Milloin viimeksi ostit ympäristöystävällisyyttä?

Ruotsin venealan kampanja saada myytyä muutama satatuhatta uutta perämoottoria “ilmaston” nimissä on niin ilmiselvä yritys tehdä mukavasti tiliä, että asia kirvoitti kirjoittamaan lisää.

Jokainen tietää, että jos ilmastoasiat ja puhdas vesi haluttaisiin ottaa todesta niin silloin luonnonsuojeluasioiden pääpaino olisi jossain muualla kuin muovipilleissä ja perämoottorien pakkomyynnissä. Ja umpihullun Greta Thunbergin kuuntelemisessa.
Rikkaille länsimaalaisille, jotka kokevat jotain ilmastoahdistusta, on helppo myydä kaikenlaista paskaa. Ilmastoahdistuja saa ahdistukselleen lääkettä ostamalla “ympäristöystävällisyyttä”. Toisaalta, vaikka ei ahdistuisikaan niin onhan se mukava vaihtaa vanha prutku uuteen. Tililläkin sen verran katetta, että moottoriin menevän summan voisi polttaa vaikka uunissa eikä tuntuisi missään.
Miksipä niihin oikeisiin ja todellisiin saastepesiin ei puututa? Tuli tuossa jo yllä ilmi.
Tietenkin siksi, että siellä asuu köyhiä, rupisia ja tyhmiä ihmisiä, joilla ei ole rahaa eikä älliä. Volvo Penta ei saa myytyä vaikkapa Indonesiaan yhtään ainoaa perämoottoria, koska indonesialaisilla ei ole rahaa.
Nimittäin Indonesian pääkaupungin Jakartan kupeessa sijaitseva iso joki Citarum on yksi maailman pahiten saastuneista joista. Joen varrella asuu viitisen miljoonaa ihmistä ja muutama sata tekstiiliteollisuuden tehdasta. Tehtaat laskevat kaikki kemikaalit, viemärijätteen ja ylipäätään jätteen yhtään mitenkään puhdistettuna avoviemäreissä suoraan jokeen. Jokeen päätyy esimerkiksi lyijyä, elohopeaa, arseenia, sinkkiä jne.
Kannattaa katsoa oheinen filmi ainakin alusta, siinä näkyy konkreettisesti miksi maailman meret saastuvat.

 
Tilanne on siis aivan hullunkurinen. Ympäristöjärjestöt ja länsimaiden hallitukset puuhastelevat mehupillien kanssa. Samaan aikaan Citarumia pitkin virtaa mereen satamiljoona tonnia myrkkyä, muovia ja saasteita. Kun on saatu mehupillikielto voimaan niin Citarumia pitkin virtaa yhä edelleen satamiljoona tonnia jätettä ja myrkkyä maailman meriin. Kun veneala on saanut myytyä 100 000 uutta perämoottoria länsimaalaisille ja käärinyt myyntivoitoista mukavat hillot taskuun niin Citarumia pitkin virtaa edelleen satamiljoona tonnia jätettä ja myrkkyä maailman meriin.
Kun länsimaalaista köyhää rangaistaan bensaverolla, tai millä muulla tahansa “ympäristöverolla”, niin Citarumia pitkin virtaa edelleen satamiljoona tonnia jätettä ja myrkkyä maailman meriin. Kun länsimaalaisten köyhien ihmisten (ilmastoasiathan eivät kosketa varakkaita, sillä heidän ei tarvitse miettiä turhia asioita) elämää saadaan kurjistettua jollakin uudella ding-dong-ding-dong-viri-viri-tööt-asialla ilmaston hyväksi niin Citarumia pitkin virtaa edelleen se satamiljoona tonnia jätettä ja myrkkyä maailman meriin.
Länsimaisten ihmisten puuhastelu ei auta yhtään mitään ympäristöasioita. Tai auttaa: ympäristöasioilla on helppo tehdä massia.
Skärmbild (77)
 

Notify of
guest
15 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Aappa

Tuolla ei taida perämoottorille ollakaan käyttöä…

Vapaamatkustelija

Olen “ostanut” 5 vuoden aikan alle 500 € ns. kulutushyödykkeitä, kuten kengät. Syy siihen on potkut 52 vuotiaana ja pitkäaikaistyöttömyys, sitä ennen puursin 16 vuotiaasta kunnollisena veronmaksajana aina potkuihin asti. Elämä on paljon helpompaa, joskin kolmisen vuotta meni ennen kuin tottui ettei tarvitse sitä kaikkea krääsää mitä töissä ollessa tuli osteltua. Eläkkeelle tuskin pääse koskaan, kuolema kuittaa kaiken paskan. Mielestäni nykyinen maailma tarvitsee vähintään toisen maailmansodan kaltaisen puhdistuksen tästä roskasta, joskin se voi olla lopullinen.

Jaaha

Kolmas kerta toden sanoo, jospa tällä kertaa voitettaisiin.

Anonymous

Jätän aina tavarat ostamatta jos niitä markkinoidaan ilmastoagendalla tai millään muullakaan, oksettavaa hommaa.

PastoriNikulainen

Pastori on täysin samaa mieltä nimettömän kanssa.
Vihaan kaikkea viherpiiperöintiä sydämeni pohjalta, enkä ikinä edes katso moisten suuntaan kuin sen pakollisen sekunnin reakoidakseni tuon saatanallisen vääryyden ja umpihullun huuhaan.
Thunbergiäkään eivät kehu kuin päät jäässä elelevät kiilusilmäiset aivopesun uhrit, vailla hoitopaikkaa.
Elämme hullujen kulta-aikaa.
Aamen…

Nykänen Pekka

Viherhörhöt ja ilmasto ahdistujat saavat hyvää referenssiä katsellessa näitä kuvia! ;D
“Mutko valkonen mies lopettas muovipillin käytö nii maailma pelastus”

Tuumaaja

Järjettömintä, pohjoismaissa etenkin, toiminta on ostaa pullovettä. Olisi suuri ekoteko jos tällainen kiellettäisiin ja se mikä jäisi jäljelle pullotettaisiin biologisesti hajoaviin pulloihin (suomalainen keksintö muistaakseni).
Puhdasta vettä tulee raanan täydeltä ja sen voi laittaa vaikka näihin kestäviin thermopulloihin tai normaaleihin juomapulloihin, ns. ekoteko on ostaa patenttipullokorkkinen lasipullo (vaikka hyvää olutta) ja käyttää sitä juomapullona.
Tietysti kun maa ja metsätalousministeriö on kaikessa hiljaisuudessa yhtiöitetty, odotellaan kuka sen halvimmalla ostaa pois ja saa suomen luontovarat jälleenmyytäviksi, pohjavesi mukaanluettuna.
Jonain päivänä se raanavesi voi alkaa maksamaan oikeasti kovaa rahaa (paitsi uussuomalaisille/-ruotsalaisille) eikä mitään asiaa käyttää omaa kaivoa ilman elinikäistä maksua globalisteille (Caruna kusetus).
Tällainen toiminta osoittaa erittäin hyvin, kuinka paljon ministerit, puolueet ja poliitinen eliitti välittää omasta maasta ja kansallisomaisuudesta, se on sitä arvopohjaa ja ympäristöarvoa.

Ilmari

Ei ole mitenkään tavatonta, että erilaisissa valtioneuvoston tiedotustilaisuuksissa on tarjolla pullovettä. Tämä pätee myös, jos puhe on ilmastoasioista.

Anonymous

Joka puolella suome kun kraanavesi ei ole juotavassa kunnossa, kun tuli asuttua muutama vuosi sitten eripaikassa, kraanasta tuli lähes pelkkää kloorivettä siitä ei pystynyt keittämään edes kahvia, aika pakko oli turvautua pulloveteteen, tai lopettaa kokonaan vedenjuonti, mitenkähän se olisi onnistunut?

Särmääjä

Näiden ylikansottuneiden kehitysmaiden mielipuoliset paskanläträämiset on järkyttävää touhua. Tollasten maiden teollisuutta tai mitään muutakaan elintasoa ei pitäisi tukea yhtään mitenkään vaan saada sieltä kaikki alas. Parempi kun olisivat pysyneet viidakoissa asuvina heimoina.

Heinäsirkat toivat täit?

Tässä ympäristöystävällinen tapa kammata täit ulos tukasta, SVT ohjastaa:
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/sa-har-stoppar-du-lusen
Voisiko joku kertoa miksi meidän maihimme on tullut täitä ym. ötököitä joita ei edes köyhimmissä kodeissa ollut 50-60-70-80-90- luvuilla?

Tommy the Who

Tuo filmi oli selvästi lavastettua roskaa. Persujen puoluetoimisto “työmiehen” johdolla ovat kaiken tuon takana. Karkea lavastus tosiaan. Selvästi vihafilmausta. Ilmoitan Taposelle. Valtakunnansyyttäjä ottanee kohta yhteyttä Putkoseen syytekirjelmän kera.

Ikävä uutinen

Olipa karu tämä. Pysäyttävää. Täytyy sulatella asiaa.

Umpihullu?

Veli. Umpihullu? Ei kannata nimitellä ihmisiä näin. Koskaan ei tiedä, mitä omassa elämässä on itsekullakin edessä.