Kovanpuoleinen viikko: räjähdyksiä ja pommeja

polisen_twitter_image

Muutaman päivän sisällä on taas räjähdellyt useilla paikkakunnilla ja murhaamista tapahtunut. Boråsissa on meneillään kummallinen näytelmä, josta poliisi ei ota selvää eivätkä alamaailman vinkkimiehetkään tiedä mikä on homman nimi.

Torstai-iltana klo 22.40 aikaan räjäytettiin pommi Boråsin Götan kaupunginosassa sijaitsevan kerrostalon ulko-oven edustalla. Ei henkilövahinkoja, mutta rappukäytävässä materiaalista epäjärjestystä, kuin Einsteinin kaaosteoriassa. Myös pieni palonalku syttyi.
Asiasta tekee mielenkiintoisen se, että samassa rapussa tehtiin samanlainen räjähdys viikko sitten keskiviikkoiltana. Tuolloin räjäytettiin niin ikään ulko-ovi taivaan tuuliin. Tosin tuolloin materiaalinen epäjärjestys ei ollut niin suurenpuoleista kuin nyt.
Poliisi tutkii asiaa vaaran aiheuttamisena. Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että poliisilla ei ole ketään potentiaalista kohdetta, jolle pommi olisi talossa osoitettu.
Pommituksia on ollut myös Helsingborgissa. Klo 01.00 aikaan yöllä räjäytettiin pommi kaupungin keskustassa. Tässä tapauksessa pommi oli niin ikään viritetty kerrostalon ulko-ovelle. Koko katos ja ovi karmeineen lensi taivaan tuuliin.
Eilen illalla Helsingborgissa tapahtui muutakin. Erään kerrostalon kerrostalon rappukäytävästä löydettiin epäilyttävä esine. Poliisi sai asiasta ilmoituksen 19.30 aikaan. Epäilyttävä esine osoittautuikin räjähtämättömäksi pommiksi. 7-kerroksinen kerrostalo evakuoitiin ja pommikoira haravoi talon mahdollisilta muilta pommeilta.
Helsingborgissa räjähti edellisen kerran maanantaiyönä. Klo 01.00 aikaan tapahtunut räjähdys tapahtui ongelma-alueella Drottninghögillä ja pommi oli tavan mukaan ulko-ovipommi, joka tuusannuuskautti etuoven ja ala-aulan.
Pommituksia on tapahtunut myös Södertäljessä. Torstaiyönä klo 03.30 aikaan viriteltiin pommi Karlhovin asuinalueella autoon. Autosta ajokelvoton. Räjähdys oli sen verran iso, että herkimmille ihmisille poliisi tarjoaa “turvallisuutta lisääviä resursseja” kyseisellä asuinalueella. Tarkoittaa sitä, että poliisisedät kuuntelevat jos asukkaita ahdistaa.
Väenvähennystä on tapahtunut mm. Sollentunassa, jossa eilen iltapäivällä Sollentunan rautatieasemalla laitettiin pystyyn seurojen väliset. Junapysäkillä ammuttiin kuin Raatteentiellä. Raatteentiellä syntyi raatoa kuin esikkoja kevätauringossa, Sollentunassa syntyi yksi ruskea kevätesikko. Sotatoimien jälkeen mies oli kontannut läheiselle bussipysäkille odottamaan kuolemaansa.
Luoteja kehoonsa imenyt kevätesikko kuolikin sitten sairaalassa. Poliisisedät laittoivat ammuskelun takia koko Sollentunan keskustan eristyksiin muutamaksi tunniksi, mutta ketään ei ehditty saamaan kiinni. Poliisi kertoo, että aikoo olla tehostetusti näkyvillä Sollentunan torilla.
Tukholman eteläpuolella Huddingen Vårbyssä taas laitettiin eilen aamupäivällä pystyyn sotatoimet keskellä toria. Taistelu oli kovaa, kuin Birger Jaarlin sotaretki 1249 Suomen Hämeeseen. Sieltä ei ole tietoja kuolleista, ei ole Vårbyssäkään. Yksi sai vakavia ampumahaavoja ja vietiin sairaalaan.
 
Asian haaroja voi tutkia poliisin sivuilta.

Notify of
guest
5 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Ihan vaan pikkusen aiheutti vaaraa

Miten Vit…sa pommin räjäyttäminen asutusalueella on vain vaaran aiheuttaminen?!
Pikku Kalle ajoi polkupyörällä holtittomasti mikä aiheutti vaara tilanteen Svantelle ja tämän pikkusisolle = vaaran aiheuttaminen.
Ruotsin poliisi on 100% 🤡 ja tekee kaikkensa vähätelläkseen näitä rikoksia.

PM

Ihan mielenkiinnosta nuo svedurangaistukse vs. Finland menee ja kai sielläkin on avovankiloita.
Että tällästä kyselen ja ootan asiallista vastausta.

Lukija

Kiitos kun selvensit asiaa.

Anonymous

Unkarissa, Puolassa ja Tsekissä ei pahemmin räjähtele. Miksiköhän!