10-vuotiaista nassikoista. Mutta kun kuvissa oli partaisia aikuisia miehiä niin tuli hämmästys. Siis ovatko nämä nyt niitä lapsia?

Toimittelijat hoksasivat, että ei mennyt kuin Strömsössä ja vaihtoivat taktiikkaa. Alettiin puhumaan yksintulleista nuorukaisista. Sekään ei oikein sopinut agendaan, sillä toki joukossa oli nuorukaisia, mutta siellä oli edelleen suurin osa partaisia harmaahapsia. Taas vaihdettiin taktiikkaa. Sana ”nuorukainen” vaihdettiin nuoreksi aikuiseksi. Nyt ne olivat yksintulleita nuoria aikuisia.

Näin siis muutamassa vuodessa vouhka yksintulleista lapsista kuivui kokoon. Tällä hetkellä eletään tämän trendin viimeisiä hetkiä. Ensin oli apaattiset lapset, sitten yksintulleet lapset ja seuraava on… se ei ole ihan selvästi vielä näkyvissä. Mutta jotain samaa siinä tulee olemaan kuin aiemmissakin. Siihen tarvitaan vain tarpeeksi paljon sääliä, toimittajien lämmintä itkua ja turvapaikka-aktivistien todistusta.

Mainokset

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

21 thoughts on “Bluffi apaattisista ja yksintulleista sotalapsista

 1. Pelkäänpä, että seuraava säälinaihe on ’miljoonien muiden kanssa tullut’. Siinä vaiheessa sääli on kuitenkin toisarvoista. Ja oikeastaan kaikki muukin.

  Vitsi vitsi. Nyt en puhu ihmisistä vaan heinäsirkoista.

  29
  1. Taitaa vuorossa olla jo ne vanhukset, jotka joutuvat matkustamaan vihamielisten ja vaarallisten maitten läpi, jotka vaarallisiksi ovat heidän omat veljensä ja isänsä tehmneet. No nämä tulijat ovat tietysti vanhentuneet kahden viikon reissullaan satavuotiaiksi, jota kutenkaan ei näy muualla, kuin asylumia vongatessa ja sossujen luukuilla. Illalla diskoissa ei ikä paina eikä poliisia kivittäessään ja pommeja nakellessa. Voi meitä hyväuskoisia taliaivoja, vai pitäisikö sanoa ennemminkin teitä sossutymtekijöitä ja migrin kiimaisia vanhoja tanttoja!?

 2. H. L. kertoo Ruotsin tapahtumista Martin Armstrongin blogissa
  https://www.armstrongeconomics.com/world-news/taxes/swedens-insane-hunt-for-money/

  – Karlskronan kunta mittailee pensaita ihmisten pihoilla ja uhkaa heitä sakoilla, jos pensaita ei leikata.

  – Dalarnan kunta alkaa periä turistiveroa. Jokaisesta yöpymisestä kunnan alueella pitää maksaa kunnalle 31 dollaria.

  – Puiden varastointi tien varteen vaatii erillisen luvan. Lupa maksaa 300 dollaria.

  Ne ihmiset, jotka ymmärtävät mitä on tapahtumassa, puhuvat pois muuttamisesta. Jotkut kaverini ovat jo lähteneet ja minäkin aion aloittaa uuden elämän Suomessa. Ei päivittäisiä uutisia raiskauksista, murhista, autojen polttamisesta eikä räjähdyksistä kaupungin keskustassa.

  Mutta valitettavasti kuitenkin Suomessa on euro!

  25
  1. No tempase ryytimaan yli itään, kyllä siellä rupla kelpaa. Vitun svedupellet on aina Suomen selän takana!
   Pitäkää mutiaisenne ihan hyvänään!

   18
  2. https://www.armstrongeconomics.com/world-news/taxes/swedens-insane-hunt-for-money/
   ”24 January – Dalarna municipality talking about a tourist tax. Tax for every night a tourist sleep. This money is for the things the municipality can’t afford. 31 USD per night.”

   Kyse lienee Taalainmaan läänistä, jossa on monta kuntaa. Uutisen kirjoittaja Armstrong ei tuntene Ruotsia hyvin. Tuollainen vero vaikuttaa epätoivoiselta. Onko tälle uutisille ruotsalaista lähdettä.

 3. Entäs ”yksintullut partavanhus”! Kun partavanhus kompuroi ja teloo itsensä sairaalakuntoon, niin eiköhän siitä ala herumaan sympatiapisteitä.

  26
 4. Ruotsin hallitus voisi järjestää ideointikilpailun uudeksi nimitykseksi partaballeroisille. Yritän keksiä tähän oman ehdotuksen…öööö…”yksinäiset joukolla tulleet hoitovajakit” – eli ne niinku tarvii hoitoo ja toisaalta ne täyttää hoitovajeen, tilanteesta riippuen. No, voiko moniosaajilta vähempää odottaa.

  1. Montako sataa miljardia on mennyt matutuksen mustaan, loputtomaan reikään?

   Kukaan ei uskalla sitä laskea ja vielä vähemmän julkistaa.

   14
 5. Lapsen tasollahan he ovat vielä 40-vuotiaanakin. Vai mitä muuta pitäisi päätellä heidän yhteiskuntiensa tasosta ja täydellisestä kyvyttömyydestä normaaliin, itseohjautuvaan elämään nykyaikaisessa tietotekniikka-yhteiskunnassa. Oletteko muuten huomanneet miten muikeasti ja tietyllä äänensävyllä refugees welcome-väki puhuu lemmikeilleen, aivan kuin pikkulapsille tai joillekin vammaisille?

  10
 6. > Taas vaihdettiin taktiikkaa. Sana
  > ”nuorukainen” vaihdettiin nuoreksi
  > aikuiseksi. Nyt ne olivat yksintulleita
  > nuoria aikuisia.

  Viimeinen vaihe iän määrittelyssä onkin sitten se “katumusvaihe”: yksintulleet katuvat valehdelleensa ikänsä ja ilmoittavat olevansa oikeasti 1950-luvun alkupuolella syntyneitä.

  Ja sitten vaan eläkepapereita täyttämään!

 7. Tämä apatiabisness on tiukkaan kytköksissä siihen toiseen matujen kusetusbisnekseen eli ”henkilökohtaiset avustajat”/ personliga assistenter.

  Vanhemmat haluavat pysyvän oleskeluluvan ja rahaa ilman että pitää mennä töihin:

  Lapsi alkaa apaattiseksi ja kunta palkkaa lapsen vanhemmat lapsen hoitajiksi. Voilá!

  Toinen variantti oli se matu-ukko (aivan äskettäin uutisissa) joka vuosikausia esitti täysin liikuntakuvytöntä ja ”hoitajineen” kusetti valtiolta melkein 16 miljoonaa kruunua. Ikuistui lopulta kaupan valvontakameraan reippaasti kävellen ja suurta rullatuoliramppia kassalle kantaen. Sairaskassa oli nimittäin tulossa tarkastukselle ja ramppi piti saada talon eteen rekvisiitaksi.

  Herää kysymys miksei sairaskassa tarkastanut aikaisemmin?

  1. Niillä on joitakin omia lääkäreitä, jotka maksua vastaan kirjoittelevat sairastodistuksia. Joten on aika iso kynnys lähteä epäilemään asioita jos siellä taustalla on vielä kehari-lääkäri todistamassa asiaa…

   1. Njaa… syöpäpotilaitakin työnnetään väkisin töihin kuten tuttuni joka kuoli vuoden kuluttua diagnoosin saamisesta koska pakotettiin työhön vaikka tuskin jaksoi hengittää.

    Jos sairaskassa epäilee että on käytetty epärehellistä matulääkäriä jolta saa ostaa todistuksia siirtyy asia yleensä Försäkskassanin Förtrondeläkaren pöydälle. Hänellä on valtuudet mitätöidä epäilyttävän lääkärin kirjoittama todistus.

    Jo 70-80-90- luvuilla oli tunnettuja matulääkäreitä jotka maksua vastaan kirjoittivat mitä vaan (ja varsinkin sairaslomaa) mutta eipä heidän lappujaan aina vältyämättä hyväksytty.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.